arkadaşlar çamaşırlarınızın renginin zamanla değişmesini istemiyorsanız RENKLİ YUMUŞATICILARI ASLAA TERCİH ETMEYİN çünki;
içindeki renk verici özellikler tamaman görsel aslında hiçbirişe yaramıyor belkide zararı bile vardır sonuçda kimyasal..
makine yumuşatıcıyı son durulama suyunda aldığı için yumuşatıcının rengi çamaşırlarda kalıyor ve özellikle açık renk çamaşırların rengi zamanla değişiyor.ben beyazlar konusunda çok hassasımdır..beyazlara ariel dışında bir detarjan kullanmıyorum zaten..
..birde piyasada pek kolay bulunmayan bir madde kostik kullanıyorum bütün çamaşırlarıma..bu madde görüntüsü toz naftalin gibi birşey..500 gr aldırıyorum evde 5 lt kadar suda çözeltiyorum.beyaz renkli bütün deterjanlara makinenin deterjan gözüne yaklaşık birçaybardağı kadar yada bir fincan kadar (çamaşırınızın kirlilik oranına göre ayarlayabilirsiniz) ön yıkamada döküyorum.müthiş bir temizleme özelliği var özellikle yağ,kir hertürlü lekede süper etkili,aynı zamanda daha az yumuşatıcı gerktiriyor çamaşırlar daha yumuşak ve parlak oluyor..ben bir ara koslanın hammadesinin kostik olduğunu bile düşünmüştüm çok etkili birşey çünki..
..bu arada zeytinyağlı ev sabununu duyduysanız kostik bu sabunun yapımında kullanılan bir hammaddedir,ama;
ÇOK TEHLİKELİ VE YANICI BİR MADDEDİR!.. ÖZELLİKLE ÇOCUKLARDAN LÜTFEN ÇOK UZAK TUTUN!..VE ALDIĞIZDA ASLA ELLE TEMAS ETMEYİN.SAF HALİNİN PLASTİĞİ VE BAKIR ALİMİNYUM GİBİ KAPLARI BİLE ERİTME ÖZELLİĞİ VARDIR!ÇÖZELTİRKEN BİLE ELLERİNİZE MUTLAKA ELDİVEN GİYİN VE TEMAS ETMEDEN BULUNDUĞU AMBALAJDAN KULLANICAĞIZ KABA BOŞALTIN,HATTA MASKE KULLANIN YADA MESAFELİ OLUN HAVASINI SOLUMAMAYA DİKKAT EDİN!..BOŞALAN YUMUŞATICI BİDONLARINDA ÇÖZELTEBİLİRSİNİZ,DAYANAIKLIDIR BİRŞEY OLMAZ,AMA MUTLAKA ÜZERİNE UNUTMAMAK İÇİN NE OLDUGUNU YAZIN!..ÇAMAŞIRLARINIZA 1 KEREDE1 ÇAY BARDAĞINDAN FAZLASINI KULLANMAYIN,BUKADARI YETERLİDİR,FAZLASI YIPRATABİLİR.DİREK ÇAMAŞIRIN ÜZERİNE DÖKMEYİN AĞARTICI ÖZELLİĞİ YOKTUR AMA ÇAMAŞIRINZIN HASSASİYETİNDEN DOLAYI YİNE YIPRANMA OLABİLİR..BANYO VE WC LERDE SABUN KALINTILARINI VE KİRLERİ TEMZLEMEK İÇİNDE KULLANILABİLİR YAĞÇÖZÜCÜ ETKİSİDE VARDIR.ÇAMAŞIR SUYUNLA AYNI ZAMAN DA MAKİNENİZE YADA BAŞKA BİRYERDE KULLANABİLİRSİNİZ.DİĞER MADDDELER GİBİ KARIŞTIKLARINDA ZEHİRLİ GAZ SALGILAMAZLAR
ARKADAŞLAR LÜTFEN ÇOK DİKKAT EDİN!!!..LÜTFEN SÖYLEDİĞİME PİŞMAN ETMEYİN!!..BEN BU ÜRÜNÜ ÇOK KULLANMAMA RAĞMEN ÇOCUKLARIM DOĞDUKTAN SONRA SAYILI ALDIM VE EVDE SAKLICAK YER ARADIM DURDUM HEP YÜKSEKLERDE VE DOLAP İÇLERİNDE GİZLEDİM!!..KULLANMAK İSTYENLER LÜTFEN ÇOK DİKKAT EDİN...tek olumsuz etkisi
!!YAKICI BİR ÖZELLİĞİ VAR ÇOK DİKKAT EDİN!!...temas halinde bol suyla yıkayın elinizi..
ben de bingo soft beyaz olanı ve viking sensitive i kullanıyorum şuan vikingde kaldım en kalıcı o geldi bana değişik bir kokusu var çamaşırlarımızdan üstümüze bile sindi kokusu...birde sevmediğinz bir parfümünz varsa makineye yumuşatıcı koyarken yumuşatıcının içine bolca sıkablirsinizyerimseniben