Calısan Bayanlar bakarmısınız..

suefsan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.417
2.323
ne kadar maasla kaç lira birikim yapabiliyorsunuz...en azından birbirimize ornek oluruz..cok maas alıp biriikm yapamayan ama az alıp birikim yapanlar var...Benim maas 1500tl birikim hiç...:))

Bende çalışıyorum.
Avukatın yanındayım.
Asgari ücret+ sigortam var.
Babam vefat ettiğ için onun maaşına da bağlandım ( bu çok acı olsada. )
Aylık yaklaşık 200 tl atabiliyorum hiç birşeyimi kısmıyorum. Askine açıyorum çünkü ne kadar harcamıcam dersen bir o kadar gidiyor para. + bunun için de ev masrafları da var :)

ne kadar maasla kaç lira birikim yapabiliyorsunuz...en azından birbirimize ornek oluruz..cok maas alıp biriikm yapamayan ama az alıp birikim yapanlar var...Benim maas 1500tl birikim hiç...:))

Canim bende cok zorlandim basta hep kiyafetlere parfum makyaj...ama 2500 euro gelirim var artik..
1200 lira masraf (ev, alisveris, kiyafet ..)
ben artik cok sikiyorum oyle hergun magazalara falan gitmiyorum..
1300 kenara birikim oluyo (arada bi aliyorum para tatil icin falan yoksa elemem)

Bende çalışıyorum.
Avukatın yanındayım.
Asgari ücret+ sigortam var.
Babam vefat ettiğ için onun maaşına da bağlandım ( bu çok acı olsada. )
Aylık yaklaşık 200 tl atabiliyorum hiç birşeyimi kısmıyorum. Askine açıyorum çünkü ne kadar harcamıcam dersen bir o kadar gidiyor para. + bunun için de ev masrafları da var :)

başın sağolsun canım ama merak ettim, sigortalı iken babanın maaşını nasıl alabiliyorsun:44:

Aylık yaklaşık 3000 tl kazanıyorum birikim sıfır :KK43: borç ödüyorum çünkü. Önceleri 1000 tl alırken daha güzel biriktiriyordum.

Aslında hayatımın her döneminde hep birikimim oldu ama son dönemlerde borca girdiğimden maalesef birikim yapamıyorum.

Şu kesinlikle doğru kazanılan para arttıkça harcanan parada aynı oranda hatta daha hızlı olarak artmakta...

ben de ortalama 2000 tl alıyorum 2 yıldır çalışıyorum şimdiye kadar yaklaşık 13bin kadar biriktirdim anca. şuara maddi sıkışıklığımız yüzüden geçeci süre kartım eşimde :) o yüzden elime eşimin verdiği harçlıktan gerisi borca gidiyo

başın sağolsun canım ama merak ettim, sigortalı iken babanın maaşını nasıl alabiliyorsun:44:

Sagol canım cok teşekkür ederim.
Hem annem hem ben alıyorum.
Dul ve yetim aylığı olarak benim sigortam başlayınca.
Anneme devrettim öyle bir hakka sahip olduğm için..

Aylık yaklaşık 3000 tl kazanıyorum birikim sıfır :KK43: borç ödüyorum çünkü. Önceleri 1000 tl alırken daha güzel biriktiriyordum.

Aslında hayatımın her döneminde hep birikimim oldu ama son dönemlerde borca girdiğimden maalesef birikim yapamıyorum.

Şu kesinlikle doğru kazanılan para arttıkça harcanan parada aynı oranda hatta daha hızlı olarak artmakta...

cnm evmi aldın ..borc ne için yaptın

aylık 2.000 ile 2.500 tl arası gelirim var.ev kredisi ödüyoruz.bireysel emekliliğim var.her ay 150 tl ödüyorum.4,5 sene oldu yaptıralı.sanırım 8.000 falan var birikimim.

aylık 2.000 ile 2.500 tl arası gelirim var.ev kredisi ödüyoruz.bireysel emekliliğim var.her ay 150 tl ödüyorum.4,5 sene oldu yaptıralı.sanırım 8.000 falan var birikimim.

bireysel emeklilik nasıl birşey....ben memurum zaten emeklilige bizimde maaslardan kesinti oluyor...oda biirkim sayılır zannımca....memur olanlar içinde bireysel emeklilik avantajmı..pek bilmiyorumda

birikim yapanlara hayranım,hiç bir zaman yapamadım çünkü.Şuan ev kredisi ödüyorum ,maaşımdan kesinti oluyor,kredi kartı da kesilince azcık bir şey kalıyor.Keşke zamanında çekseymişim krediyi,nasılsa birikim yapamadım,bari daha erken ev sahibi olurdum.

Benimde 2000 civarı maaşım var. Ev aldım ama kendim kirada oturuyorum ortalama kira + kredi 1000 tl geri kalan işte harcamalarım var. Maalesef şu aralar hep eksi bakiyeyi görüyorum. Bugün diğer bankadaki hesabıma ekside oldugum halde 500 çekip aktardım ve karar verdim her ay maaş zamanı 500 diğer bankaya atacağım cünkü araba almak için peşinat biriktirmem lazım mecbur kredi çekeceğim.

bireysel emeklilik nasıl birşey....ben memurum zaten emeklilige bizimde maaslardan kesinti oluyor...oda biirkim sayılır zannımca....memur olanlar içinde bireysel emeklilik avantajmı..pek bilmiyorumda

SİGORTACI olarak hemen cevaplamak istedim canım.. Bireysel Emeklilik Sistemi 'BES' özel bir sigortadır. Adıda üzerinde olduğu gibi emeklilik (56 yaşını doldurduktan sonra ) ödeme yapılıyor normal sgk filanlar gibi ama BES özele giriyor.

Ayrıca BES iyi tamam güzel geleceğini düşünüp yaptırıyorsun ama.Birikim sigorta yaptırsan yakın zamanda da uzun vade de yararı olur. Yatırımdır sonuçta.

Ben daha önce az alıyordum daha çok para harcardım.. şimdi ev aldık hem kredi ödemesi var kiradayım ayrıca ödemeler ve borçlar çok tabi ALLAHA COK ŞÜKÜR maaşım iyi konumda ama eşimle birleştirip hem borçları, krediyi, giderleri ödeyip köşeye de para koyabiliyorum. Şöyle de söylemek isterim , o ay nasıl mesela artı bişeyler çıkmıştır en az 100 TL kenara koymaya çalışırım .

Bende her insan gibi işte şu zamanda borç yokken harç yokken, yok bekarken, yok şöyle iken fılan para köşeye koysaydım dedim... Şimdi de dememek için yapıyorum .YAPMALIYIZ DA kızlar...

Beynimiz en önemli varlığımızdan yönlendirme bize aittir. inancımızı da güçlü tutmalıyız. Hedefimiz olmalı atıyorum, ev alma araba alma, hıı bunlarda yoksa her ay köşeye şu kadar koyacam diyin. Elbet para biriktirmek için bu konunun içindesiniz. amacınızı unutmayın !! (kendinizi sıkmanıza gerek yok ne kadar sıkma o kadar açılmadır :KK66: ) bunun için maaşınızı alır almaz köşeye belirlediğiniz miktarı koyun..

Ya da şöyle diyelim maaşınızı alıyorsunuz 2000 tl maaşınız hedef ne kadar 200 tl kenara koymak !! öleyse aldıgınız maası unutacaksınızzzzzzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!!!!!!! sizin aldığınız maaş 1800 TL olarak kafanızda olacak alacağınızı verecegınızı öle hesap edeceksınız.

Hesap işi de önemlidir!! diyelim 200 TL kenara koydunuz !! yıllık ne kadar olacak sıze gereken yıllık ortalama nedır kı muhakkak gözunuze az gelecektır. Buda sızı gaza getırecektır. Maaşımın yarısını koyarım gerekırse ust bas almam yok ruj yok oje olanlar ile yetınırım dıyeceksınız...

Amacım az da olsa bunu yapabilmenizi sağlamak !!YATIRIM CAN'DIR ... :KK66:

Aktif olarak 14 yıldır çalışma hayatındayım. Bir çok yere de ek iş yapıyorum. Yaptığım ek işlerden bir tanesi seo optimizasyonluğu ve aldığım maaşın dışında her ay iki firmadan 300 + 300 TL de maaş alıyorum. Yine ek olarak dışarıda denk geldikçe web sitesi, grafik tasarımları vs.. yapıyorum denk gelirse öğrenci bulursam ingilizce dersi veriyorum vs... Çalıştığım iş yerinde de maaşım fena değil...

Ek işlerden gelen paralarımı genelde biriktirdim döviz yatırımı yaptım ve kendime ilk motosiklet almıştım o zaman neredeyse bir woswos parasına denk idi aldığım motor, 2 yıl çalıştıktan sonra motorumu sattım kira ödemekten yorulduğum için motorun parasının üzerine o 2 yılda yine ek işlerden kazandığım parayı da dahil ederek kredi ile ev aldım, kredim 10 yıllıktı ancak ben yine bu sürede ek işlerle kredimi erken kapattım 7 senede... ev sahibi oldum. Daha sonra güneye yerleştim ve evin kira getirisini biriktirdim bir kaç sene (hiç dokunmadım gelen paraya yok saydım) bu para ile de kendime sıfır bir araba aldım..

Birikimi genelde iyi yaptığım söylenir etrafta, çok çalıştım bu sürelerde hem biriktirdim hem de gezdim de diyebilirim :) fırsatları kaçırmam, şimdi yine denk geldikçe web sitesi, grafik işi yapıyorum ama piyasada yapan çoğaldı, seo optimizasyonluğu hala devam, ek olarak kapı süsleri yapıyorum hem eğleniyorum hem de satıyorum...

Belki bir gün cesaretimi toplarsam kendi işimi kurarım ama emekliliğime 6 sene kaldı, biraz daha dayanalım. Şimdi bir hedefim daha var, bir ev daha almak istiyorum çok çalışmam lazım çook iki kızım var. Onlara kalsın istiyorum, bir gün ben gittiğimde onlara eğitimleri dışında maddi olarak da bir şeyler bırakmış olmak istiyorum. Bakalım kısmet...

Bu arada benim ve kızlarımın BES'leri var, ünv. başladıklarında kullanabilecekleri toplu bir para olsun istedim aylık 150 ben ödüyorum bes başına devlette %25 ekliyor... bakalım bir gün bununda acısını çıkartırlar diyorum ya buna da kısmeeet...

Son düzenleme:
Aktif olarak 14 yıldır çalışma hayatındayım. Bir çok yere de ek iş yapıyorum. Yaptığım ek işlerden bir tanesi seo optimizasyonluğu ve aldığım maaşın dışında her ay iki firmadan 300 + 300 TL de maaş alıyorum. Yine ek olarak dışarıda denk geldikçe web sitesi, grafik tasarımları vs.. yapıyorum denk gelirse öğrenci bulursam ingilizce dersi veriyorum vs... Çalıştığım iş yerinde de maaşım fena değil...

Ek işlerden gelen paralarımı genelde biriktirdim döviz yatırımı yaptım ve kendime ilk motosiklet almıştım o zaman neredeyse bir woswos parasına denk idi aldığım motor, 2 yıl çalıştıktan sonra motorumu sattım kira ödemekten yorulduğum için motorun parasının üzerine o 2 yılda yine ek işlerden kazandığım parayı da dahil ederek kredi ile ev aldım, kredim 10 yıllıktı ancak ben yine bu sürede ek işlerle kredimi erken kapattım 7 senede... ev sahibi oldum. Daha sonra güneye yerleştim ve evin kira getirisini biriktirdim bir kaç sene (hiç dokunmadım gelen paraya yok saydım) bu para ile de kendime sıfır bir araba aldım..

Birikimi genelde iyi yaptığım söylenir etrafta, çok çalıştım bu sürelerde hem biriktirdim hem de gezdim de diyebilirim :) fırsatları kaçırmam, şimdi yine denk geldikçe web sitesi, grafik işi yapıyorum ama piyasada yapan çoğaldı, seo optimizasyonluğu hala devam, ek olarak kapı süsleri yapıyorum hem eğleniyorum hem de satıyorum...

Belki bir gün cesaretimi toplarsam kendi işimi kurarım ama emekliliğime 6 sene kaldı, biraz daha dayanalım. Şimdi bir hedefim daha var, bir ev daha almak istiyorum çok çalışmam lazım çook iki kızım var. Onlara kalsın istiyorum, bir gün ben gittiğimde onlara eğitimleri dışında maddi olarak da bir şeyler bırakmış olmak istiyorum. Bakalım kısmet...

Bu arada benim ve kızlarımın BES'leri var, ünv. başladıklarında kullanabilecekleri toplu bir para olsun istedim aylık 150 ben ödüyorum bes başına devlette %25 ekliyor... bakalım bir gün bununda acısını çıkartırlar diyorum ya buna da kısmeeet...

Maşallah:nazar:
akıllı kadınsın kızların çok şanslı

arkadaşım bana da ayrdım eder misin? kapı süsü vs naısl yapıp nerde satıyorsun? ek iş ne yapabilirm

arkadaşım bana da ayrdım eder misin? kapı süsü vs naısl yapıp nerde satıyorsun? ek iş ne yapabilirm

Kapi susu vs satmak istiyorsan; sosyal aglari ya da urun satisi yapabilecegin platformlari tercih edebilirsn. Ornegin; instagram gbi. Unlulerin sayfalarinda ya da benzer sayfalarda paylsm yapabilirsn. Eger satis yapmak istersen, mesela gittigidiyor.com a bakabilirsn.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ne kadar çok gelir, o kadar çok gider :KK14:

biriktirip biriktirmemek bizim elimizde :KK9: biriktirebilmek için ilk hedefim borçlarımı bitirmem. 4 ay kaldı ALLAHın izniyle :KK16:

X