Hadi hayırlısı tatlımcoookk tesekkur eddım cnım yarın dıyetle beraber baslıorum ınş
Canım çok faydalı bilgiler öğrenmiş ve paylaşmışsın tşk ederimHerkese iyi geceler;
Callanetics yapıp yatmaya gitmeden önce dün Cnn-Türk'de izlediğim bir belgeselden bahsetmek istiyorum.
Muhakkak not edin ve yine yayınlanırsa yahut nette bulursanız izleyin!!!
"Kilo Vermek İçin Bilmeniz Gereken 10 Şey"
Kilolu, zayıf ama iç yağı yüksek insanlar üzerinde ve gıdalar üzerinde yapılan çok keyifli ve öğretici bir belgeseldi.
Önemli pek çok şeye değinildi.
- Proteinle ve süt ürünleri ağırlıklı beslenmek yağ yakımını artırıyor. Ama light olanları tercih etmek şartıyla.
- Metabolizmam yavaş ondan kiloluyum olayı tamamen bir efsane imiş. Böyle bir şey yokmuş.
- Yiyecekleri katı ve koyu bir çorba haline getirip yemek daha uzun süre tokluk hissi yaşatıyor.
- Gün içinde her anı spora dönüştürmek kişiye çok rahat kilo verdirir. Ayakta kitap okumak, Ayakta telle konuşmak, Merdiven inmek çıkmak.
- Çok çeşitli açık büfelerin iştahı artırması gibi soframızda da çok fazla yiyecek olması aşırı yedirtiyor. Çok seçenek çok kalori. Bir
yahut en fazla iki çeşit yemek olmalı sofrada. Ve tabaklar küçülmeli.
- Kalori hesabı yapmak zorundaymışız!!!
- Vücut spor yaparken vücut daha az yağ yaksa da, bu işi düzenli hale getirdiğimizde spor sonrası gece uyurken bile yağ yakmaya
(hatta daha fazla) devam ediyormuş.
Belgeseli ne olur bulup izleyin. Hepsi bildiğimiz şeyler gibi görünse de çok bilgilendiriciydi.
Son olarak belgeselden bağımsız okuduğum bir makaleden öğrendiğime göre günde iki saatten fazla spor yapmak erken
yaşlandırırmış!!!
Öperim.
=)
Dün 9. callan ve bugün 10. callan yaptım. Başka da bir şey yapamayacağım sanırım çünkü kendimi çok halsiz hissediyorum ..
Classic callan bugün itibariyle sona erdi ve ben yeni bir program hazırladım kendime..
Şöyle ki :
-Calan yapmadan önce Leslie ile 2.5 mil
-Ardından callan( bir gün süper callan, bir gün evolution olmak üzere tabii yapabilirsem)
-Bölgesel egzersizler(mari winsor,nivea body vs.)
Veee diyete başlıyorum..Sizlerle de paylaşmak istedim.Dr. Ayça Kaya'nın verdiği bir diyet listesi.Ayda 8 kilo verdiriyor dediğine göre :
Sabah:
1 Dilim ekmek
1 kk peynir veya haşlanmış yumurta
sebze
şekersiz çay
Öğle:
1 dilim ekmek
1 tavuk baget veya 3 köfte
bol salata
1 kase yoğurt
Ara:
1 yağsız tost
1 ayran
Akşam:
1 kase çorba veya 1 dilim ekmek
6 kaşık etsiz sebze yemeği
salata
yoğurt
Liste böyle hanımlar..Bana uygulanabilecek bir liste gibi geldi yarından itibaren başlıyorum kısmetse..
Sağlıklı günler ((
Dün 9. callan ve bugün 10. callan yaptım. Başka da bir şey yapamayacağım sanırım çünkü kendimi çok halsiz hissediyorum ..
Classic callan bugün itibariyle sona erdi ve ben yeni bir program hazırladım kendime..
Şöyle ki :
-Calan yapmadan önce Leslie ile 2.5 mil
-Ardından callan( bir gün süper callan, bir gün evolution olmak üzere tabii yapabilirsem)
-Bölgesel egzersizler(mari winsor,nivea body vs.)
Veee diyete başlıyorum..Sizlerle de paylaşmak istedim.Dr. Ayça Kaya'nın verdiği bir diyet listesi.Ayda 8 kilo verdiriyor dediğine göre :
Sabah:
1 Dilim ekmek
1 kk peynir veya haşlanmış yumurta
sebze
şekersiz çay
Öğle:
1 dilim ekmek
1 tavuk baget veya 3 köfte
bol salata
1 kase yoğurt
Ara:
1 yağsız tost
1 ayran
Akşam:
1 kase çorba veya 1 dilim ekmek
6 kaşık etsiz sebze yemeği
salata
yoğurt
Liste böyle hanımlar..Bana uygulanabilecek bir liste gibi geldi yarından itibaren başlıyorum kısmetse..
Sağlıklı günler ((
slm hanımlar 6 gün oldu calla başlayalı bu egzersizin sıkılaşmada ne kadar etkili olduğunu 2 yıl önce bi siteden bulup denediğimde anladım ama pc bozulunca linkleri kaybettim öbür siteye baktığımda call linklerini indirmek için para ödemem gerektiğini söylediler onuda yaptım ama linkler tekrar eror verdi şükürler olsun sonunda buldum bunun için linkleri yayınlayan arkadaşa çok teşekkür ediyorum.bu arada metabolic balance diyetiyle 6 ayda 15 kilo verdim haliyle iç bacaklarımda karnımda sarkmalar oldu bunun için call yapmam şart tabiki diyetime devam şu an 61.5 kiloyum 6 kilom daha var vermem gereken aranıza katıldım buraya yazarsam motive olur diye düşünüyorum inşallah hep birlikte başarırız
verirsin canım ben 1,5 yıl önce sadece tabak küçültüp aksam yemek saatine dikkat ederek call eşliğinde 13 kg verdim..slm kızlar dun akşam 6. callanımıda tamamladım 7. bu akşam insallah bu arada bendekı yemek olayı diyet degıl herşeyden azar azar yıyorum saat 6.30 en geç 7.00 den sonra hiç bişey yemıyorum ekmek hiç kullanmıyorum sadece sabahları çok ınce 1 dılımin dışını oda yıyorum callandan sonra yeşil çay içiyorum 1 kupa bazende 1 meyve yıyorum akşmları arada bir oda mumkun oldugunda akşamları pilav makarna yada işte böle agır yemekler yemıyorum salata her akşam kesin yıyorum yogurtla hafif sebze yada baklagıl varsa eger bırazda ondan yıyorum kısacası diyet degıl ama ögunlerımı gercekten az yıyorum oldukça küçülttüm tabaklarımı ayın 13 den beri böle yapıyorum artı callınla birlikte tartıldıkça sonucu buraya yazarım gerci kilo olarak fazla verecegımı sanmıyorum ama olsun :)
bu liste ayda 8 kilo verdiriyorsa wuuhhuuu ben aç kalıyorum bayağı zaman..
tost falan da var :26::26:
herşeyden az az yiyip akşam yemeğini mümkünse kesmek yada 7 den sonra yememek cok faydalı oluyor
Canımcım spor aktivitelerin gayet iyi.
bu diyette yazılan her şeyin kalorisini tek tek topladın mı?
Kilo vermek için her gün aldığımız kaloride 250/500 kadar azaltmamız yeterli.
Nette bir sürü kilo ve yaşa göre günlük alınması gereken kaloriyi hesaplayan site var. Kendi durumunu hesapla.
Yukarıdaki yiyeceklerin toplamı ile karşılaştır derim ben.
Hesaplıyacaktım unutmuşum
Günlük kalori ihtiyacım 2097 kcal/gün mış
Listeyi hesaplamadım ama yiyecekleri de hesaplayayım bi yazarım yeniden ama toplamı 2000 kalori olmaz bence bi de ben kendime göre ayarladım bu listeyi tostu ve ayranı çıkardım öğle yemeğini de kendime göre ayarladım, meyve ekledim..
Sporla beraber 5 kilo versem bu listeyle bu bile yeter bana ya
Olur mu kii :26:
Tostu kepek ekmeği ve yağsız kaşara dönüştür bence çıkarma.
Hem çok kilon yokmuş şeker.
Bu yediklerin iyidir proteini artır sadece.
Sadece sporla bile verirsin 5 kilo.
Güzel resimmiş tşk ederiz
En azından bu şekilde sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığı oluşturmuş oluyosunslm kızlar dun akşam 6. callanımıda tamamladım 7. bu akşam insallah bu arada bendekı yemek olayı diyet degıl herşeyden azar azar yıyorum saat 6.30 en geç 7.00 den sonra hiç bişey yemıyorum ekmek hiç kullanmıyorum sadece sabahları çok ınce 1 dılımin dışını oda yıyorum callandan sonra yeşil çay içiyorum 1 kupa bazende 1 meyve yıyorum akşmları arada bir oda mumkun oldugunda akşamları pilav makarna yada işte böle agır yemekler yemıyorum salata her akşam kesin yıyorum yogurtla hafif sebze yada baklagıl varsa eger bırazda ondan yıyorum kısacası diyet degıl ama ögunlerımı gercekten az yıyorum oldukça küçülttüm tabaklarımı ayın 13 den beri böle yapıyorum artı callınla birlikte tartıldıkça sonucu buraya yazarım gerci kilo olarak fazla verecegımı sanmıyorum ama olsun :)
Canım keşke bi 10 gün denesen ve sonuçları görsenSüper bir açıklama olmuş, sabır gerektiriyor. Sanırım ben yürüyüşle idare etmeye devam edeceğim...
İnşallah güzel haberini alırız burdan csnımSevgili arkadaşlarım,
Akşam üstü yemeği abarttım
1 çorba kaşığı kadar reçel yedim. Ama en kötüsü kendime hakim olamadım çok fazla ceviz yedim. Sayısını söylemicem,
söyleyemem.
Regl olamadım bir türlü. Kabızlık da yaşıyorum.
Yaklaşık 3 gündür MEB'in öğretmen kadrosunu açıklamasını bekliyorum pc başında. Bu sene atanayım artık.
Ama her şey kadro sayısına bağlı.
1 eylül'de de ingilizce sınavına gireceğim. Ama stresten hiç çalışamıyorum.
Her şey üstüste geldi. En iyisi Call yapmak, sakinleştiriyor da. Spora vurdum kendimi iyice. Zaten uykular da bana haram oldu.
7de pc başına oturuyorum yeni bir haber var mı diye. Allahım yardım et.
Dualarınızı esirgemeyin arkadaşlarım.
Buradan mutlu haberi paylaşmak bana da nasip olsun inşallah.
Dinlenme günü say ve sonrasında öyle devam et canımdün 7/21 yaptımakşam geç de olsa bugün sabah kalkamadım akşama da düğün var sanırım yapamayacağım :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?