çalışan kadınların evliliği ve ev düzeni

hamilemisin yoksa

yok hamile değilim bu yorgunluk falan yaklasık bır senedır var :)
tiroid hormonlarınıza da baktırın. ciddi halsizlik yapar çünkü.
ayrıca aso ve crp de baktırın.

ev işinde en önemli kural iş biriktirmemek.
çalışan insanın evinde zaten ortalığın dağılması için bir sebep yok.çalışma saatleriniz de çok anormal değil.
ama işten geldiğinizde üstünüzden çıkardığınızı bir kenara atıyorsanız zaten dağılanları toplamak bile zaman alır.
evde her şeyin bir yeri olursa, her şey daha kolay olur. eşiniz de dağıtmayacak.
kimsenin arkasından don atlet toplayamam yani :)

işleri hafta içine dağıtacaksınız. çamaşırları yıkamak, kurutmak, ütülemek hafta sonuna kalınca hiç hoş olmuyor.
şu an çocuğunuz yok. çok daha kolay olmalı. ben mesela kulaklığı takar ütü yaparım, kızımdan önce izlediğim bir dizi varsa oturma odasında tv izlerken yapardım ütümü (kızımıza örnek olmak için eve geldiğimizde tv izlemiyoruz)
yemekten sonra mutfak toparlanır, tezgah, ocak temizlenirse yine önemli bir rahatlık.
sabah evden çıkarken klozete çamaşır suyu dökersiniz geldiğinizde bir fırçalarsınız. haftada 2-3 kere süpürge açsanız 1-2 kere vileda yapsanız toz alsanız iş biter. ha detaylı temizliği de aralarda yapacak veya yaptıracaksınız.

ev işiyle ömrümüz geçiyor.. ben de hiç sevmiyorum. ama ipin ucunu bırakırsam ben zararlı çıkıyorum.

neyse kı esımde yardımcı bana ama dedıgınız gıbı bız bıraz dagınıgız esımde oyle mesela duzgun cıkarır ustunu ama bı koseye koyar yanı kırlıge yada askıya degıl onuda duzene sokmak lazım

sabah 7 de kalkıyorum.Eşimle kendime sandiviç yada tost yapıyorum yanımıza.8:30 iş başı oglanı kv alıp eve geçmem 19:30.yemegi bir gece önceden yapıyorum.Yanına salata makarna vs sofradan kalk bulaşık yerleştir.Oglanla oyna çm varsa as balkon yıka bunlar tutin.23:00 oglan uyuyor ve ertesi gün için yemegi yapıyorum.Yemek pişerken çm toplayıp katıyorum duş alıyorum.Yemegi kapatıp yatıyorum.Cuma akşamı temilzik akşamım.cumartesi gece geç yatarım ütülerimi yaparım.Bir düzen kurman şart yoka birikiyor herşey.

cok haklısın enerjınede hayran kaldım ya gercekten ama ıste ısımı sevmedıgım den de sanırım bıraz ısteksızlık oluyo ıcımde mesela haftasonu cok guzel gectı esım de calıstıgı ıcın cumartesı gunu kalktım temızlıgımı yaptım camasır yıkadım astım dusumu aldım esıme kek yaptım yemek yaptım sonra esımı karsıladım falan yavastan ala ala yaptım herseyı yavas dedım ama 1bucukta basladım ve herseyımı 5 de bıtırmıstım pazar gunude kalktım poğaca hamuru kardım ıc harcını hazırladım onları pısırdım esıme kahvaltı hazırladım sonra dusumu aldım saclarımı yaptım makyajımı yaptım kı ben hıc makyaj yapmayı blmedıgımden dolayı yavas yapıyorum elbısemı gıydım esımı gıydırdım ve dugune gıttık haftasonu olunca gercekten yapabılıyormusum dıyorum ama haftaıcı esımı ozluyorum vakıt gecırelım falan derken ısler kalıyo yanı

saat 6-6bucuk gıbı evde oluyorum

O saaatten sonra bişey yapamıyosanız bravo. Ben sabah 7 de evden çıkıyorum 8,30 da iş başı alıyorum. akşam 18,30 da çıkıyorum 19,45 - 50 gibi evde oluyorum. Metrobüsün içinde ayakta 40 dk bir yol çekiyorum. sabah akşam bunun dışında evime 10 iş yerine 25 dk yürüme mesafem var. Eve gittiğimde kişisel hazırılğımdan sonra çay suyumu koyarım (Eşim 18,30 da eve geliyor) su kaynarken varsa mutfakta ufak tefek işler onları yaparım. Hergüne iş bölüp yapabildiğim bişeyler yapıyoum. Banyomu 2 2 günde bir el süpürgemle süpürüp silerim. 2 3 günde bi toz alırım. Nevresim değiştiriyorum her hafta. Çamaşır birikmeden hemen 3 4 günde bir yıkar ertesi akşam toplarım. Arada misafirim gelir çaya. Ütü acil değilse 2 haftada bi yaparım. (Zaten nevresim don atlet ütüleme delisi değilim.)
2 3 günde bir yemek yaparım (ama yapamadığım zamanda çoktur o zamanlarda ztn evden ev yoğurdum eksik olmaz eşimde mısır ekmeği alır yer) Düzen kurman gerek. Çamaşır yıkamak için biliyosundur belki ama bir kolaylık şu ki bi gece önceden makineyi doldur ertesi gün eve gelince deterjan koy, eve girer girmez çalıştır. Eğer el süpürgen varsa ara temizliğin ibununla pratik olarak yap. Buzluğunda bişeyler olsun. Ben hep hazırda bulunduruyorum. Eve gidince kolaylık oluyor. Şuan tam buzluk hazırlama vakti. mutfakta bulaşık makinenin içine atılcakları mümkün olduğunca ertesi güne bırakma. Ertesi gün dahada yığılıyor. Ve eğer halın mutfak dolabına sıfır değilse önüne küçük bir kilim gibi bişey ser. Ben bu üçüncü bu şekilde kilim atışım. Kaç kere yemek döktüm. halım orda olsa yemek lekesi çıkmazdı sanırım

Eğer c.tesiçalışanlardansan Hafta içi yakınlarından birinden destek isteyebileceğin biri varsa iste ama eğer c.tesi çalışmıyorsan cuma akşamları genel temizlik yapabilirsin.
Ev için en güzel deterjan, elma sirkesi, karbonat ve arap sabunu bunlar çok hızlı ve güzel sonuçlu temizlik ürünleri oluyor.

Merhaba canım..Çok iyi anlıyorum seni ben de işim gereği bilgisayarla sürekli iç içe olduğum için metin,kitap tercümeleri derken akşam ofisten eve geldiğimde kafam kazan gibi oluyor bi türlü kendime gelemiyorum Bi yorgunluk bi ağırlık çöküyor ki üzerime anlatamam..Evleneli daha 6 ay yeni olucak bide nasıl gidicek böyle inan hiç bilmiyorum.Evde de oturacak bi yapıya sahip değilim kesinlikle çalışmayı,işimi seviyorum.Anladığım kadarıyla sen de öylesin.:)Ben ev işlerinde yardımcı olması için haftada bir gün birini almanı öneririm sana kesinlikle.Yada ayda bir de olabilir orası sana kalmış kesinlikle çok faydasını görüceksin emin ol canım:) Yani beni en çok yoran temizlik oluyor yemeği bir şekilde hallediyorum annem olsun kayınvalidem olsun sağolsunlar onlar da çok yardımcı oluyorlar.Çocuğunuz var mı bu arada?

valla canım sen yıne ısını sevıyormussun :) ben ısımı sevmıyorum zaten kı bızım ıkı taraftan anneler sehırdısında yasıyorlar yanı yardıma gelebılcek kımsem yok maalesef cocukta yok daha 3 ay olmadı evlenelı ama bılgısayar ısı dedıgın gııbı ınsanı daha baska yoruyor baska ıslerde vucudun yorulur kafan rahat olur ama pc basındakıler ıcın boyle degıl o kafa yorgunlugu bambaska kı ben artık evde oturmayı goze aldım yanı cunku haftasonu gordum kı evde olunca herseyımı yetıstırebılıyorum hatta esıme pasta pogaca bıle yapabılıyorum ama ıste evlıyken calısmak cıdden cok zor ıse gıt eve gel yemek yap temızlık yap esını memnun et cart curt cok yogun yanı herkesın gucu dayanmaz yanı kı ben gercekten daraldım neyse esım askerden geldıkten sonra ınsaallah ısı bırakıcam yada ALES e gırıcem ıste kasımda kazanırsam daha rahat gunlerım oolcak ınsaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…