Çalışmak mı çalışmamak mı delirecegim

Çalışayım mı yoksa işi mi bırakayım

• Kızınla çalış

OY: 29 61,7%
  • İşi bırak,işyerinde çocuk olmaz

OY: 17 36,2%
  • Eltine bırak

OY: 1 2,1%

• Ankete Katılan
    47

Canailem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
69
44
Merhaba,
Kızım 11 aylık bu zamana kadar evdeydim kızımlaydım ama şirket artık çağırıyor.
Annem kaynanam çok uzaklar bakamazlar ve ayrıca ikiside çalışıyor.Kızıma eltim bakarım diyor ama o kendi çocuğunun bile eline telefon tablet verip veya gece yarılarına kadar tv karşısında oturtan,günde sayılamayacak kadar çikolata gofret bisküvi yedirir olsun yesin zaten ilerde de yiyecek diyen,çocukla yarim konuştuğundan kendi çocuğu tam konuşamıyor 5byasinda ve aşırı utangaç böyle olunca nasıl emanet ederim diye düşünmekten deliriyorum ya benimde kızım öyle yetişirse naparim diyorum.kizimi heba mı ediyorum diye düşünüyor ama bakacak kimsem yok.
Çalışmamda lazım evin kredisi var tek maaşla gecinilmiyo eşim asgari ücret aliyo.
Patron gel boş oda var,orada hem çocuğuna bakar hem çalışırsın diyor.bu aklıma yatti hem kızımdanda ayrılmam ama işyeri biraz tozlu,şöyleki 3 gun toz alma siyah masada tozun uzerine yazi yazilibiliyor.önlem olarak hergun odayı temizlerim pırıl pırıl yaparım diye düşünüyorum.
Ama bugün kaynım geldi olurmu hiç tozda çocuk hem çocuğa hem işe nasıl yetişcen sonra 11 aylık bebek sabah 7 buçuk evden çıkacak akşam 7 de eve gelecek olur mu hiç dedi.birak ağlar ağlar susar öğrenir kalsın eşim bakar dedi yada işi bırakacaksın dedi.
Napacagimi bilmiyorum,kızımı kendim yetiştirmek benim yanımda hep ilklerini görmek istiyorum ayrıca bana aşırı düşkün babasıyla bile çok uzun süre durmuyor ve emiyo hala.emmek istiyor belli bir zaman sonra.
Uzun oldu biliyorum ama lütfen cevap verin burada yazılanlara göre kararımı vereceğim.

Buarada şuanda evden çalışıyorum hem kızıma bakıyorum ama haftaya gel denildi.

İş ortamında bebek bakımı bana çok olurmuş gibi gelmedi açıkçası. Sen çalışırken bebeğin birine bakması lazım. Ayrıca üç gün sonra da bebekle gelme diyecekler. Bence bu durumda en iyi seçenek bakıcı gibi duruyor. Eltinin çocuk yetiştirme (aslında yetiştirmeme) şekli çok yanlış. İleride nasıl yiyecek diye tüm zararlı şeyleri çocuğa vermek de nedir? Bence bakıcı.

eltinize bırakmak istemiyorsanız işinde iyi bir bakıcı bulmanız gerek, o da maaşın gitmesi demek..

yarım gün bakıcı diye bir şey var mı bilmiyorum ama öğleye kadar bakıcı sonrasında eltiniz baksa? ama eltinin yetiştirme şekli yanlış, bakmak demek kendi haline bırakmak değil bence de. ay neresinden tutsam elimde kaldı

Ben çocukla iş yerinde verim alacaginizi düşünmüyorum. Bir müddet sonra patronunuz da söylenmeye başlayabilir. Elti olayı anlattiklariniza göre mantıklı gelmedi. Bu devirde asgari ücretle de zor,hele borç varken. Bakıcı seçeneği var ama onun için de maaşin ne kadarı gidecek bakmak gerek.

Anlamadım şirketteki odan ev gibi mi? Çocuğun uyuyacağı, yerlerde sürüneceği, emekleyeceği uygun ortam var mı? Halı var mı? Klasik ofis ortamında biraz zor olur gibi geldi bana. Çalışmak en iyisi bence ama uygun ortamı sağlamak lazım
Evet ev ortamı olacak odam olacak yere hali sereceğiz kanepe olacak içeri ayakkabıyla girilmeyecek

Maaşın ne kadar? En az 3 - 3.500 se bakıcı ile çalışılabilir. Ama zaten sen de asgari ücretse bakıcı da o kadar isteyecek. Gene eve maddi bir katkın olamayacak. Bir süre daha bebeğinle kalabilirsin. Bilemedim ama zor bir karar

Merhaba,
Annem kaynanam çok uzaklar bakamazlar ve ayrıca ikiside çalışıyor.Kızıma eltim bakarım diyor ama o kendi çocuğunun bile eline telefon tablet verip veya gece yarılarına kadar tv karşısında oturtan,günde sayılamayacak kadar çikolata gofret bisküvi yedirir olsun yesin zaten ilerde de yiyecek diyen,çocukla yarim konuştuğundan kendi çocuğu tam konuşamıyor 5byasinda ve aşırı utangaç böyle olunca nasıl emanet ederim diye düşünmekten deliriyorum ya benimde kızım öyle yetişirse naparim diyorum.kizimi heba mı ediyorum diye düşünüyor ama bakacak kimsem yok.
Çalışmamda lazım evin kredisi var tek maaşla gecinilmiyo eşim asgari ücret aliyo.
Patron gel boş oda var,orada hem çocuğuna bakar hem çalışırsın diyor.bu aklıma yatti hem kızımdanda ayrılmam ama işyeri biraz tozlu,şöyleki 3 gun toz alma siyah masada tozun uzerine yazi yazilibiliyor.önlem olarak hergun odayı temizlerim pırıl pırıl yaparım diye düşünüyorum.
Ama bugün kaynım geldi olurmu hiç tozda çocuk hem çocuğa hem işe nasıl yetişcen sonra 11 aylık bebek sabah 7 buçuk evden çıkacak akşam 7 de eve gelecek olur mu hiç dedi.birak ağlar ağlar susar öğrenir kalsın eşim bakar dedi yada işi bırakacaksın dedi.
Napacagimi bilmiyorum,kızımı kendim yetiştirmek benim yanımda hep ilklerini görmek istiyorum ayrıca bana aşırı düşkün babasıyla bile çok uzun süre durmuyor ve emiyo hala.emmek istiyor belli bir zaman sonra.
Uzun oldu biliyorum ama lütfen cevap verin burada yazılanlara göre kararımı vereceğim.

Yine mucize bir ayrıntıya takıldım. Asgari ücret, tek maaş, ev kredisi nasıl oluyor?

Durum buysa çalışmanız gerek. Patronlar bir ay sonra sorun çıkarmayacaksa ve çocuğa uygun ortamı oluşturabilecekseniz yanınızda olmasında bir sakınca yok. Yok bu şartlar sağlanmayacaksa bakıcı en iyi seçenek gibi görünüyor.

Kreşe verin o zaman ya da bakıcı bulun 2 çocuk aynı evde olmaz eltime bırakmazdım kesinlikle

Ya hiçbir tozlu oda, çocuğunuza eltiniz kadar zarar veremez, şu anlattıklarınıza bakınca öyle görünüyor. Sizce öyle değil mi? Yani sağlıksız besleneceğine, bütün gün televizyon tablet başında zombiye döneceğine, yerinizde olsam tutar kolundan yanımda götürürüm çocuğumu. Ha mümkünse bakıcıya, kreşe filan verin ama zaten eve daha fazla para girsin diye çalışacaksınız, bu durumda parayı kreşe&bakıcıya gömmek de mantıklı değil. Sizin şartlarınızda en oluru yanınızda götürmek gibi geldi bana. Odanızın durumu nedir, size özel, çok fazla insanın girip çıkmadığı bir oda mı? Bunlar da önemli. Çocuk bu sabit durmayacak, ona bir köşe hazırlama imkanınız var mı? Park yatak gibi bir şey olur, çitle ayrılmış bir bölme olur. Onun güvenliğini sağlamak da önemli.

İşyerinde cocukla olabilecegine inanmıyorum malesef mutlaka biri eksik kalır ki bu iş olur tabiki
Kreşe verseniz ?

O zaman olabilir bence. Oyun halısı oyuncaklarını falan da götürürsün, mis gibi olur? Sorması ayıp maaşın ne kadar?[/QUOTE
Benimde aklıma yatan o oldu ama toz kısmı kafamı kurcaladı
3500 maaşım bakıcı çok fazla ister,ayrıca nasıl güvenebileceğim haberlerde okadar kötü şeyler izliyordu insan aklına yer ediyor.
Kadın olmak ne kadar zor,calismak gelecegim icin iyi ama ya evlat o daha ağır

Eltinize bırakmanızı asla tavsiye etmem gerekirse çalışmayın

Patrona çok şaşırdım millet iş diye kırılırken bebekle de olsa gel yeterki gel diye sizde ısrarcı olması bilmiyorum değişik geldi

16 yıllık evliyim ben odaya girdiğimde kayınbiraderim şöyle bir toparlanır
Sizinkinin sizinle bu şekilde konuşma cesareti acaba nerden geliyor

Asgari ücret ile ev kredisi imkansızlığına ise hiç girmiyorum

Merhaba,

Benim eski patronum hem bebeğine bakıp hem çalışıyordu.Bence yanından ayırma toz olabilir temizlersin.Ayrıca biraz bağışıklığı kuvvetlenir sakınılan göze çöp batar derler.Arkadaşlarımın bebekleri hep dışarda büyüdüler ve şuan hastalık falan yok şükürler olsun.

Asgari ücretle alınan ev, o arada dünyaya gelen bebek, e haliyle bebek küçük de olsa çalışması gereken anne.

Çocukla iş yerinde olmaz, çocuk sizi calismak için rahat bırakmaz. Ne kadar oyuncak da götürseniz sizi isteyecek. Patronlar da işyerinde çocuğunuzla oynamayanizi istemeyecek bir yerden sonra. Aynı odada verimli olacağınızı sanmıyorum.
Eltiniz de iyi seçenek değil, bakıcı secenegi kalıyor geriye.

X