Çalışan bir bayan, 2 küçük çocuğuyla, evi hem temiz olsun,hem de hafta sonunu temizlikle uğraşmay

salonuda geçen sene değiştirdim koltuklar yerden yüksek altı kolay siliniyor vitrin yok orta sehpa yokk ıvır zıvır yok
yatak odasında yatak dolap ve pc masası var o kadar

benim salon tak. yeni aldım koltuklar yüksek, tv ünitesi, akıllı sehba ve koltuk takımı var sadece, fazla eşyaya amelelik yapamam doğrusu

saraycam ben çocuklar küçükken odalarında eşyalarını oyuncaklarını dağıtmasını serbest bırakmıştımm ama öbür odalara oyuncak geldiği an atarım dedimm çok rahat oldu bana

oyunları bitiyor ve artık ilgilenmezlerse topluyorum, daha küçükler atmak nedir bilmezlerki, biraz büyüsünler senin dediğini uygularım ben

AYNI bende öyle yaptımmm

yemek masasını bile attımmmmmmmmmm:KK53::KK53::KK53:

bende almadım yemek masası, mutfaktaki ile idare ediyoruz

çocuklar oyun kurduklarında tekrar aynı yerden devam etmek istiyorlar odalarını ve eşyalarını fazla toplama

ah görsen oyuncak, ordan mutfak çekmecesi, ordan çekmece, bunlar 3-5 dakikada halloluyor, gelde toplama ,

benim salon tak. yeni aldım koltuklar yüksek, tv ünitesi, akıllı sehba ve koltuk takımı var sadece, fazla eşyaya amelelik yapamam doğrusu

oyunları bitiyor ve artık ilgilenmezlerse topluyorum, daha küçükler atmak nedir bilmezlerki, biraz büyüsünler senin dediğini uygularım ben

bende almadım yemek masası, mutfaktaki ile idare ediyoruz

ah görsen oyuncak, ordan mutfak çekmecesi, ordan çekmece, bunlar 3-5 dakikada halloluyor, gelde toplama ,

bende mutfakta ile idare ediyozz

hoş ben yerde yemek yemeyi daha çok severim

gün boyu masa başında oturmaktan bıkıyommm

satma kız ne güzel ferah ferah oturursun, hatta bir odasını kendine hobi odası olarak ayarlarsın, ay çocukluğumdan bu yana hayalimdir, ama hiç gerçekleştiremedim..

zaten şu durumda satam cnm

şimdi en önemlisi oğlanın eğitimi (biliyorsun tek başınayım) borca girmek istemiyom

oturma odası oğlanın odası yaptım geniş geniş

küçük oda (oğlanın eski odası ) yer döşekleri vardı oğlanla orda kitap okuyorduk ama şimdi masa koydum oğlan o da sadece testlerini çözüyorrr odasıda fazla dağılmıyor hali ileee

zaten şu durumda satam cnm

şimdi en önemlisi oğlanın eğitimi (biliyorsun tek başınayım) borca girmek istemiyom

oturma odası oğlanın odası yaptım geniş geniş

küçük oda (oğlanın eski odası ) yer döşekleri vardı oğlanla orda kitap okuyorduk ama şimdi masa koydum oğlan o da sadece testlerini çözüyorrr odasıda fazla dağılmıyor hali ileee
tabi ki öncelik çocukların biz arka plandayız

Çocuklar kuçukken evin temiz olmasini beklemek ,kar yağarken evin önunu süpürmeye benzer .
Demiş bir düşünür .
Ama ellerindekini heryerde yememelerini soylerseniz olur .
Yegenim kendi evinde heryerde yemek yerdi .Bizim evde mutfak masasinda yenecek dedim .Bir iki aldim elinden .Tepindi filan baktı olmuyor ,şimdi elindekini ısıriyor masada birakiyor gezip dolasip oynayip geliyor tekrar yiyor .Kurabiye meyve vs.
Yemekte zaten kalkmaz.

seninki de büyükmüş ya kız

uffff gerekliler var zaten gereksiz bir şey yok ama işte bitmiyor ev büyük olunca
ben 3-4 ay oldu taşındım, ablam yanımdaydı, ufak tefek kıyafet battaniye, yolluk, mutfak malzemeleri vs. ne varsa attırdı bana :) şimdi öyle ferah oldu ki evim, meğer ne kadar kullanmadığım ama bir gün belki kullanırım dediğim eşyam varmış

Çocuklar kuçukken evin temiz olmasini beklemek ,kar yağarken evin önunu süpürmeye benzer .
Demiş bir düşünür .
Ama ellerindekini heryerde yememelerini soylerseniz olur .
Yegenim kendi evinde heryerde yemek yerdi .Bizim evde mutfak masasinda yenecek dedim .Bir iki aldim elinden .Tepindi filan baktı olmuyor ,şimdi elindekini ısıriyor masada birakiyor gezip dolasip oynayip geliyor tekrar yiyor .Kurabiye meyve vs.
Yemekte zaten kalkmaz.
sana katılıyorum, benim ablamda çocuklarına asla izin vermez mutfak dışında yemelerine, ama ben ve kvalidem bunu başaramadık maalesef

ben 3-4 ay oldu taşındım, ablam yanımdaydı, ufak tefek kıyafet battaniye, yolluk, mutfak malzemeleri vs. ne varsa attırdı bana :) şimdi öyle ferah oldu ki evim, meğer ne kadar kullanmadığım ama bir gün belki kullanırım dediğim eşyam varmış

yok mutfağım öyle kullanmadıklarımı atarım affetmem. gardrop kullanmadıklarımı çıkarırım çocuklarınkini de
ama bütün odalar kullanılıyor malesef.
yatak odası kendimiz, salon hepimiz, çocuk odasında oyuncaklar var ve o odadan çıkmayacak, büyük oğlanın odası ders için eee mutfata her daim olunca tüm heryer kullanılıyor

yok mutfağım öyle kullanmadıklarımı atarım affetmem. gardrop kullanmadıklarımı çıkarırım çocuklarınkini de
ama bütün odalar kullanılıyor malesef.
yatak odası kendimiz, salon hepimiz, çocuk odasında oyuncaklar var ve o odadan çıkmayacak, büyük oğlanın odası ders için eee mutfata her daim olunca tüm heryer kullanılıyor
yok kız, kullanmadığımız, bir gün işe yarar dediğimiz eşyalardan bahsediyorum, birde benim çocuklar küçük ya, hiç süs eşyası vs. almadım çok sade benim ev, temizlemesi de böylece rahat oluyor, büyüdüklerinde belki alırım 3-5 bir şey, içimde kaldı :rolleyes:

işimizi kolaylaştırmak için plan yapıyoruz, bazen piste olur, dağınıkta olur elbette .
Canım günde an az yarım saat temizlik yazmışsın. Bunun yemeği, mutfağı da var. Çocukla ilgileneceksin, kocanla ilgileneceksin, kendinle ilgileneceksin, dinleneceksin.
Bence bu kadar koşturmaya gerek yok. Anlatmak istediğim bu

X