Çalışan evli bayanlar temizliği nasıl hallediyorsunuz ?

Şuan çalışmıyorum hafta içi yapabiliyorum :) ama geçen yıl çalışırken planımı anlatayım bende size cumartesi yarım gün çalışıyordum pazar izinliydim
Eve gelince önce nevresim değiştirip dağınıklık topluyordum ,

Çamaşırım varsa onları makinaya atıyordum mutfağa girip bulaşık makinasını çalıştırıyordum tezgah Aygaz temizliyordum

Sonra süpürgeye geçiyordum süpürdüğüm her halıyı balkona atıyordum altını süpürüyordum

Toz alıyordum bunu yaparken camlarıda üstten siliyordum

En son vileda yapıp halıları seriyordum

Hafta içi zaten tuvalet wc yıkıyordum ama bu temizlikte detaylı temizliyordum

Hafta içi gene çamaşırım varsa akşamları hallediyordum

Hafta içi küçük el süpürgesiyle devamlı tutardım süpürgeyi en azından hafta sonuna çok iş kalmazdı

Şuan çalışmıyorum hafta içi yapabiliyorum :) ama geçen yıl çalışırken planımı anlatayım bende size cumartesi yarım gün çalışıyordum pazar izinliydim
Eve gelince önce nevresim değiştirip dağınıklık topluyordum ,

Çamaşırım varsa onları makinaya atıyordum mutfağa girip bulaşık makinasını çalıştırıyordum tezgah Aygaz temizliyordum

Sonra süpürgeye geçiyordum süpürdüğüm her halıyı balkona atıyordum altını süpürüyordum

Toz alıyordum bunu yaparken camlarıda üstten siliyordum

En son vileda yapıp halıları seriyordum

Hafta içi zaten tuvalet wc yıkıyordum ama bu temizlikte detaylı temizliyordum

Hafta içi gene çamaşırım varsa akşamları hallediyordum

Hafta içi küçük el süpürgesiyle devamlı tutardım süpürgeyi en azından hafta sonuna çok iş kalmazdı
Ya aslında rutin böyle olmalı güzel bi döngü, ama işte il çıkışı kafamı vurup uyumak daha tatlı geliyor hamileliğin 1 ayından sonra.

Ya aslında rutin böyle olmalı güzel bi döngü, ama işte il çıkışı kafamı vurup uyumak daha tatlı geliyor hamileliğin 1 ayından sonra.
Hamilelikten dolayı olabilir sizin ben yaşamadım bilmiyorum onu da:) ama sizde haftada bir gün yaptığınızda eşinizle yapın ya da hafta içi eşiniz tutsun küçük süpürgeyle size çok yük kalmasın.
Hamilelikten sonra düzene girer takmayın kafanıza huzurunuz olsun yeter

Hamilelikten dolayı olabilir sizin ben yaşamadım bilmiyorum onu da:) ama sizde haftada bir gün yaptığınızda eşinizle yapın ya da hafta içi eşiniz tutsun küçük süpürgeyle size çok yük kalmasın.
Hamilelikten sonra düzene girer takmayın kafanıza huzurunuz olsun yeter
İnşallah ya, temennim o yönde.

2 cocukluyum; bu kadar temizlik yapmiyorum. 2 kisisiniz ev ne kadar kirlenecek ki.
Supurge silme isini esinize alistirin, siz de mutfagi toplayin, gunde yarim saatte halledersiniz tum isi.
Yazik haftasonunuzda da cikin gezin veya dinlenin; kari koca keyif yapin, cocuksuz hayatizi sonuna kadar yasayin, sinemaya tiyatroya gidin, sonra gidilmiyor.

Evet beğenemiyorum, rahat olamıyorum. Kendim bile yaparken akşama kadar yapıyorum. Çünkü tertemiz olsun istiyorum. Hep eksik geliyor. Zaten 4 ay sonra hepten yavaşlıcam o zaman napıcam bilmem. Yeni evliyim daha 1 buçuk senelik yeni yeni adapte oldum bu işlere. Annem sağolsun o da kendi işini kendi yapardı huy geçmiş.
Uzatırsanız
Orasıda öyle olsun burasıda böyle olsun derseniz sizin temizlik bitmez
Mesela fırın üzerine bir yağ çöz döküp üzerinden alın bitti
Incık cıncuk silerseniz o bile yarım saat sürer

Bence eşinizin yaptığına mırın kırın etmeyin en azından süpürgeyi o yapsın yada çamaşırları o assın
Üzerinizden biraz yükü alın
Kayınvalidenin ayağını evden kesin o çna ne yok aygaz temiz miymiş falan

Belli aralıklarla temizlikci alın ev temiz olsa dağınıklık çok önemli değil sence sonuçta hamilesiniz boşver dağınık kalsın ama mutlaka haftada bir temizlikci alın

2 cocukluyum; bu kadar temizlik yapmiyorum. 2 kisisiniz ev ne kadar kirlenecek ki.
Supurge silme isini esinize alistirin, siz de mutfagi toplayin, gunde yarim saatte halledersiniz tum isi.
Yazik haftasonunuzda da cikin gezin veya dinlenin; kari koca keyif yapin, cocuksuz hayatizi sonuna kadar yasayin, sinemaya tiyatroya gidin, sonra gidilmiyor.
Haklisiniz temizlik yapmak zorundaymışım gibi sanki.

Eşiniz bu olayın neresinde onu anlamaya çalıştım. Beraber yaşamıyor musunuz?
Inanin ayni seyi dusundum :)
Hepsini ona bırakamıyorum galiba öğrenilmiş bir şey, annem babama hiçbir iş yaptırmazdı hatta bize de, hep kendi seve seve yapardı gerçi ev hanımıydı ama bana da ondan geçmiş. Kendi işimi kendim yapmalıyım gibi görüyorum. Eşimin de evi onun da işi tabi de ben daha da sahiplendim ona kalsa bırak kalsın yapma, her aradığında sakın bi şey yapma. Biraz daha rahat olmalıyım anladığım kadarıyla. Peki halsizlik durumu ne zaman bitti?
o kadar yanlis dusunuyorsun ki malesef farkinda degilsin.sen hamilesin calisiyorsun ev islerinin cogunu esin halletmeli.boyle kendini yipratirsan ileriki yaslarda ne olacak.ben de calisiyorum ayda bir temizlikci aliyorum gun icinde de esim de ben de ugrasiyoruz ama yetismiyor cok yoruluyorum.esin yeri temizleyemiyorsa bulasik makinesini bosaltsin doldursun.makinaya camasir atsin camasirlari assin.bunlar da bir is.sen herseyi nasil yapacaksin bir de hamileligin zor geciyormus yetistiremezsin tabi

Inanin ayni seyi dusundum :)
o kadar yanlis dusunuyorsun ki malesef farkinda degilsin.sen hamilesin calisiyorsun ev islerinin cogunu esin halletmeli.boyle kendini yipratirsan ileriki yaslarda ne olacak.ben de calisiyorum ayda bir temizlikci aliyorum gun icinde de esim de ben de ugrasiyoruz ama yetismiyor cok yoruluyorum.esin yeri temizleyemiyorsa bulasik makinesini bosaltsin doldursun.makinaya camasir atsin camasirlari assin.bunlar da bir is.sen herseyi nasil yapacaksin bir de hamileligin zor geciyormus yetistiremezsin tabi
İşte yanlış yapıyorum, bunu zamanla farkediyorum neyse ki...

Hepsini ona bırakamıyorum galiba öğrenilmiş bir şey, annem babama hiçbir iş yaptırmazdı hatta bize de, hep kendi seve seve yapardı gerçi ev hanımıydı ama bana da ondan geçmiş. Kendi işimi kendim yapmalıyım gibi görüyorum. Eşimin de evi onun da işi tabi de ben daha da sahiplendim ona kalsa bırak kalsın yapma, her aradığında sakın bi şey yapma. Biraz daha rahat olmalıyım anladığım kadarıyla. Peki halsizlik durumu ne zaman bitti?
Halsizlik durumu hic bitmedi hatta gittikce artti vucut agrlastikca turlu turlu agrilar oldu...dedigin gibi senn isin degil ki sahiplenesin hele cocuk olduktan sonra ne yapacaksin o zaman da herseyi kendin yapmaya kalkarsan ne kendine ne bebegine yetisemezsin

Magnezyumdan diyolar bana da kansızlık da var ilaçlaeı kullanıyorum hala uyuşuk vede ağrılarla uğraşıyom iş zar zor yapıyorum ama yorulup yatınca iki günde yine aynı bu ara doğum temizliği yapılcak diye perdeler falan karardı evi pislik götürcek Allah sonumu hayretsin deyip kaçıyorum

Magnezyumdan diyolar bana da kansızlık da var ilaçlaeı kullanıyorum hala uyuşuk vede ağrılarla uğraşıyom iş zar zor yapıyorum ama yorulup yatınca iki günde yine aynı bu ara doğum temizliği yapılcak diye perdeler falan karardı evi pislik götürcek Allah sonumu hayretsin deyip kaçıyorum
:halay::halay:benim perde de kremsi olmuş :)

:halay::halay:benim perde de kremsi olmuş :)
Kremsi yine iyiymiş
Kaloriferden dolayı bildiğin gri benimki annem yeni perde aldı ona gidince şok geçirdim bu perdeyse benimki ne diye ahhh ahhh haftaya kontrolüm var net doğum belli olsun da 15 güne başlarım birer oda birer oda napayım

Kremsi yine iyiymiş
Kaloriferden dolayı bildiğin gri benimki annem yeni perde aldı ona gidince şok geçirdim bu perdeyse benimki ne diye ahhh ahhh haftaya kontrolüm var net doğum belli olsun da 15 güne başlarım birer oda birer oda napayım
Tek derdimiz bu olsun, az kalmış bebeğine kavuşmana az daha dayan.

1.esinde mecbur yardım edecek 2 yardımcısı gelip büyük işleri yapacak 3.sen bol bol dinleneceksin

Tembel olduğumu düşğnmüyroum Allaha şükür, evdeyken haftanın iki günü ev temizlerdim hoşuma giderdi. Ama dediğim gibi değerlerim düşük sanırım o yüzden oluşan bir rehavet var. Hamilelik öncesi bile demirim 6 ya düşmüştü şuan da eminim düşük. Özel eğitimciyim okulda her çocuğa çin işkencesi gibi bir şeyi 1000 kere anlatınca kafa kalmıyor.
Para kazandığınız işi çin işkencesi olarak mı görüyorsunuz

X