• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Camasirlarin renklerin solmasi ...

Sensi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2008
3.652
20
118
Diğer
Arkadaslar siz camasirlarin solmamasini nasil onluyorsunuz?
Acaba yumusatici kullaninca daha cabuk mu renkleri soluyor?
Sizin bu konuda verebilecek tavsiyeleriniz var mi? fisfisfis

renkli çamaşırlar için deterjan kullanıyorum..
birde renkli çamaşırlarda yumuşatıcı kullanmıyorum..
soğuk su ile yıkama yaptırıyorum..
ilk zamanlar çok cahilce davrandım.şimdi akıllandım.

Tsk ederim canim, az once baktim da 0 derece yok sadece yunlu soguk var. Cok cahilce oldum kusura bakmayin. :utangac::çok üzgünüm:

img2182cd1.jpg

yumuşatıcı gözüne sirke koyun.almanyalı arkadaşım hiç yumuşatıcı kullanmaz sirke koyarmış yumuşatıcı yerine.hem kalgon yerine geçiyor hem renklilere iyi geliyor renkler solmuyor.kokmuyor mu diye sorararsanız serip kuruduktan sonra sirke kokusundan eser kalmıyor deneyin derim

Ilk defa duyuyorum sirke konuldugunu, cok ilginc.

Peki renkleri canli tutmanin baska yontemleri var mi?

Arkadaslar perwoll siyah veya renkli kullanan var mi, cidden renkleri koruyor mu?

siyahlar için bir ürün var ama hiç kullanmadım koslanın sanırım

perwoll siyah veya renkliler için olanı kullanıyorum 2 yıllık tişörtler bile hala simsiyah.Perwoll ile beraber yumuşatıcı da kullanıyorum kesinlikle renklerde değişme yok.Renkleri bozan yumuşatıcı değil kullanılan deterjan

makinanin markasi nedirrr??guzel ozellikleri var..ben renkleri solmasin diyee renkliler icin olan sivi deterjan kullaniyorum..bazen ariel bazen persil..birde kosla renkliler icin koyuyorum.acikcasi sirkeden korkuyorum makinada kullanmak icin..

Sensicim renkliler için mavi renkli Perwol kullanıyorum,kokusuda muhteşem.
Siyahlar içinde yine Perwol kullanıyorum çok uzun süredir memnunum.Tüm çamaşırlarımıda 40 derecede kısa programda yıkıyorum.

Makinam beko canim, deterjan olarak ta omomatik kullaniyorum.
Baslarda ariel kullaniyordum sonra bir komsum onun renkleri soldurdugunu soyledi ondan beri omo'ya gectim bende.

herevelazım.comdan renklerin birbirine karışmasını önleyen mendillerden aldım çok memnunum

çok önem verdiğim renkli çamaşırlrımda detejan kullanmıyorum color matik yoksa saç şampuanından biraz döküyorum ve yıkıyorum
renkli çamaşırları ters çevirip yıkayın daha gec soluyo daha geç tüyleniyo fazla sıkmayada vermeyin

Son düzenleme:
valla canım yumuşatıcıyla alakalı olduğunu sanmıyorum ya bölgeyle alakalı bu çamaşırların solması yada suyun sertliğiyle...gerçi ist.mısın bakmadım ama ben yumuşatıcısız bir çamaşır düşünemiyorum..o mis gibi kokuyu almam lazım çamaşırı giyince..üstelik solsa benim eşimin çamaşırları solar,çünkü genelde siyah ağırlıklı giyer sevdiği için ve gömlekleri hiç solmadı..bide ben her zaman çamaşırları etiketlerindeki ayarda yıkarım..renklileri 40 dan fazla sıcaklıkta yıkamam.sadece beyazları 60 yıkıyorum çok kirli olurlarsa çok nadir 90 çıkar.bigün eşime siyah bir gömlek alırken mağazadaki görevliye sordum solmaması için ne yapmalıyız diye oda bana üzerindeki sıcaklığın dışına çıkma abla bide ters çevir dedi..ayrıca ben samsuna gittim ve orda mesela güneş bir kıyafetimi ağartmıştı yani bazen güneş bazen suyun sertliği bazende yanlış sıcaklık değeri çamaşırın çabuk eskimesine neden olabiliyor..yumuşatıcıyla alakalı olduğunu hiç düşünmüyorum..

perwoll kullandığınız zaman başka hiç deterjan yada başka birşey kullanmıyomusunuz?

yıllardır siyah kot pantolon almıyorum kendime soluyo diye de bu siyah sihir ilgimi çekti ama emin olamadım

çamaşırlaın renginin solması bence kullnadığınız suyun kireci ila alakalı.benim yaşadığım yerde sular çok kireçliçok belirgin bir şekilde koyu renk çamaşırlarım solmaya başladı.

Back