çalışan hanımların korkulu rüyası akşama kolay pratik ne pişirsem öneriler ??

canım görev yaptığımız ilçede dışarı çıkıp yeme imkanımız olmadığından,
il merkezinde markete gidince hazır gıdalardan bolca alıyoruz,canımız çekiyor :KK1:
eşim kısır seviyor ama akşam yemeği niyetine değilde öğle molasında eve geçiyoruz ozaman yapıyorum.
körili tavukta çok basit benim uydurmam :KK1:
eşim tavuk sevmediği için bol baharatla bi şekilde kandırıp yediriyorum:KK9:
tavuk göğsünü küp küp doğra,azıcık yağlı tavada pişmeye bırak,sıcak suda ilave edebilirsin.
suyunu çektirince,kapatacağına yakın içine şunları koy karıştır,2 dk daha pişir tamamdır:)
1 tatlı kaşığı salça,
1 t.kaşık köri sos,
1 t.kaşık şili sos
1 t.kaşık hot pepper sos
bir fiske kimyon,karabiber ve tabiki dilediğin kadar tuz.

yaptığımız patates püresini servis tabağına alıyoruz ve körili tavuk sotemizi de üzerine koyup afiyetle yiyoruz :KK56:

tşk ederim hayatım tarif cok kolay güzel

Akşamdan patlıcanlarını kızarttığım ve ertesi gün kıymalı,salça soslu harcını hazırlayarak işten eve gelir gelmez fırına sürdüğüm patlıcan musakka.Yanında pilav..bu aklıma gelen kolay menülerden biri :))

Fırında tavuk ve baharatlı patates,yanında makarna,bir diğer menü

çorba ve salata ama ana menü bol kıymalı,yoğurtlu makarna :))

patates kızartma,köfte,salata

börek,ayran

yaz geliyor bol sebze kızartması,yoğurt

Bulgur pilavı,patates yemeği,cacık

Bunlar benim kolay menülerim,aklıma geldikçe yazarım yine :))

Buarada güzel topik olmuş:KK34:

saol canım benim tariflerini bekliyoz uyumlu eşleştirmelerrini vala buraya bakarak bi haftayı bitiririm tava böreği tarifini istiyoruz.

pilav,ciğer yanına bol sumaklı soğan salatası..:KK56: puff canım istedi şimdii :)) Ciğer hemencik pişiveriyor,kısa sürede yapılabilen bir menü bu da :)

tana böreği ne ola ki:44: gözleme gibi birşey mı

tava böreği ayy yalnız yazmışımm :KK1::KK1::KK1:

iSyan eşleştirmelerin cok güzel cok uyumlu Hosgeldin tekrar kuzum

saol kuzumm :KK16::KK16::KK16:

Tava böreğini kıymalı harçla denediniz mi,muhteşem oluyor.Denemediyeseniz kesinlik tavsiye ederim.Yanına da ayran ohhh misss :))

ben peynirli, kabaklı falan yapıyorum patatesli süper oluyor...miss gibi :KK16::KK16::KK16:

saol canım benim tariflerini bekliyoz uyumlu eşleştirmelerrini vala buraya bakarak bi haftayı bitiririm tava böreği tarifini istiyoruz.
-MALZEMELER-
2 yufka
yarım su bardağı süt
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Dilediğiniz börek harcı
(kıyma,patates,peynir vs.)

- Süt, yumurta ve yağ bir kapta karıştırılır.

- Teflon tavaya biraz yağ sürülüp bir yufka dışarı sarkacak şekilde serilir ve karışımdan sürülür.

- Diğer yufkanın yarısı parçalanarak serilir, süt karışımından ara ara sürülür.

- Üzerine istediğimiz harç dökülür.(kıyma,patates,peynir vs.)

- Kalan yarım yufka yine süt karışımından sürülerek serilir.

- Sarkan yufkalarla üstü iyice sarılır ve orta ateşte iyice kızarıncaya kadar kızartılır, ters çevirilerek tekrar diğer tarafı kızartılır.

- Dilimleyerek servis yapılır, afiyet olsun:))

tatlım ben 3 yufka ile büyük tavada yapıyorum teflon tavada.. teflon tavayı az yağla..
en alta yufkayı ser...kalan kısımları dışarda kalsın..
sonra üstüne 1 yuflayı orta büyükte parçala..ve üstüne ser parça parça...ama bunu yaparken süt-yağ karışımını sürmeyi unutma her kata..
1 yufayı bitirdikten sonra harcını koy..
aynı şekilde 2. yufkatıdada döşe..süt yağ karışımı ile..
en altttaki kalan yukanın dış kısımları ile kapat...süt yağ karışımını üzerine sür ve yumurta sarısını sür..
sonra önce alt kısmı kızart 2-3 dakikada oluyor..
bir yuvarlak tepsi yada kapak yardımı ile çevir diğer kısmını kızart...en fazla 10 dakikanı alır..

-MALZEMELER-
2 yufka
yarım su bardağı süt
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Dilediğiniz börek harcı
(kıyma,patates,peynir vs.)

- Süt, yumurta ve yağ bir kapta karıştırılır.

- Teflon tavaya biraz yağ sürülüp bir yufka dışarı sarkacak şekilde serilir ve karışımdan sürülür.

- Diğer yufkanın yarısı parçalanarak serilir, süt karışımından ara ara sürülür.

- Üzerine istediğimiz harç dökülür.(kıyma,patates,peynir vs.)

- Kalan yarım yufka yine süt karışımından sürülerek serilir.

- Sarkan yufkalarla üstü iyice sarılır ve orta ateşte iyice kızarıncaya kadar kızartılır, ters çevirilerek tekrar diğer tarafı kızartılır.

- Dilimleyerek servis yapılır, afiyet olsun:))

sen daha güzel tariflemişsin ben sütte kullanıyorum daha lezzetli oluyor..

Hımm eminim çok güzel olur.
Harcınızda kıyma dışında soğan, baharat vs neler var sorabilir miyim?
Teşekkürler.

Buraya kadar gelmişken menüyü yazayım.
Benim için için peynirli salata, eşim için ton balıklı salata ve ayrandı akşam ki menü...

evet kıyma dışında küçük bir soğan rendesi,çok az salça ve bir tatlı kaşığı kadar karabiber ilave ediyorum.

ısyancım sen değil ben yanlış yamzışım tana böreği diye:KK1:
uğraştırır ama bu ya. ben gözleme gıbı hazır yufkayı alıyorum ortaya lor maydonoz tavada oh mıs:KK1:

bende çok zorlanıorum hergün düşün düşün hafayı sıyıracam sankı az şey düşünüormuşuz gibi bide yemek derdi bütün gün akşama onumu yapsam bunumu yapsam bitmio bir türlü ama en kolayı çorba ve değişik soslarda makarna :) mesela dün tavuk suyu çorbası ve erişte yapmıştım yoğurtlu ve kıyma soslu :)

sulu mu yaptın canım zeytinyağlımı afiyet olsun

sulu yaptım canım. zeytinyağlı yaparsam yanına bikaç bişey ekleme gereği duyuyorum o yüzden genelde tercihim sulu..
akşam cacık yaptım az makarna.. geçti gün. bugünde aklımda sebze yemeği var türlü gibi yapcam bakalım..

bu konuyu sevdim bende iş yerinde sabahtan akşama kadar ne pişirsem diye düşünüyorum.
eşim ne pişirsem onu yer hatta bazen kendisi yapar
ama illa pilav olacak yemeğin yanında mesela fasulye yaptım ekmeği ban ban ye diyorum yok pilavda olsun diyor

çok güzel bir topik olmuş özellikle eşi benım gıbı boğazına düşkün olan hanımlar için.

bende pek fazla tarif yok ama genel olarak yaptıklarımı yazıyım size.

5 tane kabak dışını soymadan küçük parmak kalınlıgından biraz daha ince olucak şekilde dogruyoruz soganları pembelestırıp bıraz bıber salcası bıraz da domates salcası ıle kavurup atıoruz ıcıne uzerıne gelıcek kadrda su koyuyoruz ve 15dkda hazır yanınada pilav cacık cok lezız oluo.

bırde su fırın poşetlerı çok pratık oluo patateslerı soyup ırı ırı dograyın ıcerısıne yıycegınız kadar baget tuz karabıber kımyon kekık 1 domates ve biberle harmanlayın unladıgınız poşete doldurun agzını kapatıp ıgne ıle bırkac delık açin 200 derecede 1 saate yakın pişirin.inanılmaz lezzetlı oluo.ve 2dk hazır ederken bır yandan pilav bır yandan ayran çalkalayın ve hatta butun evı toparlayıp supurup sıler arkasından sofayı hazırlarsınız:):)

mutlaka buzlukta onceden hazır ettıgınız köfteler vardır ben sabahtan çıkartıyorum ve akama bır guel kızartıoyorum.

çorbadada genelde tarhana ve mercımek yaparım ve bıraz cokca2 3 gun yerız :)

işimiz zor hatunlar bırbrımıze destek olalım :)

Son düzenleme:
çok güzel bir topik olmuş özellikle eşi benım gıbı boğazına düşkün olan hanımlar için.

bende pek fazla tarif yok ama genel olarak yaptıklarımı yazıyım size.

5 tane kabak dışını soymadan küçük parmak kalınlıgından biraz daha ince olucak şekilde dogruyoruz soganları pembelestırıp bıraz bıber salcası bıraz da domates salcası ıle kavurup atıoruz ıcıne uzerıne gelıcek kadrda su koyuyoruz ve 15dkda hazır yanınada pilav cacık cok lezız oluo.

bırde su fırın poşetlerı çok pratık oluo patateslerı soyup ırı ırı dograyın ıcerısıne yıycegınız kadar baget tuz karabıber kımyon kekık 1 domates ve biberle harmanlayın unladıgınız poşete doldurun agzını kapatıp ıgne ıle bırkac delık açin 200 derecede 1 saate yakın pişirin.inanılmaz lezzetlı oluo.ve 2dk hazır ederken bır yandan pilav bır yandan ayran çalkalayın ve hatta butun evı toparlayıp supurup sıler arkasından sofayı hazırlarsınız:):)

mutlaka buzlukta onceden hazır ettıgınız köfteler vardır ben sabahtan çıkartıyorum ve akama bır guel kızartıoyorum.

çorbadada genelde tarhana ve mercımek yaparım ve bıraz cokca2 3 gun yerız :)

işimiz zor hatunlar bırbrımıze destek olalım :)

fırın poşetinde olanı bende yapıyorum ciden güzel oluyor...ben ona tavuk göğsünüde yapıyorum..tavuk göğsünü kuşbası doğruyorum..havuç, bezelye falanda katıyorum bahatar ve yağınıda koyuyorum ama poşetleri delmiyorum..çok güzel oluyor..içine istersen patateste doğrayabilirsin..

fırın poşetinde olanı bende yapıyorum ciden güzel oluyor...ben ona tavuk göğsünüde yapıyorum..tavuk göğsünü kuşbası doğruyorum..havuç, bezelye falanda katıyorum bahatar ve yağınıda koyuyorum ama poşetleri delmiyorum..çok güzel oluyor..içine istersen patateste doğrayabilirsin..

bılıorum ama o sekılde hıc denemedım dur bu haftada öle yapım bakim:)
bebiş varmı?

X