Çalışmak ya da çalışmamak

hasbeenandgone

buradaydı ve gitti
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2016
4.384
18.344
Merhaba canım hanımlar,
Uzun bir aradan sonra bir konu ile geri döndüm. Kendimi tanıtayım 13 yaş bir oğlum var otizmli bir de üniversiteye giden bir oğlum var. Uzun yıllar özel sektörden sonra akademiye geçtim. Evliyim, eşim çalışıyor.

Kv ve Kp vefat ettiler küçük kızları (24 yaş) bizde kalıyor gidecek yeri yok. Kız okb ve anksiyete hastası maalesef onunla da ilgilenmem gerekiyor başka kimsesi yok.küçük oğlum ergenliğe girdi. Sürekli okulda birileri ile kavga ediyor sabah servise binip okula gitmek istemiyor. Bu arada bende romatizma çıktı, ellerimde ve ayaklarımda ağrı oluyor. Çocuktan dolayı erken emeklilik şansım var işyerim çok uzak. Arkadaşlarım kariyer yapıyorsun evine yakın bir yere geç sıkılırsın diyorlar.
3 haftadır evdeyim evet evde sıkılıyorum biraz ama iş yeri de çok stresli. Sağlık sorunlarım da var. Sürekli okuldan kötü haberler ( kavga vs) geldikçe üzülüyorum. Görümce sıkıntılı abisi ile kavgalı sürekli. Onunla da ilgilenmem gerekiyor doktor vs.

Siz olsanız yakın yerde çalışmaya devam eder miydiniz emekli mi olurdunuz? Bu arada akademik kariyerim bitince emekli olursam da maaş pek farketmeyecek.

Emekli olurdum..Yeterince üstümde yük var diyip bir de iş stresini çekmezdim..Sizin için demiyorum ama bizim iş yerinde çok var evleri arsaları var çocuklar iyi yerlere gelmiş altlarda Audi hala çalışma için diretip ayy yapamıyoruz yaşlıyız deniliyor ve onların yükü de bize kalıyor..Gerçekten durumu olmayan,çocuk okutan 100 yaşa kadar çalışsın asla lafım yok, yüklerini de alırım ama ununu eleyip eleğini asmış olanlarda emeklilikten bu kadar korkmasın ya

Calismak mi daha iyi geliyor evde durmak mi 3 haftalik surecte hangisi daha iyi geldi
Hastaliginiz cikmis romatizma da zor bi hastalik gecmis olsun
Acikcasi erken emeklilik sansim varsa degerlendirir bir sure sonra duruma gore tekrar evime yakin baska islere bakardim emekli olup calisan cok insan var
Umarim her sey istediginiz gibi olur

Emekli olurdum..Yeterince üstümde yük var diyip bir de iş stresini çekmezdim..Sizin için demiyorum ama bizim iş yerinde çok var evleri arsaları var çocuklar iyi yerlere gelmiş altlarda Audi hala çalışma için diretip ayy yapamıyoruz yaşlıyız deniliyor ve onların yükü de bize kalıyor..Gerçekten durumu olmayan,çocuk okutan 100 yaşa kadar çalışsın asla lafım yok, yüklerini de alırım ama ununu eleyip eleğini asmış olanlarda emeklilikten bu kadar korkmasın ya
Tabii ki sizi anlıyorum
Ben de çocuk okuyorum zaten iş yerindekiler diyorlar çok gençsin emekli olma diye o kategorideki insanlarla ortak noktam yok

Calismak mi daha iyi geliyor evde durmak mi 3 haftalik surecte hangisi daha iyi geldi
Hastaliginiz cikmis romatizma da zor bi hastalik gecmis olsun
Acikcasi erken emeklilik sansim varsa degerlendirir bir sure sonra duruma gore tekrar evime yakin baska islere bakardim emekli olup calisan cok insan var
Umarim her sey istediginiz gibi olur
Aslında ben de böyle düşünüyorum ama iş arkadaşlarım akademik kariyerin yarım kalacak çok gençsin diyorlar
Biraz tabii maddi gelirimiz de azalacak kafam karışık o yüzden

Görümcenin sorumluluğu neden sizde? Yetişkin denebilecek bir yaşta kendisi. Okb’li ve anksiyetesi olan evli, çocuklu hatta iş hayatında olan binlerce insan var. Çocuğunuz gibi sahiplenmişsiniz ama bence kendi haline bırakın. Kendi hayatını kurmak istiyor bile olabilir. Evden atın demiyorum ama sonuçta onun da kendi hayatı var bence.

Emeklilik sizin alacağınız karar. Yıllardır çalışıyorsunuz evde oturmak sizi daha çok yorabilir hatta yıpratabilir de. Doğrudan görümce için alınabilecek bir karar değil.

Sizin şartlarda emeklilik demek evde aileyi geçtim bir de görümceyle uğrasa uğrasa deli çıkmak demek. Koskoca kadına hizmetçi olacaksınız üzgünüm. Onu da hiç anlamadım zaten, hepimizin isyerinde okbsi hatta çok daha fazla problemi olan çalışan insanlar var. Bu görümce resmen şımarıklık yapıyor. Siz olmasanız ne yapacaktiysa şimdi de öyle yapsın. Lütfen her şeyden önce bunu çözün. Yoksa iş stresi de neymiş dersiniz bana öyle geldi.

Evinize yakin yere geçin biraz da öyle deneyin. Yol çok yoran bir şey. Çalışmayı sadece para olarak düşünemem sizin durumda evden kaçış gibi bir şey. Emeklilikle çalışma arasındaki maaş farkını da illa ki kendinizi iyi hissetmek için harcayın. Önceden temizliğe kimseyi almıyorsaniz onu alın, spora gitmiyorsaniz artık işten gelişiniz de erken ya o ara spora gidin, masaja gidin. Oğlunuzun da belki uzman desteğini artırmanız gerekiyordur, 13 yas çok zor biliyorum kardeşimden. Kısacası sizin sorununuz çalışmak değil;
1- Görümce konusu ki mutlaka çözülmesi lazım
2- is yerinin uzak olması ve yeni bir yerde başlangıcın size daha iyi gelme ihtimali
3- küçük oğlunuzun ergenlik döneminde destek alması gerekmesi

Görümce için değil de oğlum İçin daha çok. Emekli olayım diyorum.Aslında çalışmak da istiyorum ama bu kadar stresi kaldıramıyorum

Aynı şekilde ev hayatı da çok stresli onu da kaldıramamaktan ve görümce ile aramı bozmaktan korkuyorum

Görümce için değil de oğlum İçin daha çok. Emekli olayım diyorum.Aslında çalışmak da istiyorum ama bu kadar stresi kaldıramıyorum

Aynı şekilde ev hayatı da çok stresli onu da kaldıramamaktan ve görümce ile aramı bozmaktan korkuyorum
Abla kusura bakma ama koskoca kadının da 24 yaşında görümce ile arayı bozmaktan korkması çok tuhaf. O kadar seneyi boşa mi yaşadın ya? Hiç mi bi övgüven, tecrübe ne bileyim korkusuzluk katmadı? Görümce kim allahaskina yani defolsun gitsin ise yaramazin teki. Sığıntı.

Abla kusura bakma ama koskoca kadının da 24 yaşında görümce ile arayı bozmaktan korkması çok tuhaf. O kadar seneyi boşa mi yaşadın ya? Hiç mi bi övgüven, tecrübe ne bileyim korkusuzluk katmadı? Görümce kim allahaskina yani defolsun gitsin ise yaramazin teki. Sığıntı.
Arayı bozmak derken beni düşman olarak bellemesini kastediyorum

Arayı bozmak derken beni düşman olarak bellemesini kastediyorum
Evet aynı şeyi anlıyorum da öyle bellese size ne ki? Ya gorumceyi niye takıyorsunuz cehennem olsun gitsin. Gerçekten size ne siz çocuklarınızla ilgilenin lütfen. Yollayın gitsin evden essek kadar olmuş gitsin çalışsın. Oğlunuzun da psikolojisini etkiliyordur.

Merhaba canım hanımlar,
Uzun bir aradan sonra bir konu ile geri döndüm. Kendimi tanıtayım 13 yaş bir oğlum var otizmli bir de üniversiteye giden bir oğlum var. Uzun yıllar özel sektörden sonra akademiye geçtim. Evliyim, eşim çalışıyor.

Kv ve Kp vefat ettiler küçük kızları (24 yaş) bizde kalıyor gidecek yeri yok. Kız okb ve anksiyete hastası maalesef onunla da ilgilenmem gerekiyor başka kimsesi yok.küçük oğlum ergenliğe girdi. Sürekli okulda birileri ile kavga ediyor sabah servise binip okula gitmek istemiyor. Bu arada bende romatizma çıktı, ellerimde ve ayaklarımda ağrı oluyor. Çocuktan dolayı erken emeklilik şansım var işyerim çok uzak. Arkadaşlarım kariyer yapıyorsun evine yakın bir yere geç sıkılırsın diyorlar.
3 haftadır evdeyim evet evde sıkılıyorum biraz ama iş yeri de çok stresli. Sağlık sorunlarım da var. Sürekli okuldan kötü haberler ( kavga vs) geldikçe üzülüyorum. Görümce sıkıntılı abisi ile kavgalı sürekli. Onunla da ilgilenmem gerekiyor doktor vs.

Siz olsanız yakın yerde çalışmaya devam eder miydiniz emekli mi olurdunuz? Bu arada akademik kariyerim bitince emekli olursam da maaş pek farketmeyecek.
Çalışmaya devam eder , yardımcı tutardım ( temizlik, yemek yapacak birisi ) kalan vaktimle de otizimli çocuğumla ilgilenirdim, bu arada görümcenin durumu çok mu kötü, yani okuma , çalışma şansı var mı?

Görümce ile aranız bozulursa ne olur mesela eşiniz mi kızar? Bu düşünce yapısı çok yanlış, kendi hayatınıza ve çocuklarınıza odaklanın...

X