Çamaşırını kendi alan ilk Gelin benim galiba :(

Ben sadece düşüncelerimi yazdım. Körükle gitmek gibi bir durum yok.Ayrıca evlilik aşamasında körükle gidilmez evli olsa neyse...
Ve evet evlenilecek kişi ve ailesi bunların hiçbirini yapmıyorsa sana karşısındaki insana değer vermediği anlamına gelir. En başta değer vermeyen sonda hiç vermez
Az olsun ama gönül alsın gönüller mutlu olsun.

bende dusuncelerınıze katılmadıgımı belirttim..

pardon yaa illakı evli mi olmak gerekıyor ; yangına körukle gidilmesi için..
yangına körükle gitmek deyımının içerigini az çok bılırsınız ne anlama geldıgını bide burda acıklamayayım istersenız !!
evlenmesine 14 gun kalmıs davetıyeler basılmıs siz hiç ara sayfaları okumadınız anlasılan.. nişanlısı zaten boyleymıs flört asamasından bu yana , tam dugun arefesinde nişanlımın su huyuda varmıs ben bu dugunu istemıyorum dese; konu sahıbı ne durumlara dusecek senın haberın var mı?? kendini onun yerıne koyabiliyormusun??
klavye parmaklarımın ucunda ben istedigimi yazarım edalarında herhangı bir konuya yaklaşıpta yorum yapmak hiç hoş değil :olmaz: en azından kendınıze saygınız varsa bu tur yorumlarda bulunmayın bari..
kaç defa evlendın acaba ? basta deger vermeyen sonda hiç vermez cumlesını nasıl kurabılıyorsun ??
insanların yasantısı herkesın kendınedir.. yasanmıslıklar ona goredir.. tutupta bir genelleme yapmak çok yanlış.. tecrubeler çogunluktada olsa istisnaları unutmamak gerek..

bende kendi gelinlik iç çamaşırımı aldım ama biz ayrı illerde olduğumuz için kendim aldım ama onlarda bana ordan almışlar bohca yapmışlar yani

insanların yasantısı herkesın kendınedir.. yasanmıslıklar ona goredir.. tutupta bir genelleme yapmak çok yanlış.. tecrubeler çogunluktada .... cümlenizin bu kısmına katılıyorum.
Ayrıca yanlışları düzeltmekiçin geç değildir hiçbir zaman.Saygılarımla...

Son düzenleme:
ne kadar da bencilsiniz !!
kendinizi arkadasın yerine koyacagınıza hala daha yorumunuzun dogrulu hakkında fıkırler üretiyorsunuz..
yanlış derken? iç çamasırını çoktan almış konu maddiyat değil zaten.. nısanlısının özel ile gundelıgı bir tutmasından yanıkıyor arkadas..
konunun gidişatını okumadan yorum yapıyorsunuz , bunu belirtmek isterım..

keşke hemen evlenmesekmi aceba gibi bir cümle kullanmasaydın... dil bir alıştımı gerisi geliyor malesef... iç çamaşırını senin alman belki normalde zoruna gitmezdi ama sanırım nişanlının ilgisizliği üzmüş seni.. ama belkide o an için onu alıcak durumda değildi... sana bunu direk söylemek yerine ilgilenmiyormuş gibi davrandı... yinede üzme kendini canım...

nişan evlilik öncesi tanımadır. isterse davetiyeler basılsın isterse nikah masasında olsun bence herkesin vazgeçmeye hakkı vardır.

pardon da ben -vazgecmeye hakkı yoktur mu -dedım
arkadas evlenmek istiyor okadar allah allah yaa sabırrr...
evlenmek istemese -istemıyorum- derdi.. dugun için gun saymazdı herhalde...

Erkek tarafı işi cimriliğe vurmus olabilir biraz ama ben oturpta asla çamasır isteyemem..gel gelinlik giyicem bana çamasır al demeyi kendime yediremem..sonucta erkek için kızın gelinlik giymesi cok cok önemli değil..bayanlar cok takıntılı gelinlik konusunda..doğal olarakta camasırını almanda bence bir sakınca yok...
takı olayına gelince evet onda haklısın,ama gene de maddi değerlere cok takıyorsun gibi geldi..birde su var;3 kurusluk altın takılsa ne olcak takılmasa ne olcak önemli olan yuvanızdaki mutluluk değil mi sana takılan altın mı seni değerli kılacak müstakbel eşinin verdiği sevgi mi??

bence de erkek tarafı biraz cimrilik yapmış.
onlara da hak vermek lazım sonuçta yeni ev kurmak kolay değil.
ama bunu 'ne gerek varki' seklinde değil de daha uygun bir dille kırmadan söyleyebilirdi damat adayı.:umursamaz:

yine de sevgi varsa bazı şeyler alttan alınabilir.:asigim:
açıkça konuşursunuz nişanlınızla.
ama bu bişeyler yüze vurularak olmamalı.
bir kaç kişide gördum evlilik öncesi ayrılmayı düşünüyorlardı.
sonuç olarak ayrılmadılar gayet mutlular.
düğün öncesi herkes gergin oluyor sanırım.

bence üzme kendini :1hug:

Back
X