Calisan kadin ve ev isleri

Yemek ve camasir bende. Onu sorun bile etmem ama benim bir daginiklihimi gorsun ooo butun yaptigim seyleri unutur kafayi yedirtti bana nankor
Eleştirilmekten nefret ederim ben de anlıyorum ciddi konuşun bence huyundan vazgeçsin işte yoruluyorum annen gibi değilim dersin

Bende oyle dedim. Zaten anneme sordum o yapcak bana yemek dedi. Git orda yasa bundan sonra dedim gitmiyo. Bugun kovdum gelirse ben gidecem hic cekemicem dahada.

Benim esimin karisi ev hanimi o bile cesit cesit hazirlamaz. Benim esim ailesinwen oyle gormus ama ben yapamiyorum mlesef

Hemen hemen aynı şartlardayız. Eşim 7’de evden çıkar 7’de gelir. Ben 8.30’da çıkıp 17.30’da evde olurum.

Erken geldiğim için hafta içi genelde yemeği ben yapıyorum. O gün dolapta ne varsa, canım ne isterse, uygun olan neyse onu pişiriyorum. Beğenmeme lüksü yok. Çocuk değil bu koca adam, evde ne pişerse yemeli. Yemezse bir daha yemek falan yapmam Hafta sonu asla mutfağa girmem, yemek işi kahvaltıdan akşam yemeğine eşimdedir. İster kendi hazırlar ister dışardan söyler karışmam. Önüme ne koyarsa yerim.

Temizlik için haftada bir kadın geliyor. Onun dışında mutfak ve banyolar hariç temizlik yapmam. Banyoyu son duş alan temizler, kurutur, öyle bırakır. Mutfağı da bulaşığı makinaya yerleştiren halleder. Siz niye her gün ev süpürüyorsunuz, çoluk yok çocuk yok?

Eşiniz sizin çocuğunuz değil. Annesi paşa oğluna hizmet etmiş olabilir, siz etmek zorunda değilsiniz. Hayat müşterekse ev işleri de müşterek. İşine gelmeyeni yollayın anasının evine. Çalışan kadınla evlencem diye ortalıkta geziyorlarsa ev sorumluluğu almayı da bilecekler.

Evet sofrayi toplamayi bazen yardimci oluyo bazen cogu zaman olur. Diger zamanlar birak sonra yapariz der film izleriz uyuruz ertesi sabah isten gelip ben yaparim.

Basta daha cok yardimci oluyodu simdi degil. Kafasinda ne kurduysa

Sizde farkındasınız normal olmadığının merak ettiniz muhtemelen herkes böyle mi diye ama değil. Biz değiliz en azından. Ben şuan işten eşimden geç geliyorum ama geçen senelere kdr ben erken gelirdim hiçte yemeğe fln girismezdim. Bir gün önceden varsa yeriz. Yoksa beraber hazırlarız yada disardan söyleriz. Ertesi güne yemeğimiz olsun istiyorsak akşam ertesi gün yemeğini hazırlarız. O benden erken geldiği zamanlarda yemek hazırlar beklentim yoktur ama o halinin olduğunu söyler. Tabi dört dörtlük bir yemekte hazirlamayiz sizin gibi menemen kahvaltilikvs hazirlariz evde yemek yoksa. Size tavsiyem derhal bu görevi atın ustunuzden yarın çocuklarınız olacak herseyi geçtim hastalığı var bu beklenti çok büyük

Ikiniz de çalışıyorsanız, yemek hazırlama ve toplama işi ortak olamalı ..birimiz yemeği birimiz salatayı yapalım diyin mesela..yemeği koklamak da neymiş, resmen saygısızlık...

Temizlik ve yemek kadının görevi ise ev gecindirmenin de erkek görevi olduğunu hatirlat. İşine gelince zamana uygun davranıyorlar işlerine gelince eski duzen istiyorlar. İşten bir hafta izin al işten çıktım de. Baştan dersini vermezsen sonra zor olur. Konuşarak anlamıyorlar bence o yüzden uygulamalı göstermek lazim

Veya evet işi bırakma blofu yerine bu da bir seçenek. Ama günlük yemek yapacak birini bulun. Her gün aynı yemeyi yemedigi için. Gerekirse bir aylık maasinizi eşinize bu uygulamalı kurs için harcayın.

Bu arada evin icinin videosunu cekmek mahremiyete aykırı cekip napacak mahkemeye delil mi sunacak
Ne isterse onu yapsin. Git ailene goster benimkilerede at umrumda degil dedim rest cektim.

Kendine tutacakmis nasil bi insan oldugumu hatirlamak icin .

Yemek yarım saatlik işse kendisi yapsın. Gerekirse önceki günden kalan yemeği de öyle bir yer ki. Annesi şımarık şımarık alıştırmış olabilir. İnsan tek çeşit yemekle de doyar. Daha yeni evlenmişsiniz. Gün olur kahvaltıyla da geçiştirilir. Annesinden gördüğü performansı sizden beklemesi absürt. Kadın kaç yıllık ev hanımı. Bu konuda daha pratik ve yetenekli olması herhalde normal. Üstelik herkesin eli yatkın olacak diye bir kaide de yok. Beğenmediyse ya kendi yapar ya dışarıdan yer ya da aç kalsın. İnsanın zamanla eli alışır, lezzetlenir. Yaptıkça pratikleşirsiniz. Beğenmediyse de kibarca bir dahakine şunu daha az koyarsan daha güzel olabilir falan denir. Ben de kokusunu beğenmediğim yemeği yiyemem. Beğenmediysem gider başka şey yerim, yapanın tabağına koymam yani. İş paylaşımı yapın biraz. Baştan alıştırın, her şeyi kendiniz üstlenmeyin. Siz yemek yaptıysanız o da çamaşır yıkayıp assın mesela ya da siz evi topladıysanız o da bir süpürge çeksin. Oturduğu yerden mana bulana kadar iş yapsın da atıp tutmasın. Kolaysa buyur sen yap denir. Aynı evde yaşıyorsunuz kendisinin de el atması gerekiyor. Annesi gibi arkasından dağınıklığını toplamanızı bekledi herhalde. Dağıtmasın madem. Hem çalışıp hem de evi mükemmel tutup, lepleziz yemekler kendisi çok kolaysa yapsın da siz de görün. Bunları güzel bir şekilde anlatabilirsiniz kendisine anlayacağı şekilde.

Bir de diyin ki benim babam annemi hiç calistirmadi. Evini gül gibi gecindirdi :) o annesini örnek veriyorsa, kendisi de sizin babanız gibi olsun.

Calisan tum kadinlar mucize benim gozumde. Zira ev isleri cok nankor 7/24 evdeyim ama hic bir isin bittgi yok yemek de cabasi. Esinizin bu konuda destek olmasi gerekirken ne bu hadsizlik ne de olsa calistigini bilerek evlendi.

Arkadaslarim hafta sonundan menuyu olusturuyorlar. Yapilacak hazirlik vs var ise haftasonundan yapiyorlar. Sizin ve esinizin sevdigi yemekler varsa ev yemekleri yapan bi isletmeden destek alip dondurucu da stoklayabilirsiniz size kolaylik olur. Baska da aklima birsey gelmedi

Bu konuları hiç konuşmadan mı evleniyorsunuz? Hiç mi ortak bir alanınız olmadı evlenmeden önce? Annesinin evindeki davranışını görmediniz duymadınız?
Hadi hiç görmeden evlendiniz bu işlerin hepsi sizin sorumluluğunuz gibi yüklenirseniz paşam da böyle üstten üstten konuşur.
Ben evli değilim, yalnız yaşıyorum ama erkek arkadaşım ara sıra kalıyor bende. Kendi misafirim geleceği zaman bile sen kendini çok yorma ben gelirim beraber temizler, toplarız der hiç demese sorun olmayacağı halde.
Çalışan kadın nasıl her gün ayrı yemek çıkartsın. Madem her gün ayrı yemek istiyor yemek aboneliği alın bir yerden, 3 öğün yemeği hazır gelir ama yok onu da beğenmez annem böyle yapmıyor diye ağlar kesin.
Fazla alıştırmışsınız, yavaş yavaş yorgunum yemek yapamadım sen yap, dışarıdan söyleyelim diyerek alıştırmaya başlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…