Çalışmak mı çocuk bakmak mı

Valla kimseye güvenip bı işin altına girmicektiniz. O sizin çocuğunuz maddi açıdan idare edip biraz daha sizden ilgi görmeli bence ama illa çalışacaksınız kv ne kadar size öncülük etsede çalışmanız için yinede ısrarcı olamazsınız. Gönülsüz yapılan işten de hayır gelmez zaten baksa da.

Evet ya çok gönülsüz telefonda hasretlernden ölüyor ama bakma konusu olunca hep bahane

Ev kredisi, birinci çocuk, ikinci çocuk, hepsine paramız yetecek mi, çocuklara kim bakabilir bunlar sizin ve eşinizin sorumluluğunda olan konular. Başkasına güvenerek çocuk yapmadınız herhalde. Çocuğu sevmek ayrı bakmak apayrı. Üstelik başka bir şehirden gelip evini, düzenini bırakmasını istiyorsunuz. Bakmak istememek en doğal hakkı siz de kayınvalidenize saygı gösterin bakıcı aramaya başlayın bence

İnanın güvenilir biri olsa değil iki bin üç bin bile veririm ama paraya göre bakmıyorlar vicdan önemli.. İlk çocuğuma iki ay kayınvalidem baktı sonra kreş zamanı geldi kreşe veridm sonra da doğum iznine ayrıldım

Eşinizin beklentisi olmayabilir de kötü mü oldu bagımsız kendi parasını kazanan bir kadın olmak
Ekstradan ne bileyim 4 5 bin fazla para girdiki krediye girip yaşam standartlarınıı yukselttınız başkası için bir şey yapmayın

2 bin bakıcıya verseniz 3000 yine kardasınız
bu söz için de diretmek anlamsız kendi anneniz hayattaysa o baksın o zaman

Kendi annem söz vermedi kayınvalidem ben bakacağım dedi hep en baştan beri.. Annem rahatsız yürüyemiyor veririrm çocuk konusunda asla cimri değilim güvenilir bakıcı bulsam gözü kapalı veririm.. Dedim ya bundan üş dört yıl önce herkes altıyüz lira verirken ben bin lira verdim üstelik beş gün baktı saat beşe kadar.. Ama parayla olmuyor malesef herşey

Pardon çocuk sahibi kimin için oldunuz peki ?
Kayınvalideniz için mi?
Ileride benim kayınvalidem değil öz anneme bile çocuğumu diretemem. Bakmak istemezse bakmaz. Kendime güvenip evlat sahibi olmuşumdur.
Resmen banane oynamıyorum durumu yapıyorsunuz.
Madem o dedi diye atandınız bırakın madem işinizi şimdi de bakamam demiş.

Bizde yaşlanacağız sizde. Yaşlı insanlar bir birşey der bir vazgeçer. Bir yaşlı insanın lafiyla iş yapmasaydınız.

Sizi çok haksız buldum.

Kvye güvenip atanmak? İlginç
Eh eşinin beklentisi yoksa o zaman hiç atanmamış gibi evde kal çocuğuna bak kv gönülsüz çünkü

Verdi ve tutmuyor bu kadar basit kadının çok anını sıkarsanız darlarsanız izin bitince de gelmez
Ayrıca istifa edin madem zor değil madem onun için girdiniz
Milletin sözüne guvenmek de saçma çocuk sizin sorumluluk sizin

Evet ya çok gönülsüz telefonda hasretlernden ölüyor ama bakma konusu olunca hep bahane
Hanımefendi kvalideniz çocuğunuza bakmakla yükümlü değil ki . Çalışırsınız ya da çalışmasının buna siz karar verirsiniz. Çocuğunuzu da bu plana göre ayarlayacaktiniz. Burda çok var böyle kvalidem çocuğuma bakmıyor diye üzülen insan da yaşlı kadın çocuklarını büyütmüş evlendirmis belki enerjisi yok .

Pardon olay farklıymış kvalideniz çok ısrar etmiş . Ben kvalideye güvenip çocuk yapıp ille de çalışcam kvalide baksın diye tutturanlardansiniz sandım . Böyle durumladda çocuğa açıyorum çünkü bi babamme bı kres bı bakıcı . Bu durumda kvalideniz ayıp etmiş bakacağım dediyse sözünün arkasında durması gerekir. Genelde de böyle oluyorlar sen yap ben bakarım diyorlar sonra ortada yoklar. Benimki de ikinciyi istiyomus ilkine o bakicakmis yer miyim yemem

Çünkü sevmekle tüm gün ilgilenip bakmak aynı şey değil..
Bende yakın tanıdıklarımızın çocuklarını severim..
Ama tüm gün bakamam. Bakmam..

Belki de yorulmuştur artık. Kaç çocuk büyütmüş???

Sizin velileriniz vardır. Haber salın belki iyi biri gelir.
Kayınvalideniz gönüllü değil. Ilk çocuğunuza da sadece 2 ay bakmış. Bence zorlamayın.
Gönülsüz işten hayır gelmez.
Eğer illa tanıdık diyorsanız anneniz eğer gönüllü ise baksın.
Yoksa bakıcı.

Ben kayınvalidenizin uzun süre bakacağını düşünmüyorum.

Iyi de çocuk yaparken annemiz babamız baksın diye mi yapıyoruz? Tabiki özler ama bu ılla bakmak zorunda demek değil ki.Cocuk yaparken bir plan dahilinde karar veriyoruz en azından öyle karar vermeliyiz.oncelikli olarak kendimiz bakabiliyorsak bakarız baktık maddi imkan zorluyor bakıcı veya kreş ihtimali öncelikli olmalı.ben öyle düşünüyorum.hem sizin için hem kv için aynı evde bir müddet dahi olsa yaşamak zor en çokta onun için zor emin olun kendi evinde bakma ihtimali olsa zaten bakardi ki izinden sonra geleyim diyebiliyor. Benim ikinci kızım da 18 aylıkken kv ve kp geldiler 7 ay kaldılar ama onlar teklif etti maddi olarak sıkıştığımız için ama bakmasalardı da kendim bakacaktım iznim bitene kadar ki kalan iznimi aldım onları gönderdim çünkü bakmak zorunda değiller daha fazla rahatsız olmasınlar istedik. Sonuçta bizim evimize,düzenimize gelip uymaya çalışıyorlar zor oluyor hoş onlar için sıkıntı yoktu ama yine de kimsenin kendi evi gibi olamaz hiçbir yer.

Direteyim mi ağustos ta gel diye veya bakıcı bulayım.. Yoksa iznm bitinceye durayım mı
Gönlü olmayan yaşlı kadına diretmeyi kendinize yakistiriyorsaniz diretin ama bence yapmayın ya.su anneleri kaynanaları bir salın.
Torun torba sevilir. Canının canıdır, onu düşünür örgü orer , kamerada konuşur, millete torununu anlatır, öper koklar... ama çocuğa bakmak anne için bile aşırı zor bir olay. Bebek sahibi arkadaşlarıma bakıyorum, ilk seneden beş yaş büyüyorlar resmen. Kreş çağına kadar kendilerine vakit ayiramiyorlar, bebekken bebekligi- gazı - kucakta uyumak istemesi- kakali bezi , iki yasinda iki yaş sendromu - erken ergenliği - inat etmesi -yemek seçmesi - uyumamasi- kakali bezini almanıza bile müsade etmeden kıpır kıpır balık gibi kaçması , üç yaşında devam eden simariklkliklar, yemek/uyku/TV konusunda kendi bildiğini okumalar, öğrenmeye aç yaslar olduğu icin oyu kurma cabalari, geveze yaslar olduğu için hiç susmadan nonstop konuşması, tuvalet eğitimi, tuvalet eğitiminin başarısız olup yataklardan koltuklardan çiş temizleme merasimleri...
Bunlar anne için belki cok kıymetli, çok özel anlar.
Ama yani yaşı elliyi geçmiş kadınlar icin çok fazla zor değil mi?
Çoğu Anne kaldiramiyor bebek bakmayı, yıpranıyor. Bir de ununu elemiş, eleğini asmış kadınlara baskiyla çocuk baktiriyorsunuz.
Üstelik sizin durumunuzda kadın hem kendi şehrini,evini,kocasını bırakacak bir koltuk köşesinde yatacak. Hem de geride ikinci bir cocuk daha var bakması gereken.
Ne bileyim, böyle annneye kaynanaya bebek baktirildigini okuyunca sömürülen emeğe üzülüyorum açıkçası. Hiç de bakıp yarananı da gormedim. Mutlaka da bir çatışma çıkıyor.
Bence ücretsiz izninize devam edin, kimseye dudak bükmeyin.
Şubatta yine annelerden yardım alıp ise baslarsiniz, biraz sizden ayrı kalmaya alışınca da kreşe verirsiniz,kaynananızı azad edersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…