Çamaşır konusu

bu hafta nevresim yikamayim diyordum ama dun esim bebek sevdi.bebeğin bütün kokusu nevresim takımına bulaşmış sabah uyandığımda farkettim. Hemen makineye gitti nevresim takimi. Mecbuuur
kurutma makinasi alinca nevresim işi cok kolaylasir ama ben onu yorgandan söküp takmaya bile cok useniyorum

bu hafta nevresim yikamayim diyordum ama dun esim bebek sevdi.bebeğin bütün kokusu nevresim takımına bulaşmış sabah uyandığımda farkettim. Hemen makineye gitti nevresim takimi. Mecbuuur
Bebek sevdi bebeğin kokusu mu bulaşmış??? Allah yardımcınız olsun. Ben oğlumun eşyalarını koklarım hep cennet kokusudur o.

söyle yapayım diyorum. Dolapta bi bolme ayirayim. Aynı gün aynı şeyleri giymeye başlayım. 3 gün boyunca başka kıyafet çıkarmayım. Sonra hepsini topluca sepete atayım. Zorla da olsa giyeyim.

tamam mesela işe giderken pantalon bluz giydiniz. Eve gelince napiyorsunuz üzerinizden çıkanları ?

Bebek sevdi bebeğin kokusu mu bulaşmış??? Allah yardımcınız olsun. Ben oğlumun eşyalarını koklarım hep cennet kokusudur o.

evet sizin bebek kokusu nasıl ama arkadaşın bebeği çiğ süt ve ıslak mendil kokuyordu :))

Bana acayip gelmediniz ya uc erkek ve ben 4 kisiyiz, haftada 10 kere makina aciyorum.. sadece haftada 2 nevresim degistirmekten 2 - 3 makina onlar oluyor zaten.. bizde de surekli corap camasir degistirilir ama benim ennnnnn buyuk yardimcim kurutma makinasi.. nevresimleri ve gomlekleri de utuye gonderiyorum bitti gitti..

psikologa gidiyorum. Bu konuda bi ilerleme kaydedemedik. Bana dedi ki, üzerini değiştirmek zorunda hissettiğinde biraz dur ve düşün. Buna gerçekten ihtiyaç mi duyuyorsun yoksa obsesyonun mu buna sebep oluyor buna karar ver. Obsesyon cevabını alirsan onu besleme dedi. Şimdi dediğini yapıyorum cevap hep "İHTİYAC " olunca değiştiriyorum

Hayretler içerisinde okudum desem ..Ki benim günde en az 2 takım kıyafet kirli sepetinde olan küçük çocuğum varken.
İşin psikolojik boyutuna değinmeyeyim ben,ama bu kadar sık çamaşır yıkamak pek de sağlıklı gelmedi bana.Her nekadar durulansa da sonuçta eser miktarda kimyasal illaki kalıyor yıkanan çamaşırda hele bir de yumuşatıcı vs.kullanıyorsanız durum daha sıkıntılı bi hal alıyordur bence.İşin sağlık yönünü de düşünün derim.
1 saat giyilen birşeyi yıkamak nedir daha ona teninizin kokusus bile sinmemiştir ki

Ben en çok akıp giden suya acıdım.. Enerjiiniz ve zamanınız sizindir ama su hepimizin

aşırı çevreci biri olarak kendimi kınadım. Bundan sonra her üzerimi cikardigimda bunu düşünüp kendimi telkin edeceğim. Banyo yaparken bile akan suyu fazla harcamamak için kova ve tas kullanan biriyim ben

pet konusunda güvenli mi ? Pet kullansam rahat ederim ama kaşıntı yapıyor bende.
Ped bende de kaşıntı yapıyodu iç çamaşırı konusunda sizin kadar olmasa da ben de 3 kez değiştirirdim.. Marka vermek istemiyorum ama probiyotik günlük pedler var bazı eczanelerden alabilirsin kaşıntı yapmadığı gibi her tür enfeksiyonu da önlüyo.. Çorabı da anlarım 3 kez değiştirdin hadi.. ama zaten onlar makinede çok da yer kaplamaz.. Diğer konularda kesinlikle normal olduğunu düşünmüyorum.. İşe giderken giydiğim kıyafeti ne eşim ne de ben tek seferden fazla giymeyiz.. Ama bu üst kıyafetler için geçerli.. Pantolon zaten o kadar sık yıkanmaz esneme yapar bozulur.. Her pantolonu en az 2 defa giyeriz mesela biz tabi ard arda günlerden bahsetmiyorum.. Ev kıyafetlerini tayt,eşofman, rahat t-shirt gibi şeyleri eşim de ben de 3 gün falan giyeriz evde zaten vücut temiz ev temizse neden kirlensin ki biraz mantıklı düşünün.. Gece yatarken kıyafet giymem orda bi sorun yok.. Çarşaf yorgan gibi şeyleri de 15 günde 1 değiştiririm.. havluları günlük değiştiririm,bazen unutur 2 günde 1 değiştiririm.. Bornoz gibi şeyleri de 15 günde 1 yıkarım.. Yerdeki kilim gibi şeyleri de ayda 1 yıkarım.. Bazı haftalar fazla çalıştığı olur ama genelde 3 defadan fazla çalışmaz makinem.. o da beyaz renkli ve siyahları ayrı yıkadığım için

tamam mesela işe giderken pantalon bluz giydiniz. Eve gelince napiyorsunuz üzerinizden çıkanları ?

Bu durum normal mi diye bir de soruyor musunuz? Günde 4 kez iç çamaşırı mı değiştirilir sabah ya da akşam değiş geç. Her hafta koltuk örtüsü yıkamak
Ben de çalışan biriyim ve işten gelince eşyalarımı kontrol ediyorum havalandırıyorum bir kaç saat ve yerine kaldırıyorum. Masabaşı çalışıyoruz arabayla gelip gidiyoruz işe hemen kirlenmez ki kıyafet.
Ev kıyafetimi de özellikle kirlenecek bir durum olmadıysa en az 4-5 gün giyerim.
Bence doktorunuza bunları anlatmalısınız.
Hadi çorabınızı da değişin her gün.. 15 çorabınız olsa 2 hafta gitmesi gerek.

Mesela eşiniz takım elbise mi giyiyor işe, benim eşim takım elbise giyiyor ve pantolonu ceketi yıkamıyoruz. sadece gömleği yıkıyoruz. Takımınıkuru temizlemeye veriyoruz, YAni sizin hesaba göre yıkamadan 1-1,5 ay giymiş oluyor

Bence bu konuyu acilen halledin giden ömrünüzden gidiyor

neler yapıyorum bir bilseniz. Resim kursuna gidiyorum , pilatese, günlerim var, özel derslerim var, psikologa gidiyorum boş kaldıkça, sürekli arkadaşlarımı davet ediyorum gidiyorum. Çok yoruyorum kendimi ama evde daha çok yoruluyorum.

normal değil mi bu durumum ? Ya da normali nedir siz nasıl yapıyorsunuz

Hiç de normal değil yahu. Bir kazak 1 saat giyilince niye yıkansın? Kirlenene, kokana kadar giyilir. Yani öyle buram buram kokana kadar değil tabii. Her hafta ben de baya çalıştırırım makineyi, aylık 9 m3 su tüketiriz. İki makine renkliler, bir makine beyazlar, bir makine de oğlumuzun çamaşırları muhakkak yıkanır. Ama öyle her çıkardığımızı yıkamayız. Senin yaptığını yapsam rahat 12-13 makine çalıştırmam lazım. Bedenine yazık.

Eşim sağlıkçı , beyaz giyiyor o yüzden. Haftada iki takım kirletiyor. Ütü de şart oluyor. Ben de öğretmenim. Okulda önlük giyiyorum ama yine de çok terliyorum çok kirlemiyorum. Belki masa başı çalışsam çok terli olmazdim. Sürekli ayakta hareketli bir moddayim.

inanın sürekli kendimi kokluyorum. Leş gibi kirli hissediyorum kendimi. Ama temiz kokan bir çamaşır tişört beni çok mutlu ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…