Çalışan ve evli arkadaşlardan pratik ev işleri ve yemekle ilgili tavsiyeler

yasgo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
134
6
116
Haftanın 6 günü çalışıp hem yemek hem eş ev işi kendi ailemi ve eşimin ailesinin gönlü olsun diye ziyaretler offf bu koşuşturma içersinde ev işlerinde ve yemek konusunda pratik fikirlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

merhaba siteye yeni üye oldum çalışan ve çocuklu bir bayan olarak sana önere bileceğim öncelikle planlı olman her iş için bir gün belirle örneğin ben her çarşamba perşembe çamaşır yıkar cuma ütü yaparım yemek içinde en önemlisi ne yapacağına karar vermektir alışverişe gittiğin zaman o hafta yapıcağın yemekleri kafanda belirle ve ona göre alışveriş yap.ben bir de ayda bir kere fazlaca kıyma alıp köfte hazırlar buzluğa atarım ama ne yapar san yap her zaman için çalışan kadın olmak zor

İşe aile ziyaretlerini ayda 1'e indirmekle başla tatlım bence..
Pazar günlerini eşinle başbaşa ve ev işlerindne uzak geçirmeni öneririm.
Eve bir yardımcı alma şansın yoksa eğer, belki hafta içi 1 akşam eşinle ortaklaşa 2 saatinizi temizliğe ayırabilirsiniz. Ama asla tek başına üstlenmemeni öneririm.

Konu içeriği nedeniyle "Faydalı Bilgiler" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Canım bende çalışan bi bayan olarak yöntemlerimi anlatayım..Çalışan bayanların öncelikli sıkıntısı yemek, hergün işten gelip ne kadar severek yapsamda bana zor geliyor Bunun için soğan aldığımda hepsini doğrayıp bir yemeklik kadar buzdolabı poşetlerine koyup dipfrize atıyorum..sarımsaklarımı da soyup temizleyip kavanoza koyup dolapta saklıyorum, maydanozlar çok çabuk bozuluyor bunları da kesip buzluğa atıyorum ihtiyacım olduğunda, çıkardığımda hala yemyeşil yeni doğranmış gb oluyor...zaten kuru bakliyatları haşlarken fazla haşlıyorum, onu da poşetlere koyup buzluğa atıyorum çok pratik oluyor..1 haftalık salatamı pazar günü hazırlayıp tupper ın içine koyuyorum hiç bozulmadan bir hafta yiyorum...Yemek için yaptıklarım şimdilik bu kadar, bu küçük küçük şeyler yemek yapmamı kolay kolaylaştırıyor...
Temizliğe gelince her cumartesi genel temizlik yapıyorum, ayda bir kadın alıyorum dip köşe yapması için...Hafta sonunda çamaşırlarımı yıkamayı bitiririm p.tesileri ütü günümdür... Pazar günü de kocamla gezmek günüm
Ve hergün eve gelince yemeğim pişerken ortalığı şöyle bir süpürür, toz görürsem silerim...Benden bu kadar :80:

bu topik çok faydalı olmuş. Ben henüz evli değilim ama çalıştığım için; evlenince temizlik, yemek iş nasıl olacak diye düşünmeye başlayınca benimde içime bir kasvet çöküyor
yazdıklarınızdan çıkardığım fikir kesinlikle eve büyük bir derindondurucu lazım yanılıyor muyum yoksa buzluğa sığıyor mu tüm bunlar?

Öncelikle evli olmak zorunda mıyız, ev işleri her çalışan bayanın derdi bence evli ya da bekar. Bir de şunu söyleyim, bir yorum okudum haftalık salatayı yapıp tupperware'de buzlukta bekletmekle ilgili. Arkadaşlar salata yapıldıktan sonra bir gün bile değil birkaç saat içinde tüketilmelidir. Salatayı yaptıktan 1-2 saat sonra tüm vitamini ölür.

Emelcim eğer poşetlerin içine malzeleri koyduktan sonra, elinle düzeltip yassı bir hal aldırırsın baya bişey alıyor buzluk ama yinede yeterli değil..bende ek bi dondurucu almak istiyorum hepsini düzgün düzgün yerleştirip sığdırıcam diye canım çıkıyor...

Tşkler bunu bilmiyordum bundan sonra bekletmemeye çalışırım ama hergün hergün salata yapmaya da üşeniyorum açıkçası..

Tşkler bunu bilmiyordum bundan sonra bekletmemeye çalışırım ama hergün hergün salata yapmaya da üşeniyorum açıkçası..

Haklısın canım insan gerçekten üşeniyor biliyorum ama sağlık için en doğrusu bu. Ben de senin diğer önerilerin için teşekkür ederim, güzel şeyler yazmışsın.

günaydın arkadaşlar evlilik ve çalışma bir araya gelince daha zor olduğu için böyle bir başlık attım haklısınız bunun için başlığımı düzeltiyorum ev işleriyle ve yemek yapmak ile ilgili pratik bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz.

bende çalışıyorum 1 yaşında kızım var annem bakıyor akşam annemlerde yemek yiyip eve geliyoruz:))) o yüzden rahatım:))) ama kızım olmadan önce pratik yemekler çorba makarna yeri geliyor dışardan pizza bazı akşamlar dolma kuru baklagillerden yapıyordum vs.... öyle işde

ev işleriyle ilgili en pratik bilgi yardımcı tutmak canım :) en azından ben başka türlü kalkamıyorum altından..yemek konusuna gelince, boş vakitlerimde köfte, börek, tavuk sote gibi şeyler hazırlayıp buzluğa atıyorum. Yemek olmadığı zamanlarda hemen fırına atıp ısıtıyorum çok güzel oluyor. Bir arkadaşım, aldığı tüm sebzeleri, soğan, domates, havuç, vs. yemeklik olarak doğrayıp buzdolabına öyle kaldırdığını söylemişti.. yemek yaparken çok kolaylık oluyormuş..ama açıkçası o şekilde besin değeri falan kalmayacağı için ben tercih etmiyorum..

Diğer söylenenlere ilave olarak, yemek yaparken düdüklü kullanmak oldukça vakit kazandırıyor.

Pilavı kavurarak değil, bir akşam önceden üzerine kaynar su dökerek bekletip, ertesi akşam 1 e 1.5 su ile pişirmek bana daha pratik gelir. Kavurmak için geçen süreye insan başka bir işi sıkıştırabiliyor.

Aceleniz varsa (yani benim kocam gibi, kocanız aniden birilerini yemeğe çağırmışsa), patates salatası/püre için kullanılacak patatesleri kabuklu değil, soyup doğrayıp öyle haşlayabilirsiniz.

Etli sarma (pişmiş) buzluğa atılabilir, mikrodalgada gayet güzel ısıtılabiliyor (ufak ocakta da olur sanırım). Çeşitli börekler, mantı, közlenmiş biber, patlıcan, pişirilmiş menemen malzemesi gibi şeyleri buzlukta bulundurmakta yarar var.

Kıvırcık salata, taze soğan birkaç günlük yıkayıp, süzgeçte süzüldükten sonra altı ızgara gibi olan saklama kapları var (benimkiler Üçsan sanırım), onlarda saklanabiliyor.

Buzluk müsaitse yemeğe kullanılacak domatesleri bütün olarak buzluğa atıp, rendelemeden ya da doğramadan yarım saat kadar önce buzluktan çıkarırsanız, daha rahat kesiliyor/rendeleniyor.

Son olarak da, temizlik ve ütü için ya yardımcı alın, ya da bunları becerip yapacak bir koca bulun

canım boş olduğun bir gün soğan salça ve az dometesleri sotele birer pişirimlik buzluğa koyarsan yemek yaparken 5-10 dk zaman kazanmış olursun..
bide çalışan kadınların buzluğunda muhakkak haşlanmış baklagiller poça börek sarılmış dolma olmalı.
bu çift çalışıyor hafta içi gitmeyelim hafta sonu haber vererek gidelim diye çoğu insan düşünmüyor.
birde kendinizi çok fazla yormayın eşinizde yorgun geliyor işten sizde ben valla fazla kendimi paralamıyorum olduğu kadar.o yatarken yoruldum diye ben yemek yapıyorum şükretsin

aile ziyaretlerindede çok haklısın gitmesen olmuyor.gitsen bazen çok yorgun oluyorsun o biraz sıkıntılı ama haftada bir gitmek iyidir.bizde anne baba olacağız insan görmek ister evladını haftada bir

çalışmıyorum ama bi ev hanımı olarak pratik yöntemlerim var...ayrıca kolay bi yemek tarifi konum var bakabılırsın:)oncelikle planlı olmak çok onemli...ben eger çalışıo olasaydım 2 gun tatilim olsa cumadan akşam eve geldiğimde ortalıgı toparlardım..yemeğimi yapardım ...eğer apartmandaki komşular anlayışlıysa yada ızın isteyip ufak bi ev süpürme,temizlik yapabilirsin olmuosa çamaşırlarını yıka ve makineden aldıgın gibi ütüle,kurutmaya as...hem daha kolay açılır kırışıklar hemde ütü bırikmez...cmtsi süpür,sil,toz al 1 saati gecmez...ama cumadan ev mutlaka toplu olsun...ctsi öğleden sonrasını hem gezmeye hemde alışverişe ayır...aldıklarını yerleştir...ayrıntılı ev temizliğini haftalara ayır...örneğin ;bi hafta buz dolabını sil bi hafta dolapların ustunu...öyle gecer zmaan ...pazardan yemegını akşam yap...çarşamba gunude bi yemek yaparsın ...arada toz alıp yerlerı silersin olur biter...zaten 2 kişinin pisliği olmaz pek sonuçta sürekli evde olmazsınız...

buzdolabınızı haftada bir mi temizliyorsunuz.bazı arkadaşlar banyoyu da hergün ovuyormuş.böyle yapsam hiçten yetişemem

buzdolabınızı haftada bir mi temizliyorsunuz.bazı arkadaşlar banyoyu da hergün ovuyormuş.böyle yapsam hiçten yetişemem
Hergun lavaboyu ovarım ama banyoyu değil ...:)buzdolabına gelınce misal verdim herhafta kırlenmedıgı sürece silmeye gerek yok

bende öncelikle her aldığımı yerine koyarım kesinlikle dağıtmam.
-sabah erken kalkar kesinlikle evi 5 dk. kada olsa havalandırıım.

-çöpümü dışarı çıkarırım.
-akşam eve girer girmez önce üzerimi değiştiri herşeyi yerli yerine kaldırırım .
-kirlileri bende renk renk ayırırm.
-pilav yapacaksam hemen çaydanlıkla sıcak su yapıp pirinci haşlarım.
-pazardan gelince mutlaka maydonuzu , dere otunu yıkar kurutur saklama kabına koyarım.hemen elimin altında hazır olur.
-sarımsaklarımı hafta sonunda döver hazırlar cam kavonoza koyup buzdolabına kaldırırm.
-soğanlarıda aynı şekilde kavurup 1 haftalık hazırlarım.
-mutlaka dondurucumda, böreğim, kekim ve biber dolmam vardır acil durumlar için.
-menemenlik için hazırladığım sosum vardır buzdolapta.
-yine dondurucuda kuru bakliyatlarımı haşlayıp koyarım hafta sonundan..ve mutlaka 5 güne denk gelecek çorba çeşidimde vardır.
-mutlaka haftada 2 kere evimi silerim..
-temizlik malzemesi olarak cling bang kullanırım..zamandan çok tasarruf ederim..kireç çözücüsü ve yağ çözücüsü olarak evime başka hiç bir temizlik malzemesi almam.
-çamaşır yıkamayı perşembe akşamından başlarım.hafta sonu zaman kalsın diye.

-ütülerimi asla biriktirmem yıkandığı gün ütüler yerine kaldırım.
-akşam yatmadan önce mutlaka evi toplar düzenlerim..özellikle kızımın oyuncaklarını
-mutlaka 2 güne bir lavobomu ve tuvaletleri fırçalarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…