- 2 Temmuz 2013
- 3.821
- 8.142
- 358
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
-
Ben Ekşi Sözluk'te bilerek mutfakta beceriksiz gibi davranıp yemek derdini başından atan erkeklerin yazısını okumuştum. Şurada ikisi de çalışırken erkekler yemek yapamıyor canım deyip canları çıkana kadar yemek yapan kadınları zerre anlamıyorum .Nadiren yemek yapan insan elbette yavaş olur ve ortalığı dağıtır, çoğu farkında degil ama çocuğundan bahseder gibi .Hanımlar şu an burada yaptığınız muhabbetin ne kadar saçma olduğunu lütfen farkedin. Erkekler beceriksiz değil siz böyle konuşmalarınızla resmen çanak tutuyorsunuz. Yemek yapabilmek aşırı zeka ve beceri isteyen bir şey değil. Mutfak bir kirlenr iki kirlenir sonra her şeyi öğreniler kadınlar gibi. Bu kadar. Lütfen kendinizi böyle şeylerle kandırmayın ve bunu da normalleştirmeyin gözünüzü seveyim ya.
Tabi benim eşim ilk zamanlar ay bir Menemen yapardı o ocağın en küçük yerine kadar yağ içinde kalırdı delirirdim. Zaten o ocağı temizleme süreme yemeği ben yaparımEvet o da var
Ya bi de sanki yıllardır sanki bu evde yaşamıyorlar gibi o nerde bu nerde diye soruyor o da beni deli ediyorTabi benim eşim ilk zamanlar ay bir Menemen yapardı o ocağın en küçük yerine kadar yağ içinde kalırdı delirirdim. Zaten o ocağı temizleme süreme yemeği ben yaparım
Bende sabah kahvaltıyı hazırlarken o günün yemeğini yapıyorum.. hem kahvaltı hem yemek aradan cikiyorHaftalık yemek menüsü yapılmalı bence . Ben çalışmıyorum şuan ama 2 yaşında bir bebeyle ev çok zor . Bu yüzden sürekli aşırı planlıyım . Akşam yemeğini yedikten sonra kaldırıp hemen diğer günün yemeğini yapıyorum.
Benim eşim sormuyor saçma sapan bir şekilde acele acele dolapları karıştırıyor onun o tavırlarına gıcık oluyorum kendine de söylüyorumYa bi de sanki yıllardır sanki bu evde yaşamıyorlar gibi o nerde bu nerde diye soruyor o da beni deli ediyor
Bence aşırı pratik yaaa sizin çocuk var mıBende sabah kahvaltıyı hazırlarken o günün yemeğini yapıyorum.. hem kahvaltı hem yemek aradan cikiyor
Gerçekten ya.Tam diyordum ki bi ben mi böyle yapiyorum kimsenin haberi yok bide sen yazmıssın neyse ki
Haftada bir gün kısır börek kahvaltı patates kızartması.tost vsYemek konusunda iyi olduğumu söylerler ki bende çok severim. Bebekten sonra benim yemek düzenim de tam olarak oturdu aslında. Haftada 1 gün (en az) balık yapıyorum. İnanın çalışmadanız da bebekli anneler bilir , saatlerce falan yemek yapamıyorsunuz. Bende ancak 1 saat buluyorum yemek yapmak için.
Diğer 2 gün mesela sebze yemeği yapıyorum. Kıymalı karnabahar , kıymalı bezelye gibi şeyler.
Çorbayı ise düdüklüde 15 dakikada yapıyorum. Salata konusunda çok zaman harcıyordum. Tupper aldım ona yapıyorum 3/4 gün taze duruyor.
Ha birde haftalık yemek listesi yapacam dedim.yok ya ben oyle sevmem işin büyüsü bozulcak ben hergun ne yermek pişecegini merak edince daha zevkli oluyor diger turlu ne pişecegini günler oncesinde bilmek istahımı kapatır diyor5 yıldızlı otel aşçısı mübarekler, her şey hazır ayağına gelecek de sözde yemek yapacak. Lazım değil bacım ben yaparımo yemek yaparken ben başka bir iş halletmeliyim ki yaptığı iş işe yarasın, başında ardında ben dolanacaksam az ötede oynasın hiç uğraşamam
Kilo yapar kıazHaftada bir gün kısır börek kahvaltı patates kızartması.tost vs
Sebze yemeği uzun sürüyor.mecburen bunları yapıyoruz yiyoruzKilo yapar kıazkarbonhidrata hayır
Düdüklüde yapsana. 15 dk da çorba , sebze ne varsa pişiriyor.Sebze yemeği uzun sürüyor.mecburen bunları yapıyoruz yiyoruz
Evet çocuk var..bizde de yemek vakti hiç belli değil.her an herkes acıkabilir.bazen dışarı çıkıyorum ve yoruluyorum.o sekilde yemek yapmak zor geliyor.oyüzden sabahtan yapıyorum rahat ediyorumBence aşırı pratik yaaa sizin çocuk var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?