Çamak Erdem Hastahanesi Dr. Sevil Ateş Eren

alyaipek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2011
12
1
36
İstanbul
Merhaba ,
4+6 günlük hamileyim Ümraniye'de oturuyorum Çakmak Erdem Hastahanesinde Dr. Sevil hanıma gidiyorum iyi birine benziyor kendisinin hastası olan hamişler var mı aranızdaaa acaba?

Ben hamileliğimden önce idrar yolları enfeksiyonu tedavisi için kendisine gittim muayene ederken çok aceleci sen sormadan birşey anlatmıyor bir an önce muayeneyi bitirmeye çalışıyordu.Hamile kaldım daha sonra ve Yasemin hanıma gitmeyi tercih ettim.Şu an 30 haftalık hamileyim doğumumuda Erdem Hast. yapacağım inşallah cnm

Kendisi ben sormadaan bi çok şey söyledi ama geçen hafta gittiğimde 6+4 günlüktüm ondan önceki hafta haftaya büyük ihtimal bebeğin kalp atışlarını görürüz demişti fakat geçen cumartsi gittiğimde duyamadı kalp atışını ,herkes 6+4 günlükken kalp atışı pek duyulmaz diyor ama Sevil Hanım büyük ihtimal duyulur demişti bu sebepten moralim baya bi bozuk.Bu hafta tekrar çağırdı 7+4 olacak gittiğimde bu haftada duyamazsak o zaman endişelenmeye başlayabilirz dedi kendisi bilmiyorum çok huzursuzum şu an

Merhabalar...
Ben hamileliğimin başından beri Sevil Hanım'a gidiyorum ve bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım çok şükür. Kendisi çok şirin bir insan ve ayrıca çok ilgili gece saat kaç olursa olsun aradığınızda ilgileniyor. Ben gece acile gitmek durumunda kalmıştım kendisi çok ilgilendi gece yarısı uykusundan uyandırdık ama çok ilgili davrandı...

Merhaba,
Kaç haftalık hamilesin fundik80 ? Ben 8+3 oldum kalp atışını duyduk geçen hafta.Sevil Hanım'dan şu an memnunum ama insan yinede etrafından daha da bilgi istiyor malum hepimiz çok hassasız bu konuda,doğumunudamı Sevil Hanım'a yapmayı düşünüyorsun?

Ben de gitmiştim Sevil Ateş Eren'e. Bence çok tatlı ve ilgili bir doktor. 10 haftalıkken gitmiştim bana bir çok şey anlattı gebelikle ilgili ama maalesef ondan sonra ne zaman hastaneye gitsem ameliyattaydı veya izinliydi. Çarpıntı sorunum olduğunda iki kere aradım ikisinde de gayet ilgili davrnmıştı.
Son iki kontrolüme aynı hastanedeki Özlem Yıldırım'a gittim o da çok iyi bir doktor.

merhaba biraz geç oldu sanırım :).... Ben 27+1 hamileliğim çok şükür... Ben Sevil Hanım'dan çok memnunum ve doğumuda Sevil Hanım'da yapmayı istiyorum allahtan bir aksilik çıkmaz ise :)

Merhaba alyaipek umarım bir sorun çıkmamıştır bir daha birşey yazmamışsın?

Slm Funda bayadır giremedim.12+3 oldum şükür hala Sevil Hnm.'a gidiyorum .İkili test verdi ama başka bir hastahanede yaptırdım sonucu yarın alacağım.Sevil Hanım ense kalınlığını ölçmedi ama test için gittiğim başkaa bir doktor normal muaynede ölçtü bu biraz aklıma takılmıştı açıkçası.İkili teste bir sorun çıkmazsa üçlü testi de ister mi acaba?

Selam ben uzun zamandır bakamıyordum. Sizinde hamileliğiniz baya olmustur herhalde. Sevil hanım ikilide bir sorun çıkmazsa 3'lü testi istemiyor. Hala Sevil hanımdamısınız?

Evet,17+5 oldum gün itibariyle.Hala Sevil Hanım'a gidiyorum şu an için bir problem gözükmüyor ama doğum zamanı nasıl olduğunu bilemiyorum malesef...

Merhaba ben 21 haftalık hamileyim. Hem hamilelik öncesinde hemde hamilelikte sürekli sevil hanıma gidiyorum çok ta memnunum açıkçası. Benim hamilelik öncesi 6 cm lik rahim içinde miyomum vardı bir çok doktor direk ameliyat önerdiği halde o fazla önermedi. Bana hem ameliyat olursam hemde miyomlu hamile kalırsam tüm riskleri anlattı bende ameliyat olmamayı tercih etti. Miyomum 12 cm olduğu için hamileliğin biraz ağrılı geçmeye başladı ama gerçekten çok ilgili bir doktor gece saat kaç olursa olsun her aradığımda elinden geleni yapıyor. Benim tavsiyem üzerine 2 arkadaşım doğumunu ona yaptırdı ve çokta memnun kaldılar.

Mrb;
Herşeyin yolunda gitmesine sevindim,size cinsiyet konusunda yaptığı tahmin doğru çıktımı acaba,bana ilk erkeğe benziyo gibi sonra büyk ihtimal kız dedi son muaynemde yüzde seksen kız dedi renkli ultrasyonda en net belli olacak demişti,bu ay sonunda renkli ultrasyona gireceğim için daha muayneye gitmedim kendisine.

16 haftalıkken cinsiyet öğrenmek için gittik önce %70 kız gibi görünüyor dedi ama hareket etmiyordu bizim ufaklık bi çikolata ye 10dk sonra gel tekrar bakalım dedi gittik çikolata yiyince çok hareketleniyormuş. 10 dk sonra baktığında %99 erkek çok net görünüyor dedi. Geçen hafta renkli ultrasona girdim ordada erkek çıktı :)

Oğluşun olacak demekki :) bana en son öle diyince kıza alıştırdım kendimi bebek göstermiyo falanda demedi çok merak ediyorum.Renkli ultrasyon nerde girdin? Ben çalışıtığım için Erdem'e gidemiyorum haftaiçi yapıyorlar renkli ultrasyonu,afiyet ya da atlas hastanesinde yaptırıcam cumartesi günü yapıyorlarmış,sanırım 20+.... günlerde yaptırmak gerekiyor.

Senin şuan kaç haftalık?? Renkli ultrason 20-22 hafta aras yapılıyor. Ben erdemde Murat Yayla diyebir prof. dr var ona yaptırdım miyomdan kaynaklı risk var diye başka biyere gitmek istemedim ama onada 3-4 hafta önce ranevu almak gerekiyor sadece çarşamba günleri varmış.

Bugün 17. haftaya girdim bu ayın sonunda 20 haftalık oluyor şimdiden araştırmaya başladım.Erdem'de prof yapıyor biliyorum ama hafta içi çlışıyor iş yerimden çok zor izin alıyorum bu yüzden cumartesi yapan bir yere gitmek zorundayım.Ümraniye'de Rad İstanbul Görüntüleme Merkezi diye bir yer buldum iyi gibi,renkli ultrasyon kaç dk sürüyor ?

buyrun size kısa özeti ben yaşadım siz yaşamayın...
ERDEM HASTANESİ ÜMRANİYE / İSTANBUL 0216 634 01 02
KADIN DOĞUM DR. SEVİL ATEŞ & AYŞE KAFKASLI HAKK.

Aşağıda anlatacaklarımı sıkılmadan okuyacağınızı umuyorum. Çünkü sadece şikayet değil doktorlarınızın ne kadar duygusuz ve acımasız olduğunuda anlatmaya çalışacağım...

22 Temmuz 2013 Pazartesi günü son derece yolunda giden hamileliğimin 2 li testini yaptırmak üzere Prof. Ayşe KAFKASLI hanıma geldik. (sözde prof olmuş şans eseri uzaktan yakından ilgisi yok) Muayene sonucunda;

1- Down sendromu için yaptığı muayenede bebeğin ense kalınlığının 4.78 olduğunu,
2- Bebeğin cilt altı ödemleri olduğunu,
3- Kalbe giden bir damarda tıkanıklık olduğunu söyleyerek bebeğin en fazla 3 gün yaşayacağını iletti. Kadın Doğum doktorumuz Sevil Hanımında muayeneye katılmasıyla felaket habercileri gibi bu bebeğin fazla yaşamayacağını vereceğimiz karara göre hamileliğime devam edebileceğimi ilettiler.

Sonrasında Sevil ATEŞ hanımın kendi odasında yaptığımız görüşmede, 26 Temmuz 2013 Cuma günü kürtaj için gelebileceğimi zaten bi hap içeceğimi biraz sancılanacağımı ve düşük yaparak bebeğimi alıp labaratuara test için göndereceklerini iletti. Henüz CVS ve aminosentez testinden bir haber yaptığı yönlendirmelerle kendisine göre basit ancak bu durumu ilk kez yaşayan bir insan için ne kadar zor olduğundan da bir haber saçma sapan konuşmalarına devam etti. Ertesi gün beni arayarak diğer doktor arkadaşları ile görüştüğünü CVS veya aminosentez testi yapılmadan kürtajın yapılamayacağını iletti. Şimdi;

1- Kaç sene okudu bilinmez kadın doğum doktoru ünvanı altında bu işi yapan bir doktor (sözde) kürtajın hangi şartlarda yapılacağını bilmez mi?

2- Tüm testler yapılmadan hayatında ilk kez (olsun veya olmasın) anne adayı bir insana yaptığı kürtaj tarifi hangi doktorluk şartlarında var? Doktorluk bir kenara önce bir kadın, bir anne olan bu 2 kadın tüm bu açıklamaları yaparken önce biraz sağduyulu olup bunları daha insancıl bir şekilde anlatamazmıydı?

Gelelim sözde Prof.Ayşe KAFKASLI Hanıma;
Yaptığı test ve kontrollerden sonra durumumuzu değerlendirip bebeğin alınmasına ailecek karar verdik. Ancak yine de vicdanen herşeyin yapılmış olmasından emin olabilmek için başka doktor arayışı içerisine girdik. SONOMED görüntüleme merkezi ile görüşmeye başladık ve 2 gün sonrasında oradaki testlerden aldığımız sonuçlarla birlikte yine Ayşe KAFKASLI ve Sevil ATEŞ ile sonuçları değerlendirmeye gittik. Sonuçları gördüklerinde tekrar ultrason muayenesi yapıldı. Tekrar ense kalınlığı ölçüldü ve SONOMED testleri ile karşılaştırıldı. Aralarında saçma sapan yaptıkları değerlendirmeden sonra tekrar ultrason muayenesi yapıldı tekrar ölçümlemeler yapıldı ve bana verecekleri rapora alakasız bir değer yazılarak rapor oluşturuldur. Ayşe Hanım sonomeddeki testin kafasını karıştırdığını o yüzden tekrar tekrar ölçümleme yapmak durumunda kaldığını iletti....
İşin profesörü olmak ne demek? O işi en en kendisinin bileceği anlamına gelmezmi?
Kafam karıştı ne demek?
4 kez ultrasonla ölçümleme yapmak ne demek?
İşi sonuca bağlamaya çalışırken “bu bebek en fazla 10 gün yaşar zaten sonra kendiliğinden ölecek belki CVS testine bile gerek kalmayacak” demek ne demek?
Yaklaşık 1 saat süren görüşmemizin sonucunu Pazartesi günü Çamlıca Erdem Hastanesinde CVS testi yapmak üzere sonlandırdık.

Sonrasında aile arasında yaptığımız değerlendirmede doktorların bu kadar tutarsız bilgi vermelerinden ve sürekli zaten kendiliğinden ölecek denilip aradan 20 gün geçmesine rağmen haala yaşayan bebeğimizi bu iki bilinçsiz doktora emanet etmemeye karar verdik. CVS testini başka bir doktorda yaptırmak üzere randevularımızı aldık.
Muayene esnasında CVS testine bile gerek olmadığını bebeğin tüm organlarının son derece normal olduğunu öğrendik. Ancak Ayşe ve Sevil Hanım sayesinde içimize şüphe düşmüştü bir kere bu şüphe ile 6 ay yaşanılamazdı. Yinede CVS testinin yapılmasını istedik doktorumuz sırf içimizi rahatlatmak için testi yaptı ve sonuç NORMAL....

Özellikle şu sorularımın sonuçsuz kalmasını istemiyorum;

1- Bebekte sorun olsa dahi bunu patavatsızca söylemek ne kadar doğru? Doktorların hasta pisikolojisi eğitimi aldıklarını biliyorum ben yanlışmı biliyorum...

2- Bu 2 kadın öncelikle nasıl bir vicdana sahip? Nasıl anneler? Nasıl doktor olabilmişler ve haala hizmet verebiliyorlar?

3- Hadi benim imkanlarım başka doktorlara gitmeye müsaitti ya müsait olmayanlar? Kasap gibi her gelenin bebeğini alıyorsunuz demekki... Belkide şu ana kadar gerçekten hiçbir sorunu olmayan bebeklerin canını aldınız çünkü daha ultrason muayenesi bile yapamayan Ayşe hanım CVS testinde bebeklere zarar verdi ve bebekler daha yaşayamadan öldü? Çünkü bu testin sonucunda da “sırf test yapıldığı için düşük yapabilirsin” bilgisi verildi bana kendisi tarafından...

Sonuna kadar uğraşacağım bu 2 doktorla... Bana ve aileme yaşattığınız her günün hesabını soracağım. Elimde bunları kanıtlayan testler zaten var hepsini başta Sağlık Bakanlığı ile sonrada sırası gelen her birim ile tek tek paylaşacağım.

Merhaba fatosjum,
Yazdıklarını sonuna kadar okudum ve çok üzüldüm,geçmiş olsun demek istiyorum.Söylediklerinde sonuna kadar haklısın bunları yaşamak hiç de kolay olmasa gerek ve böyle hassas bir konuda günümüz şartlarında bu kadar bilinçsizce davranıldığına çok ama çok şaşırdım...Ben hamileliğimin başından beri Sevil Hanım'a gidiyorum rutin testler muayeneler vsss...Şu ana kadar herhangi bir sorun olmadı ama ben ikili testler olsun,renkli ultr vss.. hepsini başka yerlerde yaptırdım.Muayenelere gittiğim zaman bekleme esnasında Sevil Hanım'ın hastalarıylada tanışma imkanım oldu herkesten olumlu şeyler duymuştum.Tabi ki insanın başına böyle şeyler gelmdikçe rutin muaynelerde doktorun ne kadar iyi olup olmadığını anlayamıyorsun.Peki sonrasında hangi hastahaneye gittin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…