Çalışan kadının yemek problemi

Göveç yerine tepsi de pişince ne fark ediyor ki

Ben hafta içi pratik şeyler tercih ediyorum
Eğer çok yorgunsam dışardan söylüyordum.
Arada annem getiriyor sağ olsun.
Bir şekilde idare ediyorum zaten çok yemek yiyen biri de değilim

Soğan ve kıyma kavurup buzluğa atıyorum. Sonra istediğim yemeğin içine ilave ediyorum. Karnıyarık içi de olur,makarna sosu da olur. Onun dışında brokoli ve havucu buharda pişiriyorum 10dk sonra salata oluyor yanına da sarımsaklı yoğurt. İşe gitmeden marine ettiğiniz tavuğun pişme süresi kısalır,hemen atın tavaya yanına da bı tarhana çorbası al sana menü. Yemek yapmam on dk,ne pisirecegimi düşünmek üç gün benim icin

Kim seviyor ki yemek olayını istisnalar hariç. İşten gel yorgun argın dal mutfağa yemekle kalsa yine iyi bulaşığı etrafı toplama sofra kur topla faslı bende artık nefret hale geldim. Ben haftada bir gün bakliyat yanına pilav (pirinç yada bulgur) ve bir günde balık yanına salata yada söğüş yeşillik soğanla idare ediyorum. Kalan günler tavuk köfte yanına patates makarna, arada sebze (bizimkiler sebze yemiyor pek), arada kahvalyı yada fırından hamur alıp pişi yapıyorum, haftada birde dışarda yiyoruz yada eve söylüyoruz. Çorba pek yapmam yaparsam 2 gün idare eder. Ama şu varki yemekleri bakliyat harici 2 günlük yapmam taze yemeyi seviyoruz ailecek.
Kolaylık olsun derseniz bakliyatı haşlayın atın buzdolabına yada hazır haşlanmış alın, yazlık sebzeleri ayıklayıp atın buzluğa bir tek pişirmesi kalır, kışlıklara da aynını yapabilirsiniz. Kıyma alın köfte yapın atın 3 şer beşerli olarak pişireceğiniz kadar çıkarın. Arada tavuk yada etten sote vs yapabilirsiniz kolay pişer ve hızlı menü olur.

İşten geldikten sonra yemekle uğraşmayı hiç sevmiyorum o yüzden akşam oğlum uyuduktan sonra girer mutfağa ertesi gün için yemek yaparım. Aynı yemeği 2 gün yemeyi de sevmiyorum. Eşim eve erken geldiği için fırın yemeklerini o yapıyor. Yani mesela ben akşamdan tavukları marine ediyorum o da fırınlayıp salata yapıyor. Sadece haftaiçi pilav yapmak mümkün olmuyor ama zaten bizim için tek çeşit yemek, salata, yoğurt şeklinde oluyor.
Buzlukta her zaman bakliyat ve mantım oluyor. Haftada bir gün de kahvaltı yapıyoruz, hafta bitiyor.

Pazar günü mutlaka sulu yemek yaparım nohut, fasulye, bezelye vb. o yüzden pazartesi mutlaka yemek olur. Salı günleri balık günü ama annem yapar onda yeriz genelde. Hafta da 1 gün de sabah erken kalkıp düdüklüde yemeğimi yaparım. O da 2 gün idare eder. 3. gün bende aynı yemeği yiyemem genelde zaten 2 günlük yetecek kadar yaparım. Fırında köfte falan yapacaksam da sabah işe gitmeden önce hazırlarım gelince direk fırına veririm o pişene kadar salata falan hallederim. Bir de bir arkadaş yazmış galiba hafta sonu özellikle çorba ve sulu yemekleri fazla pişirip sıcakken kavanozlarım konserve gibi yani hafta içi çok büyük rahatlık olur tavsiye ederim.

Valla benim eşim yemekk konusunda çok seçicidir. Her gün çorba, ana yemek ve yanına pilav /makarna, ortaya da meze ya da salata ister. Kendisi de yardım eder ama ben de çalışıyorum ve her şeyi de yemediği için çok bunalıyorum. Yemek yemek zorunda olmasak artık keşke

Bu konuyu okuyunca evlenmemeye karar verdim, çoğu kadın bekar anne gibi yazmış. Kocalarınız nerede hanımlar? Erkek yemek yapınca uf mu oluyor?
Tabi ki uf olmuyor ama mutfakta bizim gibi değiller, akşam üzeri 6 da eşim geliyor eve 7 de ben. Onun yemek yapmasını beklersek 10 da falan anca yeriz üstüne de gece mutfak temizleriz. Hafta sonları bazen fırın yemeği yapmasına karışmıyorum ama hafta içi onu bekleyemem. Bunun yerine ben gelene kadar salatayı yapar, balık günü balıkları ayıklar tuzlu suya koyar, sofrayı hazırlar, çayı demler yemek sonrası da toplamaya yardım eder. Artık erkeklerin çoğu yardım ediyor eski düzenler pek kalmadı, arkadaşlarımın eşleri de öyle. Sadece sofra işleri değil hafta sonu temizliğe, market ve pazar işlerine eşim koşar hep, yardım ederiz birbirimize yani, iki kişi çalışınca yardımlaşmadan olmuyor

Her erkek ev işlerinde becerikli değil. Üniyi memleketinde okuyan biri var mesela, eşiyle meslektaşlar. Adam hiçbir şeye elini sürmez. Sürse de beceremez zaten, eli alışık değil. Yani gel de bundan medet um… mutfağı yağ içinde bırakan mı ararsın, bir sucuklu yumurta yaparken beş tava kirleteni mi… x amcam dışında becerikli bir erkek görmedim. Eşim de yoğun mesaiden fırsat bulamıyor. Konuya gelirsek önceden et kıyma pişirip dolaba koymak ve soğan doğramak için ipli el rondosu kullanmak artı düdüklü tencere hayatımı kolaylaştırıyor. Pırasa, ıspanak, havuç gibi şeyleri bir iki gün önceden yıkayıp doğrayınca geriye bir iş kalmıyor zaten.

Çalışmayanında bu derdi var ya
Bir gün öncesinden plan her zaman iyidir
Herşey dört dörtlük olacak değil çorba yanına bir yemek pilav yapmayın mesela
Yada pilav yapınca çorba yapmayın
Pratik ama lezzetli yemeklere yönelin
Mantı yerine kıymalı makarna ,
Gül böreği yerine tepsi böreği,
Güveç yerine tepside pişirmek,
Mesela patatesli böreği çok severim onun yerine patatesli kek yaparım
Kıymayıda köfte olarak hazırlayıp buzluğa atarsanız yanına bir çorba bir salata yeterli
Çorba çeşitlerine ağırlık verin etlisi sütlüsü öğrenin
Mesela karışık sebze çorbası , tavuk çorbası , et suyuna çorbadan azar azar yapıp sıcak kavanoza basıp bir hafta buzdolabında saklayabilirsiniz bişeycik olmuyo soğukta
Sulu yemekleride sıcak kavanoza koyunca saklanıyo bozulmuyor
Dolma harcını çokça hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz küçük bir tencere sarmak yarım saatinizi alır hafta sonunada bırakabilirsiniz yada patlıcan kurusu biber kurusu vs alırsanız sarma sarmaktan dahada kolay olur
Göveç yerine tepsi de pişince ne fark ediyor ki
Bana zor geliyor yani tek tek güveç temizlemek birde başka bir kapta karıştırıp bulaşık çıkarmak falan bir tepsiye doğra bitti gitti yani

Düşünmek yapmaktan daha zor

Fırın ve düdüklü tencere kurtarıcı. Sırf zamandan tasarruf etmek için Fissler marka düdüklü tencereye epey para vermiştim. Buna değer.
İyi bir planlamayla yemek işi en kolayı oluyor.

Bu konuyu okuyunca evlenmemeye karar verdim, çoğu kadın bekar anne gibi yazmış. Kocalarınız nerede hanımlar? Erkek yemek yapınca uf mu oluyor?
Kendi adıma eşim pek çok şeye yadım eder ama onun yemek yapışına öncelikle benim tahammülüm yok. Benimseyip de hiçbir şeyin yerini öğrenmiyor ya da aklında tutamıyor. Ona çıraklık yapıp cinnet geçireceğime kendim yapıyorum. Hiç yapmıyor değil ama ancak salata makarna tarzı sıradan şeyleri yaptırıyorum

Sen camları kakala yeter yavruşmutfagini sana biraksin

Buzdolabı posetine koyuluyor.Düz koyarsanız ucunu baglayıp kırıp kırıp kullanabilirsiniz.

30 gözleme icli köfte anammmm bizde yemek yapıyorz diyoruz Masallah:)

Çorba ve sulu yemekleri henüz yeni pişmişken kavanoza koyup ağzını iyice kapatın kışlık Menemenler marmelatlar nasıl bozulmadan duruyorsa çorbada buzdolabında bir ay kalabiliyor.Annem kardeşime öğrenci evine gittiğinde öyle yapardı.Kardeşim o yüzden ev yemeklerine hasret kalmadı hiç

Airfyer almanı tavsiye ederim.
Onların kızartmadan farkı yokmus ya
7-8 dk da 220 derecede kızaran yiyecekler kansorejen olusturur diyor uzmanlar.
Birde yeme alıskanlıgınızı değistiriyor ister istmez.
Normalda ayda 1 patates kızartması yiyorsanız,saglıklı diyip haftada 1 yeniyor gibi.