KiracıyızBabasının apt dimi? Kira ödemiyorsunuz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KiracıyızBabasının apt dimi? Kira ödemiyorsunuz
İşte gerçekten çocuklarının iyiliğini düşünen bir anne bizimkiler tamamen kendilerini düşünüyorbiz evlenirken kayınvalidem "annene yakın oturun, ben yaşlıyım çocuğunuz olursa bakamam" demişti.. en azından dürüst davranmış...
ben gittim annemden çok uzağa yerleştim, keşke büyük sözü dinleseydim.
ama annemden babamdan allah razı olsun.. kızım 5 aylıkken izinlerim bitti, annem yanımıza geldi, kızım 26 aylık olana kadar bizimle kaldı, kızıma gözü gibi baktı.. sonra da kreşe başladık.
Aslında sizi kandıran kayınvalideniz değil eşiniz olmuş. Hala daha kandırmaya çalışıyor.Demedi, hâlâ bana ikisine birden bakacaklar diyor oyalamak için. Ne mümkün 2 tane yaşları yakın bebeğe bakmak
Aslında kızgınlığınız çok çok farklı şeylere. Kandırılmış gibi hissediyorsunuz ama değil. Hayat bu kimsenin ipi ile kuyuya inilmez. Oğlum doğduğunda herkes oğluma bakmak istiyordu. İşe başlayınca annem baktı. Zaman ilerledi kız kardeşimin bebeler var bakılacak, ama annemin hali yok. Kardeşim kırılıyor bakmak istemiyor diye, ama yaşlandı yoruldu... Kreş ile de bitmiyor, çocuklar hastalanıyor. Tatil oluyor vs bir sürü tantana... Çalışıp çocuk büyütmek iyice zorlaştı...:) işte çıldırmalık mesele hemde ne düğüne ne eşyalara 1 lira destek olmadıkları halde takı vs hiç bir şey yok
Sitede bazen alıntılar karışıyor, konu sahibini alıntılamıştım sizin mesajınız çıkmış alıntıda. Cevap konu sahibinin bakıcıya güvenemem mesajınaydı.Valla anlamadım inan kaç defa okudum. Hayır ben. Ne yazmışım ki bunu yazmışlar diye kendi yazdigimida okudum hala anliyorum
Benim kızgınlığım hiç bir destek olmadıkları halde kiramıza kadar her şeyi eşimle çalışıp bizim yaptığımız halde aynı binadaki evde oturun diye eşime bana baskılar yapmak oğluna ayılıp bayılmak ağlamak şimdi de menfaati başka yerden olunca size güle güle demekAslında kızgınlığınız çok çok farklı şeylere. Kandırılmış gibi hissediyorsunuz ama değil. Hayat bu kimsenin ipi ile kuyuya inilmez. Oğlum doğduğunda herkes oğluma bakmak istiyordu. İşe başlayınca annem baktı. Zaman ilerledi kız kardeşimin bebeler var bakılacak, ama annemin hali yok. Kardeşim kırılıyor bakmak istemiyor diye, ama yaşlandı yoruldu... Kreş ile de bitmiyor, çocuklar hastalanıyor. Tatil oluyor vs bir sürü tantana... Çalışıp çocuk büyütmek iyice zorlaştı...
Önceden damatlarıyla sorunları vardı hiç evlerine gitmiyorlardı kızlarının oda sık gelemiyordu. Sonra çocuk doğunca bunlar ilişkilerini düzeltti iyi hoş ama kızlarıyla neredeyse her gün birlikte olmaya başladılar annesi resmen her an onların yanında sonra sanırım damadı ikna ettiler çocuğa annesinin bakması için. Durum böyle olunca bizden vazgeçti. Ben sordum bakabilecek misiniz diye bakıcı tutun, biz sizin hiç bir şeyinize karışmadık dediler. Güya eşim istemiş aynı binada oturmayı :)O bebeye daha önce bakmaya başlamış ve bırakamıyordur. Belki görümcenizin çocuğuna da kendi kaynanası bakacaktı ve başka şeyler oldu anneannesi bakmak zorunda kaldı. Biz bu detayları bilmiyoruz ki şu an.
Sizinkine bugün bakmaya başlasa diğeri ne olacak? Konuştunuz mu bunu? Kreş yaşına kadar idare edin ben bakarım sizinkine de demedi mi?
Kreşe verin o zaman? Oğlumun kreşinde 6 aylık çocuk var, kuzenimin gündüz bakımevi var neredeyse çocukların yarısı yürümüyor bile, yani imkansız bir durum yok bence işiniz iyiyse istifa etmeyin tazminatınızı da yakmayın.Çocuğumu bakıcıya emanet edemem mecbur kalanlara saygı duyuyorum ama tazminat yanarsa yansın veremem içim rahat etmez
Söyledim nasıl olacak diye. Görümcemin kayınvalidesiyle evleri yan yana. Ona da babaannesi bakacak dedi eşim. Bence benim sorunum eşimle sürekli o kandırmışDiğer çocuk siz hamile kalmadan doğmuş. O zaman hiç düşünmediniz mi, annesi çalışıyor evi yakın, çocuğu annesine baktırmak ister mi diye?
Çok küçük memur olsam mecburen belki düşünürdüm ama bu haliyle mümkün değil 3 yaşından önce kreşe vermek istemem zaman ne gösterecek bilmiyorum daKreşe verin o zaman? Oğlumun kreşinde 6 aylık çocuk var, kuzenimin gündüz bakımevi var neredeyse çocukların yarısı yürümüyor bile, yani imkansız bir durum yok bence işiniz iyiyse istifa etmeyin tazminatınızı da yakmayın.
Valla bu tercih meselesi tabiki yorumum öneriden öteye gidemez yanlış anlamayın ama benim çocuğum da 21 aylıkken başladı kreşe. Ve inanır mısınız ben de mecburiyetten vermek zorunda kaldım. Tüm KK bilir yıllarca çocuk yapma peşimde koştum, çok bebek kaybettim, 39 yaşımda çocuğumu güç bela kucağıma alabildim ve yıllarca benim ailem de, eşimin ailesi de bu bebeği 4 gözle beklediler. Doğmadan yıllar önce bile doğarsa şöyle ben bakıcam, böyle ben bakıcam diye tüm aile fertlerimiz sıraya dizilmişti ama gel gör ki doğduktan sonra işler öyle gitmedi. Kendi annem bile en fazla 3 yıl bakarsın dediğimizde, ayy ben torunumu kreşlere verdirmem okul çağına kadar bakarım falanlar filanlar :) Ama 21 ay nerdeyse kafasına silah dayamışız gibi zorla baktı :) Allah Razı olsun yine de ama bu işler böyle yani kimseye de kızmaya pek hakkımız yok. Güvenilir bir yer bulursanız bence bakımevi fikrini bir değerlendirin. Oğlum şu an 40 aylık ve erken kreşe gitmenin inanılmaz avantajlarını yaşıyoruz şükürler olsun ki.. şimdi de iyi ki erken vermişiz diyorum yani herşeyde bir hayır vardır inanın bana.. Allah yardımcınız olsun.Çok küçük memur olsam mecburen belki düşünürdüm ama bu haliyle mümkün değil 3 yaşından önce kreşe vermek istemem zaman ne gösterecek bilmiyorum da
Öncelikle çok sevindim çocuk sahibi olmanıza ömrü uzun bahtı güzel olsun inşallah miniğin. Doğru söylüyorsunuz iş başa düşünce herkes yan çiziyor. Meğer kimseden bir şey beklememek lazımmış bende elbet bu süreci canım oğlumla atlatıcam elbet bizde düze çıkıcaz ama bu süreçte yaşadıklarımı hiç unutmuycam. Teşekkür ederim fikriniz içinValla bu tercih meselesi tabiki yorumum öneriden öteye gidemez yanlış anlamayın ama benim çocuğum da 21 aylıkken başladı kreşe. Ve inanır mısınız ben de mecburiyetten vermek zorunda kaldım. Tüm KK bilir yıllarca çocuk yapma peşimde koştum, çok bebek kaybettim, 39 yaşımda çocuğumu güç bela kucağıma alabildim ve yıllarca benim ailem de, eşimin ailesi de bu bebeği 4 gözle beklediler. Doğmadan yıllar önce bile doğarsa şöyle ben bakıcam, böyle ben bakıcam diye tüm aile fertlerimiz sıraya dizilmişti ama gel gör ki doğduktan sonra işler öyle gitmedi. Kendi annem bile en fazla 3 yıl bakarsın dediğimizde, ayy ben torunumu kreşlere verdirmem okul çağına kadar bakarım falanlar filanlar :) Ama 21 ay nerdeyse kafasına silah dayamışız gibi zorla baktı :) Allah Razı olsun yine de ama bu işler böyle yani kimseye de kızmaya pek hakkımız yok. Güvenilir bir yer bulursanız bence bakımevi fikrini bir değerlendirin. Oğlum şu an 40 aylık ve erken kreşe gitmenin inanılmaz avantajlarını yaşıyoruz şükürler olsun ki.. şimdi de iyi ki erken vermişiz diyorum yani herşeyde bir hayır vardır inanın bana.. Allah yardımcınız olsun.
Amin hepimizinkine sağlıklı güzel ömürler nasip etsinÖncelikle çok sevindim çocuk sahibi olmanıza ömrü uzun bahtı güzel olsun inşallah miniğin. Doğru söylüyorsunuz iş başa düşünce herkes yan çiziyor. Meğer kimseden bir şey beklememek lazımmış bende elbet bu süreci canım oğlumla atlatıcam elbet bizde düze çıkıcaz ama bu süreçte yaşadıklarımı hiç unutmuycam. Teşekkür ederim fikriniz için
Konu sahibi kaynanasının yaptığını ayrımcılık olarak algılıyor gibi. Çünkü kaynanası kızının bebeğine bakıyor ama kendisine daha önce senin çocuğuna da bakarız deyip geri vites yaptığı için. Yani o bebek senin torununsa benim bebeğim de senin torunun der gibi. Kimseye güven olmaz işte, kurda sormuşlar ensen niye kalın diye, kendi işimi kendim görürüm de ondan demiş…!Sizden önde görümcenin bebeği olmuş. Anneanne olarak kızına destek oluyor. Şey mi yapsın kızım kusura bakma başının çaresine bak ben geline yardım edeceğim mi desin?
Kurulmuş bir düzen olmuş
Siz daha önce çocuk yapsaydınız madem var olan düzeni mi bozsun yani? Görümcenin bebeği de olmasa bakardı sizinkine de
Benim kızgınlığım hiç bir destek olmadıkları halde kiramıza kadar her şeyi eşimle çalışıp bizim yaptığımız halde aynı binadaki evde oturun diye eşime bana baskılar yapmak oğluna ayılıp bayılmak ağlamak şimdi de menfaati başka yerden olunca size güle güle demek
Şu anneleri bir salın lütfen ya. Kendi doğurduğunuz çocuğa kendiniz bakmak zorundasınız ona göre ayarlamayı yapacaksınız siz baştan kv ye tamam diyerek hatayı yapmışsınız zaten. Kv nin yaptığını da savunmuyorum baştan söz vermeyecekti size.Merhaba, özel sektör de çalışıyoruz eşimle 8 aylık bir bebeğim var.
Evlenirken eşimin ailesi aynı binada oturmamız için baskı yapmıştı, bu konu sebebiyle eşimle nişan atmıştık ama bi şekilde bir araya geldik.
Bize destek olacaklarını , çalıştığım için bebeğimiz olduğunda ona bakacağını vs söyledi bu sebeple mantıklı buldum kabul ettim.
Şimdi çocuk olduktan sonra, kayınvalidem eşimin ablasının çocuğuna bakmaya başladı aralarında 1 yaş var. Bize de sizin çocuğa bakamıycam dedi.
Bende kreş yaşına kadar çocuğuma kendim bakacağım. Bu konu beni fazlasıyla gerdi sizce bozulmakta haksız mıyım?