- 19 Eylül 2018
- 14.182
- 38.001
Eleştirilmekten nefret ederim ben de anlıyorum ciddi konuşun bence huyundan vazgeçsin işte yoruluyorum annen gibi değilim dersinYemek ve camasir bende. Onu sorun bile etmem ama benim bir daginiklihimi gorsun ooo butun yaptigim seyleri unutur kafayi yedirtti bana nankor
Bu adamdan es olmaz yol yakinken bosanin.Oyle yaptim zaten. Yapmadim yemek. Sana ihtiyacim yok kadinlik gorevini yapmiyosun bendende ekstra bekleme dedi. Bide uste cikiyo ben haksiz oluyorum
Bende oyle dedim. Zaten anneme sordum o yapcak bana yemek dedi. Git orda yasa bundan sonra dedim gitmiyo. Bugun kovdum gelirse ben gidecem hic cekemicem dahada.B.k yesin afedersiniz de koca adamın ne yiyeceğini mi düşüneceksiniz dışarı çıkarken. Siz eve maddi olarak destek vermeseniz de en azından kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılıyorsunuz bu da bir destektir. Eğer ki evde sürekli iş yapan çeşitli yemekler yapan bir kadın istiyorsa çalışan değil ev hanımı bir kadın tercih edecekti. Hatta yemek yapmayı seven evinin temizliğine takıntılı bir ev hanımı. Çünkü her ev hanımı da böyle çeşitli yemeklerle uğraşmak istemeyebilir, normaldir.
Merhaba kizlar
Ben pazartesinden cumaya kadar 9-17 calisan bi kadinim. Sirketin bi bolumunden sorumluyum yani bi mesuliyetim var is yerinde. Yillardir calisiyorum.
Esimle dort ay olacak evleneli. Evlendigim gunden beri bir gun bile izin almadim. Hem maasima onem verdigim icin hemde oyle pat diye gelmiyorum diyemem bi mesuliyetim oldugu icin.
17:30gibi evde olup uzerimi degismeden yemek hazirliyorum. Pilav tavuklu bi yemek ve salata. Oyle sevdigi icin esim. Zamanim kalirsa yanina patates mesela.
Camasirla ilgileniyorum hizli bir evi supuruyorum misal. Esimde calisan bi insan saat 19 gibi evde oluyo. Ocak biraz yavas anca hazirliyorum. Ikincu gun ayni yemegi tercih etmez esim bu arada.
Herneyse esim tabi annesinin evinde farkli alismis. Annesi 60 yas ustu evde olan ve zamani olan bi kadin. Esimin gozunde hicbirsey yapmiyorum yemek yarim saatlik is der hep. Begendiremiyorum ve artik tartismalar cogaliyo.
Ben ev kadini degilimki? Yani ev kadini olmakta basli basina bir meslek benim gozumde. Ben disarda calisan bi insanim kendime dahi zamanim olmuyo adapte olmaya calisiyorum yeni duzenime cunku ailemin evinde rahatti tabi.
Size sormak istiyorum yanlismiyim yada tembelmiyim. Yoksa esim mi beklentileri yuksek?
Bu arada yeni denedigim yemekleri koklar oyle yer. Koklar sevmezse geri tabagima koyar ve bu gibi seyler motivemi dusurup yemek yapmadigim gunlerde oluyo. Artik gercekten saskinim piskolojime etki yapti. Kendimi yetersiz bi kadin goruyorum.
Bi kucuk evi toparlayamiyosun benden ev kadini olmami bekliyosun dedi halbuki tek sordugum biraz destek ve hosgoru. Buda olan iletisim sorunu neyse.
Bu arada ev daginik falan kesinlikle degil. Kucuk oda var erzak dolabi gibi orasi biraz daginik evet kabul ediyorum ama oraya istedigim seyleri almak icin para biriktiriyorum. Duzene sokmak icin.
Fikirlerinize ihtiycim var.
Evet sofrayi toplamayi bazen yardimci oluyo bazen cogu zaman olur. Diger zamanlar birak sonra yapariz der film izleriz uyuruz ertesi sabah isten gelip ben yaparim.Eşiniz yemekleri beğenmiyorsa kendisi yapsın. Bu ne böyle sinirlenmemek elde değil. Hem çalışacaksınız hem eve gelip tüm yükü siz sırtlayacaksınız ohh. Tamam saatlerden dolayı yemek hazırlamak size kalmış olabilir ama sonrasında sofrayı toplayıp makineye diziyor mu? Artanları güzelce kapatıp dolaba kaldırıyor mu? Çünkü görev dağılımı denen şey budur
Veya evet işi bırakma blofu yerine bu da bir seçenek. Ama günlük yemek yapacak birini bulun. Her gün aynı yemeyi yemedigi için. Gerekirse bir aylık maasinizi eşinize bu uygulamalı kurs için harcayın.Ben evli değilim ama tavsiyem evinize yarım günlük 2 günde bir haftada 2-3 gün gelicek birini ayarlayın. Anladığım kadarıyla yöneticisiniz bunu karşılayacak bir mali gücünüz varsa değerlendirin derim
Ne isterse onu yapsin. Git ailene goster benimkilerede at umrumda degil dedim rest cektim.Bu arada evin icinin videosunu cekmek mahremiyete aykırı cekip napacak mahkemeye delil mi sunacak
Fazla şımartılmış bir eş,o zaman ev hanımı birini tercih edecekti beyimiz.Benim esim tam bir nankor. Is arkadaslarim goruyo her gun ne yemek yapsam diye dusunuyorum o ise yapmadigim gunleri ornek gosteriyo
Ben akilli bi kadin degilim malesef. Net adimlar falan beceremem neysem oŞiddet yönünü tetiklemeyin sinsi ama net adımlar atın zarar görmeyin
Yemek yarım saatlik işse kendisi yapsın. Gerekirse önceki günden kalan yemeği de öyle bir yer ki. Annesi şımarık şımarık alıştırmış olabilir. İnsan tek çeşit yemekle de doyar. Daha yeni evlenmişsiniz. Gün olur kahvaltıyla da geçiştirilir. Annesinden gördüğü performansı sizden beklemesi absürt. Kadın kaç yıllık ev hanımı. Bu konuda daha pratik ve yetenekli olması herhalde normal. Üstelik herkesin eli yatkın olacak diye bir kaide de yok. Beğenmediyse ya kendi yapar ya dışarıdan yer ya da aç kalsın. İnsanın zamanla eli alışır, lezzetlenir. Yaptıkça pratikleşirsiniz. Beğenmediyse de kibarca bir dahakine şunu daha az koyarsan daha güzel olabilir falan denir. Ben de kokusunu beğenmediğim yemeği yiyemem. Beğenmediysem gider başka şey yerim, yapanın tabağına koymam yani. İş paylaşımı yapın biraz. Baştan alıştırın, her şeyi kendiniz üstlenmeyin. Siz yemek yaptıysanız o da çamaşır yıkayıp assın mesela ya da siz evi topladıysanız o da bir süpürge çeksin. Oturduğu yerden mana bulana kadar iş yapsın da atıp tutmasın. Kolaysa buyur sen yap denir. Aynı evde yaşıyorsunuz kendisinin de el atması gerekiyor. Annesi gibi arkasından dağınıklığını toplamanızı bekledi herhalde. Dağıtmasın madem. Hem çalışıp hem de evi mükemmel tutup, lepleziz yemekler kendisi çok kolaysa yapsın da siz de görün. Bunları güzel bir şekilde anlatabilirsiniz kendisine anlayacağı şekilde.Merhaba kizlar
Ben pazartesinden cumaya kadar 9-17 calisan bi kadinim. Sirketin bi bolumunden sorumluyum yani bi mesuliyetim var is yerinde. Yillardir calisiyorum.
Esimle dort ay olacak evleneli. Evlendigim gunden beri bir gun bile izin almadim. Hem maasima onem verdigim icin hemde oyle pat diye gelmiyorum diyemem bi mesuliyetim oldugu icin.
17:30gibi evde olup uzerimi degismeden yemek hazirliyorum. Pilav tavuklu bi yemek ve salata. Oyle sevdigi icin esim. Zamanim kalirsa yanina patates mesela.
Camasirla ilgileniyorum hizli bir evi supuruyorum misal. Esimde calisan bi insan saat 19 gibi evde oluyo. Ocak biraz yavas anca hazirliyorum. Ikincu gun ayni yemegi tercih etmez esim bu arada.
Herneyse esim tabi annesinin evinde farkli alismis. Annesi 60 yas ustu evde olan ve zamani olan bi kadin. Esimin gozunde hicbirsey yapmiyorum yemek yarim saatlik is der hep. Begendiremiyorum ve artik tartismalar cogaliyo.
Ben ev kadini degilimki? Yani ev kadini olmakta basli basina bir meslek benim gozumde. Ben disarda calisan bi insanim kendime dahi zamanim olmuyo adapte olmaya calisiyorum yeni duzenime cunku ailemin evinde rahatti tabi.
Size sormak istiyorum yanlismiyim yada tembelmiyim. Yoksa esim mi beklentileri yuksek?
Bu arada yeni denedigim yemekleri koklar oyle yer. Koklar sevmezse geri tabagima koyar ve bu gibi seyler motivemi dusurup yemek yapmadigim gunlerde oluyo. Artik gercekten saskinim piskolojime etki yapti. Kendimi yetersiz bi kadin goruyorum.
Bi kucuk evi toparlayamiyosun benden ev kadini olmami bekliyosun dedi halbuki tek sordugum biraz destek ve hosgoru. Buda olan iletisim sorunu neyse.
Bu arada ev daginik falan kesinlikle degil. Kucuk oda var erzak dolabi gibi orasi biraz daginik evet kabul ediyorum ama oraya istedigim seyleri almak icin para biriktiriyorum. Duzene sokmak icin.
Fikirlerinize ihtiycim var.
Bir de diyin ki benim babam annemi hiç calistirmadi. Evini gül gibi gecindirdi :) o annesini örnek veriyorsa, kendisi de sizin babanız gibi olsun.Temizlik ve yemek kadının görevi ise ev gecindirmenin de erkek görevi olduğunu hatirlat. İşine gelince zamana uygun davranıyorlar işlerine gelince eski duzen istiyorlar. İşten bir hafta izin al işten çıktım de. Baştan dersini vermezsen sonra zor olur. Konuşarak anlamıyorlar bence o yüzden uygulamalı göstermek lazim
Bu video meselesini anlamadım ben. Kime göstermek için alındı bu video?Agiza alinmicak laflar ettim bugun ve cildirdim. Beni videoya aldi evin kendi daginiklihiyla birlikte. Geri adim atmayi dusunmuyorum. Kac kere dedim senin annen degilim diye. Nolcaksa olsun nankor