- 26 Şubat 2025
- 105
- 68
- 13
- 30
- Konu Sahibi Hulyaozbk51
-
Kocasını en iyi kendi tanır. Öyle çözüm üretmesi lazım ki bu düzen bozulmali. Yani kadın için çok zor durum.Adam çalışan kadına destek olmazken işsiz kadına olur mu?
İyice adamın eline düşecek.
İşten ayrılmak yapılacak en büyük aptallık olur
Hahahahaha benim ki de der titizdir dağınıklığı sevmez ama yaoan başkası olursaEv işlerini biraz salın , bırakın biriksin. Yahut bir arkadaş şöyle yapardı iyice gitecek giysi kalmayana kadar evi bok götürene kadar yapmazdı artık eşi yalvarırmış hadi temizleyelim nolur diye
Evet son 1 aydır çocuk etkileniyor mıtsuzluğumdan ödevlere bakmıyprum ilgilenmiyorum gerginim eve hizmetçiyimdeBen mi sinirliyim diyorum bu konuları okuyunca.
Eşim öyle küçük çocuklar gibi erkenden uyuklasa boğarım herhalde.
Bir dönem oğlumu uydururken uyuyakalıyordu artık uyutturmuyorum.
Gerçekten uykucu insan kadar sinir bozan az şey var.
Siz işten gelip her şeyi neden yapıyorsunuz?
Kavga çıkacaksa çıkar.
Çocuk etkilenmesin derken siz mutsuz oluyorsunuz çocuk yine etkilenecek.
Böyle de sizi rol model alacak çocuk.
Oturun konuşun bu böyle devam edecekse günlük yardımcı alın. Parası çıkınca anlar herhalde.
Hizmetçi misiniz siz?
Kesinlikle doğru söylüyorsunuzYapmayın siz de. Neden yapıyorsunuz. Hem her şeyi üstlenip hem şikayet ediyorsunuz. Çıkmayın alışverişe, geleni gideni siz düşünmeyin. Onun çamaşırlarını yıkamayın. Kıyafetlerini ütülemeyin. Zorlaştırın biraz hayatını. Eşi değil annesi olmuşsunuz.
Yapılması zorunlu işleri verin, yapmadığında öylece ortada kalsın assla ellemeyin mesela masayı eşiniz toplasın toplamadıysa hatırlatın yok hiç toplamadıysa ertesi güne kadar dursun ortada.Yaparmı ki bir iki gün dikkat ediyor sonra yine aynı uyku nedir mesela ben herkez yatmadan uyuyamıyorum biz ders çalışmaya gidiyoruz uada mutfak toplamaya gidiyorum bakmışım ki uyumuş
İşin bir de bu boyutu var. Evde yetişen bir kız çocuğu, annesini görerek büyüyor. Ev işleri, temizlik, yemek, çocuk büyütmek her şey kadının görevi olarak kodluyor şu anda. Kızınız için de böyle bir evlilik hayal etmiyorsanız bir an önce silkelenin.Böyle de sizi rol model alacak çocuk.
O zaman kavgadan korkmayacaksınız.Evet son 1 aydır çocuk etkileniyor mıtsuzluğumdan ödevlere bakmıyprum ilgilenmiyorum gerginim eve hizmetçiyimde
Kesinlikle doğru söylüyorsunjzYapmayın siz de. Neden yapıyorsunuz. Hem her şeyi üstlenip hem şikayet ediyorsunuz. Çıkmayın alışverişe, geleni gideni siz düşünmeyin. Onun çamaşırlarını yıkamayın. Kıyafetlerini ütülemeyin. Zorlaştırın biraz hayatını. Eşi değil annesi olmuşsunuz.
EvettBen de çalışıyorum, eşimle herseyi ortaklaşa yapıyoruz, herseyi bana yüklese yanımda barındırmam gider kedi , köpek bakarım sevaba geçerim bari , dile kolay 12 yıl bu herife hizmet edip bir de çalışmış, yazık olmuş giden yıllara ...
Çok haklısınız deneyeceğim olmassa ayrılacağımHata. O kim ki ömrünü ona adadın? Önce bunu düşün.
Ben ev hanımıyım. Çalışmıyorum. Evde senin kadar yıpranmıyorum. Çalışsam kesinlikle senin gibi kendimi yıpratmam.
Uşak mısın hizmetçi mi önce bunu düşün. Yaşın çok genç. İnan ki hata yapmışsın. Kimse için böyle yıpranma. Kimse kıymet bilmez.
Çalış. Kazan. Paşalar gibi kendin ye. Bu kötülüğü kendine yapma bak. İlerde başını taşlara vurursun. Ömrüm çürüdü dersin iş işten geçer. En güzel yaşların. Aklını kullan. Bencil ol.
Kesinlikleİş bölümü yapın eşinizde, sizin en sevmediğimiz işleri şunlar senin sorumlulukların artık diyerek tamamen ona bırakın. Hayat müşterek
Eşinizin de çocuğu o, yükseltmesin sesini.Şiddete meyilli. Değildir çocuk etkilenmesin diye kısa kesiyorum
Kendinize acıyın lütfen böyle bir adama 12 yıl tahammül etmeniz bile kendinize saygısızlık, bu tarz embesil heriflerin hizmetini yapmayın, kendinize göre yapın herseyi, düzelme çabası yoksa da şutlayın...Bende böyle düşümdüm açıkcası iyi bir baba olması iyi bir insan olması ev işi hariç ne istersem yapmaya çalışması durdurdu bu zmaan kadar ama anlayış saygı azaldı bende bittim
Deneyeceğim teşekkür ederimO zaman kavgadan korkmayacaksınız.
Alın karşınıza ya iş bölümü yapın yada eve yardımcı alın. Hiç birini kabul etmedi mi, o zaman ev işlerini bırakın. Çamaşırlar yıkanmasın bakalım ne yapacak? Yada yemek yapmayın kendi girsin pişirsin.
Bakalım ne yapacak? Mecbur pes edecek.
Evet çok doğru deneyeceğim olmassa güle güleKendinize acıyın lütfen böyle bir adama 12 yıl tahammül etmeniz bile kendinize saygısızlık, bu tarz embesil heriflerin hizmetini yapmayın, kendinize göre yapın herseyi, düzelme çabası yoksa da şutlayın...
Çok güzel mantıklı teşekkür ederimEşinizin de çocuğu o, yükseltmesin sesini.
Veya çocuk tv izlerken kapı kapatıp konuşun, çocuk sizi nerden duyacak.
Yetişemiyorum, şu işleri bi bölüşelim diyeceksiniz, burdan kavga çıkmamalı.
İşten gelip uyumak nedir bu arada, tam keyif.
Siz de bilirsiniz uyumayı, çok da istersiniz ama yapamıyorsunuz.
Önce fikren kendinizi güçlendirin, bu adam süs bitkisi olmadığına göre işe yarayacak.
Bu konularda şaşırıyorum, geriliyorum gerçekten.
Ataerkil bi ailede yetiştim, eşim kaskatı ataerkil zihniyetle yetistirilmiş ama bu başka bir boyut.
Artık evini kurmuş, çocuklu ve çalışan iki yetişkiniz.
Eşim iş yapmazsa evde huzur bulamaz.
Eşim otururken de ben kalkıp koşturmam, acıktım derse ne hazırlayacaksın diye sorarım.
Ayyy çok zor ama çok zevkli deneyeceğimYapılması zorunlu işleri verin, yapmadığında öylece ortada kalsın assla ellemeyin mesela masayı eşiniz toplasın toplamadıysa hatırlatın yok hiç toplamadıysa ertesi güne kadar dursun ortada.
İnanın en ufak ayrıntılar bile bende deneyeceğimOldukça yorucu ve çokda haklısınız.
Ya düzeninizde birşeyleri eksiltin, bırakın 4 4'lük olmasın ya da beyefendi azıcık üzerinizden yük alsın.
E bi zahmet yani.
Makine boşaltmakda bir insana yük olur mu, oluyor vallaha. Hiç kimse sesini çıkarmasın.
Zaten iş güç ev derken herşey yük oluyor.
Kesinlikle biri varsa dışarıya çıkılacalsa tmm ama az bi uzansın uyurAdam ev kedisi gibi sürekli uyuyor ay sinirim bozuldu böyle hayat mı olur..
Benim çocuklardan biri küçük daha anlamıyor, biri 8 yaşında.
Hiç öyle çocuklara yansımasın bir şey demiyorum.
Ben mutsuzsam herkes mutsuz olsun.
İpin ucu kaçtığında konuşmakla anlamıyorlarsa bi deliriyorum, herkes üstünkörü de olsa bir şeyler yapıyor, sonra akıl sağlığımıza tekrar kavuşup devam ediyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?