Serdemcım toparlanma ve sıkılasma callandakı karın hareketlerının faydası mı kılo verdıkten sonra cok yumusadı gogüslerım sıkılassın sertlessın ıstıyorum bende
Benim haziran ayı başlarında göğüslerim sarkmış ve pörsümüş bir haldeydi. Düzensiz kilo alıp vermeler sonucu mahvolmuşlardı.
O günden beri;
1. Banyoda önce sıcak/ılık yıkanıyorum ardından suyu buza döndürüp boynumdan başlayıp göğüslerime ve alışınca tüm vücuduma
tutuyorum. Sırt ve üst göğüs bölgesine tutmak çok önemli, çünkü oralar sıkılaşırsa göğüs yukarı kalkıyor.
2. Bir İran filminde görmüştüm. Yaşlı ninelerin hepsinin taş gibi göğüsleri vardı. Sırları buz sürmekmiş. Ben de buz küplerinden birer
tane göğsümde eriyene kadar gezdiriyorum. Ama dikkat edilmesi gerek buz yakabiliyor ve kızartabiliyor. Vücudun çok sıcaksa (yaz
ayları malum) buzdolabı poşetlerine koy, ağzını sık öyle sürmeye başla. Alışınca sorun kalmıyor. Her zaman yapamıyorum ama haftada
en az 3 kere sürerim.
3. Duş jeli, nemlendiricili sabun, sıkılaştırıcı krem, nemlendirici krem vs. vs. hepsini kaldır at. 3 ay kadar önce kulübün güzellik sırları
sayfalarından birinde göğüs sıkılaşması için "beyaz sabun" mucizesi diye bir şey okumuştum. Banyoda göğüslere, bildiğin beyaz kalıp
Hacı Şakir sabunu ile dairesel hareketlerle, hafif bastırarak masaj yapacaksın. Etrafında her iki yöne döndür yani. Tüm vücudunu da
-yine sırt ve göğüs üstü bölge en önemlisi- beyaz sabunla yıka. Bir hafta kuruluk çekebilirsin ama sonra ten alışıyor ve çok da güzel
ve sıkı oluyor. Cildi kurutur da ondan diyebilirsiniz ama ilk başlarda evet kurutsa da zamanla alışıyorsunuz. Hele o duş jelleri yok mu!!!
Asla bir daha evime sokmam. Sadece köpürüyor ve güzel kokuyor diye alınıyor. Kim ne derse desin başka hiç bir fonksiyonu yok.
Vücudu yumuşatıyor, pelte gibi.
Benim annem 65 yaşında saçına dahil beyaz sabun kullanır. Saçlarında beyazları yaşıtlarına göre az. Vücudunda selülitin çatlağın
esamesi yok. Teyzelerim, halalarım, ninelerim de aynı şekildeler.
4. Bol su içmek. Ben günde 3 litreyi tuttum galiba. İlk başlarda 1,5 lt bile içerken hemen tuvalete koşardım. Sanırım idrar yollarımda
iltihap vardı. Şimdi bu kadar su içmeme rağmen makul seviyede tuvalete taşınıyorum.
5. Beslenmeye dikkat. Ten için "e" ve "a" vitamini almalıyız. Bu kadar yazdın uyguluyor musun dersen. Gerçekten elimden geldiğince,
tüm irademi zorlayarak uyguluyorum. Çünkü sınavlardan ve aşk olaylarından son 3 yılda bedenimde inanılmaz tahribata yol açtım.
Aşırı alkol ve sigara kullanırdım. Kilolarım ve dolayısıyla sarkmalar, çatlaklar, selülitler yerleştikçe yerleşti. Zaten çocukken de
kiloluydum. Üzüntülü anlarımda hemen yemeğe saldırırdım. Şimdi sigarayı bıraktım. Allaha şükür neredeyse 1 yıl olacak. Şimdi
tiksiniyorum.
Bırakma sürecinde daha da kilo aldım ama mayıs ve haziran benim miladım oldu. Yeme konusunda gayet dikkatliyim. Fazla yersem
hemen spora vuruyorum kendimi. Ama moralimi de düşürmüyorum. Arada kaçamak herkesin hakkıdır.
6. En son ve aslında en önemli olay geliyor. Sadece göğüs için değil tüm vücut için mucizenin adıdır callanetics.
Yolda gördüğüm kilolu insanlara dahi nazikçe salık veriyorum. Her yerde yaymaya çalışıyorum. Çünkü ne kadar çok olursak
kilolu insanlar bunun kader olmadığını anlarlar. Ve daha çok kişinin bu sayfaya gelmesi bizim için de ekstra motivasyon.
Ben gün boyu defalarca, azmim kırıldığında açık bakıyorum sayfaya. Çok faydası oluyor, herkese teşekkürler.
Benim de daha yolum çok. Ama başarı öykümü yazmadan bırakmaya niyetim yok!!!
Benim göğüsler işte böyle böyle kendine geldi. Artık kalem durmuyor altında. İkide bir elleyesim geliyor. Ahahahahahahah =PPP
Çok uzun yazdım, bağışla. Konuşasım, anlatasım varmış.
Öperim.
=)