Premature Bebekler Çalışan prematüre anneleri, bir bakar mısınız ?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

karakxixzz

💃🏻💃🏻❤️🎈💗
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
3.226
6
356
45
İstanbul
Çalışan prematüre anneleri acaba doğumdan sonra ne zaman iş başı yaptınız
bana bugun personelden erken doğum yaptığım için doğum iznimin 56 gün olduğu söylendi telefonda buna görede haftaya işbaşı yapmam gerektiği söylendi
ben daha minik kızımı eve getireli 15 gün oldu birbuçuk ay zaten hastanede küvezde kaldı ben bu cocuğu bırakıp nasıl işe giderim burda bir yanlışlık yokmu sizcede
sinir oldum

ben rapor kullanmıştım birde 1 yıl ücretsiz izin aldım memurların özel sektörün hepsi ayrı proseduru var canım yaaa nerde çalışıypsun

doğumdan sonra 56 gün doğru canım malesef bendede aynı durum oldu kızım kuvözden çıkalı 10 gün bile olmamaıştı doğum sonrası rapor bitti sonrasında 10 gün sonra kontrollü olmak kaydıyla 3 defa rapor aldım aralarda 1 haftayıda iznimden kullanarak 1.5 ay daha kızımla kalmayı başardım doğum yaptığın dr ile görüş yardımcı olacaktır bu konuda sana.

Normalde 4 ay olan doğum izni 32 haftadan önce gerçekleşen doğumlarda doğum öncesi izin olan 2 ay izni kullanamıyor. Doğum sonrası 2 ay izni kullanabiliyor. Sosyal güvenliğin zaten sıfır olduğu ülkemizde erken doğum yapan anneler maalesef bir de böyle cezalandırılıyor. Erken doğum yapmış annelerin daha fazla izin kullanması gerekirken tam tersi izin süresi azaltılıyor. SGK ya da Emekli Sandığı farketmiyor ikisinde de durum aynı. Çalışma Bakanlığı'nın bu konuda anneleri daha fazla mağdur etmemek için bir an önce bir çalışma yapıp bu konuya ciddi bir düzenleme getirmesi şart.

nasıl bir ülkede yaşıyoruz biz ya bizim bebeklerimizin bizlere daha fazla ihtiyacı var normal doğmadıki onlar mini minicik doğdular
yavrularımızı daha küvezden çıkaralı 10 - 15 gn dahi olmadan bırakıp işe dönmemizi nasıl isterler nasıl bir mantık bu ya
böyle bir mevzuat zaten ancak bizim ülkemizde olurdu ne diyeyim allah yardımcımız olsun
ben eğer verirlerse ücretsiz izne ayrılacağım olmassa işten ayrılacağım mecburen
miniminicik bir bebeği kimseye bırakamam malesef

Bu imkanları sağlayabilirsen en güzeli bebeğine kendin bakman anneanne bile bakıyor olsa annenin yerini hiç bir şey tutamaz. miniğine sağlık anne kollarınca bol uyku dilerim

:çok üzgünüm: dogum iznim bitti normalde 40. haftamın doldugu hafta dogum inim bitio bebegim minicik ucretsiz iznede ayrılamıyorum ev araba borcumuz var rapor falan kullanıcam ama nereye kadar bebegim 3 kilo yeni emmeye basladı ama annesi calısacak off Allahım yardım et :Saruboceq:

arkadaşlar ben bu haksızlığa karşı koymak için baya bi rapor aldım. 3 ay heyet raporu + 40 gün tek hekim raporu kullandım. yıllık birikmiş izinlerimi de kullandım. kızım şu an tam 7 aylık. kasım ilk haftası yıllık iznim bitiyo. 6 ay ücretsiz izin talep ettim. nekadar dayanabilirim bilmiyorum ama maddi olarak çok zorlanmazsak bu ücretsiz izninde tamamını kullanmayı düşünüyorum. kızım beni bırakıp gitmedi ya bende elimden geldiği kadar onu bırakıp gitmeyeceğim

malesef imkanlar buna el vermiyor preemie bende kızımı doğumundan sonra 4 aylıkken bırakıp işe dönmek zorunda kaldım kızım 1 yaşında ama hala çok zorlanıyoruz

hep dedim iyiki işyerimi devrettim..
bilmiyordum prematüre bebeğim olacağını
iyiki devretmişim..
şimdi sizi okyunca çok üzüldüm arkadaşlar..
ne diyeceğimi bilmiyorum ..
ama çok zor oluyordur sizin için..
tahmin edebiliyorum..
Allah yardımcınız olsun..

bende iznimi çalısabılır raporula daha actırmadan dogum ypatım 34+4te.
saolsun doktorum hakkımın yenilecegını bıldıgı ıcın calısabilir raporumu
dogumdan bır gun once almısım gıbı yenıden duzenleyerek ıznımı actı
sırkete elınızdekı eskı calsabılır raporunu ımha edıp bunu kullanın dedıgımde
bayagı sınır oldular.ama sonuçta hakkım yenmedı...
sımdı 18 hafta ıkızlerım ıle bırlıkteymm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…