Çalışan kadın eş ve anne olmak bıktım

Hulyaozbk51

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
105
68
13
30
Kızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim

Son düzenleme:
Ev işlerini biraz salın , bırakın biriksin. Yahut bir arkadaş şöyle yapardı iyice gitecek giysi kalmayana kadar evi bok götürene kadar yapmazdı artık eşi yalvarırmış hadi temizleyelim nolur diye
Hahahahaha benim ki de der titizdir dağınıklığı sevmez ama yaoan başkası olursa

Yapmayın siz de. Neden yapıyorsunuz. Hem her şeyi üstlenip hem şikayet ediyorsunuz. Çıkmayın alışverişe, geleni gideni siz düşünmeyin. Onun çamaşırlarını yıkamayın. Kıyafetlerini ütülemeyin. Zorlaştırın biraz hayatını. Eşi değil annesi olmuşsunuz.

Evet son 1 aydır çocuk etkileniyor mıtsuzluğumdan ödevlere bakmıyprum ilgilenmiyorum gerginim eve hizmetçiyimde

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz

Yaparmı ki bir iki gün dikkat ediyor sonra yine aynı uyku nedir mesela ben herkez yatmadan uyuyamıyorum biz ders çalışmaya gidiyoruz uada mutfak toplamaya gidiyorum bakmışım ki uyumuş
Yapılması zorunlu işleri verin, yapmadığında öylece ortada kalsın assla ellemeyin mesela masayı eşiniz toplasın toplamadıysa hatırlatın yok hiç toplamadıysa ertesi güne kadar dursun ortada.

Böyle de sizi rol model alacak çocuk.
İşin bir de bu boyutu var. Evde yetişen bir kız çocuğu, annesini görerek büyüyor. Ev işleri, temizlik, yemek, çocuk büyütmek her şey kadının görevi olarak kodluyor şu anda. Kızınız için de böyle bir evlilik hayal etmiyorsanız bir an önce silkelenin.

Evet son 1 aydır çocuk etkileniyor mıtsuzluğumdan ödevlere bakmıyprum ilgilenmiyorum gerginim eve hizmetçiyimde
O zaman kavgadan korkmayacaksınız.
Alın karşınıza ya iş bölümü yapın yada eve yardımcı alın. Hiç birini kabul etmedi mi, o zaman ev işlerini bırakın. Çamaşırlar yıkanmasın bakalım ne yapacak? Yada yemek yapmayın kendi girsin pişirsin.
Bakalım ne yapacak? Mecbur pes edecek.

Kesinlikle doğru söylüyorsunjz
Evett

Çok haklısınız deneyeceğim olmassa ayrılacağım

Şiddete meyilli. Değildir çocuk etkilenmesin diye kısa kesiyorum
Eşinizin de çocuğu o, yükseltmesin sesini.
Veya çocuk tv izlerken kapı kapatıp konuşun, çocuk sizi nerden duyacak.

Yetişemiyorum, şu işleri bi bölüşelim diyeceksiniz, burdan kavga çıkmamalı.
İşten gelip uyumak nedir bu arada, tam keyif.
Siz de bilirsiniz uyumayı, çok da istersiniz ama yapamıyorsunuz.
Önce fikren kendinizi güçlendirin, bu adam süs bitkisi olmadığına göre işe yarayacak.

Bu konularda şaşırıyorum, geriliyorum gerçekten.
Ataerkil bi ailede yetiştim, eşim kaskatı ataerkil zihniyetle yetistirilmiş ama bu başka bir boyut.
Artık evini kurmuş, çocuklu ve çalışan iki yetişkiniz.
Eşim iş yapmazsa evde huzur bulamaz.
Eşim otururken de ben kalkıp koşturmam, acıktım derse ne hazırlayacaksın diye sorarım.

Bende böyle düşümdüm açıkcası iyi bir baba olması iyi bir insan olması ev işi hariç ne istersem yapmaya çalışması durdurdu bu zmaan kadar ama anlayış saygı azaldı bende bittim
Kendinize acıyın lütfen böyle bir adama 12 yıl tahammül etmeniz bile kendinize saygısızlık, bu tarz embesil heriflerin hizmetini yapmayın, kendinize göre yapın herseyi, düzelme çabası yoksa da şutlayın...

Deneyeceğim teşekkür ederim

Çok güzel mantıklı teşekkür ederim

İnanın en ufak ayrıntılar bile bende deneyeceğim

Benim çocuklardan biri küçük daha anlamıyor, biri 8 yaşında.
Hiç öyle çocuklara yansımasın falan demiyorum.

Ben mutsuzsam herkes mutsuz olsun.

İpin ucu kaçtığında konuşmakla anlamıyorlarsa bi deliriyorum, herkes üstünkörü de olsa bir şeyler yapıyor, sonra akıl sağlığımıza tekrar kavuşup devam ediyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…