- 26 Şubat 2025
- 105
- 68
- 13
- 30
- Konu Sahibi Hulyaozbk51
-
Kocasını en iyi kendi tanır. Öyle çözüm üretmesi lazım ki bu düzen bozulmali. Yani kadın için çok zor durum.Adam çalışan kadına destek olmazken işsiz kadına olur mu?
İyice adamın eline düşecek.
İşten ayrılmak yapılacak en büyük aptallık olur
Şiddete meyilli. Değildir çocuk etkilenmesin diye kısa kesiyorumKavgadan korkuyorsanız geçmiş olsun.
Haklı olduğunuz konularda kavga çıkarsa çıksın derdim ama eşinizin huyu suyu ne, şiddete meyilli mi bilmiyorum.
İş bölümü yapmak yerine kavga eden insan kötüdür ayrıca, merhametsizdir.
Çok güzelmiş sizin sistem işte babalarından ne görürlerse onu yapıyorlarValla ben eşimin anası değilim. Bu da onun farkında. Ben annesi gibi etrafında pervane olup, 3 öğün besleyip hadi sen dinlen ben her şeyi yaparım demem. Bana yardım etmek zorunda. Biz eşiz anne-oğul değil. Ben evdeyim şu an çalışmıyorum. Eşim günde 10 saat çalışıyor. Yemek yapıyorum o ayrı ama işten gelince sofra kurar ya da toplar makineye çamaşır atar çay demler. Bazen yemek yapasım gelmez işten gelince o yapar. Uyuma mevzusuna bir şey diyemiyorum sabah çok erken çıkıyor ve ayakta çalışıyor eve gelince yarım saat o da kestiriyor. Ama bana yardımcı olmasa aramızda problem muhakkak olurdu. Benim annem babam 40 yıllık evli. Babam çalışırken de anneme yardım ederdi, annemde çalışan bir kadındı çünkü. Şimdi ikiside evde emekli. Yemekleri birlikte yaparlar evi babam süpürür. Ben öyle büyüdüm
Annem yillarca hayati kendine zehir etti o duzen temizlik takintisi yuzunden. Ev bitmez, her saniye dagilir kirlenir. Kendinize kural koyun. Sadexe su zmanalarda su kadar is.yapacagim diye. Aksi halde surekli kosturur ve hayatinizi cekilmez hale getirirsiniz. Her gun en azindan 2 saat ayaklarinizi bombos bir zihin ile uzatip keyif yapma kuraliniz olsun. Kahve rutini gibi dusunun. O 2 saat hicbir seyi aksatmaz.Çok haklısınız çok teşekkür ederim kızımda bazen sorumsuz oluyor genelde sorumluluk alır robot var kurutma makinası var ama yardımcı yokhastanede satın almada çalışıyorum ve kafam şişiyor artık aşırı düzen takıntım var çok yoruldum mutsuzumm 18 yaşında evlendik 20 yaşında doğum yaptım annem ve babamı 8 yaşında kaybettim yalnızımda
12 yıldır nasıl bu durumu kabul ettiniz? Konuşmayı denediğinizde tepkisi ne oldu? Bu durumu eşinize nasıl aktardınız? Bazı erkekler 10 kere söylemeden anlamıyor ne yazıkki. Kadın çalışsa da çalışmasa da bence erkekler her türlü eşiyle görev paylaşımı yapmalı. En basitinden eve gelince o çay demlesin, kızın ödevlerini o yaptırsın, sınava hazırlıkta yardım etsin. Alışveriş işini o halletsin, kendisi toz alırken siz evi süpürün mesela. Sofra kurarken siz tabakları koyarken, o tencereyi getirsin, yemek sonrası birlikte sofrayı kaldırın. Öyle alıştırmak lazım en başından. Yoksa bunu kadının görevi gibi görüyorlar.Kızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim
Babalarından ne görüyorlarsa diye bir şey yok babaları çalışan kadınla mı evli imiş çalışan kadınla evli erkek ev işine de ortak olacak yardım da değil direkt ev işine ortak olacakÇok güzelmiş sizin sistem işte babalarından ne görürlerse onu yapıyorlar
Tamamdır deneyeceğimİş bölümü yapmaya başlayın eşin mırın kırın ederse sende yapma para iste eve yardımcı gelsin çalışıyorsan bunlar ikinizin sorumluluğunda niye bunca yıl kendini yıprattın ki?
psikoloğada gidin lütfen
HarikasınızBabalarından ne görüyorlarsa diye bir şey yok babaları çalışan kadınla mı evli imiş çalışan kadınla evli erkek ev işine de ortak olacak yardım da değil direkt ev işine ortak olacak
Benim annem babam böyleydi. Eşimin ailesi tam tersi. Anne hizmet eder çocuklar - eşler yer kafasında. Ama benim eşim Allah’a şükür babasına benzememiş o konuda. Ben ev için kendimi strese sokmam. Bırakırım dağınık kalsın. O gün temizlik yapasım yok ama saçlarımı yapasım varsa saçlarımı yaparım. Kendime vakit ayırırım. Bu beni psikolojik açıdan rahatlatıyor çünkü.Çok güzelmiş sizin sistem işte babalarından ne görürlerse onu yapıyorlar
Eşiniz etkisiz eleman oldukça daha çok yorulursunuz, eğer bu şekilde malak gibi yatıp hiçbir iş yapmayacaksa, değişmeyecek ise boşan, inan bana yükün azalır, bu kadar yorulmazsın...Kızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim
Nasıl ettüm bilmiyorum tepkisi bağırmak üste çıkmak yapma demek yada yalandan sadece o anı kurtarmak için sofrayı toplamak oldu çok haklıısnız artık kararlıyım ya gidecek ya değişecek12 yıldır nasıl bu durumu kabul ettiniz? Konuşmayı denediğinizde tepkisi ne oldu? Bu durumu eşinize nasıl aktardınız? Bazı erkekler 10 kere söylemeden anlamıyor ne yazıkki. Kadın çalışsa da çalışmasa da bence erkekler her türlü eşiyle görev paylaşımı yapmalı. En basitinden eve gelince o çay demlesin, kızın ödevlerini o yaptırsın, sınava hazırlıkta yardım etsin. Alışveriş işini o halletsin, kendisi toz alırken siz evi süpürün mesela. Sofra kurarken siz tabakları koyarken, o tencereyi getirsin, yemek sonrası birlikte sofrayı kaldırın. Öyle alıştırmak lazım en başından. Yoksa bunu kadının görevi gibi görüyorlar.
O kadar doğru ki çok salağım ciddenEn çok korktuğum şeylerden biri bu evlilikte , tükenene kadar beklemeyin. Kim olursa olsun eş ya da evlat rahata alıştırırsanız sonra sizin göreviniz olur herşey. Her insan kendi sorumluluğunu bilmeli .
Ben de çalışıyorum, eşimle herseyi ortaklaşa yapıyoruz, herseyi bana yüklese yanımda barındırmam gider kedi , köpek bakarım sevaba geçerim bari , dile kolay 12 yıl bu herife hizmet edip bir de çalışmış, yazık olmuş giden yıllara ...Valla ben eşimin anası değilim. Bu da onun farkında. Ben annesi gibi etrafında pervane olup, 3 öğün besleyip hadi sen dinlen ben her şeyi yaparım demem. Bana yardım etmek zorunda. Biz eşiz anne-oğul değil. Ben evdeyim şu an çalışmıyorum. Eşim günde 10 saat çalışıyor. Yemek yapıyorum o ayrı ama işten gelince sofra kurar ya da toplar makineye çamaşır atar çay demler. Bazen yemek yapasım gelmez işten gelince o yapar. Uyuma mevzusuna bir şey diyemiyorum sabah çok erken çıkıyor ve ayakta çalışıyor eve gelince yarım saat o da kestiriyor. Ama bana yardımcı olmasa aramızda problem muhakkak olurdu. Benim annem babam 40 yıllık evli. Babam çalışırken de anneme yardım ederdi, annemde çalışan bir kadındı çünkü. Şimdi ikiside evde emekli. Yemekleri birlikte yaparlar evi babam süpürür. Ben öyle büyüdüm
Bende böyle düşümdüm açıkcası iyi bir baba olması iyi bir insan olması ev işi hariç ne istersem yapmaya çalışması durdurdu bu zmaan kadar ama anlayış saygı azaldı bende bittimEşiniz etkisiz eleman oldukça daha çok yorulursunuz, eğer bu şekilde malak gibi yatıp hiçbir iş yapmayacaksa, değişmeyecek ise boşan, inan bana yükün azalır, bu kadar yorulmazsın...
Yani. Eş demek hayatı ortaklaşa bölüşmek demek her anlamda. Ben tek başıma her şeyi yapacaksam neden yanımda dursun ki. Ekstra yük gibi bir şey, yükümü azaltacağına..Ben de çalışıyorum, eşimle herseyi ortaklaşa yapıyoruz, herseyi bana yüklese yanımda barındırmam gider kedi , köpek bakarım sevaba geçerim bari , dile kolay 12 yıl bu herife hizmet edip bir de çalışmış, yazık olmuş giden yıllara ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?