Çalışan bir bayan, 2 küçük çocuğuyla, evi hem temiz olsun,hem de hafta sonunu temizlikle uğraşmay

hafta sonuna yüklenmekdense böyle daha iyi olur dedim ya, çok mu olmuş, ama bana daha kısa sürer gibi geliyor, her hafta temizleneceği için :confused:

valla canım günlük de olsa yapamam ben
çünkü zaten eve girmem 19,30 saat 21.00 de çocukları yatırıyorum ki o da en az 30-40 eeeee o saatten sonra ev de süpüremem gürültü olur.

tamam bende günlük evi siliyorum, toz alıyorum, toparlıyorum, wc banyo temizliyorum ama mümkünatı olmaz bu yapacaklarının ayrıca yemek-çamaşır-ütü onları saymıyorum bile ki biliyorsunuz az çok

bende ya hatun 2 haftada bir cam siliyor hayatta yapamam
hele kışın hiç açıp da cam silemem:110::110::110:

vefa bana çok zor canım
önünüzde saygı ile eğiliyorum hepiniz hamaratsınız :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

hayırlı olsun saraycam benim kanayan yarama parmak Bastın benim evim büyük dört oda bir salon terasli bende haftasonunu temizlik yaparak heba etmek istemiyorum bende bu konu hakkında çok düşündüm benim çocuklarım büyük oğlan lise 3 kız lise 2 te gidiyor onun için ev fazla batmiyor ben bir hafta dip köşe çam kapı bonyo WC heryeri temizliyorum ama canım çıkıyor diğer haftada üstünden süpürüp silip tozalma balkon vesaire yinede yetmiyor ama ev büyük olunca birde çalışınca ancak bu kadar oluyor sanki senin taktikte iyi gibi denersem yazarım sonuçları ben evden sabah 9 gibi çıkıyorum yemek ve ütüyu sabahları yapıyorum ah ah nedir bukadınların çektiği cile :KK12:

senin evinde çok genişmiş, geniş ev güzel ama temizliği başa bela, hele de çalışıyorsan, çok zor

benimde hafta sonum ziyan oluyor, belki böyle hem temiz olur evim, hemde hafta sonu ben rahat olurum, bi cuma günüm yoğun olacak ama olsun artık idare edeceğim.

valla canım günlük de olsa yapamam ben
çünkü zaten eve girmem 19,30 saat 21.00 de çocukları yatırıyorum ki o da en az 30-40 eeeee o saatten sonra ev de süpüremem gürültü olur.

tamam bende günlük evi siliyorum, toz alıyorum, toparlıyorum, wc banyo temizliyorum ama mümkünatı olmaz bu yapacaklarının ayrıca yemek-çamaşır-ütü onları saymıyorum bile ki biliyorsunuz az çok

vefa bana çok zor canım
önünüzde saygı ile eğiliyorum hepiniz hamaratsınız :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
ben eve gidince hemen yemek hazırlanır yenir, saat 6 da bitmiş olur, mutfağı toparlarım, sonra işime bakarım, zaten en fazla 7 gibi bitiririm diye düşünüyorum, bi cuma uzar, bakalım ya deneyeceğim, nasıl olacak:KK45:

ben eve gidince hemen yemek hazırlanır yenir, saat 6 da bitmiş olur, mutfağı toparlarım, sonra işime bakarım, zaten en fazla 7 gibi bitiririm diye düşünüyorum, bi cuma uzar, bakalım ya deneyeceğim, nasıl olacak:KK45:

sen bir dene bakalım olmazsa bende denerim
kaldırabilir miyim bilmiyorum ama denerim
kız benim evde yeterince büyük bundan gözüm yemiyor herhalde :KK6::KK6::KK6::KK6:

senin evinde çok genişmiş, geniş ev güzel ama temizliği başa bela, hele de çalışıyorsan, çok zor

benimde hafta sonum ziyan oluyor, belki böyle hem temiz olur evim, hemde hafta sonu ben rahat olurum, bi cuma günüm yoğun olacak ama olsun artık idare edeceğim.
Evet cnm geniş ev güzel oluyor bizim evin düzeni şöyle salon oturma odası mutfak birde WC alt katta yatak odaları ve banyo üst katta yanı baya kullanışlı ve düzenli bir ev çamaşır üst katta yıkanır kurur ütülenir aşağıya hiç inmez yemek mutfakta yenir her akşam küçük süpürgem var mutlak onunla süpürülür mutlaka sadece yer silmek zor gelir yer silerken ne kullanıyorsunuz vileda mı yoksa mop mu yada ellemi merak ettim

benim sadece yatak odasınım toplamam 1 saatten fazla sürüyor.. bence zaman ve tekrarlarını tekrar düzenlemelisin.

Yo hayır SARAYCA ima değil, belirttiğin sürelerde ben bitiremem onca işi. Elim ağır demek ki. :KK76:
Kolaylıklar diliyorum. :KK68:
teşekkür ederim canım, bana daha az sürecek gibi geliyor, çünkü her hafta temizleneceğinden, pek kirlenmiyecek, dolaplarda pek dağılmayacak, bakalım neler olacak:KK66:
sen bir dene bakalım olmazsa bende denerim
kaldırabilir miyim bilmiyorum ama denerim
kız benim evde yeterince büyük bundan gözüm yemiyor herhalde :KK6::KK6::KK6::KK6:
büyük ev daha rahat oluyor, tabi eşya durumuna bağlı, benim evim sade, salonumda bi tv ünitesi bi sehpa ve kanepe takımı var, çocuklardan dolayı hiç ıvır zıvır süs eşyası yok, buda işimi rahatlatıyor
Evet cnm geniş ev güzel oluyor bizim evin düzeni şöyle salon oturma odası mutfak birde WC alt katta yatak odaları ve banyo üst katta yanı baya kullanışlı ve düzenli bir ev çamaşır üst katta yıkanır kurur ütülenir aşağıya hiç inmez yemek mutfakta yenir her akşam küçük süpürgem var mutlak onunla süpürülür mutlaka sadece yer silmek zor gelir yer silerken ne kullanıyorsunuz vileda mı yoksa mop mu yada ellemi merak ettim

bayıldım düzene, dubleks evler pek tercihim olmaz, ama senin ev çok kullanışlıymış gerçekten,

ben şimdilik vileda kullanıyorum, ama gözüm buhar makinasında, :KK55:

benim sadece yatak odasınım toplamam 1 saatten fazla sürüyor.. bence zaman ve tekrarlarını tekrar düzenlemelisin.

ama her hafta 1 saat ayırır mısın? mesela bir hafta camı siler, diğer hafta örtüler değişir, dolap her hafta düzenlendiğinden, zaten pek dağılmaz, silip süpürme 10 dk zaten, ama yinede saat tutmak lazım tabi, :KK66:

dün, kv dem evi dip köşe temizlemiş:KK19:, ben sadece bulaşıkları makinaya koydum, çocukları hazırlayıp uyuttum vee ayva reçeli yapıp, etrafı topladım :KK24:

maşallah canım

ben bu hafta heç birşey yapmam

ama haftaya katılırım aranıza

bugun yarın teog var bizim onun stresleri mevcutt:KK23::KK23:
ay benim çocuklarında sınavı olsa, her halde dikkatleri dağılmasın diye tozları uçurtmaz , yerlere sabitlerdim:rolleyes::rolleyes:

canım Allah zihin açıklığı versin, hakkında hayırlı olanı nasip etsin oğluşuna:KK60:

Çalışan bir bayan, 2 küçük çocuğuyla, evi hem temiz olsun,hem de hafta sonunu temizlikle uğraşmayıp, çocuklarıyla ilgilensin istiyor.. BU MÜMKÜN MÜ?

bu da benim ev düzenimle ilgili bilgilerimi paylaşacağım konum olsun, yukarıda bahsettiğim gibi çalışıyorum, 2 küçük çocukla ev temiz olması tabiki pek mümkün olmuyor ama bu konuda çok araştırma yapıyorum :) öncelikle hafta sonumu temizliğe ayırmak istemiyorum, ne yapabilirim diye düşündüm ve ev temizliğimi hafta içine kaydırmaya karar verdim :)

nasıl mı?
2 salon-2 oda- 2 wc banyo- 1 mutfak- 1 koridor- 1 balkon...135 m2

PAZARTESİ salon===20 dk süpürme (dip-köşe) 30 dk silme, tüm yüzeyler silinecek, camlar , sehpa masa, tv ünitesi, kapı, prizler, petekler.. avize-

NOT: (ayrıca oturma odası VE mutfak toplanıp,süpürülecek 20 dk) PAZARTESİ TOPLAM===1.10 saat:KK50:

SALI: YATAK ODASI= dolap düzeltilecek, tüm her yer süpürülüp-silinecek dolaplar camlar prizler, tüm ince temizlik- TOPLAM=== 30 dk:KK50:

ÇARŞAMBA: çocuk odası koridor- DOLAP DÜZELTİLECEK, HER YER SİLİNECEK KORİDOR SÜPÜRÜLÜP SİLİNECEK TOPLAM== 30 DK-

NOT: (ayrıca oturma odası VE mutfak toplanıp,süpürülecek 30 dk) ÇARŞAMBA TOPLAM===1. saat:KK50:

PERŞEMBE: oturma odası TOPLAM 30 dk:KK50:

CUMA akşamı yapılacaklar=== 60 dk mutfak , 20 dk balkon, 30 dk banyo wc=TOPLAM 1.50 saat:KK50:

NOT: cuma günü balık günü, tüm yüzeyler cifle silinecek,( çaydanlık kettle vs. ciflenecek) dolap kapakları silinecek, buzdolabı içi -dışı-temizlenecek, yerler süpürülüp silinecek (dolap-makina arkası dahil), halı kirli ise makina ya atılacak

CUMARTESİ :mola+ ev toparlama 20 dk:KK50:

PAZAR : evi silme süpürme 1 saat +wc banyo yeniden ovulacak...20 dk+60 dk= 1:20 saat:KK50:

ayrıca

yemek , çamaşır, ütü bu temizliğin dışında:KK51:

NOT: cam silme İŞİNİ 1 hafta yapıp-1 hafta yapmayabilirim:KK53: böylelikle bazı haftalar daha az vakit ayırmış olurum....:KK53:

ev temizliği toplam :7 saat gibi bir şey :KK45:

sizce nasıl?:KK14:
Ben şok ben dehsettt :KK57:
7 saatmiiii :KK57:

çok gibi görünüyor di mi:KK45: ama dediğim gibi her zaman o kadar sürmez gibi geliyor, çünkü, zaten hep kontrol altında olacağından bazı haftalar daha az sürer :KK76:
Oylede ben zannettimki hafta ici yapcan hafta sonu hic yapmicaksin hergun yapiosun ama. Daha farkli bi kolaylik.
Bana sorucak olursan eger. Pazartesi supurme silme toz alma yap.
Sali: dolaplar duzenlencek.
Carsamba mutfak dolaplari.
Persembe cocuk odasi.
Cuma tekrardan silme supurme toz alma
Daha duzenli yapabiliriz bence

Oylede ben zannettimki hafta ici yapcan hafta sonu hic yapmicaksin hergun yapiosun ama. Daha farkli bi kolaylik.
Bana sorucak olursan eger. Pazartesi supurme silme toz alma yap.
Sali: dolaplar duzenlencek.
Carsamba mutfak dolaplari.
Persembe cocuk odasi.
Cuma tekrardan silme supurme toz alma
Daha duzenli yapabiliriz bence
senin dediğinde gayet güzel elbette ama daha önceki mesajlarda belirttiğim gibi, 2 küçük çocukla bir anda süpürüp silme işi çok zor oluyor (süpürgenin üzerine çıkmalar, viledayla oynayıp, suyu dökmeler vs :)), sanki böyle tek odaya girip, temizleyip çıkmak daha rahat olacak gibi, biraz deniyeceğim bakalım, teşekkür ederim yorumun için:KK68:

senin dediğinde gayet güzel elbette ama daha önceki mesajlarda belirttiğim gibi, 2 küçük çocukla bir anda süpürüp silme işi çok zor oluyor (süpürgenin üzerine çıkmalar, viledayla oynayıp, suyu dökmeler vs :)), sanki böyle tek odaya girip, temizleyip çıkmak daha rahat olacak gibi, biraz deniyeceğim bakalım, teşekkür ederim yorumun için:KK68:
Rica edeirm cnm

X