• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler ve kreş

Eşim evden çalıştığı için eve bakıcı da alamayız.

öncelikle kolay gelsin diyeyim

gerçekten çok zor bir süreç

ha deyince bakıcı da bulunmaz güvenilmez de dışarı hayatı olan çocuk hiç tanımadığı bir kadın ile evde durmak da istemez

lakin babası evden çalıştığı için eve neden bakıcı alınamıyor

yani çocuk gürültü yapar babasının yanına gitmek ister babayı çalıştırmaz diye mi

yoksa babası ve bakıcı olması daha iyi değil mi

çay molasında en azından çocukla oynar

bakıcı babası duyar görür diye olumsuz bir tavır sergileyemez vs vs

oğlum doğduğunda eşim home ofis çalıştı bir süre bakıcı ile birlikte

ofise de gitti dışarı işi olduğunda da gitti ama arada da evde takıldı

hatta yeri geldi hasta oldu evde yattı, yeri geldi tamirat yaptırdı ustanın başında durdu

eşim bebeği oyaladı bakıcı yemeği hazırladı vs

eşiniz yoğun lakin öğlen yemek de yiyordur tuvalete de gidiyordur

o aralarda da çocuk kendini güvende hisseder babası da evde olduğu için

zor bir süreç umarım en kısa zamanda uygun bir çözüm bulursunuz

öncelikle kolay gelsin diyeyim

gerçekten çok zor bir süreç

ha deyince bakıcı da bulunmaz güvenilmez de dışarı hayatı olan çocuk hiç tanımadığı bir kadın ile evde durmak da istemez

lakin babası evden çalıştığı için eve neden bakıcı alınamıyor

yani çocuk gürültü yapar babasının yanına gitmek ister babayı çalıştırmaz diye mi

yoksa babası ve bakıcı olması daha iyi değil mi

çay molasında en azından çocukla oynar

bakıcı babası duyar görür diye olumsuz bir tavır sergileyemez vs vs

oğlum doğduğunda eşim home ofis çalıştı bir süre bakıcı ile birlikte

ofise de gitti dışarı işi olduğunda da gitti ama arada da evde takıldı

hatta yeri geldi hasta oldu evde yattı, yeri geldi tamirat yaptırdı ustanın başında durdu

eşim bebeği oyaladı bakıcı yemeği hazırladı vs

eşiniz yoğun lakin öğlen yemek de yiyordur tuvalete de gidiyordur

o aralarda da çocuk kendini güvende hisseder babası da evde olduğu için

zor bir süreç umarım en kısa zamanda uygun bir çözüm bulursunuz
Bakici gelmek istemiyor evde erkek var diye. O da hakli kendince. Mesela kamerali evde calismak da istemiyorlar. Siginmadaki kadinlarin is arama sureclerinde gormustum ben bunlari. Haksizsiniz da denmiyor,haklisin da. Herkesin kendince sebepleri var

Çok çirkin ve saygısızsınız size hakaret etmeyen birine bunları söyleyerek kimin boş oldğınu gösterdiniz. Umarım psikolojiniz düzelince anne olup çocuk yetiştirirsiniz zira bu halinizle yazık çocuga. Banlanmanız dileğiyle.
Aman ya 3 gun icinde bakici bulunamayacagini biraz idrak etseydiniz,ne yapalim taslayalim mi oy verenleri falan demeseydiniz hic bunlara girmezdim. Psikolojim en az sizin kadar normal,insanlarin caresizliklerine sacma onerilerle gelmeyin lutfen. Varsa bi care soyleyin yoksa degistirin konuyu. Bakici bulun bakici bulun e ben bulamiyorum sen bul? Oldu mu

Herkes pek tabi kendine gore yazmis cizmis normal olarak.
Bu surec normal bir surec degil bunu marttan beri yasiyoruz. Hepimiz zaman zaman zorluklar yasasik ve yasiyoruz. Bence bundan sonra da yasayacagiz.
Yaygin orgun butun egitim kurumlarinin kapanmasi dogru bir karardi( linc yemege hazirim😖) . Herkesin dedigi gibi kresler acik kalirsa cocugunuz super tasiyici olabilir cunku siz disarda calisiyorsunuz. Ve cocugunuz kreste olan ogrencilere ogretmenlere onlar ailelerine bulastirabilirler ki nitekim oyle oldu. Bu bir zincirdir.
Evet tabi cok zor durum ama malesef su anda DUNYACA zor bir donemden geciyoruz. Bencillik yapmak yerine baska cozun yollari dusunmeliyiz.bakici bulunca degistirince
Cocugumun psikolojisi be olur diyenler olmus anlamakta gucluk cektim. Allah korusun (evlerden irak) virus bulasti ve hastalandi agir gecirdi (cunku hafif gecirme olasiligi oldugu gibi agir gecirme olasiligida var) o zman psikolojisi ne olucak? Siz bakicidan dolayi paikolojisinin bozulacagini dusunuyorsaniz eger ilk once bu olasiligi dusunun derim ben. 3 bucuk yasinda cocuk oldu gecen gun hemde hicbir kronik hastaligi yokken

1 ay zaten biraz sabir herkes icin. Vaka sayilari 90 binlerde. Kimseyi kirmak degil amacim ama biraz zorlanmak zorundayiz bu surecte.
Ben de şunu anlamakta güçlük çektim mesela bu yazınız için... bakıcı yanı başımızda oturmadığına göre uçarak evimize konmadığına göre toplu taşımayı kullandığına göre hes kodunu falan alıp sisteme girip bakamayacağımıza göre hastalıksa o insandan da bulaşabileceğine göre bunda anlayamayacak güçlük çekecek şaşılacak ne var acaba? hes kodunu ailenini her bireyinden isteyen okulumuz hergün hes kodu kontrolü yapıp alıyordu çocuklarımızı, servisten başka bir araçla ya da özel kendi aracımızdan başka bir araçla gelip gelmediklerini hep sorup kontrolünü yapıyordu gönderdiğimiz kıyafet çantalarını dezenfektan işlemi yapıp biraz bekletip öyle sınıfa alıyorlardı bir güne bir gün öğretmenlerin ağzında maskesiz görmedim zira okul kurucumuzun da öyle kadının daha yüzünü tam görebilmiş değilim, bakıcı dediğiniz herhalde demirden değil onun riskinin olmadığını olmayacağını nerden bileceğim ?

Bakici gelmek istemiyor evde erkek var diye. O da hakli kendince. Mesela kamerali evde calismak da istemiyorlar. Siginmadaki kadinlarin is arama sureclerinde gormustum ben bunlari. Haksizsiniz da denmiyor,haklisin da. Herkesin kendince sebepleri var

dark oğlan bebekken şirketten bakıcı bulduk

5 aday vardı beşi de eşim evdeyken gelmeyi kabul etti

biz biri ile anlaşmıştık, sonra ulaşım zor geldi ben akşam 7 de eve gelince o 20,30 da eve vardı vazgeçti

diğer bakıcı ile de bir yıldan fazla bu anlattığım düzende çalıştık

hatta kadın sabah kendi geldi

akşam eşim beni eve bırakıp arabada kadını bekledi evine bıraktı vs vs

yani denemeden hemen olmaz dememek lazım

bizim okul hala devam ediyor sizinkini direk kapattılar mı
bizim okul müdürü belli değil daha dedi biçok yerden paylaşım yaptık
inşallah kapanmaz gerçekten bizde çok mağdur olacağız

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki
Bende kamuda çalışıyorum esnek çalışma geldi haftada üç gün gidiyorum kızım özel bir okulun anaokuluna gidiyor.Eşimde kamuda ama idareci idarecilere esnek çalışma yok.. Salgının ilk süreçlerinde martta izinleri kullandık.Hatta 2 ay ücretsize ayrıldım ilk esnek çalışma bitip normalleşmeye geçince anneannemin rahatsızlığı oldu annem gelemedi yanıma.
Kızım o kadar mutluydu ki okulda arkadaşlarıyla okulda her türlü önlem alınmıştı.Keşke ilkokul ve okul öncesine okullar açık kalsaydı yazık kayıp bir nesil geliyor.
Bakıcı bulmak o kadar kolay değil hele ki bu süreçte nornal de bile zor hele ki bu süreçte bide Çocuk okulda doygunluğa ulaşıyor bakıcı ne verebilir ki. Allah yardımcımız olsun .
Yine aile büyüklerinden yardı isteyecez ama onlarda 60 yada 65 yaş üstü ben eşim işe gidecez esnekte olsa üç gün gidecem bu da riskli aile büyükleri için.
Bence bakıcı düşünmeyin varsa bir aile büyüğünden destek alın
inşallah bu günlerde geçecek.
Benim bir ricam olacak lütfen eğer çalışmıyorsanız cocuğunuza kendiniz bakıyorsanız yorum yapmayın bu süreçte yorumlarınız çok kırıcı olabiliyor. Biraz enpati yapın lütfen

Hanımefendi ben de mevcut iktidardan memnun değilim sakin olun lakin size bir çok tavsiye verilmiş bakıcıya veremem demişssiniz sunu bahane bunu bahane etmisissiniz ee napalım? Bakıcıya veren anneler napsın onlar can değil mi? Baba yoğun olsa bile bakmalı bana göre böyle dutumda son ceyrekte olsa bile. neden siz tek başınıza üstleniyorsunuz bu sorunu? Eşiniz yoğun diye siz burda bana püskürüyorsunuz.ben ne dedim ki çözümü var sonuçta. İnterneetten açın bakın şuan bakıcılık için ilan veren çok kişi var herkesin paraya ihtiyacı var çünkü illaki birini bulursunuz zor değil.. sabah sabah polemik yaratmayın lütfen. Çözüm bulun.

Tanimadigi bir bakicimi çözüm? Ki madem kres tehlikeli, bakici niye tehlikeli olmasin? O bakicinin nereye gittigini bilmiyorsun. Bi virüs ev ortaminda, yakin temasta veriliyor. Kreste verilen sey, bakici ile niye verilmiyor?

Cözümü niye vatandas bulmak zorunda? Yurtdisindan bildiriyorum, burda okullar kapandiginda cocuklu olan insanlara izin verdiler. Yasa çikiyorsa, çözümde çikmali.

bu arada evde temizliğe gelen yardımcının neden onun olduğu mekanlardan uzak durduğuna da anlam veremiyor garibim

zira bakıcı ile bu modda yaşadığı için bu temizlikçiler neden erkek varken rahat edemiyor diye sordu, hatta bekar adamların temizlikçisi yok mu bile dedi

Ha bu arada esnek calisma saatleri geldi. Eger isyeriniz size esnek calisma saati uygulamiyorsa bence CIMER e kreslerden once isyerinizi sikayet edin. Gerci evde cocuga bakabilecek bir ebeveyn olmasi cocugun bakimi icin yeterli diyeceklerdir. Illa anne olmasina gerek yok bildigim kadariyla eger bir yasindan buyuk ise.
Zaten bir cok baba var kucaginda cocukla online toplantilara giren onlarla ilgilenen yapamaz dwyip isin icinden cikmak sacma yapmak zorunda bu surecte. (Linc is coming😂😂)

Çalışma sistemi de evden olacağı için sıkıntı olmayacaktır.
Yavaş yavaş ülke kapanıyor, cuma günü açıklanır iş yerlerinin mümkün mertebe kapatıldığı zaten.

dark oğlan bebekken şirketten bakıcı bulduk

5 aday vardı beşi de eşim evdeyken gelmeyi kabul etti

biz biri ile anlaşmıştık, sonra ulaşım zor geldi ben akşam 7 de eve gelince o 20,30 da eve vardı vazgeçti

diğer bakıcı ile de bir yıldan fazla bu anlattığım düzende çalıştık

hatta kadın sabah kendi geldi

akşam eşim beni eve bırakıp arabada kadını bekledi evine bıraktı vs vs

yani denemeden hemen olmaz dememek lazım
Elbette ben de oyle dusunuyorum.
Ama gelmek istemeyenlerin sebebi o yani diye yazmak istedim.
Yoksa bir yerden baslamak gerek.
Sahibindeni acip bakiyorum ara sira. Herkes toplu tasima kullanmayan,kamerali evde calismayi kabul eden,evcil hayvanla veya evde bir baska yetiskinle beraber calismayi kabul eden eleman ariyor. Hani kac kisi olabilecek ki bu? Onu merak ediyorum. Bu kadar coluk cocuga bakici bulmak cidden zor. Gelecek bakicinin virus tasima tehlikesi okuldan daha fazla belki de. Allah zor durumdakilere yardim etsin ne gelir elden?

simdi cogu calisan ebeveyn imza topluyor. Bakalim insallah hallolur sorun.

bu arada evde temizliğe gelen yardımcının neden onun olduğu mekanlardan uzak durduğuna da anlam veremiyor garibim

zira bakıcı ile bu modda yaşadığı için bu temizlikçiler neden erkek varken rahat edemiyor diye sordu, hatta bekar adamların temizlikçisi yok mu bile dedi
E cunku adam normal adam ;) anormallerin oldugunu ne bilsin. Erkekler dusunemiyor boyle seyleri

Ve evet cidden bekar erkeklerin temizlikci bulmasi cok zor. Anca sirketlerden falan ;) garibim yaaa aklina gelmemis 😂

Ha bu arada esnek calisma saatleri geldi. Eger isyeriniz size esnek calisma saati uygulamiyorsa bence CIMER e kreslerden once isyerinizi sikayet edin. Gerci evde cocuga bakabilecek bir ebeveyn olmasi cocugun bakimi icin yeterli diyeceklerdir. Illa anne olmasina gerek yok bildigim kadariyla eger bir yasindan buyuk ise.
Zaten bir cok baba var kucaginda cocukla online toplantilara giren onlarla ilgilenen yapamaz dwyip isin icinden cikmak sacma yapmak zorunda bu surecte. (Linc is coming😂😂)
Bunun yasal dayanagini merak ettim. Yani benim esim uretim sektorunde calisiyor haftasonu yasaklarin oldugu zamanlarda bile sanayi odalarindan izin cikartip calistilar. Mutlaka istisnalari vardir cimer fayda etmez gibi geliyor

bizim okul hala devam ediyor sizinkini direk kapattılar mı
bizim okul müdürü belli değil daha dedi biçok yerden paylaşım yaptık
inşallah kapanmaz gerçekten bizde çok mağdur olacağız
bende şimdi görüştüm hatta emin oluyum diye etrafımdaki 3 5 kreşi daha aradım
henüz net birşey yok kapanma kararı gelmedi açığız deniliyor

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki
Bende kamuda çalışıyorum esnek çalışma geldi haftada üç gün gidiyorum kızım özel bir okulun anaokuluna gidiyor.Eşimde kamuda ama idareci idarecilere esnek çalışma yok.. Salgının ilk süreçlerinde martta izinleri kullandık.Hatta 2 ay ücretsize ayrıldım ilk esnek çalışma bitip normalleşmeye geçince anneannemin rahatsızlığı oldu annem gelemedi yanıma.
Kızım o kadar mutluydu ki okulda arkadaşlarıyla okulda her türlü önlem alınmıştı.Keşke ilkokul ve okul öncesine okullar açık kalsaydı yazık kayıp bir nesil geliyor.
Bakıcı bulmak o kadar kolay değil hele ki bu süreçte nornal de bile zor hele ki bu süreçte bide Çocuk okulda doygunluğa ulaşıyor bakıcı ne verebilir ki. Allah yardımcımız olsun .
Yine aile büyüklerinden yardı isteyecez ama onlarda 60 yada 65 yaş üstü ben eşim işe gidecez esnekte olsa üç gün gidecem bu da riskli aile büyükleri için.
Bence bakıcı düşünmeyin varsa bir aile büyüğünden destek alın
inşallah bu günlerde geçecek.
Benim bir ricam olacak lütfen eğer çalışmıyorsanız cocuğunuza kendiniz bakıyorsanız yorum yapmayın bu süreçte yorumlarınız çok kırıcı olabiliyor. Biraz enpati yapın lütfen
ALLAH razı olsun gerçekten milyon kere razı olsun

Tanimadigi bir bakicimi çözüm? Ki madem kres tehlikeli, bakici niye tehlikeli olmasin? O bakicinin nereye gittigini bilmiyorsun. Bi virüs ev ortaminda, yakin temasta veriliyor. Kreste verilen sey, bakici ile niye verilmiyor?

Cözümü niye vatandas bulmak zorunda? Yurtdisindan bildiriyorum, burda okullar kapandiginda cocuklu olan insanlara izin verdiler. Yasa çikiyorsa, çözümde çikmali.
Valla bakici daha tehlikeli. Hic kendi arabasi olan bakici gormedim. Hepsi haliyle toplu tasima kullaniyor. Eve gelince dus al ustunu degistir mi diyecegiz ;)
Bakici belki dun aksam gezdi tozdu orda burda. Belki tasiyici. Okulda alan genisti bari temas azdi. Evin icinde temas maksimum olacak.

Gelecek bakicinin virus tasima tehlikesi okuldan daha fazla belki de.

bu garanti zaten tehlike daha büyüyecek ve yayılacak

yani yan apartmandan gelse yolda toplu taşıma vs virüs almasa ne olacak ki

bakıcının da eşi ailesi vs var onlarla maskesiz yaşıyor belki gezmeye gidiyor belki o gitmese eşi gidiyor çocuğu gidiyor

okulda hiç olmazsa maske var mesafe var ona göre bilinçli bir kitle korumaya çalışıyor

geçen adliyede hakimler mübaşirler eldiven takmış çift maske takmış çalışmaya çalışıyor ama her gün bir yer karantinaya alınıyor ama binlerce kişi her gün girip çıkıyor

okullara hiç olmazsa aynı çocuklar geliyor eğitim önemli dedik ama yok

Back