Merhaba ben 20 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene okullar kapalı olduğu için bir işe gireyim çalışayım diye düşündüm ve bir çağrı merkezine part time olarak işe girdim. Ekimin sonunda başladım. Başta asgari ücret + yemek + prim + sigorta dediler tamam dedim. Düzgün bir şekilde işimi yapmaya başladım. 1 hafta sonra patron beni yanına çağırdı ve satışların az maaş veremem sigorta yapamam, prim usulü çalış dedi. Ben de alıştığım için mecbur kabul ettim. O gün çoğu kişi işi bıraktı. Bir gün 9 satış yaptım diğer gün 5 öbür gün 2 derken en az 4.000 TL'lik satış yaptım. Bunun dörtte biri benimdi. Gün geçtikçe patron daha da saygısızlaştı. Biz çalışıyoruz geliyor yanımızda sigara içiyor, ben sigaradan nefret ettiğim halde bana sigara paketini uzatıyor. Tam arama yapıyorum beni kaldırıyor bilgisayarımın yerini değiştiriyordu. Çağrı merkezi değil sirk gibiydi zaten. Gelenler en fazla 1 gün ya da 1 hafta dayanabiliyordu. Ama mecburdum borç ödüyoruz eve bir maaş daha girsin istedim. Kasım ayının ortasında vizelerim vardı 1 hafta izne ayrıldım. Patron numaranı bırak arayıp IBAN isteyeceğim dedi IBAN bıraktım ne arayan oldu ne soran. 1 hafta sonra döndüğümde bana "Sattıklarının çoğu iade" dediler şok oldum. İşi bıraktım. WP'den IBAN attım. Pandemi var ocaktan önce ödeme yapılmayacak dediler. Tamam dedim bekledim. Dün yazdım "Ne zaman ödeme yapacaksınız?" diye, yönetici asistanı seni arayacağım deyince "Pandemiyi bahane etmeyin her yer çalışıyor, ihtiyacım olmasa zaten çalışmazdım" deyince patron büyük harflerle bana "Terbiyeni takın adam gibi konuş. Para mara yok. Yediğin yemeğe say, tuvalete girdiğinde çektiğin sifona say, satışların iade. Sıkıntın varsa işyerine gel" yazdı ve engelledi. Şok oldum. Bir genç kıza insan sifon yazmaya utanır be. Satışlarımın da iade olduğuna hiç inanmıyorum.
İnternete çoğu kişi bunlar dolandırıcı paramızı alamadık yazmışlar ama hepsini sildirmişler. Kızın biri de google'a yazmış bir iki gün sonra onu da sildiler. Ne yapacağımı bilmiyorum. Panik atağım var ilaç alacak para bile bulamadığım zamanlar oldu

Şikayet edeyim desem burası Türkiye, hırsızı ifşa edersen sen suçlu olursun. Ailemin de morali bozuldu. 1 ayım çöp oldu. Babam internette ifşa edelim dedi, annem de boşverin böyleleriyle uğraşılmaz dedi. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum inanın

Haftaya finallerim var moralim 0. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?