• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşır konusu

Deterjan tavsiyesi

• Bosch

• Siemes

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Anlatıyorum arkadaşlar :)
Makinanızın deterjan bölümüne hemen sıvı deterjanı dökmeyeceksiniz çünkü akıp gidiyor. O yüzden makina ön yıkama bölümüne değil de deterjan bölümüne su aldığında o su gelir gelmez suya karıştırıp dökeceksiniz bakın deneyin hemen farkı göreceksiniz. Yani makina 2. Suyu almadan deterjanı koymayacaksınız.
Ben böyle kullanıyorum hem çamaşırlarım tertemiz oluyor hem de 1 ay bile kokusu gitmiyor. Yumuşatıcı kullanmıyorum zaten perwoll kullandığım için kokusu da kalıcı.
Hımmm peki jack aklımda olsun artık :)

Makinanızın deterjan bölümüne hemen sıvı deterjanı dökmeyeceksiniz çünkü akıp gidiyor. O yüzden makina ön yıkama bölümüne değil de deterjan bölümüne su aldığında o su gelir gelmez suya karıştırıp dökeceksiniz bakın deneyin hemen farkı göreceksiniz. Yani makina 2. Suyu almadan deterjanı koymayacaksınız.
Ben böyle kullanıyorum hem çamaşırlarım tertemiz oluyor hem de 1 ay bile kokusu gitmiyor. Yumuşatıcı kullanmıyorum zaten perwoll kullandığım için kokusu da kalıcı.
Ben hep onceden koyarim guzel kokar benimkilerde onla alakasi oldugunu dusunmedim suanda.. zaten hangi ara 2. Suyu alio bilmiomki :))

Cok tikiosan yeterli deterjan koymuosan isiyi iyi ayarlamiosan.. bunlardan olabilir.. bazi camasirkara 30 derece soguk gelio mesela.. 40 a atinca sorun yok.. ha baZi kirlerede sivi deterjan hafif kalio
Çok doldurmuyorum makineyi
Evet sıvı deterjan az gelebilir belki de derecesinden

60 derecede renkliler orasını burasını salıyor. Bir beden genişliyor bile bazısı.

Benim için temizlik daha önemli ama zaten dışarda giydiğim kıyafetleri o derece de yıkamıyorum tabiki çünki kirletecek kadar uzun giymiyorum. Fakat eşofman, evde giydiğim bluz, tişört, pijama, iç çamaşırı, havlu, nevresim gibi çamaşırları o derecelerde yıkıyorum.

Çok doldurmuyorum makineyi
Evet sıvı deterjan az gelebilir belki de derecesinden
O ihtimaller uzerine yogunlas.. o sivilarin uzerinde yazio ya yok 30-40 yikama:) bana 20 bile gitmiodur:) bol dokuorum.. birde dediim gibi sicakligi onemli

Birazdan makineyi çalıştıracağım ve hemen deniyorum bunu.

Ama ömürlük. :) ayyy görende beni Miele satış danışmanı sanacak :)
Komisyon mu alion essah :)

Ben bulasik makinasini almstim mielenin bozulan bosch idi.. ama ici o kdr degisik kullanissiz geldiki geri gittim bosch aldim valla:)

Deterjandan da kaynaklanıyor olabilir.Ben bir süre perwolün siyahlar için olan sıvı deterjanını kullandım.Çamaşırlarım hem kötü kokuyordu hem de makinayı yarım doldurmama rağmen beyaz beyaz kalıntı bırakıyordu.
Sonra toz deterjan kullanmaya başladım koku kalmadı.
Bir süre toz deterjan deneyebilirsiniz.
Bir de zaman zaman makinenizi limon tuzuyla 90 derecede çalıştırın.
Kazanda kireç oluştuysa çözüyor.Böylece koku yapmıyor.

Benim için temizlik daha önemli ama zaten dışarda giydiğim kıyafetleri o derece de yıkamıyorum tabiki çünki kirletecek kadar uzun giymiyorum. Fakat eşofman, evde giydiğim bluz, tişört, pijama, iç çamaşırı, havlu, nevresim gibi çamaşırları o derecelerde yıkıyorum.
Çocuklar da ben de çok sık değiştiririz kirlenmiyor zaten de renkli deyince dışarda giyilenleri hayal ettim birden. Yoksa ben de öyle yıkıyorum sizin gibi.

Selam kk üyeleri benim çamaşır makinemle başım dertte size göre dert olmayabilir. Çamaşırlarım yıkandıktan sonra çok pis kokuyor afedersiniz.:110:
Hayır hiç makinede de bekletmeden asıyorum. Deterjan olarak sıvı kullanıyorum.
Makinemi değiştirmeyi düşünüyorum hangi marka çamaşır makinesi ve sivi deterjan önerirsiniz?:KK51:
Samsung cok memnunum

Komisyon mu alion essah :)

Ben bulasik makinasini almstim mielenin bozulan bosch idi.. ama ici o kdr degisik kullanissiz geldiki geri gittim bosch aldim valla:)

Hahahahha... aslında verseler iyi olur. Önüme gelene aldırıyorum. Bide Mielenin bir süpürgesi var... abooooo... kedi gibi gidip gelip indirime girmesini bekliyorum. Yahuuu bir ucuzlamiyor. Ama görsen....sanki uzaya ucacak. Bi cekiyo. Laminat kalkiyor resmen.
Bulaşık makinesinde Neff lider. Hayalim zaten Neff mutfak aletleri ve Miele ev aletleri. :))

Deterjandan da kaynaklanıyor olabilir.Ben bir süre perwolün siyahlar için olan sıvı deterjanını kullandım.Çamaşırlarım hem kötü kokuyordu hem de makinayı yarım doldurmama rağmen beyaz beyaz kalıntı bırakıyordu.
Sonra toz deterjan kullanmaya başladım koku kalmadı.
Bir süre toz deterjan deneyebilirsiniz.
Bir de zaman zaman makinenizi limon tuzuyla 90 derecede çalıştırın.
Kazanda kireç oluştuysa çözüyor.Böylece koku yapmıyor.
Perwol bende beğenmedim
Limon tuzunu denicem teşekkür ederim

Hahahahha... aslında verseler iyi olur. Önüme gelene aldırıyorum. Bide Mielenin bir süpürgesi var... abooooo... kedi gibi gidip gelip indirime girmesini bekliyorum. Yahuuu bir ucuzlamiyor. Ama görsen....sanki uzaya ucacak. Bi cekiyo. Laminat kalkiyor resmen.
Bulaşık makinesinde Neff lider. Hayalim zaten Neff mutfak aletleri ve Miele ev aletleri. :))
Benimki dyson ana miele ii diosun yani..

Back
X