• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çamaşırlarla başım dertte :(

1cilek1karamel

Guru
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
1.112
146
323
Buda dert mi demeyin cunku bu sorunu halledemiyorum.Lutfen bana yardımcı olun:KK43:
Çamaşırları yıkamayı beceremiyorum arastiriyorum bakıyorum yok yapamiyorum. Mesela beyazlari yikiyorum ama koltuk altindaki sari leke kalıyor camasir suyu koyuyorum yine kaliyor birde ustune camasirlar camasir suyu kokuyor. Mesela renklileri yikiyorum yunluleri yikiyorum hani o yikandiginda mis gibi temizlik kokar ya bende cikardigim zaman kokuyor sonra kalmiyor hic birsey. Neyi yanlış yapiyor olabilirim ? Deterjan mi kötü ve kokmuyor, camasir suyu mu etkisiz, makinede yanlış program mi seçiyorum bilemiyorum.Yardimci olur musunuz?:KK43:

Buda dert mi demeyin cunku bu sorunu halledemiyorum.Lutfen bana yardımcı olun:KK43:
Çamaşırları yıkamayı beceremiyorum arastiriyorum bakıyorum yok yapamiyorum. Mesela beyazlari yikiyorum ama koltuk altindaki sari leke kalıyor camasir suyu koyuyorum yine kaliyor birde ustune camasirlar camasir suyu kokuyor. Mesela renklileri yikiyorum yunluleri yikiyorum hani o yikandiginda mis gibi temizlik kokar ya bende cikardigim zaman kokuyor sonra kalmiyor hic birsey. Neyi yanlış yapiyor olabilirim ? Deterjan mi kötü ve kokmuyor, camasir suyu mu etkisiz, makinede yanlış program mi seçiyorum bilemiyorum.Yardimci olur musunuz?:KK43:
Belki deterjanindandir. Deterjaninizi degistirdini mi ?

Camasir makinaniz yeni mi? Yani arada bir temizleyin sirkeyle icini. Ona göre yorum yapacagim, belki makine iyi yikamiyordur. Lekeler icin önceden sabunlu suda bekletin derim. Yikayi uzun tutun bir de öyle deneyin.

Bulundugunuz ilin suyuna gore bile degisir bu konu.beyazlar 60 pamuklu programiyla.renkliler 40 sentetikle yikiyorum ben.camasir suyu perdeleri filan sarartir mesela.deterjanin kaliteside onemli.makinenin kaliteside onemli.koku icinse yumusatici deneyin.makineyi cok tika basa doldurmayin.benden bu kadar.hee arada makineyi en yuksek sicaklikta bos bi sekilde sadece sirkeyle yikasaniz iyi olur.

Koltukaltındaki sarı lekeler rollon kaynaklı ise deterjanın yapabileceği bisey yok.

Beyazlar için ariel alın enetkilisi o.

Yumoşta koku için kesin çözüm.

Çamaşırların çok kirliyse leke çıkarıcı koyup suda beklet
Deterjanı ı değiştir Ariel toz öneririm
Beyaz renkli ayrı kullan çok kirliyse ön yıkama tap mesela 90 yapabilirsin beyazları
Sonra iyi bir yumuşatıcı kullanmanı öneririm güzel koku için ve makinede biti ce bekletme

Deterjandan olabilir belki markayı değiştirmek yada miktarı arttırmak işe yarar yumuşatıcını değiştirebilirsin makinanı arada boş çalıştır ondan da olabilir birde benim kv beyazları akşamdan ıslatır makinede bekletir sabah uzun programda yıkar hem mis gibi kokar hemde leke bırakmaz

O sarı lekeler için çamaşır ve tül beyazlatıcı almıştım a101den. Bi gece beklettim. Mis gibi oldu. Sonrasında bekletmeme gerek kalmadı ara ara makineye eklemek yetti.

Çamaşır suyu çamaşırda hiçbir balta yaramıyor bence.

Koku konusunda bi vaadi olmamasına rağmen bingo sıvı ultra beyazdan memnunum. Çiçek falan değil temizlik kokuyor. Yumuşatıcı kullanmıyorum, evde bebek var.

Bulundugunuz ilin suyuna gore bile degisir bu konu.beyazlar 60 pamuklu programiyla.renkliler 40 sentetikle yikiyorum ben.camasir suyu perdeleri filan sarartir mesela.deterjanin kaliteside onemli.makinenin kaliteside onemli.koku icinse yumusatici deneyin.makineyi cok tika basa doldurmayin.benden bu kadar.hee arada makineyi en yuksek sicaklikta bos bi sekilde sadece sirkeyle yikasaniz iyi olur.
Sirkeyi deterjan gozune mi ekliyorsunuz ?

Yumusatici kullanmam. İlle kokacak diye bir amacim olmadi hic. Deterjan kokmasi demek temiz oldugu anlamina gelmez.
Beyazlari 95 derecede on yikamali yikiyorum. Camasir suyu kullanmam. Evde bebek var.
Koyu renklileri 30 derecede on yikamali yikiyorum. İlave durulama yaptiriyorum
Az renklileri 40 derecede tek program yikiyorum. Tekstil muhendisi tavsiyesidir dikkate alin derim ;)

Camasir makinaniz yeni mi? Yani arada bir temizleyin sirkeyle icini. Ona göre yorum yapacagim, belki makine iyi yikamiyordur. Lekeler icin önceden sabunlu suda bekletin derim. Yikayi uzun tutun bir de öyle deneyin.
yeni daha 2 aylik bosch markasinin kurutmasiz olan son çıkan modellerinden biri. 2 saat 45 dk yikamayida denedim 1 bucuk saatte denedimnl sonuc yine ayni maalesef

sorun makinedede olabilir

Ben de hic beceremiyorum. Bi de bebegim var cicileri hep leke icinde.. herkes yok sunu yaptim bunu yaptim cikardim diyor ama .. biraz da tembelim ben. O kadar camasir suyuymus hemen citilemeymis ugrasmyorum acikcasi. Hem bebek kiyafeti bu ne ozonu.. valla ciktigi kadar. Giydiriyorum oyle :P
Koku meselesinde sunu diyebilirim. Bi ara benimkinde igrenc islaklik mi desem tuhaf bi koku kaliyodu sanki kirli camasir gibi igrenc biseh kokuyodu. Makinaya sirke doktum 1bardak. 90 derecede bos calistirdim ..ondan sonra da her yikama sonrasi agzini acik brakip, deterjan gozunu de cikardim yuvasindan. Hava almasini icinin kurumaskni sagladim. Nispeten daha iyi kokuyo camasirlarim. Ha bi de disarda degil icerde kuruyunca kokular mis mis kaliyor..

makine daha 2 aylik bosch marka son cikan modellerden deterjanda perwoll sivi olanlardan 2 kisiyiz zaten haftada bir calistiriyorum makinenin yarisi bile dolmuyor yumusaticida zararli dedikleri icin hic kullanmadim daha o yuzden mi acabao_O

Back
X