Çalışan kadının yemek problemi

Sız zaten müthiş sanslısınız.

Ha bir de tavuğu mümkün olduğunca marketten almam, alsam da o tavuğu buzluğa atıp sonra kullanmam.
Market tavuguna karşı aşırı bir antipatim var ya.
Alamam.
Bakmam bile o derece.
Kasaptan aldığım tavuğun rengi ile market çok farkediyor

Herkes market tavuğunu eleştirmiş, dikkatimi çekti. Bize kayınpeder alıyor, mangal olarak ya gidiyoruz ya da sağ olsun gönderiyor. Nereden alıyor merak ettim şimdi.

Biz kendimiz fırın poşetinde yapıyoruz, ama marketten alıyoruz, yanlış yapıyormuşuz. Aklım karıştı. Beslenmeye dikkat ettiğimizi düşünüyordum, yanılmışım.

Balıkla aram hiç yok maalesef. Onu da kayınpeder gönderiyor, üç küçük balık anca yiyebiliyorum.

Şimdiye kadar şanslıymıyşınız demek :)

Ben yemem de yedirmem de. Hele de çocuklarıma asla. Kafamdan uydurup söylemediğime emin olabilirsiniz buyurun araştırın. Yine de yiyecekseniz siz bilirsiniz.
Sadece balıktan korkarım.. onu asla ertesi gün yemem.isitip yemem.1 defa pişer,yenir
20 yıl ve üzeri sans için uzun bir sure

Biz pazar gününden yemek yapıp sıcakken kavanoza koyuyoruz sonra ters çevirip soğuyunca dolaba alıyoruz. Bir nevi konserve yani.
Ben mutfaktan hiç hoşlanmadığım için eşim yapıyor genelde
Pilav, köfte, karnabahar graten, yeşil mercimek yemeği, ıspanak yemeği gibi şeyler yaptık bu hafta.
Bezelye yemeği gibi şeyleri üstte anlattığım şekilde yapıyoruz.

Çalışırken hiç tencere yemeği yiyemem istemezdim.
Bütün haftaiçi yemekhanede zaten o tarz yemek çıkıyor diye.
Bşrnsaat oyalanmadan yapacağınız yemekler araştırabilirsiniz.
Boş bir vaktinizde doğranmış soğan, biber, domates, haşlanmış nohut, fasulye buzluğa koyabilirsiniz.
Kuşbaşı eti kavurur yağlı birmşekilde saklarsanız aylarca durur dolapta.
Aynı şekilde sarılmış börek, pişmiş poğaça, şekil verilmiş köfte... Yaptığınız zaman hep biraz fazla yapın, buzluk stoğu için iyi oluyor.
Mesela dolma yaparken elinizde biraz fazla iç ve biber olursa onları doldurup pişirmeden dondurucuya koyun. Çözülmeden pişirirseniz tazecik oluyor.
Ben mesela bu taktikle hep iki yufka daha fazla börek sarıyordum. Uzunca bir süre böyle yapınca bir raf böreğim olmuştu.
Fırın yemekleri hep pratik oluyor. İşten gelirken tavuk alsan hemen yıkayıp yanına patates mantar baharat yarım saatte mis gibi yemek.

Bizim evde çok yemek yapılıyor, hergun taze yapıyorum,vaktimi çok alıyor bıkmış durumdayim. Bende en azından çorbayı kavonozlayip koyayım dolaba iki gün yensin bari.

Ayrıca buzluğa köfte, mantı,içli köfte yapıp atıyorum.
Koy tavuğu alıyoruz memleketten gelirken ,kesip temizleyip veriyor satıcı. Genelde hasliyorum tavuğu ve suyunu bardaklayip atıyorum buzluğa. Et suyu da yapıyorum aynı şekilde.

Kış mevsiminde haftada 1 mutlaka balık oluyor, bazen dışarıdan yiyoruz. Ayrıca eşim de yapar ,yardım eder yemek konusunda.

Kizlar size üzücü haberim var
Benim evlilikte belki tek şanslı olduğum konu eşim yemekten iyi anlıyor
Yoksa cidden çıldırirdim.
Nefret ediyorum yemek yapmaktan
Bu arada öneriler çok güzel .
Biz hafta içi arada da yemek sipariş veriyoruz çoğu zaman da esim yapıyor.
Cidden her gün birşey bulmak aşırı zor.

Günaydın bende yazayım bari
Cumartesi gider alışveriş yaparım, yaptığım alışverişe göre kafam da haftalık yemek şekillenir.
Pazar günü de akşam üstü mutfağa girince en az 3 yeri gelir 4 çeşit yemek yaparım.
Kış olduğu için şuan kereviz, pırasa, mutlaka nohut/kuru, yeşil mercimek yemeğini çok severiz onları yaparım.
Ertesi gün işten gelince hemen makarna/pilav/bulgur neyse artık pişene kadar hemen salata yoğurt konur.
Ispanak aldıysam yıkar kurutur, doğrarım ertesi güne hemen hazırdır.
İşten gelince soğanla kavurup, üstüne yumurta kırarım çok severiz.
Karnabahar, brokoli gibi sebzeler yıkanır, pişirilir yemeğe hazır hale gelir.
Yeşillikleri yıkar, iyice kurutur, doğrar saklama kaplarına bölerim.
Ertesi gün bir soğan, yağ, limon tamamdır.
Tavuk hızlı piştiği için ben aynı gün içerisinde yaparım.
Kremalı bir ton çeşit var 20 dk da hazır oluyor.
Eğer çok yemeksiz kaldıysam dışardan hazır döner alır tavada kavurur, lavaşa sararım.
Zaten konserve domates var menemen, makarna yapılır.

Buzlukta köfteler hep hazırdır, yanına hemen bir makarna kola falan öyle gidiyor benimde :)

Yemek meselesi neyse de evde yemek seçen olması çok fena. Mesela benim çocuklar herseyi yemiyor ayrı ayrı menu hazırlıyorum. Bazen eşim sorun çıkarıyor,sebze yemez mesela.

Bunu deneyeceğim.Bayatlama tarzı birşey olmuyor degil mi

Aynı sistem bizde de var. Ve aynı şekilde hissediyorum. Yemek yapmak hobim derdim ama artık gına geldi

Köfte yapıp buzluğa atın mutlaka. Biz onu çıkarıyoruz 5 dk hazır yemek oluyor. Veya kuşbaşı et. Dün mesela buzluktan çıkardım cozdurdum düdüklüde hasladim soğan ve domates sosu ekledim hazır yemek oldu. Altına da buzluktan patlıcanla 2 dk beğendi. Taze fasulyeyi de yazdan buzluğa atabilirsiniz, ben taze fasulye bezelye ve bamya atıyorum temizlemesi soymasi yıkması ortadan kalkıyor. Annem kayinvalidem de yazdan domates yapıyorlar bize de ayırıyorlar. Bı salça bı soğan yemek hazır. Bunun dışında tavuk şiş, balık ta baya kurtarıcı bence. Yanına salata yapıp fırına atıyorsunuz sadece.

Arada evdeyken akşam duduklude nohut veya fasulye haşlayıp buzluğa atıyorum onu da düdüklüye atınca çok hızlı pişiyor. Eminim daha uzun yıllardır tecrübe etmişler vardır ancak 2 senedir biz böyle hallediyoruz. Eve gel sıfırdan yemek yap imkansıza yakın. Eşimle ofisten geliş saatlerimizin arası yarım saat, o gelene kadar ben hazırlamış oluyorum bile çok hızlandiriyor buzluk insanı.

Çorbayı pazardan yapsanız üç gün yetecek şekilde.
Buzluğu işlevsel kullanmak lazım.
Kuşbaşı et ve kıymayı pişirip koyarsanız pratik olur.
Hemen eve gelince patetesli kuşbaşı olur yarım saate.
Tavuk zaten çabuk pişer bir gün de o olur.
Mantı günü ilan edin bir gün de.
Pazardan pazartesi için sebze yemeği hazırlayın.
Bir gün de kahvaltılık yapıverin tamamdir.
Bakliyatları da toptan haşlayıp birer pişirimlik buzluğa atın.
Yapacağınız zaman o da hazır olur.
Bir de topluca köfte yapıp atın buzluğa.
Hem yemek isterseniz yemek olur istemezseniz ekmek arası vs gayet çabuk oluyor sonuçta.
Salata malzemelerini de haftasonundan yıkayıp hazır ederseniz pratik olur.
Salatayı da eşinize teslim edin.
Birlikte konuşurken 30-40 dakikaya sofra hazır olur böylece.

Mercimek çorbası yapıyorum vakumluyorum sıcak sıcak konserve birkaç gün dolapta açılmadan duruyor . Aynı şekilde yeşil mercimek yemeği de öyle yapıyorum yanına bir makarna yapıyorum bir akşam kurtuluyor . Yazdan yeşil fasulye ayıtlayıp dondurucuya koyuyorum bir soğan biraz et kavur içine at 10 dk da yemek oluyo aşırı pratik . Her ay dolaba köfte yapıyorum hazır 10 dk da phılıpste pişiyor . Hazır pizza dolabımda hep oluyor yiyoruz . Birisine ücreti verip içli köfte yaptırılabilir .bulgur pilavı yapacaksam akşamdan çocuk babasıyken kavuruyorum dolaba koyuyorum . Sonraki gün yiyeceğimiz saatte yakın suyunu döküyorum 20 dk da hazır oluyor en fazla .

Çalışmayanında bu derdi var ya
Bir gün öncesinden plan her zaman iyidir
Herşey dört dörtlük olacak değil çorba yanına bir yemek pilav yapmayın mesela
Yada pilav yapınca çorba yapmayın
Pratik ama lezzetli yemeklere yönelin
Mantı yerine kıymalı makarna ,
Gül böreği yerine tepsi böreği,
Güveç yerine tepside pişirmek,
Mesela patatesli böreği çok severim onun yerine patatesli kek yaparım
Kıymayıda köfte olarak hazırlayıp buzluğa atarsanız yanına bir çorba bir salata yeterli
Çorba çeşitlerine ağırlık verin etlisi sütlüsü öğrenin
Mesela karışık sebze çorbası , tavuk çorbası , et suyuna çorbadan azar azar yapıp sıcak kavanoza basıp bir hafta buzdolabında saklayabilirsiniz bişeycik olmuyo soğukta
Sulu yemekleride sıcak kavanoza koyunca saklanıyo bozulmuyor
Dolma harcını çokça hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz küçük bir tencere sarmak yarım saatinizi alır hafta sonunada bırakabilirsiniz yada patlıcan kurusu biber kurusu vs alırsanız sarma sarmaktan dahada kolay olur

Bana doğranmıs sogan versinler yemek yapmaya asla gocunmam:)Ama sogan yoksa doğranmıs o gün dısardan söylüyorm valla.Rondoda cekiyorm bu yüzden bikerede 5-6 soganı bütün hafta yetiyor.Dondurulmus soganda cok kullanıyorm.
Zaten yemek deidğin sogan salca.
Ben fırın yemekcisiyim.Dolmayı bile fırın posetinde yaparım.
Ispanak ısıtılmaz mesela zehirler(Ben yıkanmıs alıyorm tembel isi)1 poseti 2-3 kerede yapıyorum.
Acil durumda ıspanaklı yumurta favorimiz.
Annem geldikce bakliyatları haslıyor difrize atıyoruz.
Alinazik kurtarıcı yemeğim.
Bittikce közmatikte patlıcan közler difrize atarm.
Sabah cıkarken buzdolabında cözdürmeye bırakırım.
Tupper kaplara salata malzemesini rendeliyorum,havuc,mor sogan,kereviz gibi.
Havuc rendelemeyi hic sevmem 1 hafta tupperda duruyor kararmadan.Salatayı sipsak yapıyorum.
Ben yarım gün calısıyorm 14.30 da evdeyim ,kızım okuldan gelene kadar evi toplayıp,yemeği hazır etmem gerekiyor.O gelinde yapamıyorm bisey.