Satasir hakkidir ona gelince neden izin kullaniyorsun size gelince sorun degil iyi sabretmis sizin gibilereVar bizim iş yerimizde böyle bir kız. Biz de aynı anda en fazla 2 kişiye yıllık izin kullandırtılır. Doğal olarak çocuklu anne BABA lar izinlerini ara tatil karne günü vs günlerde kullanmak ister. İstisnasız her böyle günde izin kullanmak istiyor ve çocuklu kişilere sataşıyor. Ama hiç mi es geçmez. Artık gerek yönetici gerek çalışanlar tavrını bildiği için umursamıyorlar onu.
Ben oraya insanlar beni sevsin diye mi gidiyorum umurumda mi sence is kitlenilmesinin sebebi sizin gibiler yuzunden olmasin senin uslubun cok iyi yaa bir de beni elestirmeye kalkiyorsun az once de cocugu olana musaitsen al bu isi de sen yap ben yogunum dedi isin ucundan tutsun ki ogrensin diye soyledik daha geleli 1 ay olmus isin raconunu ogrenmis cocuk deyip isten kaciyor orali olmadi bankamatik memuru gibi gelip ailesini anlatiyor gidiyor sonra da gelmiyor boyle insanlara belesci karga gozuyle bakiyorum yatayim maasimi alayim derdindeler cocuk diyirsunuz baska bir sey yok cocuk kadar tas dussun basiniza defolup gitsinler cocuk baksinlar evlerinde devletin sirtina yuk olmasinlar aç insan bu ise muhtac milyonlar var
3 tane farklı kamu kurumunda çalıştım, izin isteyen her insana izin veriliyor. verilmiyorsa sizde bir sorun vardır. bizim burda da var öyle biri. her gün işe geç gelir, öğle aralarına önce çıkıp, sonra gelir; gün içinde paso yerinden kaybolur. Dürüstlüğüne, iş ahlakına kimse itimat etmez. o yüzden amirler de izin vs verirken ona da sizin gibi konuşup, vermek istemezler. o da söylenir "ama şu alıyor, bu alıyor." diye. biz burada size neden böyle yapılıyor iç yüzünü bilemeyiz. kamuda herkes aynı gemide olduğunun bilincinde oluyor, çok çok sorunlu değilseniz ya da yöneticiniz çok çok sorunlu değilse böyle gün içi izinlere kimse mırın kırın etmez kolay kolay. çünkü herkes kullanıyor.
1 gün ya da yarım gün işe gelmediklerinde size nasıl bir iş kitleniyor söyler misiniz? kamuda hiçbir iş öyle acelece halledilmez zaten hastane veya vatandaşla birebir temas halinde çalışmıyorsanız.
NEden mi agresifim benim yerimde olsaydin 50 defa patlamistin sinirden .evli cocuklulari kayirip surekli il disi gorevlendirmelere siz gonderiliyorsaniz siz de agresif olursunuz cocuklu olan ogle arasi kaliyor diye 3 saat erkenden cikiyor siz ogle arasi kalip mesaiye kadar bekletiliyorsaniz siz de agresif olursunuz. sirf is biliyorsunuz diye bilmeyen adamin basinda bekle ona isi ogret denilip izin kulladirimiyorsa size siz de agresif olursunuz bana da kimse is ogretmedi evraklara bakarak ogrendimmAileniz covid olmus siz temaslisiniz deyip odandan cikma diye soylenip ustune haftasonu mesainiz olmadigi halde ise cagriliyorsaniz siz de agresif olursunuz ki gitmedim orda sube mudurune patladim sinirden bekar diye bos insanlar degiliz bizim de kendimize gore is hayati disinda baska isimiz gucumuz saglik sorunlarimiz ailemiz vs var bi cocuklularin mazereti yok yaniNeden bu kadar agresifsin? Bak bunları gidip amirine söylesene ya da onun bir üstüne çık söyle şikayetini doğru yerlere yap. İş arkadaşlarından ne istiyorsun?
Bu arada kaç yaşındasın merak ettim?u
NEden mi agresifim benim yerimde olsaydin 50 defa patlamistin sinirden .evli cocuklulari kayirip surekli il disi gorevlendirmelere siz gonderiliyorsaniz siz de agresif olursunuz cocuklu olan ogle arasi kaliyor diye 3 saat erkenden cikiyor siz ogle arasi kalip mesaiye kadar bekletiliyorsaniz siz de agresif olursunuz. sirf is biliyorsunuz diye bilmeyen adamin basinda bekle ona isi ogret denilip izin kulladirimiyorsa size siz de agresif olursunuz bana da kimse is ogretmedi evraklara bakarak ogrendimmAileniz covid olmus siz temaslisiniz deyip odandan cikma diye soylenip ustune haftasonu mesainiz olmadigi halde ise cagriliyorsaniz siz de agresif olursunuz ki gitmedim orda sube mudurune patladim sinirden bekar diye bos insanlar degiliz bizim de kendimize gore is hayati disinda baska isimiz gucumuz saglik sorunlarimiz ailemiz vs var bi cocuklularin mazereti yok yani
Siz de cocuklusunuz sanirim yaraniz var konuya bak ayni izin hakkini verirken sorun cikariyor demisim anlama zekanizda problem mi var acaba herkesin anladigi konuyu anlamadiginiza gore
Valla buradan bakınca yarası olan siz gibi duruyorsunuz.H
Hamileydimden sonrasini okumadim hamile cocuklularin yarasi var sanirim
Bizim de ailemiz sagligimiz sizin cocuklarinizdan onemli benim saglik sorunum var diye bana izin verilmeyip cocukluya verilirse ben bunu elestririm ben de su an birinin emekli maasini oduyorum gecin bu ayaklari bedavadan calisiyoruz sanki ben size diyorum ki bu durumu amire de soyledim gecen sene bu kadinla cok kotuydu aramiz burfa yazdigim her seyi yazdim sadece beninle ayni durumda opanlar nasil davraniyor diye ogrenkek istedim cocujlular sayfayi basti yinemamir bekar cocuklu olmasa da o bizim tarafimizda olurdu kadin cocuklu cocukluyu savunuyor tarafsiz degilYoo neden sinirden patlayayım, kimse öğle arası kaldı diye 3 saat erken çıkmaz çıkıyorsa demek ki amiri izin veriyor da çıkıyor. Ben de sana diyorum ki sorununu amirinle çöz, amirinle çözemiyorsan iş arkadaşlarına sataşarak hiç çözemezsin. Kendimi sevdirmek zorunda değilim diyorsun ama öyle bir dünya yok maalesef, iş arkadaşlarınla amirlerinle iyi geçinmen gerek, onlara da burda yazdığın gibi bi tavırla konuşuyorsan amirin sana neden izin versin, vermek istemez. Kabul et ya da etme aile çocuk her zaman daha önceliklidir, o beğenmediğin çocuklar yarın senin emekli maaşını ödeyecek unutma.
Bak sinirden nefretten yazdıkların birbirine girmiş, normal mi bu kadar sinir bence değil.
Kişilerle alakalı durumlar bence. Düzgün yöneticiler olursa izin herkesin hakkı. Burası Avrupa değil maalesef yasalarla belirlenmiş annelik hakları yok,o yüzden kişilerin inisiyatifine kalıyoruz. Ben kendi çevremi düzeltmen için elimden geleni yapıyorum,keşke herkes de yapsa.Bizde çocukluyduk. Bize kimse acımadı. Çalışma kardesim o zmn dendi. İyi at koşturuyolar. Nasıl yapıyorlar bilmem
NEden onlara pozitif ayrimcilik olurken bana negatif ayrimcilik oluyor ustelik burasi is yeri banane onun bunun cocugundan benim de yukseklisansim var derslere girecegim egitim hakki nihayetinde kayit yapmaya gidecegimi belirtiyorum arkadan beni ariyor yazi var diye kuruma ne zaman geleceksin diyor .arkadaslar kuruma geldigimde biz yazardik bosuna geldin dediler bu kadin skintili kiskaniyor bosuna rahatsiniz demiyor sanki cocugu bana yapmis kendi yapiyor doguruyor bakamiyor egosunu tatmin etmeye calisiyor bizim gibilerle ugrasarak onun istedigi gibi konusmazsan da bir ust birime yalan yanlis anlatiyor siziSizi de göreceğiz,hep böyle bekar ve çocuksuz kalmayacaksınızo zaman da konu açın olur mu?
Şakası bir yana,çocuklu anne babalara evet izin konusunda sorun çıkarılmamalı çünkü bir insan hayatı var ortada. Bakıcısı gelmediğinde,hastalık anında çocuğu en yakın çöp konteynırına mı koysun herkes? Ne yapmalarını bekliyorsunuz? İzin konusunda haklılar. Ama çocuklarını da size baktırmamalılar elbette o durumda da siz haklısınız. Sapla samanı ayırt etmeniz lazım.
Sizin de izne ihtiyacınız olduğunda mıymıntı gibi durmazsanız,net bir duruşunuz olursa ,derdinizi düzgün açıklar giderseniz bir şey olmaz. Ama hep böyle her şeyden şikayetçi bir tavrınız olduğu izlenimi aldım sizden nedenseöyle de yapmayın,haklıyken haksız duruma düşmeyin,izne herkesin ihtiyacı var ama çocuklu ailelere pozitif ayrımcılık da olmalıdır,hem özelde hem devlette.
Kendinizi düzgün ifade edemiyor olabilir misiniz?NEden onlara pozitif ayrimcilik olurken bana negatif ayrimcilik oluyor ustelik burasi is yeri banane onun bunun cocugundan benim de yukseklisansim var derslere girecegim egitim hakki nihayetinde kayit yapmaya gidecegimi belirtiyorum arkadan beni ariyor yazi var diye kuruma ne zaman geleceksin diyor .arkadaslar kuruma geldigimde biz yazardik bosuna geldin dediler bu kadin skintili kiskaniyor bosuna rahatsiniz demiyor sanki cocugu bana yapmis kendi yapiyor doguruyor bakamiyor egosunu tatmin etmeye calisiyor bizim gibilerle ugrasarak onun istedigi gibi konusmazsan da bir ust birime yalan yanlis anlatiyor sizi
refakatçi raporu nasıl alınıyor acaba. bu konu bendede büyük sorunHastane isiniz oldugunda o gun rapor alip reami bir sekilde ise gitmeyebilirsiniz. Diger kisisel isleriniz icin ya mudurle aranizi iyi tutacaksiniz yada yillik izin hakkinizi kullanacaksiniz.
Benim de cocugum var bazen ise gec kalabiliyorum oyle durumlarda beni idare eden arkadasimin yerine o sure kadar extradan bakiyorum bu sekilde ekip ici huzursuzluk olmuyor.
Cocugum hasta oldugunda da refakatci raporu alip ise gitmiyorum. Belki gelmeyen arkadaslarin da bir belgesi vs vardir.
Hastaneye gidiyorum demisimm daha ne diyeyim arkadan beni ariyor ciddi bir sey yoktur umarim diye yaa sanane desen olmayacak ne diyeyim ben buna cozemedim cok sorguluyor bankaya gidiyorum niye hastaneye gidiyorum ciddi bir sey mi var sen gecen sene gitmezdin felan gecen sene demek ki cok saglik sorunum yoktu bu sene var ki gidiyorum sacmasapsn sorular bilerek yapiliyor mobbing bu bildigin yaniSizin sorununuz tamamen üslup kaynaklı bence bu yüzden de izin alamıyorsunuz. Hastaysanız izin almak için amirin ağzına bakıyorsanız yeterince hasta değilsinizdir herhalde. Hastaneye gideceğim bitti gitti. Siz iş arkadaşlarınızla aranızı iyi tutsaydınız gerçekten acil bir iş olduğunda bile izin alabilirdiniz ve idare edilirdiniz. Zorunlu haller dışında iş yerine çocuk gelmesinden ben de şikayetçi olurdum. Ben de evli ve çocuklu değilim ama çok şükür empati yeteneğine sahibim.
YOk hovam bu sene daha ilimliyim dâha cok eziliyorun geven sene daha serttimBence sizin çözümünüz tamamı erkek olan bir ortamda çalışmak. kadın yöneticiler maalesef hemcinslerine fazla gaddar davranıyorlar. Ben işe yeni başladığımda beni resmi tatillerde nöbete yazarlardı sen bekarsın diye. O sırada okuyordum benim derslerimin uzadığı günlerde beni idare ederlerdi. Bu yüzden sesimi çıkarmazdım nöbetimi tutardım. Ilımlı ve uyumlu olduğunuzda ekip arkadaşlarınızla paslaşıp birbirinizi idare edebilirsiniz. Her şeyi müdürünüze söyleyerek yapmayın.
Bu ayrımcılık her yerde var ama çocuğu olanlara genelde ekstra anlayış gösteriliyor. Ama şu var ki kanuni hakkı haricinde izin istenecekse (süt ve doğum ve çocuk özel gereksinimli ise refakatçi izni harici) herkese eşit davranılmalı. Ben bunun çözümünü rapor almakta buldum kimse ağzını açıp birşey diyemez sorana hastaydım de geç, işini yapıyorsan bu ayrımcılığa maruz kalmak her seferinde hesap vermek zorunda değilsin. Çünkü sen söylesende onlar bu ayrımcılığı kabul etmez.Kadinlarin cogunlukta oldugu bir kurumdayim is yerinde bekar cocuklu ayrimi yapiliyor ozellikle izin konusunda bu arada mudur de kadin ve cocuklu .Hastane icin izin istesem bana izinli gununde gitsen olmaz mi deniliyor ama cocuklu arkadasin cocugu yataktan kalkmadigi icin sabah 8 den aksam 5 e kadar gelmiyor idare ediliyor kimse de bir sey demiyor.Diger evli arkadasin bakicisi rahatsiz oldugu icin 2 saat izin veriliyor.Mudurun kendisinin 1,5 saat sut izni var sabahin 9 unda cikip 5 ine kadar gelmiyordu.oteki arkadasin cocugu rahatsiz diye gelmiyor calisiliyor gosteriliyor her gun de kafadan 1 saat gelmiyor ogleye kadar var ogleden sonra yok.ben yukseklisans icin kayit basvurusu icin izin istedim 1 saat sonra mudur arayor ne zaman geleceksin diye.hastaneye gidiyorum sen hic hastaneye gitmezdin ciddi bir sey mi var diye ariyor ama artniyet ariyorum bunda da artik rahatsiz oluyorum. bankaya gidiyorum izin aliyorum onu bile soyluyor bak benim bankaya gidecek zamanim yok izin alamiyorum diye bunu diyen kisi kafasina estigi zaman cikip giden mudur .bugun de hastaneye gitcem dedim 15:30 da hastane 5 te kapanacak diyor izin istedigim gunler mirin kirin ediyor sorguluyor cok rahatsiz oluyorum ama diger arkadaslara bir sey dedigi yok saskinlik icindeyim gecen sene de bunun icin sesimi yukseltmistim ayrimcilik var diye ust birime beni farkli anlatiyor he deyip izin kullaniyorum yine ama bu izin konusunda mobbing yiyorum bana o arkadaslara izin verilmesin demiyorum ama ayni hakki ben de isterim insanlik hali isin cikiyor izne ihtiyac duyorsun cocuk muhabbetleri de bitmiyor bunlarin bir de is yerine getiriyorlar cocugu uzerime salmis kendisi yan tarafta oturuyor cok sıkıldim artik bu durumdan ne oneriyorsunuz
Bulunduğunuz birimi değiştirirseniz size iyi gelecek bence. Erkeklerin yoğunlukta olduğu birime geçin. Ben genelde erkeklerle daha iyi çalışıyorum bahsettiğiniz gibi evli kadınlar (bende evliyim) genel olarak aile ve çocuklardan bahsettikleri için ve bence en önemlisi birbirlerini kıskanıp çekemedikleri için hep bi rekabet halindeler.YOk hovam bu sene daha ilimliyim dâha cok eziliyorun geven sene daha serttim