Bir bebege bile bakmak cok buyuk bir sorumluluk isterken siz iki taneye birden bakiyorsunuz.allah yardimciniz olsun insallah.aciktiklarinda ikisi ile nasil bas edebiliyorsunuz.huysuzlanmiyorlarmi
Bence madda yönden çok kötü bir duruma düşmeyecekseniz çalışmayın bebeğinize kendiniz bakın bir daha bu zamanlarını göremeyeceksiniz liklerinin herşeyinin tadına varın helede kayınvaldeniz anlattığınız gibiyse iyice aklınız kalır tamam kendine göre iyi bakıyordur kötülüğünü asla istemez ama sizin kadar iyi ve bilinçlide bakamaz yarın öbürgün sizden çok ona düşkün olursada üzülürsünüz.Hiç birşey onlardan kıymetli değil
Cok dogru soluyorsunuz.isn o yonude var.bu zamanlari bir daha gelmeyecek.ayakta sallamaya kayinvalidem biraz alistirdi ama.suan oyle cok aramiyor.aglama krizlerine girdigi zaman ayakta sallayarak susturmustu birkac defa.umarim alismamistir. Dun gece cok agladiginda anason icirmistim iki cay kasigi.aksam 22.30 bir yatti sabah 5 e kadar uyanmadi.bu gun hicbirsey vermedim sadece ayaklarinin altina cok az adacayi yagi(elma yagida deniloyor)surdum.yine 22.30 gibi yatti sabah 4.30 da kalkti.acaba hala dun aksam ki anasonun etkisimi yoksa ayaklarina surdugum yag mi bole.uyku yapiyor.bana hic normal gelmedi cunku iki aylik bebegin bu kadar uyumasi.gunduzde iyi uyumustu.
Lütfen beni yanlış anlamayın,tüm samimiyetimle yazacağım bunları...
kendi işim diyorsunuz,istediğim zamanlarda gelip gidebiliyorum diyorsunuz,belki ki çok sıkıntılı bir durum değil ve sizsiz de idare edebiliyorlar.2 aylık bir bebek nasıl bırakılır?devlet bile daha fazlasını veriyor annelere hak olarak nerdeyse..
eğer zorunlu bir durum yoksa diye de üstüne basarak söylüyorum ama;
emin olun bir bebeğin tek ihtiyacı günde 4 kez emzirilmek değildir,onunla geçireceğiniz her an o kadar kıymetli ki.ben sizin yerinizde olsam asla ve asla bırakmazdım.maddi olarak sıkıntı çekmeme rağmen bırakamıyorum şu an,ücretsiz izin hakkımı kullanacağım sonuna kadar.ne kadar zorlanırsam zorlanayım,ben evde dolanırken kızımın bacaklarıma sarılıp yarım yamalak 'anneeee' demesinden öteye geçmiyor hiçbir şey.birilerinden çekindiği zaman gelip bana yapışıyor,ama eminim ki eğer minicikken babannesine bırakıp gitseydim çoğu yerde ona yapardı bu hareketleri.
naçizane görüşlerim,bebeğiniz fazlasıyla küçük,hele hele kendi işini yapan biri için çok çok küçük....
öncelike umarım hakkında hayırlı olan kararı verirsin.bende 2,5 aylıkken bebeğimi bırakıp işe başlamıştım.bizde kayınvalidem ile aynı binadayız ve bebeğime o bakıyor.herkesin kendi düşüncesi ve tartışılabilir bir konu ama ben naçizane çalışmaktan yanayım.önemli olan bebekle ne kadar vakit geçirildiği değil geçirilen vaktin kalitesi.ben çalışmaya alışık bir insanım ve evdeyken kendimi pasif ve mutsuz hissediyorum.benim mutsuzluğum ister istemez çocuğuma da yansıyor.işin bir de maddi boyutu var.eğer çalışmıyor olsaydım oğluma her istediğim kıyafeti ıyuncağı alamaz yada daha iyi diye gelişimi için özel dr.a götüremezdim.haa bunlar olmadan da çocuk büyür ama geleceği için bazı şeyler eksik kalır.ben şimdi çalışıyorum ve neredeyse oğlumun ilkokul çağına kadarki tüm birikimini tamamladım.başlarda elbette zor ama zamanla insan alışıyor.babaanne bakıyor diye oğlum onu daha fazla sevmiyor.ben varsam dibimden ayrılmaz.çünkü ben her sabah erkenden kalkıp kahvaltısnı yaptırıyorum,akşam yemeğini ve öğlen yemeğini kendim hazırlayıp veriyorum babaannesine.akşam yemeğini kendim yediriyorum.ve her akşam yemekten sonra yatana kadar tv yi hiç açmadan oyun oynuyoruz mesela.zor bir karar ama şunu unutmamamk gerekir ki çalışarak mutluysan ve çalışmamak seni mutsuz edecekse kesinlikle çalış derim.çünkü biz annelerin huzursuzluğu direk çocuğa yansıyor.benim kayınvalidemde başlarda kendi bildiğini yapmaya çalışmıştı ama çok net konuştum ve dediğim gibi bakmayacaksan işi bırakıcam dedim.eşiminde desteği çok oldu.benden fazla zorladı annesini.neyse çok uzatmıyım.içinden nasıl geliyorsa öyle karar ver,hislerine güven.her iki durumunda artıları eksileri var yani..iyi geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?