• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşır suyu

Eşimle tartışmamıza yol açan bir sıkıntım var.
Ben temizlikte çamaşır suyu manyağı bi insanım. Bulaşık yıkarken suyuna mutlaka damlatırım. Çamaşırlardan zaten eksik etmem. Cam sileceksem camsilin içine bile dökerim. Yerleri silerken viledaya hele zaten kutunun dörtte birini döküyorumdur.
Sonra ayaklarımızın altı azıcık soyuluyor ama olsun. :1:
Eşim durumdan çok şikayetçi. Ona kalsa hiç kullanmasam sorun değil.
Sorum şu. Bi vileda suyuna ideal ölçü nedir, ben 10-12 kapak döküyorum ama domestos kapağıyla. Minik yani o.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ciğerleriniz zarar görür az kullanın derim

Oooo çookkkk fazla bir ölçü eğer viledaya suyu fazla koyuyorsanız 3 yarım koyuyorsanız en fazla 2. Ciğerleriniz mahvolur yazık size.Normal deterjan kokuları için bile doktorlar kullanmayın solumayın diyorlar ki kullandığınız ürünü düşünemiyorum.

Azaltmaya karar verdim ben de.
Havalandırıyorum fazla solumuyorum filan ama, yine de azaltıcam artık. :34:

:56:Allahin verdiği canı boyle heba etmek de gunah ya
Bulasiga camasir suyu konulur mu
Ne kadar durularsaniz durulayin çıkmıyor
Ben bulasik makineme bile tableti yarim kirip koyuyorum
Veremli miyiz nesi hijyenik olacak
Alt tatafi su icip atiyoruz makineye
Fazla titizlik de kiyamet alameti idi yanlis hatirlmiyor isem
Viledaya da ben cok azkoyuyorum eskiden koyardim ama zararlarimi okudukça vazgectim

Son düzenleme:
ben bir kapak falan koyarım bir kovaya, onu da bırakırım yakında. sevmiyorum çünkü, renkli kumaşın rengini attırdığına göre elime ayağıma ciğerime neler yapmaz...

çoookkk eskiden çamaşır suyu mu varmış, millet evdeki bakterilerden ölmediğine göre bence sıkıntı yok.

sirke kullanayım diyorum. bir de organik temizleyiciler var...

Eşimle tartışmamıza yol açan bir sıkıntım var.
Ben temizlikte çamaşır suyu manyağı bi insanım. Bulaşık yıkarken suyuna mutlaka damlatırım. Çamaşırlardan zaten eksik etmem. Cam sileceksem camsilin içine bile dökerim. Yerleri silerken viledaya hele zaten kutunun dörtte birini döküyorumdur.
Sonra ayaklarımızın altı azıcık soyuluyor ama olsun. :1:
Eşim durumdan çok şikayetçi. Ona kalsa hiç kullanmasam sorun değil.
Sorum şu. Bi vileda suyuna ideal ölçü nedir, ben 10-12 kapak döküyorum ama domestos kapağıyla. Minik yani o.

Eğer durulayıp yıkayacağınız bir yüzey olsaydı 10-12 kapak olabilirdi ama her sildiğinizde o kimyasallar yerde kalıyor ve bir kısmı birikiyor. 1-2 kapak bile koysanız durulanmayacağı için yeter.

Sadece klozet temizliğinde çamaşır suyu kullanıyorum. Onun dışında kullanmam dayanamıyorum kokusuna feci bişey :D Aklıma Yalan Dünya da ki Servet geldi o da senin gibi :D

Sony Xperia Z

önceki yıllarda ben de aşırı kullanırdım ama hamile kalınca kokusundan tiksindim.iyi ki de tiksinmişim artık çok bilinçliyim kimyasalların zararlarını öğrendim.önceden deterjanı domestosu bişey sanardık şimdiki akım doğallık!yerlere 10-5 kapak ne demek?çıldırmışssınız siz bir çay kaşığı fazla bile gelir.yüzey temizleyici de kullanmıyorum çamaşır suyu da yerleri duru suyla siliyorum, çamaşırlara daha az deterjan koyuyorum , daha az şampuan kullanıyorum vs gayet de hijyenik ve sağlıklıyım.bu ara sirkeyle silmeyi denicem hem de ev yapımı.ayrıca çamaşır suyu atıkları denizlere karışıp balıkları zehirliyormuş balıkları zehirlediğine göre dönüp dolaşıp biz de nasibimizi alıyoruzdur o deniz sularından.
aklımızı başımıza alalım ölse pislikten burda yalınayak çamur içinde gezen arap çocukları ölürdü.onlara bişe olmadına göre biz de ölmeyiz heralde:)

Camasir suyunu banyo ve mutfak disinda kullanmam.siz cok abartmissiniz.vilada kivasinin icine yer temizleyicisiyle beraber elma sirkesi dokuyorum.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama mikroplari kirmak icin sirke bir numara bence. Bulasik makinasinda parlatici kismina sirke koyariz hep bardaklar ne cizilir ne bise olur.
Kirec tutan caydanliklari bir cay kasigi kabonat ve azcik sirkeyle kaynattin mi hemen kireci söküp parlatir.
Nazara ve kotu enerjiye inanir misiniz bilmem ama nazari ve kotu enerjiyi evden savurur ferahlik verir..
Ama camasir suyu gibi 10-12 kapak dokmeyin aman sonra kokudan gecilmez :))
Bir kovaya belli miktarda temizleyici ve yarim cay bardagi kadar sirke yeterli bence..
Iciniz rahat eder mi bilmem ama bi hafta deneyin bence cigerlerinize yazik

Ciddi anlamda abartmissiniz resmen sagliginizla oynuyorsunuz. Camasir suyu zehirdir. Birgün tv de dinlemistim kanser uzmani soylemisti camasir suyunu evinize sokmayin agzi kapaliyken bile zehir sacan bir maddedir demisti. Ne kadar zararlı olduğunu siz düşünün artık. Insanlarin camasir suyunu su gibi kullanmalarini anlamis değilim fazla kullandığıniz zaman daha iyi temizlemis olmuyorsunuz. Vileda suyuna camasir suyu koymak zaten gereksiz yerde alttarafi toz olur sokak pisligimi var sanki ayakkabiyla mi geziyoruz evde. Banyoda klozet vs de hijyen acisindan kullanilmasini anliyorum ama bunun disinda hiç gerekli bişey değil camasir suyu. Cigerlerinize yazik o an anlamazsiniz belki ama sonra cikar acısı hastalik olarak.

Soktayim bulasiga nasıl cesaret ediyosunuz onu durulamak öyle kolay mi:/ yemisim bardağın parlamasini beni içten curutecegine bardak parlamayiversin. Buram buram kokuyo bi'de kanser saciyo mübarek. Allah göstermesin de sizlerinki bile bile lades.

Domestos ve türevlerini asla bulaşık makinasına dökmem, makinayı bozuyormuş çok köpürdüğü için, ayrıca bulaşığa asla kullanmam, çünkü çelik tencere ve çatal bıçak kaşık gibi ürünlerin rengini bozar soldurur,:19: ablamdan biliyorum onun bütün kaşıklar mat görüntülüdür, oda bulaşığa atar çamaşır suyu, ben sadece mutfakta yerleri silerken kullanırım, birde banyoda, çok fazla durularım yerde asla kalıntısını istemem, bu çamaşır suyu için geçerli değil tüm deterjanlarda böyledir..Ama lütfen ne bulaşık makinanıza nede bulaşık suyuna katmayın.. Bulaşığı az yada çok farketmez makinada yıkayın, 65-70 derece ısıda yıkanıyor zaten..

10-12 kapak. 4-5 kapak şahsen çok şaşırdım okurken. Ben yerleri silerken kovanın içine yarım kapaktan az koyuyorum zaten konsantre yoğun bir madde. Yarım kapakta yer silme deterjanı ekliyorum sadece.

Ben bulaşık makinasına dahi koyuyorum 6 lt'lik alıyorum hatta eve
ama az az kullanıyorum çok fazla koymam.
Zaten wc falan döktüğünüzde bile kokusu nefes kesiyo fazla keskin.

Bir damla camasir suyunu bir ton su aritiyormuss.Cok zararli bisey camasir suyu.Zaten onun bir damlasi da on litresi de ayni sey.Sonucta mikrobu kiriyor.Tavsiyem fazla kullanmayin bnce cigerlerinize yazik.En guzeli sirke.Bn artk sirkeyle temizliyorum wc yi bile.

Çamaşır suyu aslında ağır bir kimyasaldır
Annemin hastalığı zamanında çok abartmıştım bende mikrop kapmasın diye
Hepatit virüsünü öldüren tek kimyasal olduğundan banyo temizliğinde kullanılır
Mutfağa asla sokmayın çünkü çamaşır suyu en iyi durulamadan sonra bile kalıntı bırakır kokusu bu yüzdendir
Bu hastane dönemimde hemşirelerden edindiğim bir bilgi
Çamaşır suyu kullanırken maske takın demişlerdi

Back
X