• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan annelere ayda bin lira

yanlız şöyle bişeyde var ben bi türlü onu anlamadım nasıl olucak. bakıcı annende olabiliyormuş ama kesinlikle sigorta yaptırman gerekiyor bakıcak kişiye, ee sigorta ücreti zaten 800 küsür TL onu cebimden ödedikten sonra senin verdiğin 1000 tl ne işe yarıyacak ? :)

1000 tl den 800 lira vergi çıkmaz asgari ücretten yatırırsan 300 tl yi geçemez

1000 tl den 800 lira vergi çıkmaz asgari ücretten yatırırsan 300 tl yi geçemez
öylede devlet senden asgari ücrettenmi yatırmanı istiycekki ? farzetki gerçekten bakıcı bakıyor bakıcı ücretleri ne kadardır bilemiyorum ama maaş üzerinden yatırmak gerekebilir, onla ilgili bi açıklamada yok henüz.

öylede devlet senden asgari ücrettenmi yatırmanı istiycekki ? farzetki gerçekten bakıcı bakıyor bakıcı ücretleri ne kadardır bilemiyorum ama maaş üzerinden yatırmak gerekebilir, onla ilgili bi açıklamada yok henüz.

ben hiç 2000 tl üzeri maaş alan görmedim..bir çok insan 3000 -4000 tl maaş alıyor sgk o maaş üzerinden yatmıyor ne yazık ki

ben hiç 2000 tl üzeri maaş alan görmedim..bir çok insan 3000 -4000 tl maaş alıyor sgk o maaş üzerinden yatmıyor ne yazık ki
Çok haklısın bu konuda malesef çoğu yerde maaş üzerinden yatırmıyorlar ama devlet bu sana ne istiyceği belli olmuyor işte. gerçi şuan şikayet etsin firmaya ciddi cezalar kesiliyor geçen yıl itibariyle zorunlaştırmaya çalışıyorlarda maaş üzerinden yatması için. inşallah dediğin gibi olur asgariden isteyipte 300 küsür yatırırız. Şu kanun bi resmileşsinde hayırlısıyla :)

Çok haklısın bu konuda malesef çoğu yerde maaş üzerinden yatırmıyorlar ama devlet bu sana ne istiyceği belli olmuyor işte. gerçi şuan şikayet etsin firmaya ciddi cezalar kesiliyor geçen yıl itibariyle zorunlaştırmaya çalışıyorlarda maaş üzerinden yatması için. inşallah dediğin gibi olur asgariden isteyipte 300 küsür yatırırız. Şu kanun bi resmileşsinde hayırlısıyla :)

zaten 1000 tl verip te 1000 tl vergi istemesi ayıp olur :D inşallah resmileşir.Ben sadece devlet memurları için geçerli olacak diye duydum ama??? özel sektör için var mı bilemem

valla hanımları çalışmaya teşvik etmek istiyorlarsa memur dışında özel sektörüde devreye sokmak zorundalar. sonuçta herkez memur olamıyor şahsen ben özel sektördeyim hiç işime gelmez :D

Bencede, memur olsam amenna ama özel sektör zaten, güvenipte bakıcıya veremem açıkçası.

pilot bölgelerde başlamış uygulama ama hala bi gelişme yok gibi bu işte suya yatar bence :S

Ama doğumdan sonra hemen işe dönmek şartıyla bende çalışıyorum ama ücretsiz izin almak istiyorum

yasal olarak zaten ücretsiz izin hakkın var kullanabilirsin bence kız arkadaşım martta dönücek ücretsiz izninden ama şansını deneyip başvuruda yapmayı düşünüyor 0/2 yaşa kadar veriyorlarmış

saçmalmaayın ya yok oyle bırsey bıraz arastırın okuyun yanı

bende çalışıyorum. bazen bebeğimi işe getirmek zorunda kalıyorum. yapacak bir şey yok. annelik çok zor. hele birde çalışmak zorundaysan. ben çalışmak zorunda olmasam, bebeğime kendim bakma isterim.

aman devlet hiç birşey vermesin sonrasında misli ile bizden çıkarıyorlar. gittikçe fakirleşiyoruz. vergiler vergiler vergiler, zamlar zamlar zamlar , her kurum kafasına göre vatandaşı soyuyor. faturalara bakıyoruz en az yatırdığımız ıvır zıvır diye ekledikleri vergiler 30 tl. bu kadar vatandaşı soymasalar, anneler çalışmak zorunda kalmaz. onun bunun elinde yetişen çocuklar da sorunlu , asi olmazlar.

Back