- 25 Mayıs 2012
- 21.371
- 7.610
-
- Konu Sahibi ESMERSIRINE
yok şekerim...henüz düşünmüyoruz..4-5 ay sonra inş düşünmeye başlıcaz...sen evlisin.. ne zaman evlendin...varmı çocuk falan..bılıorum ama o sekılde hıc denemedım dur bu haftada öle yapım bakim:)
bebiş varmı?
ciğeri nasıl pişiriyon canım domates biber koyuyomusun ?
yok canım biber ve domates koymuyorum ben..Ciğeri yıkamam mesela.Havlu peçetelerle bastıra bastıra kanını alırım,çünkü ciğer yıkanmaz.Yıkanan ciğer sert ve lezzetsiz olur.Daha sonra yağı iyice kızdırdırıp rengi değişene kadar ciğeri güzelce kavururum.ocağın altını kapatmaya yakın karabiber ve kekik serperim.Hım hımmm çok güzel oluyor valla :))
her gün makarna yapıp yapıp yiyesim geliyo bazen
öğrenciyken sadece makarnayla besleniyodum sürekli doktora taşınıyodum
evlendiğimden beri düzenli besleniyorum ama bu yemek işi hiç bana göre değil ya
bende çok zorlanıorum hergün düşün düşün hafayı sıyıracam sankı az şey düşünüormuşuz gibi bide yemek derdi bütün gün akşama onumu yapsam bunumu yapsam bitmio bir türlü ama en kolayı çorba ve değişik soslarda makarna :) mesela dün tavuk suyu çorbası ve erişte yapmıştım yoğurtlu ve kıyma soslu :)
tşek ederim canım et gbi sonundamı tuz koyuyon bide yağ ve kendi suyuylMI pişiyo eline sağlık ..
Evet pişmeye yakın en son tuzunu atıyorum canım.su eklemiyorum ben ama..Ay kendimi yemek konusunda bilir kişi gibi hissettim bir an ama hiççç öyle değilsadece 3 yıldır yemek yapıyorum
bana göre deneyimlisin pratiksin bide
herkese selammmmm :)
selam kızlar. Ben de aynı dertten müzdaripim. Yeni geldim eve. yemek namına hiç bir şey yok. akşamdan kalanı öğlen eşim yiyor. her güne yemek derdi. Bugün patlıcan yemeği bulgur pilavı yapıcam. Yemeğein bütün malzemeleri çiğden. soğanı biberi tencereye doğrayıp üstüne küp küp doğranmış patlıcan salça su. biraz kaynatıp kısıyorum altını. kendi kendine pişiyor. Ocaktan almaya yakın tuzunu baharatını atıyorum. o pişerkende bulgur pilavı çakıcam. yanınada yoğurt.
canım benim bu saatemi geliyon braz daha erken miş fikirlerini bekliyoz evet patlıcan yemeği yanına pirinç yada bulgur süperr
benımkılerrr öglende caya gelıceklerrrr çay tarzı hazırlıycammm
-makarna saltası
-kısır
-gül böreği
-kurabiye
-kek
-zeytinyağlı sarma
benım menum bunlarrrrr yeter hearldeee dimi
evet tatlım 3 gibi geliyorum, öğretmenim ben. Güzel olmuş bu topik bende paylaşırım fikirlerimi. Ben hafta sonu mutlaka poaça,börek falan yapıyorum kahvaltı yapıyoruz onlarla 10 dk. dadolabımda sigara böreği,annemin yaptığı mantı, köpfe falan oluyo çok sıkışınca çıkarıyorum. fırın yemeklerinın bazıları pratik oluyo. tavuk,patates falan. Mesela ben de dün fırında patates yanına da soğanlı kıymayı kavuruverdim. pratik güzel oldu.