çalışan hanımların korkulu rüyası akşama kolay pratik ne pişirsem öneriler ??

becerirsin kuzum...keki sütle ıslatmayı unutma...ben ilk yaptığımda unutmuşum sünger gibi olmuştu içi :KK1::KK1::KK1: benimde pasta keki...:KK1::KK1::KK1: valla evde uğraşmaktan daha kolay ve güzel oluyor :KK56::KK56:

inşallah hayatım, paylaşırım burdan sonucu :)
keki sütle ıstlatınca çekmesini bekleyecekmiyim pekin ?
cahil soruları kusura bakma zuzu :)

inşallah hayatım, paylaşırım burdan sonucu :)
keki sütle ıstlatınca çekmesini bekleyecekmiyim pekin ?
cahil soruları kusura bakma zuzu :)

bir 2-3 dakika beklet kuzum çok beklemesine gerek yok...emin ol güzel olacak ama arasına meyva koy tamam..

tamam isyancım, kivi çilek muz yakışır sanırım :)
üzerine ne koyuyorsun süsleme şeylerindenmi fındık fıstıkmı ?

valla tatlım üzerinide ben meyve ile süslüyorum...eğer üst pastanın dışı kakaolu ise üzerine beyaz çikolatayı rendeliyorum onu serpiştiriyorum tam tersi ile normal bitter çikolata rendeleyip serpiştiriyorum..

valla tatlım üzerinide ben meyve ile süslüyorum...eğer üst pastanın dışı kakaolu ise üzerine beyaz çikolatayı rendeliyorum onu serpiştiriyorum tam tersi ile normal bitter çikolata rendeleyip serpiştiriyorum..

anladım canım çook sağol deneyeceğim en kısa zamanda :)

selam arkadaşşlarr :)

ben biraz geriden geliyorum galiba ama bir kaç sayfa okudum sizlerde pastalar böreklerr ohhh ellerinize sağlıkk :)

:KK1::KK1::KK1: şekerim bugün hazırdan yapcam yaa:KK1::KK1:yoksa yetiştiremem:KK1::KK1:
markettn kek alıcam..krem şantiti arasına sürem içine muz...üstüne pudingle kaplıcam..heryerine muz koyucam:KK1::KK1::KK1:
çok kolay tarif değilmi:KK1::KK1::KK1:

Ben hazır pasta tabanlarının tadını ve kokusu beğenmiyorum kızlar ya.Onun yerine marketten uzun keklerden alıyorum.o kekleri ortadan kesiyorum ve onun üzerine sürüyorum kremayı.Daha lezzetli oluyor bence.bir defa da öyle deneyin derim:KK34:

ÇARLİSTON BİBER SALATASI
300g çarliston biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
5 diş sarımsak
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı yoğurt
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Tavaya sıvıyağı alarak ısıtın ve sarımsakları ilave ederek 2-3 dakika kadar soteleyin. Yıkayıp kuruladığınız biberlerin içlerini çıkartarak doğrayın. Ve sarımsakların üzerine ekleyerek 4 dakika kadar da biber ve sarımsakları birlikte soteleyin. Su, karabiber, pul biber, ceviz ve tuzu ekleyin. Su çekilene kadar pişirin ve su tamamen çekildiğinde ocaktan alarak sirkeyi ilave edin. Biberler soğuduktan sonra yoğurt ile karıştırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

BU tarifi hep yaparım,çok lezzetli oluyor kızlar..deneyin.kısa sürede yapılan hoş bir lezzet:KK34:

ÇARLİSTON BİBER SALATASI
300g çarliston biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
5 diş sarımsak
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı yoğurt
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Tavaya sıvıyağı alarak ısıtın ve sarımsakları ilave ederek 2-3 dakika kadar soteleyin. Yıkayıp kuruladığınız biberlerin içlerini çıkartarak doğrayın. Ve sarımsakların üzerine ekleyerek 4 dakika kadar da biber ve sarımsakları birlikte soteleyin. Su, karabiber, pul biber, ceviz ve tuzu ekleyin. Su çekilene kadar pişirin ve su tamamen çekildiğinde ocaktan alarak sirkeyi ilave edin. Biberler soğuduktan sonra yoğurt ile karıştırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

BU tarifi hep yaparım,çok lezzetli oluyor kızlar..deneyin.kısa sürede yapılan hoş bir lezzet:KK34:

çok güzelmiş bu tarif teşekürler, ailece biberi çok severiz her türlüsünü, bunu denicemm canım

slm kızlar nasılsınız ? uzun kek nasıl oluyo kuzum ya özelden marka ad ı verirmisin ? bide bugun patlıcan musakka pilav yapmayı düşünüyom patlıcan mussakka yapan arkdaşım varmı ilk defa yapacamda :KK56:

slm kızlar nasılsınız ? uzun kek nasıl oluyo kuzum ya özelden marka ad ı verirmisin ? bide bugun patlıcan musakka pilav yapmayı düşünüyom patlıcan mussakka yapan arkdaşım varmı ilk defa yapacamda :KK56:

selam canım :)

uzun kek ilk defa duydum ben yaa nasıl ki :)

patlıcanları alacalı soy canım.yuvarlak yuvarlak çok ince olmayacak şekilde dilimle.Bir süre tuzlu suda beklet.Daha sonra patlıcanları kızart,bir borcama dök.kıymayla soğanı güzelce kavur.Biraz salça ekle,baharat olaraka karabiber ekleyebilirsin.Bu kıymalı,salçalı karısıma sıcak su ekle ve hafif kaynaya kadar bekle.Kaynadıktan sonra bu harcı patlıcanların üzerine dök ve fırında 20-25 dk pişir.piştikten sonra maydanozla süsleyebilirsin üstünü..Ben böyle yapıyorum :))

X