• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşır suyu

Yok ona çok az damlatıyorum bir damla filan anca. İyi duruluyorum koku bile kalmıyor.
Alışkanlık ya ne bileyim işte. :34:

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bende bulaşiğa koyuyorum camasır suyu ama sonradan iyice durukuyorum birde normal deterjanla yıkıyıp iyice duruluyorumm

Aynen aynen. Abarttığımın ben de farkındayım ama bırakamıyorum meredi tinerci gibi oldum. :1:

Zehirlenirsin ya aman dikkat. Hic yararli degil o camasir suyu. Icine cekiyorsun onu... Kullanma guzelim ya cok zararli...

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Cok sagliksiz eve zehir dagitiyorsunuz.gecen uzman birisi soyledi...cok yanlis

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

$10487586_543775932414510_4111758367996123120_n.webp Bu karikatür geldi aklıma konuyu okuyunca :1:

Ben bir sağlıkçı olarak çok fazla miktarda kullnamamak gerek diyorum.

Eşimle tartışmamıza yol açan bir sıkıntım var.
Ben temizlikte çamaşır suyu manyağı bi insanım. Bulaşık yıkarken suyuna mutlaka damlatırım. Çamaşırlardan zaten eksik etmem. Cam sileceksem camsilin içine bile dökerim. Yerleri silerken viledaya hele zaten kutunun dörtte birini döküyorumdur.
Sonra ayaklarımızın altı azıcık soyuluyor ama olsun. :1:
Eşim durumdan çok şikayetçi. Ona kalsa hiç kullanmasam sorun değil.
Sorum şu. Bi vileda suyuna ideal ölçü nedir, ben 10-12 kapak döküyorum ama domestos kapağıyla. Minik yani o.

Valla canım çok zararlı ama bende malesef sadece yerleri silerken kullanıyorum iki dıkımlık kapakla ölçü kullanmadım ama mutfağa heleki bulaşık makinesine asla kullanmıyorum mutfakta sirke kullanıyorum bulaşık makinesine sakın dökme arıtmıyor su çok zararlı normal bulaşık parlatıcısı kullan

Ben bulaşık makinesine bile 2-3 damla koyuyorum. :26:
Viledaya 12 kapak çok. Bir iki kez kovada döndürüyorum o 12 kapak etmiyordur heralde. en fazla 5 kapak falandır.

Çok zararlı olduğunu biliyorum ama mikrop kırıcı işte... Sadece temizlik değil hijyen de önemli :13:

Ben temizlikte çamaşır suyu manyağı bi insanım. Bulaşık yıkarken suyuna mutlaka damlatırım. Çamaşırlardan zaten eksik etmem. Cam sileceksem camsilin içine bile dökerim. Yerleri silerken viledaya hele zaten kutunun dörtte birini döküyorumdur.
Sorum şu. Bi vileda suyuna ideal ölçü nedir, ben 10-12 kapak döküyorum ama domestos kapağıyla. Minik yani o.

Canm vlla bende göz kararna göre damlatyrm fzla olmamak şartyla bde benmkne dokunuyo kvga sebebmz çamasr syu olablyo bazen bzmde :1:

Bizim bir rahmetli vardi diyip Cemil beylik yapicam ama gercekten vardi.
45 yasinda genc denilebilecek yasta resmen oldurdu kendini.
Cigerleri iflas etmisti kimyasaldan. Her odanin kosesinde su sisesinde camasir suyu ve tuz ruhu vardi.
Ben su zannedip ellerimi yikamistim. Allah'tan icmedim.

Bizim bir rahmetli vardi diyip Cemil beylik yapicam ama gercekten vardi.
45 yasinda genc denilebilecek yasta resmen oldurdu kendini.
Cigerleri iflas etmisti kimyasaldan. Her odanin kosesinde su sisesinde camasir suyu ve tuz ruhu vardi.
Ben su zannedip ellerimi yikamistim. Allah'tan icmedim.

Bak tuz ruhundan ben de korkarım.
Ben sadece domestos döküp siliyorum. Tuz ruhu filan çok ağır midemi bulandırıyor.
Ölçüyü azaltmaya karar verdim ben de.

Bulasik mak.kapagina 1-2 damla koyuyorum bardaklarin rengi acildi gicir gicir oldu :)) yerlere de camasir suyu+ parke temizleyici+ yuzey temizleyici. Kokusuda kalmiuo parkelerde rengi atmiyo. Yada soyle yapilabilir bulasik deterjanina 2 damla camasir suyu damlatilsa o yeterde artar bile.
Dezenfektan olarak buyuk alanlarda 100 lt suya 1kapak yeter bence onun 1 damlasi bile cok güçlü cunku.

Valla bendede domestos fobisi var :)))
Kullanirim ama banyo lavabo fayans icin ama domestoslu suyla yikadigim bir bardagi catali kullanamam kesinliklee...

10 12 kapak bence çok ... Ayaklarimizin alti soyuluyor diyorsunuz...

2 3 kapak dokun ve sildiginiz yeri sade islak bezle durulayin öyle birakmayin...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sirke parlatmaya yarar da benim derdim parlaklıkları değil hijyenik olmaları. Sirke hijyenik yapıyorsa ne ala ama bilemiyorum işte.

Zaten asıl hijyen açısından kullanıyolar canım...en basitinden şöyle söyleyeyim büyüklerimiz yeşillikleri belli bi süre sirkeli suda bekletirler bakteri böcek vb.. şeyler varsa ölsün diye.. ee sebzeyi bakterilerden temizleyebildiğine göre bulaşıklarıda temizler diye düşünüyormm

yaşasın domestos kardeşliği :52: bende çok severdim ta ki çocuklarımın alerjisi olana kadar.şimdi çok azalattım çamaşır suyunu.özellikle bulaşıklara asla koyma çok zararlı.çamaşıra da leke çıkarıcı koy onun yerine.yerleri silerken de 10-15 kapak çok çok fazla 2-3 kapak olunca bile zaten keskin bir kokusu oluyor.sürekli çamaşır suyu solumak senin ve eşin için zararlı unutma.

ve elma sirkesi süper bi dezenfektan her yerde kullanabilirisin sağlığa da zararlı değil.

Son düzenleme:
çamaşır suyunu sadece tuvalette veya çay lekeleri için kullanıyorum onun dışında kullanmam.
bütün temizliğimi, toz almamı, kapı-çerçeve silmemi tek bir deterjanla yapıyorum gayet memnunum. solma,akma, renk atması vs de yapmıyor:32:
evde kuşlarımız var mümkün olduğunca kokusuz malzemeler kullanmaya çalışıyoruz:30:

Son düzenleme:

Oooo çookkkk fazla bir ölçü eğer viledaya suyu fazla koyuyorsanız 3 yarım koyuyorsanız en fazla 2. Ciğerleriniz mahvolur yazık size.Normal deterjan kokuları için bile doktorlar kullanmayın solumayın diyorlar ki kullandığınız ürünü düşünemiyorum.

Son düzenleme:
Back
X