• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan kadının yemek problemi

Ben çalışmadığım halde yemek yaparsam çok yapıp cam kavanozlarda konserveliyorum sonra buz dolabina koyuyorum yemeğim olmadığında acıp taptaze yiyoruz bence çalişanların hepsi böyle yapmalı efsane rahatlık 😍
Mesela bir paket mercimek yapıyorum kaynar şekilde kavanoza koyup kapağıni kapatip ters ceviriyorum soğuyunca dolaba koyuyorum bu tarz butün yemekler olur yesilmercimek kuru fasulye barbunya pırasa ne istersen çorba çeşitlerinin hepsi zaten

Ben pratik tek tencere yemeklerini ayni gun tuketilecek sekilde yapiyorum.

Atiyorum balikli sebzeli makarna, toplamda yarim saatte hazır.

Tavuklu sebzeli noddle corbasi,

Etli pilav, eti 15 dakika duduklude pisirip., yanina ayran

Sebzeli bulgur pilavi, (cok acelem varsa sebzeleri mikrodalgada az pisiririm)

Ya da ana yemek olarak salatalar, 1 gun onceden de hazirlanir, yenecegi gun soslanir. Peynirli, nohutlu, kineoli... Gayet doyurucu oluyor.

Firin yemeklerini bir gun onceden tepsiyi hazırlayarak yapabilirsiniz.

Haftasonu ben tavuk suyu falan hazirlayip buzluga atarim, baya gider. O tavuk sulari ile corba yaparim genelde hızlıca. Mercimek corbasi bile duduklude 15 dakikada hazır, hazirligi falan 30 dak olsun.

Bir de krema ekleyebilirsiniz corbalara, o zaman da cok doyurucu oluyor. Ana yemek oluyor bizde o sekilde.

Bu arada ikimizde çalışıyoruz ve kim musaitse yemeği o ayarlar bu benim çalışan kadin tek uğraştığım bir problem değil sadece artık pratiklestim mutfağı seviyorum eşim doysam yeter der hersey hallolur der

Çorba, sulu yemek yaparken çok yapın.
Pişer pişmez kavanozlayın, kapak tutsun.
Mis gibi hazır yemek.
Çorbayı hep yaparım böyle.
Annem kavurmayı da böyle kavanozlar, o da çok pratik oluyor.
Yemeğe kat, yanına pilav yap.

Rende havuç, doğranmış yeşillik tupper kaplarda hiç bozuluyormuş, denemek istiyorum aslında.
Salata yapmak çok zor, yememektense vitamin kaybı olursa olsun, önceden hazırlanabilir.
Tam diyordum ki bi ben mi böyle yapiyorum kimsenin haberi yok bide sen yazmıssın neyse ki 😁

Bende calisan ve mutfagi seven biri olarak pzar aksami fazlaca yemek yapardim corba sulu yemek pilav buzlukta herzaman koftem bulunur salatayi fazla fazla yapar soslamadan tupper kaplarina bolerim 3 gunluk salata. Bir gun disardan yerdik bir gun aksam kahvaltisi kahvaltiyi cok severiz bu sekilde olunca sorun olmuyor ya. Sulu yemek dolapta bozulmadan duruyor nohut fasulye taze fasulye bezelye etli turlu sulu kofte gibi biber dolma falanda guzel duruyor

Hanımlar sizde çalışıyorsunuz , eşinizde çalışıp eve para getiriyor

Ama neden yemek yapmak " çalışan kadının sorunu " sadece ?

Ben çalışmıyorum ev hanımıyım
Ev işi ve yemegi yapmak bile bazen bana yorucu geliyor
Sizleri düşünemiyorum
Allah yardımcınız olsun
Evli ve çalışan kadın olmak bu ülkede kölelik gibi zaten. Eş vicdanlıysa bir tık kolaylaşıyor. Biz çoğu şeyi beraber yaparız ama eve geç gelme durumum yoksa yemeği ben yaparım. Çünkü eşim yemek yaparken yanına çırak arıyor,o öyle yapınca da bana cinnet geliyor 😅 Geç geleceğim günlerde de yemeği bir önceki akşam ben yaparım, pilav makarnayı o gün eşim yapar. Allah herkesi insaflı insanlarla karşılaştırsın

ya sogani nasil yapıyorsunuz? digerlerini biz de yapıyoruz evde çok da pratik oluyor ama soğanı denedik bir kere, hava almaz kap olmasina ragmen hem dolap koktu hem de icinde koyduğumuz kaptan kokusu bir sure cikmadi, hatta sonra leblebi koymuşum ayni kaba soğan tadında leblebi yedik :) sonra biraz kavurup koymaya başladım ama o da pek görüntülü ve kullanım olarak hoşuma gitmedi sanki durdukça pörsüyor gibi yaglanıyor gibi geldi. siz nasıl yapıyorsunuz soğanı?
Rondodan geçirip buzluk poşetine yassı bir şekilde yerleştiriyorum. buzluğa koyuyorum ben. İhtiyacım oldukça kırıp kırıp atıyorum tencereye

Ben çalışırken eşimle bir anlaşma yapmıştık haftada 1 gün kahvaltı günüydü. Pazar günü yemek yapıyordum o bizi ptesi salı g. Götürüyordu. Buzluğumda genelde tavuk mantı fln oluyordu . Ben eşimden 1 saat önce evde oluyordum mesela kolay bi sebze yemeği ıspanak . Pazar g. Yapıp buzluğa attığım köfte fln çıkarıyordum yanına patates sosla hoş fırına gelir gelmez atıyordum 1 saate pişiyordu yanına da o ara pilav vs. Benm işimi kolaylaştıran düdüklü oldu

Tavuk mantar ıspanak yumurta gibi yemekler çok çabuk bakteri üretirler. Dolaba koyduğunuz zamanla alakası yoktur. Tekrar ısıya maruz kalırsa da iyice tehlikeli olup zehirleyebilirler.

Yoksa gidin taze fasulyeyi koyun 3 gün sonra zehirlenmezsiniz.

Yemeğin cinsiyle alakalı bir durum.
Bu saydigin yemekleri en kotu ihtimalle 20 ve daha fazlasi yildir 2.günde yiyoruz, işitip isitip ta yiyoruz.sukur zehirlenmedik.😊

ya sogani nasil yapıyorsunuz? digerlerini biz de yapıyoruz evde çok da pratik oluyor ama soğanı denedik bir kere, hava almaz kap olmasina ragmen hem dolap koktu hem de icinde koyduğumuz kaptan kokusu bir sure cikmadi, hatta sonra leblebi koymuşum ayni kaba soğan tadında leblebi yedik :) sonra biraz kavurup koymaya başladım ama o da pek görüntülü ve kullanım olarak hoşuma gitmedi sanki durdukça pörsüyor gibi yaglanıyor gibi geldi. siz nasıl yapıyorsunuz soğanı?

Soğan buzluğa, ben poşette atıyorum. %100 yeni doğranmış soğan performansı vermiyor ama donukken tencereye atıyorum pişince fark kalmıyor.

Duduklu kullanmaya korktugum ıcın önceden nohut fasulye barbunyapişirip haslatıp öyle koyuyorum

Bir kaç çeşit yemek yapıp dolaba kaldırıyorum ben boş vakitlerimde, evi yemeksiz bırakmamaya çalışıyorum çünkü bazen o kadar yorgun oluyorum ki bir de o yorgunlukla yemek yapmak bazen evet işkence gibi olabiliyor.

Bunun dışında; pratik hazırlanabilen yemekleri de arada kurtarıcı olarak yapıyorum 😅 mesela önceden hazırladığım buzlukta köftem olur, karışık kızartma, makarna çeşitleri, mantı, buharda pişmiş sebze, balık, karnabahar kızartması bunlar zaten yarım saat bile sürmeyecek şeyler. Haftada bir de dışardan söyleriz veya yemeğe çıkarız. Kısa sürede hazırlanan tarifleri nefis yemek tariflerinde tarif defterime ekledim, aklıma gelmezse oradan bakıyorum mesela 😅

İnsanın karnı her şeyle doyar ya, çalışıyorsanız bir menemen de yapsanız yeter valla.

Evet tek kişilik olunca her gün yemek yapacak halim yok. Tad o kadarda gitmiyor ki. Pişip, hemen tüketilmezse, buzdolaba konulur zaten. Tavuğu pişirip 1 saat bile dişarda birakirsan tabiki tehlikeli. Et hemen buzdolaba girmeli.

Nette biraz baktimda evet tavuk tehlikeli olabilir ancak iyi pişirip, çok iyi isittiğinda sorun olmaz diyorlar.
Riske atmaya değmez diye düşünüyorum. 1 kişi iseniz 1 paket makarnanin 4'te biri size yeterli gelecektir. Tavuğu da ona gore bölebilirsiniz. 1 parça göğüsün yarısı yeterli olur. Çok yapip isitip riske girmek yerine tavuklu yemekleri az yapmak en iyisi.