Çalışan hamiş anneler...

Ecsc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2016
89
31
34
çalışan hamiş anneler iş yerinizde zamanınız nasıl geçiyor? ben eve gidince kendimi çok yorgun hissediyorum çok da yorulmadığım halde. bir de bebek durmak bilmiyor hep kıpır kıpır...üstüne bu sıralar uykusuzluk da baş göstermeye başladı. benim izne ayrılmama iki buçuk hafta kaldı. siz de durumlar nasıl

ben de çalışıyorum eve gidince yemek yaptıktan sonra bu aralar uykum geliyor biraz da geç uyuyorum ondan da kaynaklanıyor olabilir, bakalım son haftalarım bi gelse , daha iznime çok var malesef :KK55:

Çabuk geçiyor zaman :) ama ev işleri bazen çalışmaktan daha da zor geliyor. Belki de işten sonra evle uğraşmak zor geliyor

Benim de iznime çok var ya... :anneadayı:
Akşamları yorgunluk mahvediyor beni ve sabahları resmen kendimi kazıyarak kalkıyorum yataktan.

35.haftama gireceğim eşim 32.haftadan beri ayrıl ayrıl başımın etini yiyor. Bende iznimi doğum sonrası için daha gerekli olduğunu düşünüyorum... Akşamları da laf işitmeyeyim de çok da sesimi çıkaramıyorum. Sizlerde mi 37.haftaya kadar beklemeyi düşünüyor musunuz

ben de 37. haftaya kadar beklemeyi düşünüyorum, inşallah çok zor olmaz :anneadayı: sonrasında bebişimle vakit geçirmek daha güzel :anne:

Ben de öyle düşünüyorum açıkçası 13 haftayı doğumdan sonra kullanmayı düşünüyorum. Iznim de bittikten sonra rapor almaya çalışacağım en kötü birkaç ay ücretsiz izin :KK43:

Ben de 32de calisabilir raporu aldim sat.a gore gelecek hafta son haftam ama dayanamiyorum artik. Ders sayim az olmasina ragmen nefes kontrolunde zorlaniyorum ve cuma gunu doktora gidip calisamaz raporu alicam en azindan marta kadar kafam rahat olacak 1 ay dayandım:KK66:

Ben de 32de calisabilir raporu aldim sat.a gore gelecek hafta son haftam ama dayanamiyorum artik. Ders sayim az olmasina ragmen nefes kontrolunde zorlaniyorum ve cuma gunu doktora gidip calisamaz raporu alicam en azindan marta kadar kafam rahat olacak 1 ay dayandım:KK66:

Öğretmensiniz sanırım. Nasıl bir yol izlemeyi planlıyorsunuz izin konusunda benim kafam allak bullak

Öğretmensiniz sanırım. Nasıl bir yol izlemeyi planlıyorsunuz izin konusunda benim kafam allak bullak
Evet öğretmenim. Normalinde sat.a gore 27 kasim dogum tarihi ama doktorum c.tesi kontrolumde 10 gun sonra hazirliklarini tamamlamis ol cati muayenesine gel beklemeye baslicaz dedi bu yuzden calisabilir raporunu bozdurucam doktoruma.
Calistigim 4 haftayi dogum sonrasina aktarmis oldum çalışarak ve marta kadar dogum izninde olucam. Sonrasini bebegimin durumuna göre ayarlamak istiyorum. Ders sayim zaten az ya çalışırım ya da hazirana kadar ayliksiz izine çıkarım diyorum. Bu dusuncemi idare ile de paylastim yerime gelecek olan gorevlendirme öğretmenle ona gore konusacaklar.

Benim doğumun yaza denk geliyor öğretmenim muhtemel doğum 16 haziran.dogum sonrası iki ayım boşa gidiyor yani. Benim durumumda olan var mı

Benim de doğum tarihim kasım sonu aralıkbaşı gibi. ilçe emrindeyim ne yazıkki bir okulum yok şu An konuşup halledebileceğim... Bu dönemde izne ayrılacağım için görevlendirmemi yapmadılar normal memur gibi her gün saat 08.30 akşam 17.30 mesai ilçede. Evet okuldaki gibi kesinlikle yorulmuyorum fakat zamanımın tamamı gidiyor ne yazıkki... Ay çok konuştum sanırım ben de sizin gibi yapacağım. marta kadar izin sonrasında alabilrsem rapor yada ücretsiz izin...

Benim doğumun yaza denk geliyor öğretmenim muhtemel doğum 16 haziran.dogum sonrası iki ayım boşa gidiyor yani. Benim durumumda olan var mı

Daha geç olabilecek gibi ise 32.haftada mutlaka bildirin. arkadasım bildirmediği için boşuna 5 haftası yandı. sadece 8 hafta kullandı

Benim de doğum tarihim kasım sonu aralıkbaşı gibi. ilçe emrindeyim ne yazıkki bir okulum yok şu An konuşup halledebileceğim... Bu dönemde izne ayrılacağım için görevlendirmemi yapmadılar normal memur gibi her gün saat 08.30 akşam 17.30 mesai ilçede. Evet okuldaki gibi kesinlikle yorulmuyorum fakat zamanımın tamamı gidiyor ne yazıkki... Ay çok konuştum sanırım ben de sizin gibi yapacağım. marta kadar izin sonrasında alabilrsem rapor yada ücretsiz izin...
Avantajı var aslında bulunduğunuz durumun. Benim de ilk bebegim ve mesai arkadaslarim bebeklerini cok kucukken biraktiklarina cok pisman bu yuzden hep uyariyorlar beni. Hakkimizda hayirlisi olsun insallah

Nasıl yani canım?

Onun eylül başı oldu doğum yani kalan 5 haftasını kullanamadı bildirmediği için. doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta izin kullanabiliyoruz ya 32.haftada teslim edip 37. Haftaya kadar çalışıp kalan 5 haftayı doğumdan sonraya akatarabiliyoruz ya o kalan 5 haftayı akataramadı bildirmediği için. Yani doğum tarihlerinizi ayarlayın ne olursa olsun bildirin sizin lehinize.

Avantajı var aslında bulunduğunuz durumun. Benim de ilk bebegim ve mesai arkadaslarim bebeklerini cok kucukken biraktiklarina cok pisman bu yuzden hep uyariyorlar beni. Hakkimizda hayirlisi olsun insallah

Bilmiyorum artık avantaj mı dezavantaj mı. nereye gideceğim ne yapacağım hiç belli değil. dediğiniz gibi hakkımızda hayırlısı...

Bilmiyorum artık avantaj mı dezavantaj mı. nereye gideceğim ne yapacağım hiç belli değil. dediğiniz gibi hakkımızda hayırlısı...
Siz yine bildirin raporla ya da izinle donemi kapatacaginizi bilsinler ona gore program yapsinlar. Seneye de insallah evinize yakin yere cikar gorevlendirmeniz.

Onun eylül başı oldu doğum yani kalan 5 haftasını kullanamadı bildirmediği için. doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta izin kullanabiliyoruz ya 32.haftada teslim edip 37. Haftaya kadar çalışıp kalan 5 haftayı doğumdan sonraya akatarabiliyoruz ya o kalan 5 haftayı akataramadı bildirmediği için. Yani doğum tarihlerinizi ayarlayın ne olursa olsun bildirin sizin lehinize.
Benim doğum da nasip olursa Şubat'ın ilk haftası olacak sezaryen doğum olacak zorunlu sebeple. Karne günü 36 haftalık olacağım ve o zamana kadar çalışmak istiyorum inşallah. Şimdi 32 haftada çalışabilir raporu alırsam kalan 4-5 haftayı aktarmak için dilekçe mi yazıyoruz yoksa 36 haftaya kadar çalıştığım için otomatik olarak aktarılmış mı oluyor canım?

Benim doğum da nasip olursa Şubat'ın ilk haftası olacak sezaryen doğum olacak zorunlu sebeple. Karne günü 36 haftalık olacağım ve o zamana kadar çalışmak istiyorum inşallah. Şimdi 32 haftada çalışabilir raporu alırsam kalan 4-5 haftayı aktarmak için dilekçe mi yazıyoruz yoksa 36 haftaya kadar çalıştığım için otomatik olarak aktarılmış mı oluyor canım?
32.haftada doktordan calisabilir raporu alacaksiniz ki 5 haftalik bir rapor bu ve 37.haftaya kadar gecerli. Rapor zamani bitince ya da artik izine cikmak istediğiniz zaman yine doktorunuzdan çalışamaz raporu alacaksınız. 32.hafta itibariyle ne kadar çalışırsanız o kadar sure dogum sonrasina eklenmis olacak. Izine ciktiktan tam 16 hafta sonra gibi düşünebilirsiniz.

X