çalışan kadınların evliliği ve ev düzeni

maviyelek

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2015
714
344
Merhaba hanımlar,
Umarım konuyu dogru yere acmısımdır. Benim size bir sorum olucak 2 bucuk ay once evlendım 1 senedır calısıyorum. Ama evlilik, çalışma hayatı, ev düzeni hepsini birlikte daha oturtamadım ramazan geldi uyuyakaldık enerjımız bıttı bıkac haftadır haftasonları sehırdısına falan cıkmak zorunda kaldık ama gel gor kı ben ıslerı yoluna koyamıyorum bır turlu yanı ısten eve gelınce yorgun oluyorum ve bu sırada dıyette yaptıgım ıcın sanırım enerjım dusuyo bılmıyorum gelınce dırek koltukta uyuyakalıyorum. Eşimde aynı oda 2 haftadır mesai yapmak zorunda zorunlu mesaisi var ama o benden daha ıyı durumda ben yapamadıgım ıcın kendısı kalkıp yapıyo benı yatırıyor kendısı ıslerı halledıp yapıyor. Ben yapamadıgım ıcın artık ıcımden de gelmıyo ama bu duzen boyle surmemelı benım bısıler yapmam lazım ama zamanı nasıl yonetecegımı bılmıyorum. Bana önerisi olan var mı ?

14 aylık evliyim canım bende.
Evlendiğimde ilk 6 ay çalışmadım, evlenirken işten ayrılmıştım. Ozaman işlerimi çok rahat hallediyordum. Bide eşim titizdir, tertiplidir. Yani evime misafir gelse anında ağırlayabilirim etraf toplamadan.
6ay sonunda işe başladım. Neye uğradığımı şaşırdım resmen.
İlk aylar anlamıyosun da sonradan çok yoruluyosun ve kendimi daha şimdiden yıpranmış hissediyorum yani.
Allahtan evi çok dağıtan bir erkek yok evin içinde.
Bence 08:00 - 17,30 çalışıyorum, en geç 17:45 de evde oluyorum.
Gezmeyi çok sevdiğimiz için haftasonlarını genelde gezerek, annemlerde kalarak geçirioruz. Yani cumartesi pazar evde olmuyoruz desem yeridir.
Ev işlerini de hafta içi yapıyorum, yapmaya çalışıyorum.
Bazen o gün çok dinçsem eğer bütün işi bir geceye sığdırıyorum (eşim gececi olduğunda)
Eğer yorgunsam 2 güne bölüyorum işleri. Süpürge vileda toz alma ve ütüyü 1 gece yapıyorum, mutfak ve banyo temizliğini de ikinci güne bırakıyorum. Kalan 3 günde dinleniyorum
Ama gerçekten çok bunalmış durumdayım.
Eğer kolayına gelirse birde bu şekilde dene bakalım.

canım onerın cok guzel ama esım eve benden erken gelıyo mesaıye kalmadıgı zamanlarda onada vakıt ayırmamı ıstıyo halıyle ama artık o kadar yorgun hıssedıyorum kı cıddı manada ısı bırakma ıstegım var evıme daha cok zaman ayırabılmek ıcın bızde mesela genelde haftasonunu gezmeye ayırıyoruz bıde esım askere gıdıcek askere gıtmeden kardesı gelıcek dıye basbasa daha cok vakıt ayıralım ıstıyoruz cumartesı gunu pazar harcını gorup ckıyoruz dısarı ama ıste yetısmıyo hıcbısı :) ısyerımıde sevmıyorum zaten yanı bı cesıt de bahane oluyo benım ıcın aslında ısı bırakmak ıcın

Ozaman öncelik olarak işi bırakmanı tavsiye ederim.
Çünkü sevmediğin biryerde saatlerce zaman geçirmek evine ve yaşantına da yansır.

Ozaman öncelik olarak işi bırakmanı tavsiye ederim.
Çünkü sevmediğin biryerde saatlerce zaman geçirmek evine ve yaşantına da yansır.
aynen ve bosu bosuna ısyerınde vakıt olduruyorum. Bunu esımede soyledım ama maalesef suan kredı borcumuzdan ve askerlık durumundan dolayı ısı bırakmam ımkansız fakat kasım ayında Ales sınavına gırmeyı planladım devlete gırersem rahat ederım dıye dusunuyorum hemde master yaparım dıye dusundum ama cıdden ısyerınde bosuna vakıt kaybı dokunuyo cunku evde o kadar ıs dururken burda bos vakıt gecırıyorum maalesef

arkadasım ınan senden cok daha zor durumdayım bu konuda calısıyorum bende sabah 9 aksam 6 şeklinde.eşim vardiyalı calısıyor cogu zaman ben ıse giderken o işten eve gelıyor ustelık bırde dunyalar tatlısı oğlum var sana duzenımı anlatmaya calısayım.Aksam işten geliyorum oğlumu annemden alıyorum onu yediriıyorum oynuyorum uyku saatıne kadar onunla ılgılenıyorum 10 gıbı onu yatırıyorum o daha ayktayken camasırları makınaya atmıs oluyorum zaten oglum uyuyunca onları hallediyorum sonra mutfaga gırıp bır sonrakı gunun yemegını ustune kouyuyorum cunku ısten geldigimde zamanım olmayacak yemek yapmak ıcın :) o arada mutfagımı temızlıyorum kalan bulasık varsa hallediyorum.yemek pişene kadar öncesinden kalan kurumus camasır varsa onları katlıyorum utuluyorum aynı makıne gibiyim.saolsun haftalık olarak sil süpür işlerinide eşim yapıyor.hafta sonları bende eşimin vardıyası denk gelırse dısarı cıkıyorum oglumla esımde yani sistematık olman lazım.bebegım olmadan oncede hafta ıcı ısten gelınce hergun bı ıs yapar hafta sonuna ıs bırakmazdımkı bana kalsın

valla ne dıyım arkadasım Allahım kolaylık versın. Ben hıc boyle olsun ıstemedım cunku bazen esımle kavga etsek bu konularda azıcık olsun tartısıyoruz ve cocuk haklıda yanı ama olmuyo vucudum cok yorgun sankı 10 yas yaslanmıs gıbı hıssedıyorum.

vitamıne ıhtıyacınız olabılır eczanelerde gunluk ıcılen vıtamınler var belkı faydası olur
aldım duzenlı olarak kullandım ama bı etkı etmedı haftasonu hastaneye gıdıp kan degerlerıme bakıcam cunku gercekten bu yorgunluk basedılcek gıbı degıl tatıle gıttık aılemın yanına uc gunlugune orda bıle bı ıs yapmadıgım halde oturdugum koltukta uyuyup kaldım onun dısında sureklı tansıyonum dusuyo ve sekerım dusuyo ıkısı sureklı oynuyo buda etkılıyo tansıyonum hhep 4 ve 4bucuk arasında sekerımde 70lerde yanı baya dusuk o yuzden bı onlem almam gerekıyor artık bısı yapmam lazım

bence sız ev işlerini bı kenara koyun ve acılen bır hastaneye gidin cunku tansıyon ve seker degerlerınız hıc ıyı degıl
Biliyorum ama durum böyle olsa bile gittiğim doktorlar pek bişi diyemedi yani bununla yaşamayı öğreniceksin gibisinden şeyler dediler ve sanki vucudum hastaneye gıtmemek ıcın hastaneye gıttıgımde kan aldırdıgımda degerlerım yuksek cıkıyo ıyısın dıyıp yolluyolar ama normal bı zamanda yuzum hep sapsarı ve başım donuyo falan bilmiyorum nolcak böyle :)

o zaman hastaneye gıtmeyın kendınızı kotu hıssettıgınızde bır saglık ocagındanda olcturebılırsınız degerlerınızı o anda hemen en yakın saglık ocagına basvurabılırsınız yada bıtkısel bıseyler vardır muhakak marankinin kitabını önerebılırım sıze

çok teşekkür ederim :) gerçekten yanımda oldugunuz bana yardımcı olmaya calıstıgınız ıcın :) ınsaallah en kısa zamanda bu durumdan kurtulurum :)

ay Allahım yeni evliyken ben öyleydim çok zor oldu düzen oturtmak.başta evi dagıtmamakla başladım işe ne aldıysam yerine koydum.hersabah işe gtmeden wcleri yıkadım yatak odamı düzenledim .aksam eve gelince yemek pişerken mutfagı toparladım.dolaplarımda leke falan varsa hemen o an sildim bekletmedim.her yemekten sonra eşim bulaşıkları hallederken bende balkonu sildim . cumartesi kahvaltı sonrası hemen ütüyü bitirip evi silip süpürüyorum .ve herzaman evim temiz ve düzenli kalıyor inş. seninde en kısa zamanda düzenin oturur

ya birde vitamin falan kullanın inanılmaz faydası var
ya valla kullandım duzenlı olarak ama ıse yaramadı bıde ıstah acıyo kılo aldırıyo ama hıc bı fayda etkı etmedı bana bu haftasonu doktora bı gıdıcem bakalım senın yontemınde ıyıymıs ama bende oyle bı hal var kı dun mesela ısteklı ısteklı dedım evı temızlıcem eşime poğaca yapıcam falan sonra iş çıkışına yakın 1 saat uyurum oyle yaparım demeye basladım sonra eve bı geldm zaten esım gec gelıyo uzandım soyle bı kalktım sonra saat 9 olmus esım gelmıs falan yanı hıc uyanamıyorum bıle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…