Çamaşır yıkarken ne kadar deterjan kullanıyorsunuz ?

ben bugun karbonat ve beyaz sirke ile bi boş çalıştırdım bulaşık makinesini. normal zamanda yağları çıkartıyor mu ki ya?

kuzum ben tamamen göz kararı koyuyorum çok kirli olmayan yani bir kez giyip sırf sigara kokusundan yıkanan çamaşırlara yarım çay bardağından bi tık fazla koyuyorum. kirli olanlara da bir tam çay bardağından biraz fazla.
etimatik kullanıyorum ben, borlu deterjan.
diğer deterjanları bıraktım.
bingo kullanırken çamaşır yıkandıktan sonra tutunca elime bi değişik birşey gelirdi sanki durulanmamış gibi, durulandığından emin de olsam o geçmiyordu. o zaman anladım aslında ne kadar kimyasala maruz kaldığımızı.

Birde iç çamaşırlarını ayrı mı yıkarsınız yoksa renklileri renklilerle beyazları beyazlarla mı ?
Birde mutfak bezlerini ayrımı yıkarsınız yoksa beyazlarla beraber mi ?

Makine dolu olursa tahminen 3-4 yemek kaşığı kadar , daha az miktarda ona göre azalır . Yeni alınan kıyafetleri hem renkleri çabuk solmasın hemde kimyasallarından arınsın diye makinin 15 dk ilk programında soğuk su seçeneğiyle deniz tuzu kullanarak yıkarım meğer önce bir süre bu tuzlu suda bekletmek gerekirmiş . Eti matik kullanıyorum , toz deterjan .

İç çamaşırlarını beyaz/açık renk ve renkliler olarak biriktirip ayrı yıkarım . Mutfak el bezlerini de aynı şekilde biriktirip ayrı yıkarım .

Bu kadar kimyasal kullanmayın ne olur
Kendi sağlığınızdan öte bunun bide o kimyasalın döne döne denize suya toprağa karışması var
Maddi olarak da sürekli bi deterjan masrafı olur haliyle.
Benim annem de çok kullanırdı hem deterjanı hem yumuşatıcıyı ona da hep aynı şeyi söylerdim. Şimdi kendim yarım ölçek anca koyuyorum. Yumuşatıcı çamaşırlarda hiç kullanmıyorum. Özellikle iç çamaşırlarında kesinlikle kullanmıyorum. Yumuşatıcıyı sadece nevresim, battaniye ve perde gibi şeylerde hoş koksun diye kullanıyorum.
Sıvı deterjanı da maksimum bir kapak.
Bulaşık makşnasında da yarım tablet. Sirke karbonat denedim ama onu beceremedim galiba o yüzden tableti ikiye bölüp kullanıyorum. Bari minimuma indireyim diye. Parlatıcı zaten yok sadece sirke.
İnanın ne çamaşırlarım ne bulaşıklarım pis değil tertemiz bi kadınımdır ayıptır söylemesi
Ben babamı kanserden kaybettim. Belki de bu hassasiyetim ondandır bilmiyorum. Ama kanser hastalığı ve deri hastalıkları artık çok yaygın sebebi bu kimyasal takıntılar işte

Yerleri silmek için ne sirkesi kullanıyorsunuz, farkediyor mu?
Bide bulaşık tableti koyduğumuz yere mi karbonat döküyorsunuz? Bide miktarlarını da yazar mısınız size zahmet

Yerleri silmek için ne sirkesi kullanıyorsunuz, farkediyor mu?
Bide bulaşık tableti koyduğumuz yere mi karbonat döküyorsunuz? Bide miktarlarını da yazar mısınız size zahmet
Beyaz sirke diyorlar ama elma sirkesi kullanıyorum ben her şeye.
Daha doğrusu eşim onu biliypr bir tek, sirke deyince onu alıyor
Frosch markanın direkt sirkeli temizlik deterjanı var, onu sulandırıyoruz yere.
Bittiğinde elma, üzüm farketmiyor ne bulursam onu döküyorum.
Karbonatı da deterjan gözüne yarım koyuyorum, bir tatlı kaşığı kadar da bulaşıkların üzerine serpiyorum.
Yalnız benim makinam biraz küçük, tam entegre ankastre.
Siz isterseniz tam doldurun gözü ve bir kere deneyin.

Teşekkür ederim hızlı cevap için en kısa zamanda deniycem.

Abartmayı, deterjanı da makinayı da ziyan etmeyi sevmiyorum. Deterjan kapağındaki kullanım talimatına uyarım. Az miktar çamaşıra az deterjan. Mümkün olduğunca az deterjan kullanırım. Boklu bez yıkamıyorum ki, 1 kere giyilmiş, ter ve vücut kokusu geçmiş çamaşırı yıkıyorum alt tarafı.

Yani benimde 9 kg dolu olur hep deterjan gözünü taşana kadar dolduruyorum daha içinede biraz döküyorum,
Sıvıda kapak büyüklügü ne kadar ki sizin ?
ne kadar çok deterjan koyuyorsun cok sasırdım
ben deterjan kısmının makinadaki sadece 3 de birini dolduruyorum.
kıyafetlerım de tertemiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…