• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan kadının yemek problemi

Yab kim diyor bunları ısıtılması iyi değildir ama zehirleme ihtimali çok çok düşük ihtimal sürekli tavuk yeriz
Ben çocukkenden beri annem patatesli yemeği 2. Güne birakmazdi. Bunu oradan biliyorum. Tavuk konusunu da mastercheften öğrendim. Mehmet Şef ya da Somer Şef söylemişti.

Çok çok düşük ihtimal dahi olsa riske atmaya değmez. Zehirlenmek çok korkunç bir şey. Bunu 1 kez yaşayan o düşük ihtimali de önemsiyor. Yaşamayan da onemsemeli aslinda.

Ben yemekleri genellikle 2 gün idare edecek şekilde yapıyorum ve sofradan kalkar kalkmaz ertesi günün yemeğini pişiriyorum o arada gerekirse eşim sofrayı topluyor. Hafta içi uğraştıran yemekler yapmıyorum. Soğan salça ya allah. Etli yemek konusunu da sotelediğim etleri buzluğa tıkarak hallediyorum. İstediğim yemeğin içine atıyorum pişirirken bitti gitti.
Buzluk kaynakları pratiklik için çok önemli. Kıymayı, eti kavurup porsiyonlara bölüp atıyorum ben de. Acayip süre kısaltıyor yemek yaparken. Soğanları evin beyine doğratıp yine porsiyonlayıp yallah buzluğa. Soğan doğrama derdi de bitiyor böylece. Sarımsakları yine evin beyine soydurup cam kavanozla dolaba koyuyorum 1 ay dayanıyor çok rahat. Köfte zaten vazgeçilmezi buzluğun. Bi de sulu köfte için minnaklarını da yapıyorum. Kuru baklagilleri toptan haşlayıp porsiyonlayıp koyuyorum. Bir de salata malzemelerini alır almaz yıkayıp kurutup tupper’a koyuyorum hepsini. Salata yaparken de iki günlük yapıp yarısı yağını limonunu koymadan yine tupperla dolaba atıyorum. Hazır salata oluyor.

Hanımlar sizde çalışıyorsunuz , eşinizde çalışıp eve para getiriyor

Ama neden yemek yapmak " çalışan kadının sorunu " sadece ?

Ben çalışmıyorum ev hanımıyım
Ev işi ve yemegi yapmak bile bazen bana yorucu geliyor
Sizleri düşünemiyorum
Allah yardımcınız olsun
yemegi genelde ben yaparim, eger makarna gibi basit bir seyse esim yapar. ben yemek yapiyorsam esim cocuklara ders calistirir, ya da onlarla oyun oynar. genelde birimiz cocuklari okuldan alir, digeri de eve gidip yemege baslar. is bolumu tabi ki oluyor ama yemek menusune ben karar veririm.

Ben çocukkenden beri annem patatesli yemeği 2. Güne birakmazdi. Bunu oradan biliyorum. Tavuk konusunu da mastercheften öğrendim. Mehmet Şef ya da Somer Şef söylemişti.

Çok çok düşük ihtimal dahi olsa riske atmaya değmez. Zehirlenmek çok korkunç bir şey. Bunu 1 kez yaşayan o düşük ihtimali de önemsiyor. Yaşamayan da onemsemeli aslinda.
walla ben birakiyorum. hatta evde taze yemek yoksa once kucuklere onceki gunden kalan yemegi yediriyorum. yoksa beklerken abur cubur istiyorlar, iyi beslenemiyorlar.

Ben çalışmadığım halde hergun yapmıyorum ev yemeği, Allah yardım etsin zor cidden hergun hergun yemek derdi 😑 Çocuklar için mutlaka yapıyorum oluyor yemekleri ama yemek derdi cidden neden sadece kadınlarda var ki üzücü cidden. Hiç kolay değil ya yorgun yorgun eve gel yemek yap bulaşık inşallah eşleriniz her aşamasına yardım eden eslerdir 🙏

walla ben birakiyorum. hatta evde taze yemek yoksa once kucuklere onceki gunden kalan yemegi yediriyorum. yoksa beklerken abur cubur istiyorlar, iyi beslenemiyorlar.
Herkesin kendi bilecegi iş. Kendi sağlığı, kendi hayatı. Ben bildiklerimi söylerim. Artan tavuk yemeğinizi zorla çöpe atacak halim yok.😄
Biz yaptik zehirlemedi yorumlari çok tuhaf. Bizim sahip oldugumuz bilgiler de bize rüya ile malum olmadi sonuçta. Beis görmeyenlere afiyet olsun. Ben yemem.:63:

Hafta sonları genelde ağır yemekler yaparım.
Pazar günü akşamdan iki gün yetecek kadar yemeğimi yapar dolaba atarım.
Yeşillik bol olacak şekilde kış salatasını da saklama kablarına doğrar koyarim, yağ tuz ilave et koy sofraya.

İşten dönüşte bazen yufka alırım arasına ıspanak peynir koyar, gözleme yapar yanına da çay oh mis.

Ya da en azından mantı ya da makarna çorba dönüşümlü olarak yaparım.

Canım tavuk ya da et istemisse asla iki günlük pisirmem genelde o akşam o yemek biter.

Evet tek kişilik olunca her gün yemek yapacak halim yok. Tad o kadarda gitmiyor ki. Pişip, hemen tüketilmezse, buzdolaba konulur zaten. Tavuğu pişirip 1 saat bile dişarda birakirsan tabiki tehlikeli. Et hemen buzdolaba girmeli.

Nette biraz baktimda evet tavuk tehlikeli olabilir ancak iyi pişirip, çok iyi isittiğinda sorun olmaz diyorlar.
Aman diyeyim tavukta risk almayın, etlerin market ya da kasapta bekleme sürelerini bilmiyoruz, bazen tavukları dondurdukları da oluyor o yüzden tek seferlik pişirip tüketecek şekilde ayarlıyorum, bir kez başımıza geldi çok feci bir şey tavuk zehirlenmesi ondan beri buzluğa bile atmıyorum.

Felaket tellalı olmak istemem ama özellikle çocuklara yedirilmemesi gerekiyor kalmış yemeklerin. Bünyeleri daha zayıf olduğu için daha çabuk ve daha ağır zehirleniyorlar. En yakın arkadaşını 7 yaşında gıda zehirlenmesinden kaybeden biri olarak yazıyorum bunu.

Tavuk aynen bende ısıtılmamasi gerek zararlı diye biliyorum. Kendi evimde günlük tüketilecek sekilde yapıyorum tavuk yemeğini zaten çok tercih etmiyorum genel olarak sağlıksız diye

En iyi cozum sadece yemek pisirmek icin iki gunde bir veya uc gunde bir bir saat yemek yapmaya gelecek birini bulmak.
Mutfakta vakit gecirmeyi ben de sevmiyorum. Sirf yemek yapacak birini bulsam, bulamadim. Haftada iki gun gelip yapsa yeter ama oyle birini bulamadim.

Hanımlar sizde çalışıyorsunuz , eşinizde çalışıp eve para getiriyor

Ama neden yemek yapmak " çalışan kadının sorunu " sadece ?

Ben çalışmıyorum ev hanımıyım
Ev işi ve yemegi yapmak bile bazen bana yorucu geliyor
Sizleri düşünemiyorum
Allah yardımcınız olsun
Çünkü erkekler kadınlar kadar pratik değil mutfakta maalesef. Benim eşim çok beceriklidir, çok lezzetli de yemek yapar ama işten gelip yemek yapıp önümüze koymasını beklersek açlıktan ölür o yemeği saat 10’da falan yeriz 😂

O yüzden bizde hafta içi yemek bende hafta sonu bütün öğünler eşimde. Çalışsam da çalışmasam da düzen bu bizde.

Bu konu yeme alışkanlıklarınıza ve çalışma saatlerinize göre değişir ama ben kendi adıma yoğun olduğum haftaiçi geceden 2 günlük yapıyorum yemekleri.Genelde 2 çeşit yeterli oluyor.
Öğlen eşim de ben de yemek yemediğimiz için, çok aç bir şekilde geliyoruz, yaptığım hazır yemeklerden yiyebileceğimiz kadarını ısıtıp yiyoruz. İşten gelip yemek yapmak hiç bana göre değil. Bazen canım uzun saatler uğraşıp yemek yapmak istemiyor, o zaman makarna, buzluktan mantı, bazen de çay demleyip kahvaltı türü hazırlıyorum.
Hafta sonu balığa mutlaka yer vermeye çalışıyorum. Diğer günleri de sebze, et, bakliyat gibi gruplandırıyorum.

Bu saydigin yemekleri en kotu ihtimalle 20 ve daha fazlasi yildir 2.günde yiyoruz, işitip isitip ta yiyoruz.sukur zehirlenmedik.😊
Şimdiye kadar şanslıymıyşınız demek :)

Ben yemem de yedirmem de. Hele de çocuklarıma asla. Kafamdan uydurup söylemediğime emin olabilirsiniz buyurun araştırın. Yine de yiyecekseniz siz bilirsiniz.

3 günlük yemeği hayatta yemem.
Ideal olan 2 gündür. O da bakliyat ise !
Hem o kadar çalışıp hem de 3 gün boyunca aynı yemek yenir mi sizce? İnsan ne icin çalışıyor, ne icin yaşıyor? Daha iyi şartlarda yasamak icin degil mi? 2 gün yiyin yemeği. 3 gün de buzluğa attığınız köfteleri çıkarıp
Yanına biraz da patates ve fırınlayın

Balık atin fırına
Buzlukta mantı bulundurun

Yanı bunlar kısa sürede olan şeyler.

Bu konu yeme alışkanlıklarınıza ve çalışma saatlerinize göre değişir ama ben kendi adıma yoğun olduğum haftaiçi geceden 2 günlük yapıyorum yemekleri.Genelde 2 çeşit yeterli oluyor.
Öğlen eşim de ben de yemek yemediğimiz için, çok aç bir şekilde geliyoruz, yaptığım hazır yemeklerden yiyebileceğimiz kadarını ısıtıp yiyoruz. İşten gelip yemek yapmak hiç bana göre değil. Bazen canım uzun saatler uğraşıp yemek yapmak istemiyor, o zaman makarna, buzluktan mantı, bazen de çay demleyip kahvaltı türü hazırlıyorum.
Hafta sonu balığa mutlaka yer vermeye çalışıyorum. Diğer günleri de sebze, et, bakliyat gibi gruplandırıyorum.
Aslında oglen yeseniz aksama cok ac olmayacağınız için istedignis saatte yapar yerdinis ya da atıstırmalık yapar yerdiniz zaman kaybı ı ve ugrastırcı olmazdı .tabi dışardan yemeyi sevmiyorsanız bilemem ö😊

Haşlama yapabilirsiniz konu sahibi.
Ben kuzu gerdan alıyorum çok pratik oluyor. 2 günlük yemek bu olur.
1 gün mantı yaparsınız
Bakliyat olabilir o da 2 günlük olur.
1 gün balık olur
1 gün dışardan yemek tamamdır hafta bitti