• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Callanetics egzersizleri yapanlar buraya

Merhaba bayanlar :) Ben eski ama yeni üye uzun bir süre önce kaydolmuştum ama malum 12. sınıf olduğum için çok ilgilenemedim :) Bu sene 10 kilo birden aldım. 6 kıyldır 47 kiloydum pat diye alınca haliyle pantolonlara sığmamalar, çeşitli rahatsızlıklar vs. vs. yaza kilo veririm diye düşünüyordum ama malum sınavdan hemen 2 gün sonra balomuz var kilolarımın tamamı üst bacaklarıma gitti ve elbisem de mini :( İnternette araştırırken Callan teyzeyi gördüm tam benlik dedim bugün 3. günüm ama ben git gide kolay yapacağıma zorlanıyorum :( İlk gün çoğu harekette bi zorluk olmadı sadece karın hareketlerinde boynum ağrıdı o kadar. 2 gün kabir azabı gibiydi tövbe esatğfurullah bütün kaslarım ağrıyo hareket ettikçe ama ilginci yorgunluk gibi değil sadece hareket ettirdiğimde ve sadece kol ve bacak kaslarım... Bakalım ne kadar dayanabilicem.:44:

Bu uyarıyı ilk sayfaya da ekliycem.

Arkadaşlar lütfen linkler çalışmıyor,indirilmiyor vs. Gibi söylemlerde bulunmayın.

bu mesajinızı okuyan arkdaşlar linkleri bozuk sanıp indirmeyi hiç denemeden bana mesaj atıyorlar.yoğun bir çalışma temposu olan ve aynı zamanda okul kurs vs gibi uğraşları olan biriyim.hakverirsinizki hergün mesajlarıma bakamıyorum.bu da mesaj atanların vakit kaybına neden oluyor.

İndiremediyseniz 'indiremiyorum' deyin.sorunun linklerde olmadığı anlaşılsın.

Linkin bozuk olduğunu düşünüyorsanız bana msjla bunu bildirin.

rica ediyorum.

Hepimize fit günler ;)

kızlar ben hala 10 gunde genclesteyim devam ediyorum yani 1 hafta boyunca 1 gün yapıp bigün mola şeklinde yaptım can sıkıntısına sonra tekrar her gün yapmaya basladım haftada 1 gün molayla esnekliği elden kaçırmak istemiyorum zayıflatmasa bile inceltiyor vucudunuz esnekleşiyor bence bu daha iyi kilo vermek isteyenler yanında diyet yapamasa bile yediklerine dikkat etsinler + zayıtlatan egzersizler ekleyebilirler tavsiye ;)

Tlenen seni önceki topikten de hatırlıyorum senin zaten kilo problemin yoktu ;) dediklerine katılıyorum esnekliği kaybetmemek lazım bende Ekim'den beri koruma yapıyodum.10 günü geçmiştir yine 10 saatte 10 yaş gençleş yapıyorum senin gibi.finallerim bitene dek de böyle devam edicem.şu aralar proje işlerim ve okul çok yoğun çünkü.sonra yine super yapıcam.

Ama sen yinede 1 gün mola ver ;)

Yine ben ve yine terkedişlerim. :1::1::1: 30 klasik 2 süperden sonra 1 hafta ara verdim. :/
Son 10 gündür sıkı bir diyet uyguluyorum ve ciddi bi zayıflama oldu. :) Diyet çok ağır olduğundan egzersiz yapmaya pek halim yoktu. Neyse ki alıştım açlığa :1: ve pazartesi tekrar başlamayı düşünüyorum. Direk süper yapamam gibi geliyor. 6 klasikten sonra tekrar süpere geçeceğim.

:8::8: :)

Merhabalar :) bende başlamayı düşünüyorum ama videoları indiremedim 12 den sonra ilk videoyu indireceğim ve başlayacagım :) yardımcı olursanız sevinirim kilo vermek istiyorum :( önerdiğiniz egzersizler var mı ek olarak yardımlarınızı bekliyorum

Ya arkadaşlar ben egzersizleri yaparken midem bulanıyo özellikle pelvis döngülerinde ağzımda resmen tuzlu su birikiyo. 4 gun yaptim bugun firsatim olmadi ama dun gece saat 2de yaptigim icin neyse ki araya fazla saat girmeyecek..

Linklerde problem yok çalışır durumda.probleminizin ne olduğunu yazarsanız yardımcı olabilirim.

ben linkleri indreceğim programa yapıştırıorum amahata oluştu dio indirmio. youtube yada face olarak aç demişsin ama verdiğin adresleri o şekilde açamıorum. linklerde sorun yokturda ben beceremedim indirmeyi bi türlü,kaç gün uğraştım yapamdım :50:

Spor yapmayı bir kez tatmışsanız ve heleki bu Callanetics ise bir daha bırakmanız sözkonusu değil.Bıraktıysanız da geri dönememeniz mümkün değil...
Çok kısa sürede etkisini gösteren ve yormadan zevkle yapabileceğiniz bir egzersiz callanetics.

Daha önce spor görsel paylaşım başlığı altında callanetics egzersizleri sayfasında paylaşımlarda bulunduk.
http://www.kadinlarkulubu.com/spor-gorsel-paylasim/204096-callanetics-egzersizleri.html

Fakat bilgi aktarımı ve videoların temini adına yeni bir sayafada buluşmamız gerektiği için artık bu sayfadayız.

CALLANETİCS NEDİR?

Bu aktivite hergün düzenli bir şekilde yapıldığı takdirde tek seansı 7 saatlik klasik bir jimnastik antrenmanına veya 24 saatlik bir aerobik dans dersine eş değer oluyor.

BALE SENTEZİNDEN OLUŞUYOR

Teknik, 70'li yıllarda Amerikalı bir balerin olan Callan Pinckney tarafından geliştirildi. Pilates, Yoga ve Bale sentezinden oluşan, vücudu şekillendirmeye dayalı bir egzersizler zinciri. Kasları uzun süreli sıkıştırmaya yönelik mikro hareketlere dayalı bir egzersiz programı. Callanetics, hem "stretching" hem statik hareketlerin hem de yoga asenalarının iç içe olduğu bir spor olanı. Düzenli yapılan cardio antrenmanları ile desteklenirse vücutta istenilen sonuca ulaşmayı sağlıyor. Bölgesel efor sarf etmeden vücudu çabucak sıkılaştırıyor ve şekillendiriyor.

Callanetics güvenli mi?

Callanetics oldukça güvenli. Hatta o kadar güvenli ki, 80 yasindakiler bile uygulayabilir.
Özellikle sirt problemi yasayanlar için gelistirildiginden, tekrarlanan sürekli ve agir olmayan hareketlerden olusuyor.
Kas gruplari ayri ayri çalistirildigindan, bir grup kasi çalistirirken, vücudunuzun geri kalan kismi tamamen dinlenmede oluyor.
Vücuda zarar verebilecek ani ve zor hareketler bu programda yer almiyor.

DİYET, callanetics programinin bir parçasini olusturuyor mu?

Düzenli callanetics uygulayan bir kisi, tek bir kilo bile vermeden 2 beden küçülebilir. Ama diyet bu programin bir parçasi degildir.
Ancak, eger diyet yapip, mesela 5 kilo veririseniz, sanki 10 kilo vermissiniz gibi görünebilir sıkılaşmadan dolayı.

Callanetics kolay mı?
Egzersizler ilk basta zor gelecek. Sonunda da kendinizi harika hissedeceksiniz.

Gerçekten ise yariyor mu?
Birkaç seans boyunca devam ettikten sonra cevabi kendiniz veriyor olacaksiniz.

Callanetics'in yararlari nelerdir?
Egzersiz, güç, dayaniklilik ve esnekligi artirir. Callanetics ise bunlara ek olarak su 9 konuda yarar saglar:

* koordinasyon
* denge
* vücudunuzun farkina varma
* vücut kontrolü
* disiplin
* hiz
* fiziksel ve zihinsel rahatlama

CALLANETİCS PROGRAMLARI

CALLANETİCS BEGİNNİNG : callaneticse yeni başlayanlar için ve basit hareketlerle 30 dklık bir egzersiz.10 saate 10 yaş gençleş prorgamı için ön hazırlık.
DepositFiles

CALLANETİCS 10 YEARS YOUNGER İN 10 HOUR : 10 saatte 10 yaş gençleş programı callaneticsin ilk programı olrak kabul ediliyor.57 dklık bir egzersiz.

VİDEO:DepositFiles

Alternatif link:Callanetics 10 Hour Challenge (TR Altyazılı-Dublajlı).rar

RESİMLİ:DepositFiles

KİTAP:DepositFiles
ALTERNATİF LİNK:CALLANETİCS - 10 SAATTE ON YAŞ GENÇLEŞİN.rar

AM/PM CALLANETİCS : 10 saatte 10 yaş gençleş programının alternatifi.1 saatini bir anda egzersize ayıramayan kişiler için.20 şer dk sabah ve akşam için 2 ayrı program.
PART 1 DepositFiles
PART 2 DepositFiles
PART 3 DepositFiles
PART 4 DepositFiles
PART 5 DepositFiles

SÜPER CALLANETİCS : 10 saatte 10 yaş gençleş programından sonra yapılması gereken program ve 1.5 saat sürüyor.
PART 1 DepositFiles
PART 2 DepositFiles
PART 3 DepositFiles
PART 4 DepositFiles

CALLANETİCS EVOLUTİON : Bu dahada geliştirilmiş bi call programı ve çok iddialı.Dolaptan içine sığamadığınız skinny kotunuzu çıkarın spor sonrası sığacaksınız diyor.65 dk.
PART 1 DepositFiles
PART 2 DepositFiles
PART 3 DepositFiles
PART 4 DepositFiles
PART 5 DepositFiles

CARDİO CALLANTETİCS : Bu kilo vermek isteyen kişiler için ideal.Yağ yakımı çok hızla sağlanıyor.Bale,yoga ve aerobik karışımı.
PART 1 DepositFiles
PART 2 DepositFiles
PART 3 DepositFiles
PART 4 DepositFiles

Bir de hızlı CALLANETİCS programları var.Bölgesel çalışmak isteyenler için;
QUİCK CALLANETİCS LEGS : 20dk. sadece bacakları sıkılaştıran ve çalıştıran bir program.
QUİCK CALLANETİCS STOMACH : 20 dk karın ve mide için.
QUİCK CALLANETİCS HİPS&BEHİND : 20 dk basen ve kalça için.

Cardio ve evolution programları Callan Pinckney'den sonra geliştirilmiş.Diğerleri Callan Pinckney zamanından bu yana geliyor.

Birde şöyle bir tavsiye var;
Yeni başlayanlar BEGİNNİNG yapıcak.
Hareketlere alışınca 10 gün yani 10 saat yapılması gereken 10 YEARS YOUNGER İN 10 HOUR yada vakit probleminiz varsa AM/PM CALLANETİCS.
Daha sonraki aşama SÜPER CALLANETİCS
Sonrası size kalmış.İstediğinizi seçip devam edin.
Kilo vererek devam etmek için aşağıdaki şekilde devam edebilir.

Kilo vermek isteyenler haftanın 3 günü CardioCallanetics (kardiyo 65 dakika) programları Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve mutlaka sonra ve Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri Callanetics Evolution programı (65 dakika) yapması gerekiyor.Pazar dinlenme.

Bir de egzersiz programında 6 gün egzersiz 1 gün mutlaka dinlenme tavsiye ediliyor.

***BİR DE CALLAN EGZERSİZLERİNE DESTEK OLACAK BÖLGESEL ÇALIŞMANIZI SAĞLAYACAK KISA 8DK LIK PROGRAMLAR VAR.
Bu programlardan ihtiyacımız olan bölgemiz için olanı callan egzersizlerine destek olması için yapıyoruz.Tavsiye ederiz ;)

8 min legs BACAKLAR 8 Minute Legs - YouTube
8 min buns BASEN KALÇA 8 Minute Buns - YouTube
8 min strech SIKILAŞMA 8 Minute Stretch - YouTube
8 min abs KARIN 8 Min Abs - YouTube
8 min arms KOLLAR 8 Minute Arms - YouTube

YouTube, Facebook Video İndir - Online Video İndirme Sitesi
Yukarıdaki adresten istediğiniz videoyu indirebilirsiniz.
Face veya you tube videosunu açın.
Adres linkini bu sayfadaki yere koplayın,sonra sağ tıkla hedefi kaydet deyip videoyu indirin.

İyi egzersizler ve fit günler hepimize...

ya kızlar ben hayatım boyunca hiç spor yapmadım ama yapmak da gerekiyor. çok zayıfım yapı olarak da kaslıyım ama son zamanlarda cabuk yoruluyorum. benim sormak istedigim bu spor vucudu sekillendiriyor dimi ama ben yapı olarak kaslı oldugum iççin spora baslarsam da badici gibi olmak istemiyorum. 175 boyum kılom 48 bana tavsıye edermisiniz bu sporu. bi de bu linkler calısmıyo bazıları :(

ya kızlar ben hayatım boyunca hiç spor yapmadım ama yapmak da gerekiyor. çok zayıfım yapı olarak da kaslıyım ama son zamanlarda cabuk yoruluyorum. benim sormak istedigim bu spor vucudu sekillendiriyor dimi ama ben yapı olarak kaslı oldugum iççin spora baslarsam da badici gibi olmak istemiyorum. 175 boyum kılom 48 bana tavsıye edermisiniz bu sporu. bi de bu linkler calısmıyo bazıları :(

bence plates yap acayip güzel şekilleniyorsun...

Ya arkadaşlar ben egzersizleri yaparken midem bulanıyo özellikle pelvis döngülerinde ağzımda resmen tuzlu su birikiyo. 4 gun yaptim bugun firsatim olmadi ama dun gece saat 2de yaptigim icin neyse ki araya fazla saat girmeyecek..

Egzersiz öncesi ara vermeden bir şeyler yemişseniz mide bulantısı olabiliyor. Yemekten 1-2 saat sonra yapılmalı...

yok canım kaslı bir görünüm yapmaz, aksine kadınsı yuvarlak hatlar verir, gönül rahatlığıyla yapabilirsin.
kilon doğru mu? boyuna göre çok düşük değil mi? dediğin gibi kas oranın da fazlaysa kas yağdan ağır olduğu için sen çoook aşırı zayıf görünüyor olmalısın.düşük kiloda halsizlik sebeplerinden biri zaten..

Yine ben ve yine terkedişlerim. :1::1::1: 30 klasik 2 süperden sonra 1 hafta ara verdim. :/
Son 10 gündür sıkı bir diyet uyguluyorum ve ciddi bi zayıflama oldu. :) Diyet çok ağır olduğundan egzersiz yapmaya pek halim yoktu. Neyse ki alıştım açlığa :1: ve pazartesi tekrar başlamayı düşünüyorum. Direk süper yapamam gibi geliyor. 6 klasikten sonra tekrar süpere geçeceğim.

:8::8: :)

Nurtencim tekrar gelmene sevindim. Senin azmin bizi de teşvik ediyo ;)

ben linkleri indreceğim programa yapıştırıorum amahata oluştu dio indirmio. youtube yada face olarak aç demişsin ama verdiğin adresleri o şekilde açamıorum. linklerde sorun yokturda ben beceremedim indirmeyi bi türlü,kaç gün uğraştım yapamdım :50:
Canım öncelikle linki direkt tıklaman ve ordan indirme yapman gerekiyor çünkü onlar video linki değil indirme linki.sen indirme linkini başka bir program üzerinden indiremezsin.

özetle hangi callan programını indireceksen o linki tıkla ve açılan sayfada sıradan indirmeyi seç.reklam sayfası açılıyor o esnada satın al vs diyor sadece o sayfayı kapat.arkada önceki sayfanı göreceksin geriye doğru saniyeler sayıyor olacak.sonrada sayım bitince indireceksin.

SADECE Youtube üzerinden açılanları yani ilk sayfadaki açıklamarda en sonda paylaştığım 8 dklık videoları o online indirme sitesine kopyalayarak indirebilirsin.

Nnnyyy sana çok doğru bi şekilde açıklama yapmış ;)

nnnyyy cim sen hepimizden eski bi callancısın.sayfadaki desteğin ve önerilerin için tekrar tşk etmek istedim iyiki varsın ve iyiki tecrübelerini bizle paylaşıyorsun ;)

yok canım kaslı bir görünüm yapmaz, aksine kadınsı yuvarlak hatlar verir, gönül rahatlığıyla yapabilirsin.
kilon doğru mu? boyuna göre çok düşük değil mi? dediğin gibi kas oranın da fazlaysa kas yağdan ağır olduğu için sen çoook aşırı zayıf görünüyor olmalısın.düşük kiloda halsizlik sebeplerinden biri zaten..

evet cnm boyuma gore kılom cok dusuk ne yaptıysam kılo alamıyorum yapı geregi boyleymiş doktora da gittim tiroid falan hormanlarda bişi yok. bence bir kadını guzel gosteren hem kas hem de yagdır yagsız da olmuyo :( dedigin gibi ise iyi olur bnm için. popo falan yuvarlak bnm de ama gozume kucuk gelıo meme yok zaten :D şöyle az sekılleniyim mesela bi 55 falan olsam iyi olur bnm için. agır sporlar falan yapıp iyice kas yıgını gıbı de olmak istemiyom:8:

Egzersiz öncesi ara vermeden bir şeyler yemişseniz mide bulantısı olabiliyor. Yemekten 1-2 saat sonra yapılmalı...

Tam aksi çok hafif açlık hissederken yapıyorum midemi zorlamamak için mide rahatsızlığım var da.. Neyse zaten devam edemiyorum dershane kampına giricem sizlere kolay gelsin :)

Eskiden Callanetics forumun egzersiz kısmında en baştaydı, uzunca bir süre hem de. Şimdi bakıyorum bir takım başka egzersizler daha çok konuşuluyor. Oysa Callanetics gerçekten harika bir program. Her ne kadar ben hareketleri eksik sayıda ve tam olarak düzgün yapamıyor da olsam, gene de zamanla alışacağımı düşünüyorum. 6 gün yapıp bir gün ara veriyorsunuz değil mi?

nurten nasıl bir diyet yapıyorsun banada lazımm.....

Ben bu diyeti başkasına tavsiye edemem. :) Çünkü kendimce uyguladığım bir diyet ağır ve sağlıksız. :/ Bununda bilincindeyim ama yapacağım başka bi diyet yok. Bende pek etkili olamıyorlar. Bu dönem için bunu uygulamak zorundayım.

Eskiden Callanetics forumun egzersiz kısmında en baştaydı, uzunca bir süre hem de. Şimdi bakıyorum bir takım başka egzersizler daha çok konuşuluyor. Oysa Callanetics gerçekten harika bir program. Her ne kadar ben hareketleri eksik sayıda ve tam olarak düzgün yapamıyor da olsam, gene de zamanla alışacağımı düşünüyorum. 6 gün yapıp bir gün ara veriyorsunuz değil mi?

Aynı dönemden mi bahsediyoruz bilemiyorum ama egzersizi keşfettiğim sıralar gerçekten ilgi yoğundu. Eski topicteydik o zamanlar. İlk zamanlarımda bi 8-9 kişi yapıyordu. Bu sayı bana göre fazla şimdiki haliyle kıyaslarsak tabi... :) İlgi azaldı cidden... Yalnız bırakıp sonrasında geri dönenlerde oluyor tabi... Ben mesela... :) Bu dönem dönem değişiyor aslında şu sıralar topic oldukça sessiz. Patlama dönemi yakındır diye düşünüyorum. Çünkü bu egzersiz gerçekten işe yarıyor.

ve evet... 6 gün yapıp 1 gün ara veriyoruz. :)

evet cnm boyuma gore kılom cok dusuk ne yaptıysam kılo alamıyorum yapı geregi boyleymiş doktora da gittim tiroid falan hormanlarda bişi yok. bence bir kadını guzel gosteren hem kas hem de yagdır yagsız da olmuyo :( dedigin gibi ise iyi olur bnm için. popo falan yuvarlak bnm de ama gozume kucuk gelıo meme yok zaten :D şöyle az sekılleniyim mesela bi 55 falan olsam iyi olur bnm için. agır sporlar falan yapıp iyice kas yıgını gıbı de olmak istemiyom:8:

biz kilo vermeye uğraşırken siz de almaya uğraşıyorsunuz, ne adaletsiz bir dünya bu :)
ben size tibet egzersizlerini öneririm, yapıyormusunuz bilmiyorum ama, birkaç ay devam ederseniz istediğiniz fiziğe kavuşacağınıza inanıyorum, tabi diğer olumlu etkiler de ayrıca çok güzel olacaktır...

Ben bu diyeti başkasına tavsiye edemem. :) Çünkü kendimce uyguladığım bir diyet ağır ve sağlıksız. :/ Bununda bilincindeyim ama yapacağım başka bi diyet yok. Bende pek etkili olamıyorlar. Bu dönem için bunu uygulamak zorundayım.

inanki nrmal diyetleri deniyor ama hiç bir etkisni görmüyorum hazirana kadar vermeliyim bu kiloyu öylre böyle ilaçlara basvurcam olmazsa kafayı sıyırdım ne olsa yapacak durumdayım

Back