- 24 Şubat 2012
- 5.339
- 396
-
- Konu Sahibi ESMERSIRINE
günaydın İsyan,
Yaş pastayı kendinmi yapıyorsun,
tarifini yazabilir misin ?
patlıcanları alacalı soy canım.yuvarlak yuvarlak çok ince olmayacak şekilde dilimle.Bir süre tuzlu suda beklet.Daha sonra patlıcanları kızart,bir borcama dök.kıymayla soğanı güzelce kavur.Biraz salça ekle,baharat olaraka karabiber ekleyebilirsin.Bu kıymalı,salçalı karısıma sıcak su ekle ve hafif kaynaya kadar bekle.Kaynadıktan sonra bu harcı patlıcanların üzerine dök ve fırında 20-25 dk pişir.piştikten sonra maydanozla süsleyebilirsin üstünü..Ben böyle yapıyorum :))
tavada pişermi canım bide biber domates koymuyomusun kıymalı harca
evet canım koyabilirsin.Güzel olur..Kapaklı bir tavada olur canım,niye olmasın..
gofrettom hazırı yap ama şu yaş pasta tarifini dene derim ben yaparım herkes cok begenir
RULO YAŞ PASTA
Kek İçin
4 Yumurta
1 su bardağı şeker(su bardağı cok büyük olmayacak küçük su bardaklarıından)
1,5 su bardağı un (su bardağı cok büyük olmayacak küçük su bardaklarıından)
1 paket vaniya
1 paket kabartma tozu
1 kaç damla limon
yağlı kağıt
yapılışı : yumurta şeker çırpılır sonra vanilya ile çırpılır sonrada kabartma tozu üstüne bir kaç damla limon sıkılır un ilave edilir yağlı kagıda dökülür fırına konur .üstü kızardığında alınır rula şekline alınır soğuyunca rulo açılır zaten şeklini almıştır tepsiye alınır içine krem şanti dışına ben kakolu 3 dk puding kulanıyom pişirmeden 3 dk çırpıyosun sonra dışına hindiztan cevize isteğe göre içine muz afiyet olsun
ay marka vermeyim diye ne diyeceğimi bilemedim uzun kek dedim kızlar.Hani üzerinde çay keyfi yazan kekler oluyor ya,mozaik,meyveli,kakaolu fln.O keklerden bahsediyorum iştee :)))
gofrettom hazırı yap ama şu yaş pasta tarifini dene derim ben yaparım herkes cok begenir
RULO YAŞ PASTA
Kek İçin
4 Yumurta
1 paket vaniya
1 paket kabartma tozu
1 kaç damla limon
yağlı kağıt
yapılışı : yumurta şeker çırpılır sonra vanilya ile çırpılır sonrada kabartma tozu üstüne bir kaç damla limon sıkılır un ilave edilir yağlı kagıda dökülür fırına konur .üstü kızardığında alınır rula şekline alınır soğuyunca rulo açılır zaten şeklini almıştır tepsiye alınır içine krem şanti dışına ben kakolu 3 dk puding kulanıyom pişirmeden 3 dk çırpıyosun sonra dışına hindiztan cevize isteğe göre içine muz afiyet olsun
kızlar bu aksam benım evde hıc yemegım yok halada bı fıkrımmm yokkkk ne yapıcam benn yaaaa sadece
daha önceden yapıp altını kaptır kpatmaz kavanoza koydugum corbam var okadar
tavsıye ederım kzılar cok buyuk rahatlık corba yapınca asla 2 kısılık yapmam hep bıraz fazla yapıp sıcak sıcka konserve şişesıne koyup agzını kapatırım istersen 3haftasonra ye hiç bişey olmuyo ve dolapta çeşit çeşit corba oluyo.
kızlar bu aksam benım evde hıc yemegım yok halada bı fıkrımmm yokkkk ne yapıcam benn yaaaa sadece
daha önceden yapıp altını kaptır kpatmaz kavanoza koydugum corbam var okadar
tavsıye ederım kzılar cok buyuk rahatlık corba yapınca asla 2 kısılık yapmam hep bıraz fazla yapıp sıcak sıcka konserve şişesıne koyup agzını kapatırım istersen 3haftasonra ye hiç bişey olmuyo ve dolapta çeşit çeşit corba oluyo.
patlıcanları alacalı soy canım.yuvarlak yuvarlak çok ince olmayacak şekilde dilimle.Bir süre tuzlu suda beklet.Daha sonra patlıcanları kızart,bir borcama dök.kıymayla soğanı güzelce kavur.Biraz salça ekle,baharat olaraka karabiber ekleyebilirsin.Bu kıymalı,salçalı karısıma sıcak su ekle ve hafif kaynaya kadar bekle.Kaynadıktan sonra bu harcı patlıcanların üzerine dök ve fırında 20-25 dk pişir.piştikten sonra maydanozla süsleyebilirsin üstünü..Ben böyle yapıyorum :))
bende böyle yapıyorum ama son zamanlarda patlıcanı bütün olarak kızartıp karnıyarık şeklinde yapmak daha pratik geliyor :)))
Karnıyarık hiç yapmadım canım,niyeyse beceremiyecekmişim gibi geliyor hep bana ve her seferinde yapmaktan vazgeçiyorum :)))
aslında daha kolay biliyor musun :) çünkü musakka da tek tek o yuvarlakları kızartmak daha uzun sürüyo , karnıyarıkta uzun uzun 5-6 patlıcan 1 seferde tavada kızartıp hazırlamış olduğumuz harcı içine doldurup fırına sürmek nedense daha pratik geliyor bana bir dene derim canım :))
ben bunu duydum ama hiç denemedim canım, peki soğuyunca dolabın alt kısmına mı koyuluyor sanırım öyle mi ???
Buzlukta mı bekletecez peki canım konserve şişelerini:26:
cnmm kesınlıkleee cok raht bısey tadında faln dgişme olmuyooo aynı ılk gun yaptıgın gıbı oluyoo sıcak sıcak kapatıyosun konserve mantıgı dolaba koymasan bıle bısey olmaz ama ben yınede koyuyoprum buzluga degıl ama normal dolap kısmınaa cnm buzluktaa catlar zaten konserve şişeleri
cnmm kesınlıkleee cok raht bısey tadında faln dgişme olmuyooo aynı ılk gun yaptıgın gıbı oluyoo sıcak sıcak kapatıyosun konserve mantıgı dolaba koymasan bıle bısey olmaz ama ben yınede koyuyoprum buzluga degıl ama normal dolap kısmınaa cnm buzluktaa catlar zaten konserve şişeleri
teşekkürler canım.çok işime yarayacak bu bilgi
ben hiç konserve yapmadım nedense tutmaz, patlar, çatlar, kapağını iyi kapatamam falan diye hep kaçındım ama bunu bir kez denicem çorbayı fazla yapıp :)) bakalım olacak mı becerbilicek miyimsağol canım paylaşım için
rulo yaş pasta
kek için
4 yumurta
1 paket vaniya
1 paket kabartma tozu
1 kaç damla limon
yağlı kağıt
yapılışı : Yumurta şeker çırpılır sonra vanilya ile çırpılır sonrada kabartma tozu üstüne bir kaç damla limon sıkılır un ilave edilir yağlı kagıda dökülür fırına konur .üstü kızardığında alınır rula şekline alınır soğuyunca rulo açılır zaten şeklini almıştır tepsiye alınır içine krem şanti dışına ben kakolu 3 dk puding kulanıyom pişirmeden 3 dk çırpıyosun sonra dışına hindiztan cevize isteğe göre içine muz afiyet olsun