Calistigim yerde ayrimcilik var ne yapmam gerekir?

Satasir hakkidir ona gelince neden izin kullaniyorsun size gelince sorun degil iyi sabretmis sizin gibilere

3 tane farklı kamu kurumunda çalıştım, izin isteyen her insana izin veriliyor. verilmiyorsa sizde bir sorun vardır. bizim burda da var öyle biri. her gün işe geç gelir, öğle aralarına önce çıkıp, sonra gelir; gün içinde paso yerinden kaybolur. Dürüstlüğüne, iş ahlakına kimse itimat etmez. o yüzden amirler de izin vs verirken ona da sizin gibi konuşup, vermek istemezler. o da söylenir "ama şu alıyor, bu alıyor." diye. biz burada size neden böyle yapılıyor iç yüzünü bilemeyiz. kamuda herkes aynı gemide olduğunun bilincinde oluyor, çok çok sorunlu değilseniz ya da yöneticiniz çok çok sorunlu değilse böyle gün içi izinlere kimse mırın kırın etmez kolay kolay. çünkü herkes kullanıyor.

1 gün ya da yarım gün işe gelmediklerinde size nasıl bir iş kitleniyor söyler misiniz? kamuda hiçbir iş öyle acelece halledilmez zaten hastane veya vatandaşla birebir temas halinde çalışmıyorsanız.

Neden bu kadar agresifsin? Bak bunları gidip amirine söylesene ya da onun bir üstüne çık söyle şikayetini doğru yerlere yap. İş arkadaşlarından ne istiyorsun?
Bu arada kaç yaşındasın merak ettim?

Neden bu kadar agresifsin? Bak bunları gidip amirine söylesene ya da onun bir üstüne çık söyle şikayetini doğru yerlere yap. İş arkadaşlarından ne istiyorsun?
Bu arada kaç yaşındasın merak ettim?u
NEden mi agresifim benim yerimde olsaydin 50 defa patlamistin sinirden .evli cocuklulari kayirip surekli il disi gorevlendirmelere siz gonderiliyorsaniz siz de agresif olursunuz cocuklu olan ogle arasi kaliyor diye 3 saat erkenden cikiyor siz ogle arasi kalip mesaiye kadar bekletiliyorsaniz siz de agresif olursunuz. sirf is biliyorsunuz diye bilmeyen adamin basinda bekle ona isi ogret denilip izin kulladirimiyorsa size siz de agresif olursunuz bana da kimse is ogretmedi evraklara bakarak ogrendimmAileniz covid olmus siz temaslisiniz deyip odandan cikma diye soylenip ustune haftasonu mesainiz olmadigi halde ise cagriliyorsaniz siz de agresif olursunuz ki gitmedim orda sube mudurune patladim sinirden bekar diye bos insanlar degiliz bizim de kendimize gore is hayati disinda baska isimiz gucumuz saglik sorunlarimiz ailemiz vs var bi cocuklularin mazereti yok yani

Yoo neden sinirden patlayayım, kimse öğle arası kaldı diye 3 saat erken çıkmaz çıkıyorsa demek ki amiri izin veriyor da çıkıyor. Ben de sana diyorum ki sorununu amirinle çöz, amirinle çözemiyorsan iş arkadaşlarına sataşarak hiç çözemezsin. Kendimi sevdirmek zorunda değilim diyorsun ama öyle bir dünya yok maalesef, iş arkadaşlarınla amirlerinle iyi geçinmen gerek, onlara da burda yazdığın gibi bi tavırla konuşuyorsan amirin sana neden izin versin, vermek istemez. Kabul et ya da etme aile çocuk her zaman daha önceliklidir, o beğenmediğin çocuklar yarın senin emekli maaşını ödeyecek unutma.
Bak sinirden nefretten yazdıkların birbirine girmiş, normal mi bu kadar sinir bence değil.

Ne yapmam gerekir diye soruyorsun hem de sana güzel güzel yazan insanlara hakaret ediyorsun. Üstte sorulmuş nasıl bir iş kitleniyor sana? Ona da cevap vermemişsin. Hamileymişsin seni dikkate bile almam, çocuklusun belli yaran var diyerek insanların yazdıklarını dikkate almıyorsun, halbuki sana açıklıyolar neden böyle olabileceğini. Ne bekliyorsun seninle aynı düşüncede olan insanların yorumlarını okuyup evet ya lanet olsun çocuklu kadınlara diyip daha da kinlenmek mi? O zaman sen sorunu çözmeye değil nefret kusmaya gelmişsin yalnızca. Bu tavırlarla hiçbir yere varamazsın.

Son düzenleme:
Uzun yıllardır kamu personeli ve şu anda da anne adayı olarak size hak verdim ben.

Bir defa evli olmanın iş hayatı bakımından bekar olmaktan hiç bir farkı yok. Bunun ileri sürülmesi çok saçma.

Evet çocuk bazen beklenmedik haller, olağanüstü durumlar yaratabilir. Ancak bunun da bir ölçüsü olmalı. Ölçülü oldukça ve bu durum diğer çalışanların iş yükünü arttırmadıkça idare edilir zaten. Anne babalar da mümkün olduğunca yıllık izinleri, raporlarla bu durumları halletmeli.

Bazen anneler çocuğu iş yerine getirmeye mecbur kalıyor anlıyorum ama diğer çalışanlar için gerçekten zorlayıcı bir durum olabilir bu.

Bence bir üst amirle görüşebilirsiniz. Evlenmek ve çocuk sahibi olmak bilinçli eylemler, kimse kaldıramayacağı sorumluluklar almamalı.

Sizi de göreceğiz,hep böyle bekar ve çocuksuz kalmayacaksınız o zaman da konu açın olur mu?

Şakası bir yana,çocuklu anne babalara evet izin konusunda sorun çıkarılmamalı çünkü bir insan hayatı var ortada. Bakıcısı gelmediğinde,hastalık anında çocuğu en yakın çöp konteynırına mı koysun herkes? Ne yapmalarını bekliyorsunuz? İzin konusunda haklılar. Ama çocuklarını da size baktırmamalılar elbette o durumda da siz haklısınız. Sapla samanı ayırt etmeniz lazım.

Sizin de izne ihtiyacınız olduğunda mıymıntı gibi durmazsanız,net bir duruşunuz olursa ,derdinizi düzgün açıklar giderseniz bir şey olmaz. Ama hep böyle her şeyden şikayetçi bir tavrınız olduğu izlenimi aldım sizden nedense öyle de yapmayın,haklıyken haksız duruma düşmeyin,izne herkesin ihtiyacı var ama çocuklu ailelere pozitif ayrımcılık da olmalıdır,hem özelde hem devlette.

Bizim de ailemiz sagligimiz sizin cocuklarinizdan onemli benim saglik sorunum var diye bana izin verilmeyip cocukluya verilirse ben bunu elestririm ben de su an birinin emekli maasini oduyorum gecin bu ayaklari bedavadan calisiyoruz sanki ben size diyorum ki bu durumu amire de soyledim gecen sene bu kadinla cok kotuydu aramiz burfa yazdigim her seyi yazdim sadece beninle ayni durumda opanlar nasil davraniyor diye ogrenkek istedim cocujlular sayfayi basti yinemamir bekar cocuklu olmasa da o bizim tarafimizda olurdu kadin cocuklu cocukluyu savunuyor tarafsiz degil

Bizde çocukluyduk. Bize kimse acımadı. Çalışma kardesim o zmn dendi. İyi at koşturuyolar. Nasıl yapıyorlar bilmem
Kişilerle alakalı durumlar bence. Düzgün yöneticiler olursa izin herkesin hakkı. Burası Avrupa değil maalesef yasalarla belirlenmiş annelik hakları yok,o yüzden kişilerin inisiyatifine kalıyoruz. Ben kendi çevremi düzeltmen için elimden geleni yapıyorum,keşke herkes de yapsa.

Son düzenleme:
NEden onlara pozitif ayrimcilik olurken bana negatif ayrimcilik oluyor ustelik burasi is yeri banane onun bunun cocugundan benim de yukseklisansim var derslere girecegim egitim hakki nihayetinde kayit yapmaya gidecegimi belirtiyorum arkadan beni ariyor yazi var diye kuruma ne zaman geleceksin diyor .arkadaslar kuruma geldigimde biz yazardik bosuna geldin dediler bu kadin skintili kiskaniyor bosuna rahatsiniz demiyor sanki cocugu bana yapmis kendi yapiyor doguruyor bakamiyor egosunu tatmin etmeye calisiyor bizim gibilerle ugrasarak onun istedigi gibi konusmazsan da bir ust birime yalan yanlis anlatiyor sizi

Kendinizi düzgün ifade edemiyor olabilir misiniz?
Annelere yapılan pozitif ayrımcılık iyidir,size de izin verilmeli diyorum zaten,devlet kurumlarında kimse her işi aynı günde halletmez,sanırım çevreniz tarafından sevilmeyen bir kişisiniz. Sıkıntınız bundan da kaynaklanıyor olabilir. Davranış probleminiz olabilir,izin isteyen herkesin izin almaya hakkı vardır. Yüksek lisans başvurusu bütün gün sürecek bir şey değil mesela,onun için ne zaman geleceğiniz sorulabilir ama çocuğu hasta olan kişi 1 saat sonra gelemez bu şekildedir aradaki fark. Siz de izin alırken günlük izin alın,o durumda arayıp sormazlar. Bana da bir çalışanım başvuruya gideceğim dese arayıp sorarım gelecek misin diye. Ama giderken tam gün izin aldıysa aramam bu kadar net yani.

Annelik izinlerine bu kadar ateş püskürmeyin,siz sadece kendi hakkınızı isteyin,izin sizin de hakkınız. Tam gün yokum,iki gün yokum vs şeklinde net konuşun,kibar olun. Buradaki yazdığınız gibi olmayın,tatlı dil ve güler yüz önemlidir. Devlet memurusunuz diye,işiniz nasıl olsa garanti diye iş arkadaşlarınıza buradaki üslupla yaklaşmayın size tavsiyem bunlar.

Ben özelde çalışıyorum,tüm tatillerde nöbetleşe çalışıyoruz,bazen çocuklar işe de getiriliyor,karne günleri,okul ilk günleri hemen hemen herkes izinli oluyor. Benden izin isteyen kimseyi geri çevirmedim bugüne kadar.Bunlar kötü şeyler değil,aslında özel veya devlet her yerde de böyle olmalı,yasalarla desteklenmeli bu durumlar. Kimsenin işi kimseye kalmaz,herkes sorumluluğunu bilirse,düzgün iş paylaşımı yaparsa,iletişimi iyi olursa sorun yaşanmaz.

Sizin sorununuz tamamen üslup kaynaklı bence bu yüzden de izin alamıyorsunuz. Hastaysanız izin almak için amirin ağzına bakıyorsanız yeterince hasta değilsinizdir herhalde. Hastaneye gideceğim bitti gitti. Siz iş arkadaşlarınızla aranızı iyi tutsaydınız gerçekten acil bir iş olduğunda bile izin alabilirdiniz ve idare edilirdiniz. Zorunlu haller dışında iş yerine çocuk gelmesinden ben de şikayetçi olurdum. Ben de evli ve çocuklu değilim ama çok şükür empati yeteneğine sahibim.

refakatçi raporu nasıl alınıyor acaba. bu konu bendede büyük sorun

Bence sizin çözümünüz tamamı erkek olan bir ortamda çalışmak. kadın yöneticiler maalesef hemcinslerine fazla gaddar davranıyorlar. Ben işe yeni başladığımda beni resmi tatillerde nöbete yazarlardı sen bekarsın diye. O sırada okuyordum benim derslerimin uzadığı günlerde beni idare ederlerdi. Bu yüzden sesimi çıkarmazdım nöbetimi tutardım. Ilımlı ve uyumlu olduğunuzda ekip arkadaşlarınızla paslaşıp birbirinizi idare edebilirsiniz. Her şeyi müdürünüze söyleyerek yapmayın.

Hastaneye gidiyorum demisimm daha ne diyeyim arkadan beni ariyor ciddi bir sey yoktur umarim diye yaa sanane desen olmayacak ne diyeyim ben buna cozemedim cok sorguluyor bankaya gidiyorum niye hastaneye gidiyorum ciddi bir sey mi var sen gecen sene gitmezdin felan gecen sene demek ki cok saglik sorunum yoktu bu sene var ki gidiyorum sacmasapsn sorular bilerek yapiliyor mobbing bu bildigin yani

YOk hovam bu sene daha ilimliyim dâha cok eziliyorun geven sene daha serttim

Bu ayrımcılık her yerde var ama çocuğu olanlara genelde ekstra anlayış gösteriliyor. Ama şu var ki kanuni hakkı haricinde izin istenecekse (süt ve doğum ve çocuk özel gereksinimli ise refakatçi izni harici) herkese eşit davranılmalı. Ben bunun çözümünü rapor almakta buldum kimse ağzını açıp birşey diyemez sorana hastaydım de geç, işini yapıyorsan bu ayrımcılığa maruz kalmak her seferinde hesap vermek zorunda değilsin. Çünkü sen söylesende onlar bu ayrımcılığı kabul etmez.

YOk hovam bu sene daha ilimliyim dâha cok eziliyorun geven sene daha serttim
Bulunduğunuz birimi değiştirirseniz size iyi gelecek bence. Erkeklerin yoğunlukta olduğu birime geçin. Ben genelde erkeklerle daha iyi çalışıyorum bahsettiğiniz gibi evli kadınlar (bende evliyim) genel olarak aile ve çocuklardan bahsettikleri için ve bence en önemlisi birbirlerini kıskanıp çekemedikleri için hep bi rekabet halindeler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…