• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan bayan

Yorgunbeden

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2017
140
86
18
Kızlar Lise mezunu olup çalışan varmı. Ne iş yapıyorsunuz ne kadar maaş alıyorsunuz. (Tam maaşı söylemek istemeyen ortalama bişey söylesin) :)

Kpssye girdim sonuç hüsran. Üniversite sınavına girsem açıktan nasıl okurum bilmiyorum hem bölümü bitirene kadar çalısamam. Çalıssam hem ev hem iş hem cocuk hem ders çok çok zor olur :(

Kpssye girdim sonuç hüsran. Üniversite sınavına girsem açıktan nasıl okurum bilmiyorum hem bölümü bitirene kadar çalısamam. Çalıssam hem ev hem iş hem cocuk hem ders çok çok zor olur :(
Ben üniversite mezunuyum, özelde çalışamam dedim devlet de hala nasip olmadı.

Annem ilkokul mezunu ama çalışıyor. Önümüzdeki aylarda da maaşı 3 bine yaklaşacakmış.

Demek istediğim; üniversite okumayı işe girmek için istiyorsanız çoğu üniversite mezunu işsiz. Ama meslek edinirseniz ( aşçılık, pastacılık.. aklıma gelenler ( belki de ilgi alanım olduğu için)) kolayca iş bulabilirsiniz.

Misal şöyle bir örnek vereyim. Yakın zamanda çocuk bakıcısı aradığım için birçok kişiyle görüştüm. Lise mezunu olup 1800-1900 tl + sgk maaş beklentileri vardı çünkü iş aradıkları alanla ilgili birçok sertifika programı ve eğitime katılmışlardı. Yani sen de belediyenin bu tip kurslarına katılıp donanım yapabilirsin.

Misal şöyle bir örnek vereyim. Yakın zamanda çocuk bakıcısı aradığım için birçok kişiyle görüştüm. Lise mezunu olup 1800-1900 tl + sgk maaş beklentileri vardı çünkü iş aradıkları alanla ilgili birçok sertifika programı ve eğitime katılmışlardı. Yani sen de belediyenin bu tip kurslarına katılıp donanım yapabilirsin.
Bu çok iyi fikir teşekkr ederim :)

Ben üniversite mezunuyum, özelde çalışamam dedim devlet de hala nasip olmadı.

Annem ilkokul mezunu ama çalışıyor. Önümüzdeki aylarda da maaşı 3 bine yaklaşacakmış.

Demek istediğim; üniversite okumayı işe girmek için istiyorsanız çoğu üniversite mezunu işsiz. Ama meslek edinirseniz ( aşçılık, pastacılık.. aklıma gelenler ( belki de ilgi alanım olduğu için)) kolayca iş bulabilirsiniz.

Anneniz cok uzun yillardir ayni yerde calisiyor muhtemelen. Benim babam da lise mezunu 3 e yakin aliyordur. Ama Uzun yillardir ayni is yerinde. Onundisinda lise mezunu adama kimse asgari ucretten fazlasini vermez torpil, tanidik yoksa. Ya da 1-2 seneye al sana 3 lira demez ki. O parayi unv mezunlari bulamiyor :D

Bu çok iyi fikir teşekkr ederim :)
Örneğin ilk yardım eğitimi alın. İlkyardım sertifikalı çalışan her ofiste bulundurulması zorunlu bir elemandır. Bu size artı sağlayabilir.

Veya diksiyon eğitimi alın. Belediyelerin buna yönelik kursları var. Hangi işi yaparsanız yapın diksiyon illa önemli. Bu da size artı sağlar.

Neyse diyeceğim o ki belediyelerin sağladığı imkanları iyi araştırın. Özellikle kadınlar için çok pozitif gelişmeler yaşanıyor belediyecilikte. Kendinize yeni vasıflar kazandırmadan sadece lise mezunu olarak iş aramak size fazla kapı açmaz.

Anneniz cok uzun yillardir ayni yerde calisiyor muhtemelen. Benim babam da lise mezunu 3 e yakin aliyordur. Ama Uzun yillardir ayni is yerinde. Onundisinda lise mezunu adama kimse asgari ucretten fazlasini vermez torpil, tanidik yoksa. Ya da 1-2 seneye al sana 3 lira demez ki. O parayi unv mezunlari bulamiyor :D
Annem 3 yıldır çalışıyor. Bir firmanın Vip bölümüne yemek yapıyor, asgari ücretle girdi işe 1 sene sonra çıktı 10 gün sonra 2500 tl ile tekrar istediler:)

Annem diye söylemiyorum marmaklarını yersiniz :)

Annem 3 yıldır çalışıyor. Bir firmanın Vip bölümüne yemek yapıyor, asgari ücretle girdi işe 1 sene sonra çıktı 10 gün sonra 2500 tl ile tekrar istediler:)

Komşum yemek yaptığı yerde günlük 120 tl alıyor sizin az bile olmuş.

Tecruben olmazsa ozel sektorde iyi maas alamazsin. Ancak uzun yillar satis danismanligi, sekreterlik vs yapmis olsaydin maasin asgari ucretin kismen ustunde olurdu. Devlete giremiyorsan ozel sektorde tecrube kazanman gerek. Hemen asgari ucret ustu maas alamazsin. Ben lise mezunu olarak memur oldum. Kpss neden husran onu anlamadim. Klavye calisarak katip olabilirsin. Bir arastirin derim.

Ustalığa da bagli bu ama tecrube olmadan lise mezunu olarak 1500-2000 tl arası.
Tecrübeniz arttıkça imkan çoğalır.
Aof de olsa okuyun üniversite sonraki süreçte.

Anneniz baya yetenekliymis ve iyi biyerde calisiyormus demekki :KK70: Benim babam yillllardir calisiyor ve bicok isi yapiyor ama 3 lira bile degil. Annemde fabrikada calisiyor kendimi bildim bileli ama o da 3 lira gormedi.

Satış elemanlığı haftada bi iki gün full oluyor bi gün gündüz ise diğer gün öğlen oluyor haftakık değişiyor çalışma saatin belli olmuyor bi düzeni yok. Eşim 8-6 cumartesi pazarı tatil calısıyor onun gibi olmasa da ona yakın calısma saati olan iş istiyorum maaş önemli değil asgari ücrette olsa olur. :) aranız da yok mu bursada iş sahibi olup eleman arayan bi arkadaş :):)

Anneniz baya yetenekliymis ve iyi biyerde calisiyormus demekki :KK70: Benim babam yillllardir calisiyor ve bicok isi yapiyor ama 3 lira bile degil. Annemde fabrikada calisiyor kendimi bildim bileli ama o da 3 lira gormedi.
Evet bilindik bir şirkette çalışıyor onun şansı o oldu. Karayolları müdürlerine müsteşarlarına denetmenlerine falan hazırlanıyor. Bir gün arıyor sen daha benim pırasamı beğenme kaymakamın karısı tarif istedi. Diğer gün arıyor annem senin çiğköftenin tarifini versene yine kaybettim :)

Allah çalışana helalinden bol kazançlar versin.

Back
X