- 11 Mart 2013
- 33.229
- En iyi cevaplar
- 1
- 53.185
- 798
- 32
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
-
Göveç yerine tepsi de pişince ne fark ediyor kiÇalışmayanında bu derdi var ya
Bir gün öncesinden plan her zaman iyidir
Herşey dört dörtlük olacak değil çorba yanına bir yemek pilav yapmayın mesela
Yada pilav yapınca çorba yapmayın
Pratik ama lezzetli yemeklere yönelin
Mantı yerine kıymalı makarna ,
Gül böreği yerine tepsi böreği,
Güveç yerine tepside pişirmek,
Mesela patatesli böreği çok severim onun yerine patatesli kek yaparım
Kıymayıda köfte olarak hazırlayıp buzluğa atarsanız yanına bir çorba bir salata yeterli
Çorba çeşitlerine ağırlık verin etlisi sütlüsü öğrenin
Mesela karışık sebze çorbası , tavuk çorbası , et suyuna çorbadan azar azar yapıp sıcak kavanoza basıp bir hafta buzdolabında saklayabilirsiniz bişeycik olmuyo soğukta
Sulu yemekleride sıcak kavanoza koyunca saklanıyo bozulmuyor
Dolma harcını çokça hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz küçük bir tencere sarmak yarım saatinizi alır hafta sonunada bırakabilirsiniz yada patlıcan kurusu biber kurusu vs alırsanız sarma sarmaktan dahada kolay olur
Kim seviyor ki yemek olayını istisnalar hariç. İşten gel yorgun argın dal mutfağa yemekle kalsa yine iyi bulaşığı etrafı toplama sofra kur topla faslı bende artık nefret hale geldim. Ben haftada bir gün bakliyat yanına pilav (pirinç yada bulgur) ve bir günde balık yanına salata yada söğüş yeşillik soğanla idare ediyorum. Kalan günler tavuk köfte yanına patates makarna, arada sebze (bizimkiler sebze yemiyor pek), arada kahvalyı yada fırından hamur alıp pişi yapıyorum, haftada birde dışarda yiyoruz yada eve söylüyoruz. Çorba pek yapmam yaparsam 2 gün idare eder. Ama şu varki yemekleri bakliyat harici 2 günlük yapmam taze yemeyi seviyoruz ailecek.Kabul ediyorum işten gelince 1 saat mutfakta oyalanmayı sevmiyorum. İki kişi de girsek mutfağa, yine vakit geçiyor. Eşimle ikimizde acıkıyoruz zaten. İstiyorum ki ben hemen yemekleri ısıtırken eşim de tabakları koysun hemen yemek yiyelim. Çok sevemedim mutfağı zaten
Pazar günü yapıp dolaba atacağım ve en az çarşambaya kadar idare edecek hangi yemekleri önerirsiniz ? 2 tencere çorba yapsam diyorum bize yeter, patates, tavuk dayanmıyor diyorlar ama her yemekte de onlar var gibi. Bezelye, patlıcan da.pek sevmeyiz açıkçası.
Ne dersiniz? Perşembe cuma hamurişine mi başvurdak acaba?
Tabi ki uf olmuyor ama mutfakta bizim gibi değiller, akşam üzeri 6 da eşim geliyor eve 7 de ben. Onun yemek yapmasını beklersek 10 da falan anca yeriz üstüne de gece mutfak temizleriz. Hafta sonları bazen fırın yemeği yapmasına karışmıyorum ama hafta içi onu bekleyemem. Bunun yerine ben gelene kadar salatayı yapar, balık günü balıkları ayıklar tuzlu suya koyar, sofrayı hazırlar, çayı demler yemek sonrası da toplamaya yardım eder. Artık erkeklerin çoğu yardım ediyor eski düzenler pek kalmadı, arkadaşlarımın eşleri de öyle. Sadece sofra işleri değil hafta sonu temizliğe, market ve pazar işlerine eşim koşar hep, yardım ederiz birbirimize yani, iki kişi çalışınca yardımlaşmadan olmuyorBu konuyu okuyunca evlenmemeye karar verdim, çoğu kadın bekar anne gibi yazmış. Kocalarınız nerede hanımlar? Erkek yemek yapınca uf mu oluyor?
Bana zor geliyorGöveç yerine tepsi de pişince ne fark ediyor ki
Düşünmek yapmaktan daha zorSoğan ve kıyma kavurup buzluğa atıyorum. Sonra istediğim yemeğin içine ilave ediyorum. Karnıyarık içi de olur,makarna sosu da olur. Onun dışında brokoli ve havucu buharda pişiriyorum 10dk sonra salata oluyor yanına da sarımsaklı yoğurt. İşe gitmeden marine ettiğiniz tavuğun pişme süresi kısalır,hemen atın tavaya yanına da bı tarhana çorbası al sana menü. Yemek yapmam on dk,ne pisirecegimi düşünmek üç gün benim icin
Kendi adıma eşim pek çok şeye yadım eder ama onun yemek yapışına öncelikle benim tahammülüm yok. Benimseyip de hiçbir şeyin yerini öğrenmiyor ya da aklında tutamıyor. Ona çıraklık yapıp cinnet geçireceğime kendim yapıyorum. Hiç yapmıyor değil ama ancak salata makarna tarzı sıradan şeyleri yaptırıyorumBu konuyu okuyunca evlenmemeye karar verdim, çoğu kadın bekar anne gibi yazmış. Kocalarınız nerede hanımlar? Erkek yemek yapınca uf mu oluyor?
Sen camları kakala yeter yavruşKendi adıma eşim pek çok şeye yadım eder ama onun yemek yapışına öncelikle benim tahammülüm yok. Benimseyip de hiçbir şeyin yerini öğrenmiyor ya da aklında tutamıyor. Ona çıraklık yapıp cinnet geçireceğime kendim yapıyorum. Hiç yapmıyor değil ama ancak salata makarna tarzı sıradan şeyleri yaptırıyorum
Buzdolabı posetine koyuluyor.Düz koyarsanız ucunu baglayıp kırıp kırıp kullanabilirsiniz.ya sogani nasil yapıyorsunuz? digerlerini biz de yapıyoruz evde çok da pratik oluyor ama soğanı denedik bir kere, hava almaz kap olmasina ragmen hem dolap koktu hem de icinde koyduğumuz kaptan kokusu bir sure cikmadi, hatta sonra leblebi koymuşum ayni kaba soğan tadında leblebi yedik :) sonra biraz kavurup koymaya başladım ama o da pek görüntülü ve kullanım olarak hoşuma gitmedi sanki durdukça pörsüyor gibi yaglanıyor gibi geldi. siz nasıl yapıyorsunuz soğanı?
30 gözleme icli köfte anammmm bizde yemek yapıyorz diyoruz Masallah:)Ben bazı günleri gözüme kestiriyorum mesela. O gün oturup 30 gözleme yapıyorum. Buzluğa atıyorum.
Mesela yine hamburger köftesi yapıyorum 1 gün bolca. Onları da buzluğa atıyorum.
Içli köfte,kuru dolma, sarma pişmiş olarak buzlukta duruyor. Çıkarıp ısıtıyorum hemen cok pratik oluyor.
Burda şiş fasulyesi derler. Kuru fasulyeden daha iri fasulye geliyor köyden. Ama kuru fasulye değil. Onlar da buzlukta duruyor. Çok hızlı yemek oluyor.
Yine yazdan taze fasulyeleri yağda hafifçe soteliyorum
Hafif rengi değişince buzluğa atıyorum. Kışın hizlica yemek oluyor.
Yine buzluğa levrek çupra gibi balık alıyor eşim. Fırın tepsisinde limonlu sebzeli balık yapıyor. Hem pratik hem enfes oluyor.
Mesela domates koyabilirsiniz yine buzluğa. Kısin çıkarıp 10 dakikada domates çorbası yapabilirsiniz.
Yine tarhana alabilirsiniz yakınlarinızdan yapan varsa ya da Maraşın yöresel tarhanası da enfes oluyor. Hazır corba gibi çok hızlı oluyor tadı da efsanee.
Buzlugumda mantı da vardir benim. Evim burda hastaneye yakın olduğundan acilen hastalanan olur evime gelen olur diye hızlıca hazırlayabileceğim bi şeylerim hep olur.
Sevgili konu sahibi. Konunu okuyunca sana bi sarılmak istedim.
Derin dondurucu denilen icattan faydalan. O kadar güzel birşey ki o❤
Bir haftasonu eşinle mutfağa gir. Hem birlikte yemek yapın aktivite gibi konuşarak gülerek.. hem de dondurucuyu doldurun.
Kuzenim de çalışıyor. 3 oğlu var. Yani eşi ile birlikte 4 erkek 1 kadın var evde. Komşusu ile anlaşmiş. Her gün 2 çeşit yemek yapıyor ona. Bazen kendisi de 1 çeşit ekliyor. Oldu bitti.
Her zaman pilav olmak zorunda değil mesela. Sebze yemeklerinin suyuna ekmek banarak yenilebilir salata da olursa tamam oluyor bence.
Kolay gelsin herkese hanımlar❤
Kız yok hazır yufkanın içine peynir koy katla. Oldu sana gözleme. Kendim açmıyorum30 gözleme icli köfte anammmm bizde yemek yapıyorz diyoruz Masallah:)
Onların kızartmadan farkı yokmus yaAirfyer almanı tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?