Çalışan kadın eş ve anne olmak bıktım

Hulyaozbk51

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
105
68
13
30
Kızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim

Son düzenleme:
Valla ben eşimin anası değilim. Bu da onun farkında. Ben annesi gibi etrafında pervane olup, 3 öğün besleyip hadi sen dinlen ben her şeyi yaparım demem. Bana yardım etmek zorunda. Biz eşiz anne-oğul değil. Ben evdeyim şu an çalışmıyorum. Eşim günde 10 saat çalışıyor. Yemek yapıyorum o ayrı ama işten gelince sofra kurar ya da toplar makineye çamaşır atar çay demler. Bazen yemek yapasım gelmez işten gelince o yapar. Uyuma mevzusuna bir şey diyemiyorum sabah çok erken çıkıyor ve ayakta çalışıyor eve gelince yarım saat o da kestiriyor. Ama bana yardımcı olmasa aramızda problem muhakkak olurdu. Benim annem babam 40 yıllık evli. Babam çalışırken de anneme yardım ederdi, annemde çalışan bir kadındı çünkü. Şimdi ikiside evde emekli. Yemekleri birlikte yaparlar evi babam süpürür. Ben öyle büyüdüm

Şiddete meyilli. Değildir çocuk etkilenmesin diye kısa kesiyorum

Çok güzelmiş sizin sistem işte babalarından ne görürlerse onu yapıyorlar

Oldukça yorucu ve çokda haklısınız.
Ya düzeninizde birşeyleri eksiltin, bırakın 4 4'lük olmasın ya da beyefendi azıcık üzerinizden yük alsın.
E bi zahmet yani.

Makine boşaltmakda bir insana yük olur mu, oluyor vallaha. Hiç kimse sesini çıkarmasın.
Zaten iş güç ev derken herşey yük oluyor.

Annem yillarca hayati kendine zehir etti o duzen temizlik takintisi yuzunden. Ev bitmez, her saniye dagilir kirlenir. Kendinize kural koyun. Sadexe su zmanalarda su kadar is.yapacagim diye. Aksi halde surekli kosturur ve hayatinizi cekilmez hale getirirsiniz. Her gun en azindan 2 saat ayaklarinizi bombos bir zihin ile uzatip keyif yapma kuraliniz olsun. Kahve rutini gibi dusunun. O 2 saat hicbir seyi aksatmaz.

12 yıldır nasıl bu durumu kabul ettiniz? Konuşmayı denediğinizde tepkisi ne oldu? Bu durumu eşinize nasıl aktardınız? Bazı erkekler 10 kere söylemeden anlamıyor ne yazıkki. Kadın çalışsa da çalışmasa da bence erkekler her türlü eşiyle görev paylaşımı yapmalı. En basitinden eve gelince o çay demlesin, kızın ödevlerini o yaptırsın, sınava hazırlıkta yardım etsin. Alışveriş işini o halletsin, kendisi toz alırken siz evi süpürün mesela. Sofra kurarken siz tabakları koyarken, o tencereyi getirsin, yemek sonrası birlikte sofrayı kaldırın. Öyle alıştırmak lazım en başından. Yoksa bunu kadının görevi gibi görüyorlar.

Babalarından ne görüyorlarsa diye bir şey yok babaları çalışan kadınla mı evli imiş çalışan kadınla evli erkek ev işine de ortak olacak yardım da değil direkt ev işine ortak olacak

Benim annem babam böyleydi. Eşimin ailesi tam tersi. Anne hizmet eder çocuklar - eşler yer kafasında. Ama benim eşim Allah’a şükür babasına benzememiş o konuda. Ben ev için kendimi strese sokmam. Bırakırım dağınık kalsın. O gün temizlik yapasım yok ama saçlarımı yapasım varsa saçlarımı yaparım. Kendime vakit ayırırım. Bu beni psikolojik açıdan rahatlatıyor çünkü.

Eşiniz etkisiz eleman oldukça daha çok yorulursunuz, eğer bu şekilde malak gibi yatıp hiçbir iş yapmayacaksa, değişmeyecek ise boşan, inan bana yükün azalır, bu kadar yorulmazsın...

Nasıl ettüm bilmiyorum tepkisi bağırmak üste çıkmak yapma demek yada yalandan sadece o anı kurtarmak için sofrayı toplamak oldu çok haklıısnız artık kararlıyım ya gidecek ya değişecek

Ben de çalışıyorum, eşimle herseyi ortaklaşa yapıyoruz, herseyi bana yüklese yanımda barındırmam gider kedi , köpek bakarım sevaba geçerim bari , dile kolay 12 yıl bu herife hizmet edip bir de çalışmış, yazık olmuş giden yıllara ...

Eşiniz etkisiz eleman oldukça daha çok yorulursunuz, eğer bu şekilde malak gibi yatıp hiçbir iş yapmayacaksa, değişmeyecek ise boşan, inan bana yükün azalır, bu kadar yorulmazsın...
Bende böyle düşümdüm açıkcası iyi bir baba olması iyi bir insan olması ev işi hariç ne istersem yapmaya çalışması durdurdu bu zmaan kadar ama anlayış saygı azaldı bende bittim

Yani. Eş demek hayatı ortaklaşa bölüşmek demek her anlamda. Ben tek başıma her şeyi yapacaksam neden yanımda dursun ki. Ekstra yük gibi bir şey, yükümü azaltacağına..

Ben mi sinirliyim diyorum bu konuları okuyunca.
Eşim öyle küçük çocuklar gibi erkenden uyuklasa boğarım herhalde.
Bir dönem oğlumu uyuturken uyuyakalıyordu artık uyutturmuyorum.
Gerçekten uykucu insan kadar sinir bozan az şey var.
Siz işten gelip her şeyi neden yapıyorsunuz?
Kavga çıkacaksa çıkar.
Çocuk etkilenmesin derken siz mutsuz oluyorsunuz çocuk yine etkilenecek.
Böyle de sizi rol model alacak çocuk.
Oturun konuşun bu böyle devam edecekse günlük yardımcı alın. Parası çıkınca anlar herhalde.
Hizmetçi misiniz siz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…