• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşır ve Bulaşık Makinesini Kısa Programda Çalıştırmak

cumba

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
627
533
158
İnternette okumuştum, beyaz eşyaları kısa programda çalıştırmak daha fazla enerji tüketimine sebep oluyormuş. Emin olmak için tekrar bakayım dedim öyle bir şey bulamadım. Bu konuda bilgisi olan var mı?

İnternette okumuştum, beyaz eşyaları kısa programda çalıştırmak daha fazla enerji tüketimine sebep oluyormuş. Emin olmak için tekrar bakayım dedim öyle bir şey bulamadım. Bu konuda bilgisi olan var mı?
kısa programda çalıştırğın çamaşırın niteliğini makina nereden biliyormuş?

Bende duymuştum ama nerde duyduğmu hatırlayamıyorum şuan. ..Doğru olup olmadğınıda bilemiyorum..

Çok mantıksız, nasıl bir açıklama sunuyorlardıki? Yani benim çamaşır makinem kıssa programda 30 dak sürerken, normalde 2 saate anca yıkıyor. Kıssa da daha fazla enerji yakacağını sanmam.

Dogru olabilir, bu ay hep kisa programda calistirdim makineleri, 10 tl fazla geldi faturamo_O

bosch marka çamaşır makinem var.. ekonomik programda çalıştırırsam 3 saatte, normal programda çalıştırırsam 1 saatte yıkıyor çamaşırı..

kurulumunu yapan satıcı bana da aynı şeyi söylemişti ama bulaşık makinesinde idi çamaşır makinesini bilemem kısa proğram var 65 derecede 1 saat yıkıyo bide 50 derece var ona ekonomik yazmışlar o da 3 saat yıkıyomuş ama daha az elektrik yakıyomuş ama hiç kullanmadım şimdi tasarruf yapim derken 3 saat makine calıştırmak pek mantığıma yatmadı

evet bende duymuştum onu..:KK51: kısa programda daha çok enerji harcıyormuş beyaz eşyalar,çok acelem olmadığı sürece kısa programda yıkamam hiç:KK20:

Yazıyı buldum kızlar. Doğruymuş. Link vermek yasak mı burda, değilse linki ekleyeceğim.

kurulumunu yapan satıcı bana da aynı şeyi söylemişti ama bulaşık makinesinde idi çamaşır makinesini bilemem kısa proğram var 65 derecede 1 saat yıkıyo bide 50 derece var ona ekonomik yazmışlar o da 3 saat yıkıyomuş ama daha az elektrik yakıyomuş ama hiç kullanmadım şimdi tasarruf yapim derken 3 saat makine calıştırmak pek mantığıma yatmadı

Evet bulaşık makinesi için yazı. Çamaşır makinesi için geçerli mi bilmiyorum.

Benim de makinem bosch, kısa program 15 dk sürüyor,normali 1 saat. Bence kısa programın öyle bir dezavantajı olduğu doğrudur

Söyleki 90 derecede 2 saat yıkanan camasır 2.20 kwh elektrık 85 l su harcıyormuş

Ama 60 derecede 2bucuk saatte yıkanan çamasır 1.20 kwh elektrık 73l su harcıyormus

Bak şimdi aklıma geldi, bulaşık makinası için bana da aynı şey söylenmişti kurulurken. Bulaşıkları genelde ecoda 2.5 saat yıkatıyorum. Ama bunu düşündüğümden değil, lanet kısa program kurutmuyor.

Söyleki 90 derecede 2 saat yıkanan camasır 2.20 kwh elektrık 85 l su harcıyormuş

Ama 60 derecede 2bucuk saatte yıkanan çamasır 1.20 kwh elektrık 73l su harcıyormus

Her ikisi için de geçerli demek ki. Teşekkürler.

Kızlar hepinize teşekkür ederim.

Back