Calistigim yerde ayrimcilik var ne yapmam gerekir?

ben devlette deilim
ama devlette olan bekar her kadın arkadaşımdan sürekli bunları duyuyorum

"siz bekarsınız rahatsınız" dediklerini
bana mı evlendin?
bana mı çocuk yaptın?
üstelik bir de sürekli "bir an evvel evlen evde kalma" söylemi de var...çıldırma derecesine getirilen çok arkadaşım var...
dediğim gibi çözüm bulanı varsa zaten tebrik ederim.
Kendileri evlenmis de nolmis hepsinin surati beş karis maharet mi evlenmek sanki

Ben de yaklaşık 8 yıldır kamudayım. Bunun 4 yılı çocuksuz 2 yılı ücretsiz izin 2 yılı da kreş çocuğuyla hayatta kalmaya çalışarak geçti.
Hiçbir zaman çocuğum hasta diye kafa izni yapmadım. Yıllık izin kullandık eşimle dönüşümlü. Bu yıl kayınvalide desteği olduğu için yıllık izin de almadım çocuğum hastalandığında. Babaannesi gündüz baktı ben gece başını bekledim. Çocuğumu hastaneye götürdüm sonra işime döndüm. Doktor randevularını alırken her zaman iş yoğunluğunu/toplantı takvimlerini gözettim. Çok şükür bildiğimiz kreş hastalıkları dışında da büyük sorunları olmadı çocuğumun.
Mesaiye nöbete kalmam gerektiğinde şartları hep zorladım. Sadece gece yatıya kalmalı bir görevi kabul etmemek için direttim ki eşim bizimle yaşamıyor bir süredir.
Ha evet çocuksuz halimdeki kadar yüksek performans gösteremiyorum. Akşamları 10dk erken çıkıyorum. Sabah 15dk geç kalıyorum vs. Ama bunun yükünü iş arkadaşlarıma asla atmam. Atamam da zaten zira nerdeyse bütün arkadaşlarım benim gibi.
Bekar ve çocuksuz bir arkadaş geçen gün sabah uyanamadığı için öğleden sonra geleceğini bildirdi amirimize:KK70: Ya da alışveriş yapmak için yarım gün izin kullanıyor arada.
Sözün özü gevşek davranmak bir karakter meselesi. Öncelikle amirinizin adaleti sağlaması iş arkadaşlarınızın olası suistimal ihtimalleri karşı akıllı davranması gerekiyor.

Ben de yaklaşık 8 yıldır kamudayım. Bunun 4 yılı çocuksuz 2 yılı ücretsiz izin 2 yılı da kreş çocuğuyla hayatta kalmaya çalışarak geçti.
Hiçbir zaman çocuğum hasta diye kafa izni yapmadım. Yıllık izin kullandık eşimle dönüşümlü. Bu yıl kayınvalide desteği olduğu için yıllık izin de almadım çocuğum hastalandığında. Babaannesi gündüz baktı ben gece başını bekledim. Çocuğumu hastaneye götürdüm sonra işime döndüm. Doktor randevularını alırken her zaman iş yoğunluğunu/toplantı takvimlerini gözettim. Çok şükür bildiğimiz kreş hastalıkları dışında da büyük sorunları olmadı çocuğumun.
Mesaiye nöbete kalmam gerektiğinde şartları hep zorladım. Sadece gece yatıya kalmalı bir görevi kabul etmemek için direttim ki eşim bizimle yaşamıyor bir süredir.
Ha evet çocuksuz halimdeki kadar yüksek performans gösteremiyorum. Akşamları 10dk erken çıkıyorum. Sabah 15dk geç kalıyorum vs. Ama bunun yükünü iş arkadaşlarıma asla atmam. Atamam da zaten zira nerdeyse bütün arkadaşlarım benim gibi.
Bekar ve çocuksuz bir arkadaş geçen gün sabah uyanamadığı için öğleden sonra geleceğini bildirdi amirimize:KK70: Ya da alışveriş yapmak için yarım gün izin kullanıyor arada.
Sözün özü gevşek davranmak bir karakter meselesi. Öncelikle amirinizin adaleti sağlaması iş arkadaşlarınızın olası suistimal ihtimalleri karşı akıllı davranması gerekiyor.
Adalet mi kendisi de cocuklu ve tarafli davraniyor ne adaleti

Biz de cocuk olduk 60 senelik is hayatinda cikip da ebeveynlerimin is yerine surekli gitmisligim yok evde tek takilirdim cocugum 6 7 yasindaydim ustelik de ;biraz da bunu anne babanin dusunmesi gerekir ben bu cocugu is yerine goturuyorum is yapilamaz cocuk rahat vermez is yerindekiler bagirti cagirtidan rahatsiz olurlar vs diye

Dediğiniz doğru, karakter meselesi. Ve eğer çalışanlar arasında işbirliği olan bir yerse insanlar da birbirlerini idare ederler. Hepimiz insanız sonuçta, bunun hastalığı var sağlığı var. Ancak sabah uyanamadığı için gelemeyen bekar memura rastlamasam da özellikle kamu kurumlarında evli ve çocuklu kadınların bu durumu kullandığına ve amirlerin de çokca pozitif ayrımcılık uyguladığına şahit olmuşluğum var. Burada önemli olan müdürün adaletli olması diye düşünüyorum. Konu sahibesinin de sanırım ki asıl isyan ettiği konu müdürün adaletsizliğinden kaynaklanıyor.

Dediğiniz doğru, karakter meselesi. Ve eğer çalışanlar arasında işbirliği olan bir yerse insanlar da birbirlerini idare ederler. Hepimiz insanız sonuçta, bunun hastalığı var sağlığı var. Ancak sabah uyanamadığı için gelemeyen bekar memura rastlamasam da özellikle kamu kurumlarında evli ve çocuklu kadınların bu durumu kullandığına ve amirlerin de çokca pozitif ayrımcılık uyguladığına şahit olmuşluğum var. Burada önemli olan müdürün adaletli olması diye düşünüyorum. Konu sahibesinin de sanırım ki asıl isyan ettiği konu müdürün adaletsizliğinden kaynaklanıyor.
Evet o kısım zaten yeterince yazıldığından tekrar etme gereği duymamıştım. Elbette ki çocuklu kadınlar durumu suistimal edebiliyor. Hatta bunu hak görebiliyor. Tıpkı doğum sonrasında bir sağlık sorunu olmamasına rağmen aylarca rapor aldıkları gibi.
Ama ben kendi adıma bir gün gereksiz rapor kullandım, ne çocuk bahanesiyle işimi astım.
Dairede çok fazla çocuklu arkadaşım var. En gevşek kim derseniz bu kadınlar ilk üçe girmez. Çocuğu eşşek kadar olan hatta çocuğu bile olmayan +50 yaş grubu xy kromozomlu bireyler zirveye oynar:KK70:
Kamuda işini hakkıyla yapma meselesi çok çetrefilli gerçekten. Çocuklu kadınlar, bütün kış hasta/raporlu olanlar, emekli kafasına geçip 5-10 yıl iş yapmadan işe devam edenler....

Konu sahici çocuklu kadınlar sizi kıskanmıyor ama anladığım kadarıyla siz onlara baya kafayı takıp bilenmişsiniz. Kimse çocuk yaparken size soracak değil ya da atıyorum muhabbetleri sıkıyorsa dinlemez gerekirse susturursunuz. Böyle insanlara üstten bir bakış, onları hor görme... Tavrınız hep böyleyse yöneticinize de derdinizi anlatamazsınız. Sizi ciddiye almaz sadece idare eder.

valla güzel arkadaşım devlette böyle "olmayan" yer varsa gelsin söylesin
çocuklu devlet memuru kadınları alayı böyle

kadın polis memurlarına bile devriye yazmıyorlar çocuk var diye
buna bir çözüm bulan varsa gelsin madalya verecem.

yakın arkadaşımın iş arkadaşı çocuğu ishal diye günlerce işe gelmiyor
izinli değil raporlu değil... bahaneli sadece
çocuk dediği 17.5 yaşında evde PS oynuyor.
ana rahmine düştüğü günden başlayarak kadınlar çocuğu suistimal ediyorlar devlette.

sen herhalde 1-2 senelik memursun
evlenince çocuk yapınca sen de aynısını yaparsın o yüzden sabret
ha evlenmeyecem bebek filan yapmam diyorsan uğraş cimariyle bilmem neyiyle ama yoksa devlette durum bu yani...
Bezdim bezdim vallahi bende bezdim bu çocuklu kadınlardan!!! Zaten süt izni gerekli sürede veriliyor ama yok çocuklu kadınların benim çocuğum var bahanesi bitmiyor. Çocuk büyümüş kocamış askere gidecek neredeyse her durumda benim çocuğum var benim çocuğum var diyerek ayrıcalık isterler. Ben de annemin çocuğuyum!

Kpss ile atandim memurum neden bunlar icin isimden olayim bunlar cekiduzen versinler
Devlet kurumuysa bas raporu gec ,sesini yukselt herkes izin kullaniyor bana gelince mi yok de .cicugu icin kullaniyor deme ozaman duygu somurusu yaparlar x kisisi kull adi bisi yok y kisisi kullandi bisi yok hep bana gelince mirin kirin de .devletteysen sesin gur ciksin.
Ama bukadar takma bence annelerin iside zor ilerde cocugun olursa inslalah sende kayrilirsin .odyaa cocuk getirdiklerindede cocuk kiminse al basimdan de git

Evli cocuklular dislike atmislar bence evli ve cocuklu arkadaslar evde cocuk baksinlar ise de gelmesinler bankamatik memuru gibi .onlarin cocuklarina da maruz kalmayiz bu sayede
Onlar birbirini idare edip seni etmiyorlarsa seni sevmedikleri içindir, bence sen onlara kafayı takmışsin, sana iş yikmiyorlarsa sanane, eğer sen de izin istiyorsan mazeretsiz( hastaysan rapor vs al) amirinle arani iyi tut o zaman....10 yıldır kamudayim hasta hasta bile gittim çalıştım,hamileydim sorumlum (Allah razı olsun) sen arada geç ayaklarıni dinlendir ben yaparım senin işini derdi,ki bu kimseyi ilgilendirmez.... şimdi de küçük çocuğu olan iki kişiyiz ve birbirimizin işlerini yapıp idare ediyoruz,onun çocuğu hasta olduğunda ben diyorum izin al git ben bakarım diye, o da aynı şekilde...amirden idari izin alıyoruz bu da kimseyi ilgilendirmez, amirin söylediği şey ise seni idare edecek arkadaşın varsa sorun değil...belki arkadaşların seni idare etmek istemiyordur...bir kız vardı bizde de iki yıl önce sürekli bize gıcık davranırdı işi dusunce izin almak isterdi, ben hiç bir işimi ona bırakmadım, izin almak istediğinde de ben onun işini yapmam birini bulsun dedim

Konu sahici çocuklu kadınlar sizi kıskanmıyor ama anladığım kadarıyla siz onlara baya kafayı takıp bilenmişsiniz. Kimse çocuk yaparken size soracak değil ya da atıyorum muhabbetleri sıkıyorsa dinlemez gerekirse susturursunuz. Böyle insanlara üstten bir bakış, onları hor görme... Tavrınız hep böyleyse yöneticinize de derdinizi anlatamazsınız. Sizi ciddiye almaz sadece idare eder.
Siz de cocuklusunuz sanirim yaraniz var konuya bak ayni izin hakkini verirken sorun cikariyor demisim anlama zekanizda problem mi var acaba herkesin anladigi konuyu anlamadiginiza gore

Kimse cocuk yaoarken bana soracak degil ama kuruma cocuk getirerek beni rahatsiz edemezler ve de onlara surekli izin vererek bana onlarin isini kitleyemezler il disi gezilere cocuklular yerine surekli beni gondremezler

H
Onlar birbirini idare edip seni etmiyorlarsa seni sevmedikleri içindir, bence sen onlara kafayı takmışsin, sana iş yikmiyorlarsa sanane, eğer sen de izin istiyorsan mazeretsiz( hastaysan rapor vs al) amirinle arani iyi tut o zaman....10 yıldır kamudayim hasta hasta bile gittim çalıştım,hamileydim sorumlum (Allah razı olsun) sen arada geç ayaklarıni dinlendir ben yaparım senin işini derdi,ki bu kimseyi ilgilendirmez.... şimdi de küçük çocuğu olan iki kişiyiz ve birbirimizin işlerini yapıp idare ediyoruz,onun çocuğu hasta olduğunda ben diyorum izin al git ben bakarım diye, o da aynı şekilde...amirden idari izin alıyoruz bu da kimseyi ilgilendirmez, amirin söylediği şey ise seni idare edecek arkadaşın varsa sorun değil...belki arkadaşların seni idare etmek istemiyordur...bir kız vardı bizde de iki yıl önce sürekli bize gıcık davranırdı işi dusunce izin almak isterdi, ben hiç bir işimi ona bırakmadım, izin almak istediğinde de ben onun işini yapmam birini bulsun dedim
Hamileydimden sonrasini okumadim hamile cocuklularin yarasi var sanirim

A
Onlar birbirini idare edip seni etmiyorlarsa seni sevmedikleri içindir, bence sen onlara kafayı takmışsin, sana iş yikmiyorlarsa sanane, eğer sen de izin istiyorsan mazeretsiz( hastaysan rapor vs al) amirinle arani iyi tut o zaman....10 yıldır kamudayim hasta hasta bile gittim çalıştım,hamileydim sorumlum (Allah razı olsun) sen arada geç ayaklarıni dinlendir ben yaparım senin işini derdi,ki bu kimseyi ilgilendirmez.... şimdi de küçük çocuğu olan iki kişiyiz ve birbirimizin işlerini yapıp idare ediyoruz,onun çocuğu hasta olduğunda ben diyorum izin al git ben bakarım diye, o da aynı şekilde...amirden idari izin alıyoruz bu da kimseyi ilgilendirmez, amirin söylediği şey ise seni idare edecek arkadaşın varsa sorun değil...belki arkadaşların seni idare etmek istemiyordur...bir kız vardı bizde de iki yıl önce sürekli bize gıcık davranırdı işi dusunce izin almak isterdi, ben hiç bir işimi ona bırakmadım, izin almak istediğinde de ben onun işini yapmam birini bulsun dedimamirin

Saçmasapan konuşma sana idari izin veriliyorsa ordaki bekar arkadasinin da hakkidir senin ne ayricaligin var senin cocugundan ordaki arkadaslarina ne

Siz de cocuklusunuz sanirim yaraniz var konuya bak ayni izin hakkini verirken sorun cikariyor demisim anlama zekanizda problem mi var acaba herkesin anladigi konuyu anlamadiginiza gore
Hamileydimden sonrasini okumadim hamile cocuklularin yarasi var sanirim
Saçmasapan konuşma sana idari izin veriliyorsa ordaki bekar arkadasinin da hakkidir senin ne ayricaligin var senin cocugundan ordaki arkadaslarina ne

Senin üslubun işyerinde de böyle mi? Acaba ondan mı sevilmiyorsun? İnsanlar güzel güzel yazmış sen resmen hakaret ediyorsun zekanızda problem var falan.
Zaten bütün konuların işyerinde o oldu bu oldu iş kitledi iş arkadaşım böyle dedi. Amirin herkese toleranslı sana değilse sebebini kendinde ara biraz da. Demek ki seninle alaklı bir problem var ki sevilmiyorsun, diğerlerine verilen izin sana verilmiyor. Bu da amirinle çözeceğin bir durum ama sen gelip çocuklu iş arkadaşlarına nefret kusuyorsun.

Söylediklerimin arkasındayım. Bu tavrınızla siz de bir kez daha ispatlamış oldunuz.

Senin üslubun işyerinde de böyle mi? Acaba ondan mı sevilmiyorsun? İnsanlar güzel güzel yazmış sen resmen hakaret ediyorsun zekanızda problem var falan.
Zaten bütün konuların işyerinde o oldu bu oldu iş kitledi iş arkadaşım böyle dedi. Amirin herkese toleranslı sana değilse sebebini kendinde ara biraz da. Demek ki seninle alaklı bir problem var ki sevilmiyorsun, diğerlerine verilen izin sana verilmiyor. Bu da amirinle çözeceğin bir durum ama sen gelip çocuklu iş arkadaşlarına nefret kusuyorsun.
Var bizim iş yerimizde böyle bir kız. Biz de aynı anda en fazla 2 kişiye yıllık izin kullandırtılır. Doğal olarak çocuklu anne BABA lar izinlerini ara tatil karne günü vs günlerde kullanmak ister. İstisnasız her böyle günde izin kullanmak istiyor ve çocuklu kişilere sataşıyor. Ama hiç mi es geçmez. Artık gerek yönetici gerek çalışanlar tavrını bildiği için umursamıyorlar onu.

Ben oraya insanlar beni sevsin diye mi gidiyorum umurumda mi sence is kitlenilmesinin sebebi sizin gibiler yuzunden olmasin senin uslubun cok iyi yaa bir de beni elestirmeye kalkiyorsun az once de cocugu olana musaitsen al bu isi de sen yap ben yogunum dedim isin ucundan tutsun ki ogrensin diye soyledik daha geleli 1 ay olmus isin raconunu ogrenmis cocuk deyip isten kaciyor orali olmadi bankamatik memuru gibi gelip ailesini anlatiyor gidiyor sonra da gelmiyor boyle insanlara belesci karga gozuyle bakiyorum yatayim maasimi alayim derdindeler cocuk diyirsunuz baska bir sey yok cocuk kadar tas dussun basiniza defolup gitsinler cocuk baksinlar evlerinde devletin sirtina yuk olmasinlar aç insan bu ise muhtac milyonlar var

X