Çalışmaya başlamak hakkında.

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.571
Merhaba gene ben 🥲 korkmayın bu sefer aile konusu değil ama :KK70: İş konusu daha doğrusu iş endişesi (bir Vive asla endişesiz olmaz çünkü :KK70:) Pandemiden önce yoğun şekilde çalışıyordum, mesleğim yönetici asistanlığı. Ceo’ muzu ve ofisi idare ediyordum. Karı koca haftasonları çalışmıyorduk. Ama şu an pandemiden öncesi yok gibi, sanki hep bu şekilde yüzyılardır evde gibiyiz. Neyse efendime söliyim biz pandemide evden çalışmaya geçtik şirketçene, başka problemler vardı ama evden çalışmak ilgilenecek çocuklar da olmayınca çok rahat geldi.

İki senenin sonunda bir ay önce başka problemler nedeniyle istifa ettim. Evde mutluyum çünkü evci bir yapım vardır, eşim de evden çalışıyor kediler falan keyfim yerinde ama aktif hayatı da özlüyorum. Fönlü gezeyim, bakımlı olayım e para da kazanayım istiyorum yani. Ama yaş 42 artık sekemiyorum ve pandemi innnanılmaz tembel yaptı beni yani 2 gün işe gidip 3. gün yatağa düşerim biliyorum. Hele evime uzak ya da ters bir yer olur ve yol çekersem iyice kötü olurum. Bayağı patatese döndürdü bu yeni düzen bizi.

Düşüncem evim Marmaray’a yakın, ya Marmaray ya da otobüsle tek vasıta gideceğim yakın bir iş aramak. Max 40-45 dk yol çekmek ya da servisinin olması. Bu şekilde arayacağım sizce nasıl?

Çalışmazsam idare ederiz ama çalışırsam çok daha rahat ederiz. Bir de ben seviyorum çalışmayı, kendim inanılmaz düzenli ve planlı olduğum için organize etmek, planlamak yani kendi mesleğimi de zevkle yapıyorum. Ama bir Vive klasiği ya korkuyorum. 36 yaşımda bir önceki işe girmeden evel de benzer konum vardı bu arada :KK70: :KK70: ama gerçekten tecrübe başka bir şey, şu an işi yapamamaktan değil ev hayatı, dört kedinin bakımı, evin temizliği, iş vs. altından kalkamamaktan korkuyorum.

Şimdi dereyi görmeden paçayı sıvama diyeceksiniz haklısınız ama özel sektörde yorulurum biliyorum yani.

Özellikle 40-40 üstü hanımlar sizin düzeniniz nasıl? Hadi bana el atalım :KK15:

valla yorucu ama alışmak max 2 hafta
kedileri bilemedim hani 4 tane olunca temizlik zorlar mı diye ama sanmıyorum.
Çıkış saatlerine dikkat et cumartesi asla olmasın diyeceklerim bu şekilde.
"Esnek" tabiri gördüğün an ilanı kapa :KK70:

40 olmama iki var, özel sektörde çalışmıyorum. Ama bildiğim şu ki işleyen demir ışıldar. Yorulursan kan değerlerine baktırırsın, vitamin alır uykuna dikkat edersin, egzersize başlarsın.her hafta yarım gün temizlikçi çağırırsın. Seçenek çok artık hangisi uyarsa...Yorulma ihtimali çalışmak gibi bir olayın karşı kefesine konulacak şey mi allasen...

2 cocuk var bende,

cok cok guzel bir is bile olsa 1 saatten fazla yolculuk gerekecekse hayir derim,

evden calismaya alisinca 1 saat bile cok geliyor acikcasi.

gecen bir sirketle gorustum, onlara da haftada bir iki ofise gelirim, kalani evden calisirim dedim. Bizim meslekte bu duzene gececek zaten bir cok sirket, okey dediler bu sartima, ama baska seyden alamadim isi :mapus:

2 cocuk var bende,

cok cok guzel bir is bile olsa 1 saatten fazla yolculuk gerekecekse hayir derim,

evden calismaya alisinca 1 saat bile cok geliyor acikcasi.

gecen bir sirketle gorustum, onlara da haftada bir iki ofise gelirim, kalani evden calisirim dedim. Bizim meslekte bu duzene gececek zaten bir cok sirket, okey dediler bu sartima, ama baska seyden alamadim isi :mapus:

Hayırlısı hangisiyse o olsun inşallah hepimize. İşin kötüsü ben pandemiden önce eşim salkımla gidiyodum işe yani ordan da bir rahatlık var iyice premsese döndüm çok kızıyorum kendime 🥲

Merhaba gene ben 🥲 korkmayın bu sefer aile konusu değil ama :KK70: İş konusu daha doğrusu iş endişesi (bir Vive asla endişesiz olmaz çünkü :KK70:) Pandemiden önce yoğun şekilde çalışıyordum, mesleğim yönetici asistanlığı. Ceo’ muzu ve ofisi idare ediyordum. Karı koca haftasonları çalışmıyorduk. Ama şu an pandemiden öncesi yok gibi, sanki hep bu şekilde yüzyılardır evde gibiyiz. Neyse efendime söliyim biz pandemide evden çalışmaya geçtik şirketçene, başka problemler vardı ama evden çalışmak ilgilenecek çocuklar da olmayınca çok rahat geldi.

İki senenin sonunda bir ay önce başka problemler nedeniyle istifa ettim. Evde mutluyum çünkü evci bir yapım vardır, eşim de evden çalışıyor kediler falan keyfim yerinde ama aktif hayatı da özlüyorum. Fönlü gezeyim, bakımlı olayım e para da kazanayım istiyorum yani. Ama yaş 42 artık sekemiyorum ve pandemi innnanılmaz tembel yaptı beni yani 2 gün işe gidip 3. gün yatağa düşerim biliyorum. Hele evime uzak ya da ters bir yer olur ve yol çekersem iyice kötü olurum. Bayağı patatese döndürdü bu yeni düzen bizi.

Düşüncem evim Marmaray’a yakın, ya Marmaray ya da otobüsle tek vasıta gideceğim yakın bir iş aramak. Max 40-45 dk yol çekmek ya da servisinin olması. Bu şekilde arayacağım sizce nasıl?

Çalışmazsam idare ederiz ama çalışırsam çok daha rahat ederiz. Bir de ben seviyorum çalışmayı, kendim inanılmaz düzenli ve planlı olduğum için organize etmek, planlamak yani kendi mesleğimi de zevkle yapıyorum. Ama bir Vive klasiği ya korkuyorum. 36 yaşımda bir önceki işe girmeden evel de benzer konum vardı bu arada :KK70: :KK70: ama gerçekten tecrübe başka bir şey, şu an işi yapamamaktan değil ev hayatı, dört kedinin bakımı, evin temizliği, iş vs. altından kalkamamaktan korkuyorum.

Şimdi dereyi görmeden paçayı sıvama diyeceksiniz haklısınız ama özel sektörde yorulurum biliyorum yani.

Özellikle 40-40 üstü hanımlar sizin düzeniniz nasıl? Hadi bana el atalım :KK15:
Ya 40 ın altındayım ama yorum yapmak istedim 🙈

Aktif olarak çalışan birisi olduğum için sizi anlayabiliyorum. Uzun süre evde kalıp ders çalıştığımda hastaneyi çok özlüyorum mesela. Berbat bir ortam dahi olsa, orada çalışmayı çok seviyorum.

Bu arada ben de aşırı evcimen biriyimdir. Evde vakit geçirmeye bayılırım. Ona rağmen bir süre sonra canım çalışmak istiyor yani.

Bu biraz da yapı meselesi. Bence yaşınız gençken, isteğiniz de varken, iş bulabilirseniz elbette çalışın. Fazla maaştan zarar gelmez. :KK53:

Daha iyi şartlarda yaşamak varken, hem de çalışmayı da seviyorken, ne diye iş aramayasınız? Bence çalışmaya başlayınca daha mutlu olacaksanız, mutlaka iş bulun ❤️

Ben de aynı durumdayım, yakın zamanda işe başlamayı planlıyorum, ama iş arama kısmını hep erteliyorum. Önceden sabah 6.30 da evden çıkardım, akşam 7’de gelirdim eve. Bazen cumartesi de çalışırdım. Çocuk yoktu tabi o zaman, çözümü şöyle bulmuştum. Hafta ortasında mesela çarşamba günü saat 9-10 gibi uyuyor öyle toparlıyordum😅 2 haftada bir de temizlikçi alıyordum, özellikle ütü için çok iyi oluyordu bana. Evi de hep toplu tutmaya çalışırdım dağılınca hemen müdahale🤷‍♀️ Ama şimdi cesaret edemiyorum, bütün gün evdeyken bile yorgunum sürekli. Pandemi etkisi mi ben de anlamadım😔 yaşınız genç ama başlayınca hemen adapte oluruz umarım🙏🏻

X