önceki mesajında callanetics evolotiondan bahsetmiştim bunu görüp özelden soran arkadaşlar olmuş fakat mesaj sayım 100den az olduğu için özelden mesaj yollayamıyormuşum o nedenle burdan yazıyorum
1,5 ay önce calla başladım 10 gün 10 hours yaptım, dizim ağrıdığı için hergün yapmayı bıraktım. şuan 10hours,evolotion, yüzme, yoga, t5t ve pilates yapıyorum aslında pek düzenli gitmiyorum o gün canım hangisini isterse onu yapıyorum, şu sıralar kendi ihtiyacıma göre uygun hareketleri listeleyip kendi programımı oluşturmayı düşünüyorum ama üşeniyorum:))
son 1 aydır da haftada 1-2 defa callanetics evolotion yaptım 10hoursdan geri kalır bir tarafı yok aynı hareketlerin revize edilmiş halleri ve yaparken aynı kasları çalıştırıyor hissediyorum üstüne yeni hareketler de var. sonuçta videoyu hazırlayanlar da call teyzenin öğrencileri. yapmaya başlarkende şöyle düşünmüştüm, bizim kullandığımız video 30 yıllık aradan 30 sene geçmiş mutlaka yeni hareketler eklemiş benim gibi orası burası fazla zorlanan ağrısı şikayeti olanlar için hareketlerde değişiklikler yapmış, hatta daha etkili hale getirecek şeyler deneyip bulmuştur belki evolotion klasikten daha etkilidir diye düşünüyordum.. özellikle karın egzersizleri inanılmaz 3 kişi 3 ayrı seviyede yapıyor bütün hareketleri en ileri seviyedeki bayanı takip ederek yapıyorum ama hala karın egzersizlerinde orta seviyede kalıyorum, hareketler çok etkili tabii hakkını vererek ve aynı anlattığı gibi yapınca çok zorluyor.
başka sitelerde baleden bozma gibi yorumlar olmuş ama ikiside aynı kökenden geliyor ve bale sentezi zaten. 10hours, evolotion yada cardio callanetics bu açıdan leslie 3 mil ile 5 mil gibi ikiside aynı amaca hizmet ediyor, süresi farklı, derecesi farklı ama biri diğerine göre daha kalitesiz demek haksızlık olur bence...