benmde buzlukta köftem var bagetım var ama eve gidince hemen cozulmuyor köfte aksam direk patates soğan ve köfteyle borcam dizsem fırına atsam hazır köfteyı olur mu ya öyle pişerken çözulur :/Merhabalarben mutlaka bir gün önceden yemek yapmaya çalışıyorum. mesela bugün salı iş çıkışı eve gittim, dünden kalan yemeği yedim, sonra yemek yaptım diyelim, o yemeği çarşamba ve perşembe yeriz. perşembe akşamı yine 2 günlük yemek yaparım. onu da cuma-cumartesi yeriz gibi. eşim de çalıştığı için öğlen evde yemiyoruz, böylece 2 akşam üst üste aynı yemeği yemek bizi bıktırmıyor.
buzlukta mutlaka köfte, kıyma, et ve bezelye vardır. haftada 1 gün dışarıdan yeriz. aylak bir zamanında 2 kilo kıyma al ve 1 kilosundan köfte yap, 1 kilosunu da yemeklere koymak için küçük küçük ayır, at buzluğa bir daha arkana bakma
el oyaladığı için hamur işlerini genelde pazar yapıyorum ben: börek, pizza, çörek(pişi) vb. şeyleri. kalan olursa pazartesi de yiyoruz.
yahu benmde duduklum var korkuyorum yapmaya :/ hiç kullanmadım.. karaca benmha bir de ben bezelye, kuru-taze fasulye, barbunya gibi yemeklerde düdüklü tencere kullanırım. tabii eşim de evde olduğu zamanlarda yemek yapar ve benim işimi çok kolaylaştırır. ona da şöyle dedim: soğan+salça, bu ikisine ne atsan yemek olur
buzluktan çıkartınca bir kez suyun altına tut poşetiyle. ben öyle yapıyorum. öyle oluyorsa dizeyim borcama köfte ve patatesleri vereyim fırına pişssin nasılsa çorbam var bu akşam öyle gider valla.. üzerine sıcak su domates salça biber salça sarımsak sosu yaparım gezdiririm yeter.olur olur. fırın yemekleri de çok pratiktir. işe gitmeden önce sabah çıkar köfteyi, sen gelene kadar çözünür o zaten ama unuttun diyelim, buzluktan çıkartınca bir kez suyun altına tut poşetiyle. ben öyle yapıyorum.
benim düdüklüm eski model düdüklülerden, bu yeni modellerden değil. tıslayınca düdüğünü indiriyorum, yemek pişiyor, ocaktan alınca da soğuması için mutlaka bekliyorum, öyle suyun altına filan tutmuyorum. bence sen de kullan. resmen yemek süresini yarıya indiriyor. hiç başında beklemiyorsun diğer yemekler gibi
ben daha önce denedim oldu vallabuzluktan çıkartınca bir kez suyun altına tut poşetiyle. ben öyle yapıyorum. öyle oluyorsa dizeyim borcama köfte ve patatesleri vereyim fırına pişssin nasılsa çorbam var bu akşam öyle gider valla.. üzerine sıcak su domates salça biber salça sarımsak sosu yaparım gezdiririm yeter.
düdüklüm eskitip değil ama kullanmadım hiç valla yalan yok korkuyorum da .. normal yemek yapar gibi dimi ? sadece süreyi kısaltıyor.. oldugu zaman hbr veriyor yani ötuyor :) benmkınde buhar cıkıısı baslıyormus öle yazıyor.. deneyeceğim hafta sonu
çalışmıyorsanz ii . ama ben çalışıyorum. bu yuzden hazır al yapta istemıyorum. basit yapılabilir çorbalar .. ne ise onlardan yapmak istiyorum. kırmızı mercimek çorbası ctesiden kalma kv misafirler gelmişti bitmedi hala ..Benim bebeğim var gün içinde beni bırakmıyor yemek yapamıyorm haliyle.. ben akşamdan hazırlayıp streçleyip dolaba koyuyorum mesela sabah eşimin gelme saatine yakın fırınlıyorum fırın yemeklerimi..
Sebze çorbası çok basit mesela.. sebzeleri julyen doğrayıp azıcık yağ ve salçayla kavurup su ekleyip biraz pişirinci blendera vurunca üzerine de dere otu ımm.. en fazla 20 dk da tamamen hazırçalışmıyorsanz ii . ama ben çalışıyorum. bu yuzden hazır al yapta istemıyorum. basit yapılabilir çorbalar .. ne ise onlardan yapmak istiyorum. kırmızı mercimek çorbası ctesiden kalma kv misafirler gelmişti bitmedi hala ..
çok teşekkür ederim en iyisi nefis yemek tarifleri sitesini tlfna yüklemek..Sebze çorbası çok basit mesela.. sebzeleri julyen doğrayıp azıcık yağ ve salçayla kavurup su ekleyip biraz pişirinci blendera vurunca üzerine de dere otu ımm.. en fazla 20 dk da tamamen hazırYok zaten hazır yemek değil akşamdan ertesi günün yemeğini hazırlayınca daha kolay olur demek istedim sizin icin.. Çalışmıyorum ala ünide staj döneminde abimle kalıyordum orda bu şekilde yapıyordum... mercimek çorbasnn genelde pişme süresi uzun oluyor daha çabuk ve kolay corbalar iyi olur.. aslnda sen nefis yemek tarifleri diye bir site var ordan alıyorum tarifleri basit zor herşey var.. belki işinize yarar..
Rica ederim canım umarım işe yararçok teşekkür ederim en iyisi nefis yemek tarifleri sitesini tlfna yüklemek..
Ben her şeyi dondurucuya atiyorum.kızlar selam
ben yeni evliyim. koştur koştur eve gidip yemek hazırlamak pek kolay olmuyor.. hafta 1 gun kahvaltı menumuz o gun yırttık.
mesela evde çorbam hazır 3.gunun çorbası kusucz artık :)
hazır olarak neler yapabilirim ya gunu kurtarmak pratik olması için ?
sizler buzluga ne atıyrsunuz ve nasıl atıyorsnz ben biraz acemiyim de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?