• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan anneler ve kreş

biraz umudum vardı siz böyle söyleyince o umut da tükendi :KK43: :KK43:
Bize de yapıldı. Zaten açıklama da kurumumuza bağlı okul öncesi eğitim veren kreş ve anaokulları ibaresi var, çoğu kreş de milli eğitime bağlı (bazıları aile ve sosyal politikalar bakanlığına).
Siz de cimere yazın bu konuda belki etkili olur ama başımızın çaresine bakmamız için 3 günümüz var.

Benim çocuğumla ilgilenebilecek birileri var ama olmayanlar ne yapsın. Bakıcı hem maddi hem manevi olarak sıkıntılı olabilir. Madidyatınız olur iyi bakıcı bulamazsınız ya da hiç maddiyatınız olmaz. Ayrıca bakıcı bulmak da kolay değil hele ki bu dönemde.
İnsanların nasıl durumlarda olduğunu bilmeden bakıcıya ver, apartmadan birine bırak gibi tavsiyeler bana doğru gelmiyor. Bin bir türlü araştırma yaparak verdiğimiz kreşlerden çocuğu alelade şekilde bir yere bırakılması söyleniyor. bunlar gerçekçi tavsiyeler değil
Ama babada evdeymiş en azından hem göz kulak olur hemde çocuk ev ortamında kendini daha rahat hisseder. Bende çocuğumu kesinlikle tanımadığım insanla yalnız bırakmazdım. Ayrıca kreşe alıştırmak daha uzun sürüyor, bizim bir ay sürmüştü . Aynı zamanda bir arkadaş kreş kapalı diye bir kaç gün geldi baktı hiç bir sorun yasamadık.

hem de öyle bir bakıcı kiiii her şeyiyle tam olacak ikinci bir seçme hakkın olmayacak çünküğm zaman yok nokta atışı gibi düşün olayı :KK70: ağlanacak halime gülüyorum valla kusura bakmayın kendimle dalga geçtim
Valla 3gune evime temizlikci arasam bulamam.

Off ya ben bulamiyorum bakici, akil verene kadar yardimci ol da sen bul. Devlete burdan yeni vergi kanali;bos konusma vergisi alinsin .bos konusandan vergi alinsin devlet hazinesi tasar valla
Aslında hanımefendinin ne demek istediğini anladım ama o yurtdışında yaygın. Banada geliyordu bakıcı , örneğin 3 saatlik bir işim var akşam Online rezervasyon yapıyordum saatinde gelip saatinde gidiyordu. Ama onlar referans almış bakıcılar , içlerinde daha çok üniversite öğrencileri var.

Ama babada evdeymiş en azından hem göz kulak olur hemde çocuk ev ortamında kendini daha rahat hisseder. Bende çocuğumu kesinlikle tanımadığım insanla yalnız bırakmazdım. Ayrıca kreşe alıştırmak daha uzun sürüyor, bizim bir ay sürmüştü . Aynı zamanda bir arkadaş kreş kapalı diye bir kaç gün geldi baktı hiç bir sorun yasamadık.
bu durumda çoğu kişinin annesi kayınvalidesi olması çok iyi bir şans gerçekten bir süre idare edilmesi açısından
benimde bir dönem kv baktı şimdi iyice hastalandı artık yerinden kalkamaz oldu eğer öyle olmasa şimdi arayacaktık bir süre daha idare etmesi için baktığı dönemde sagolsun ihtiyaçlarını gideriyordu
fakat genelde aile büyükleri baktığı zaman cocuklar bütün gün tv önünde çizgi filim izliyor bütün gün evde hapis gibi .. daha sonra içine kapanık huysuz konuşmayan mutsuz bir ruh haline bürünüyorlar böyle olması da o kadar kötü ki :(
tam rahat ettik cocugum mutlu oldu yüzü gülüyor eski haline döndü derken sar başa.. bu elimizi kolumuzu bağlıyor işte :(

Diyorum ya herkesin durumu farklı. ama burada kreşlerin kapanması durumundaki sıkıntıyı sormuş konu sahibi.

Bizim de tam tersi mesela 3 bakıcıda da bir ay uyumadı, huysuz oldu, istemedi yani. Kreşte ise 3. Günde bensiz uyumaya başladı. 20 aylıktı kreşe başladığımızda. Şu an değil yabancı biri arada bir gördüğü halasıyla falan da bir kaç saat yalnız bıraksam bir hafta geceleri uyumaz.

bu durumda çoğu kişinin annesi kayınvalidesi olması çok iyi bir şans gerçekten bir süre idare edilmesi açısından
benimde bir dönem kv baktı şimdi iyice hastalandı artık yerinden kalkamaz oldu eğer öyle olmasa şimdi arayacaktık bir süre daha idare etmesi için baktığı dönemde sagolsun ihtiyaçlarını gideriyordu
fakat genelde aile büyükleri baktığı zaman cocuklar bütün gün tv önünde çizgi filim izliyor bütün gün evde hapis gibi .. daha sonra içine kapanık huysuz konuşmayan mutsuz bir ruh haline bürünüyorlar böyle olması da o kadar kötü ki :KK43:
tam rahat ettik cocugum mutlu oldu yüzü gülüyor eski haline döndü derken sar başa.. bu elimizi kolumuzu bağlıyor işte :KK43:
Eskiden çocukların babasıyla ayrıyken yani , hafta sonları ve akşamları çalışıyordum o saatlerde de kreş kapalıydı. Devlet bana eve bakıcı yolluyordu, ve gelenler kreşte çakışan pedagoglardan oluşuyor çoğunluğu. İnanın benden daha iyi bakıyorlardı , çocuklar iple cekiyordu benim işe gitmemi . Benimde burda hiç kimsem yok , o yüzden böyle bir imkanım olduğu icin hep şükrettim ☺️

fakat genelde aile büyükleri baktığı zaman cocuklar bütün gün tv önünde çizgi filim izliyor bütün gün evde hapis gibi .. daha sonra içine kapanık huysuz konuşmayan mutsuz bir ruh haline bürünüyorlar böyle olması da o kadar kötü ki :KK43:
tam rahat ettik cocugum mutlu oldu yüzü gülüyor eski haline döndü derken sar başa.. bu elimizi kolumuzu bağlıyor işte :KK43:
değil mi eğitimciliğine laf etmişim gibi konuşan insanlar acaba okulöncesi eğitiminin önemini görmezden mi geliyorlar? okulöncesi dönem en masum olan dönemdir. onları kreşten anaokulundan mahrum etmenin olumsuz etkileri ilkokul döneminden de fazla. Eğitime ihtiyaçları gerçekten çok büyük otursun evde demek kolay ama ağacın yaşken eğildiği de aşikar.

Eskiden çocukların babasıyla ayrıyken yani , hafta sonları ve akşamları çalışıyordum o saatlerde de kreş kapalıydı. Devlet bana eve bakıcı yolluyordu, ve gelenler kreşte çakışan pedagoglardan oluşuyor çoğunluğu. İnanın benden daha iyi bakıyorlardı , çocuklar iple cekiyordu benim işe gitmemi . Benimde burda hiç kimsem yok , o yüzden böyle bir imkanım olduğu icin hep şükrettim ☺️
Siz nerde yaşıyorsunuz?

şimdiye kadar okullar kapalı olduğunda çocuğumu 3 aylığına babannesinin yanına gönderdim (3 saatlik başka bir ilde yaşıyorlar) 3 ay ayrı kaldım diye dile kolay ama yaşadıklarımı bir ben bir ALLAH bilir. çocuğumun psikolojisi bozuldu telefonla benimle babasıyla konuşmaz oldu sürekli bizi suçladı siz beni bırakıyorsunuz moduna girdi bu çocuk daha 4 yaşında 4... Ben ne yediğimi ne içtiğimi ne gezdiğimi hiçbir şey anlamadım bu sürede, üstelik her haftasonu gitti gördük ama yetmedi yetmez sonrasında aldık getirdik özel okula verdik biraz olsun rahatladık derken yine aynı şeyler... ALLAH yardımcımız olsun
Benim kızım 4,5 yaşında 3 yıldır kreşe gidiyor ama yazları mayıs Eylül arası yazlık var annemlerin oraya gönderiyoruz biz haftasonu git gel yapıyoruz allahtan yakın 1,5 2 saatlik mesafedeler. Doğduğunda da kreşe gidene kadar onlar ilgilendi yarı bizde yarı onların evde git gel yaparak 2,5 sene geçird o nedenle kızım onlarla mutlu ve bizi aramıyor. Hatta şu an çok mutlu geliyorlar diye 😊
Ama bu durumda bize eziyet evde bir kurulu düzeni var o bozuluyor, 2 li disiplin oluyor hatta orada hiç disiplin yok ne derse tamam modunda lar, git gel ben evde ne kendime ne evime vakit ayıramıyorum haftasonları elimde bavulla geziyorum eşim her zaman git gel yapmıyor ama ben her haftasonu gidip geliyorum.. Her türlü evinde ayrılması zor ama tek avantajım aileme alışkın olması ve orada mutlu olduğu için bizi arayıpta sorun çıkarmaması ya da bize trio atmaması ✌️

değil mi eğitimciliğine laf etmişim gibi konuşan insanlar acaba okulöncesi eğitiminin önemini görmezden mi geliyorlar? okulöncesi dönem en masum olan dönemdir. onları kreşten anaokulundan mahrum etmenin olumsuz etkileri ilkokul döneminden de fazla. Eğitime ihtiyaçları gerçekten çok büyük otursun evde demek kolay ama ağacın yaşken eğildiği de aşikar.
Belki hiç kreşe gitmeseydi bakıcı olurdu ama şuan beyni ve ruhu bu kadar doyurulmaya alışmışken bakıcı ile çizgi film karşısında pineklemek psikolojik olarak nasıl dönecek bize? 1 ay ile de açılışı yaptıklarını düşünüyorum, daha uzar bence.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. 1. sınıfa gidiyor 4 tam gün gidiyordu benimki de , okul kapandı tabii. Neyse ki babası ve ben esnek çalışmaya geçtik. Yoksa inanın aynı durumdaydık. Çok üzülüyorum annelerin çaresizliğini görmezden gelen basite indirgeyen diğer anneleri gördükçe nefretim büyüyor. Çocuğu şu an komşuya bırakamam ben komşuda virüs olabilir kocası sapık olabilir çocuk camdan düşebilir aç kalıp yemek istemeye utanabilir vs vs.. Bakıcı bul diyorsunuz bakıcı ücretleri artık çok fahiş ellerine düştüklerini biliyorlar ailelerin. Fahiş olmayanlara da çocuk değil çiçek emanet etmezsiniz. Öyle tipler. Aile büyükleri uzakta veya yok veya ölmüş veya bakmıyorlar ? ne yapsın bu insanlar çocuklarını alıp işe mi gitsinler ? Allah yardımcınız olsun sizin ve zorda kalan tüm ailelerin inşallah bu günler geçecek..

Off ya ben bulamiyorum bakici, akil verene kadar yardimci ol da sen bul. Devlete burdan yeni vergi kanali;bos konusma vergisi alinsin .bos konusandan vergi alinsin devlet hazinesi tasar valla
Çok çirkin ve saygısızsınız size hakaret etmeyen birine bunları söyleyerek kimin boş oldğınu gösterdiniz. Umarım psikolojiniz düzelince anne olup çocuk yetiştirirsiniz zira bu halinizle yazık çocuga. Banlanmanız dileğiyle.

aslında burada bence şu da önemli. anne evden çalışabiliyorsa işi gücü olsa da çocukla ilgileniyor. fakat baba aynı tutumu sergilemiyor. genelde böyle. yani bu durumda eğer babalar evden çalışıyorlarsa onların sorumluluğu alması en mantıklısı.
tabi ne yazık ki ülkemizde çocuk sadece annenin sorumluluğu gibi oluyor :(

Herkes pek tabi kendine gore yazmis cizmis normal olarak.
Bu surec normal bir surec degil bunu marttan beri yasiyoruz. Hepimiz zaman zaman zorluklar yasadik ve yasiyoruz. Bence bundan sonra da yasayacagiz.
Yaygin orgun butun egitim kurumlarinin kapanmasi dogru bir karardi( linc yemege hazirim😖) . Herkesin dedigi gibi kresler acik kalirsa cocugunuz super tasiyici olabilir cunku siz disarda calisiyorsunuz. Ve cocugunuz kreste olan ogrencilere ogretmenlere onlar ailelerine bulastirabilirler ki nitekim oyle oldu. Bu bir zincirdir.
Evet tabi cok zor durum ama malesef su anda DUNYACA zor bir donemden geciyoruz. Bencillik yapmak yerine baska cozum yollari dusunmeliyiz.bakici bulunca degistirince
Cocugumun psikolojisi ne olur diyenler olmus anlamakta gucluk cektim. Allah korusun (evlerden irak) virus bulasti ve hastalandi agir gecirdi (cunku hafif gecirme olasiligi oldugu gibi agir gecirme olasiligida var) o zman psikolojisi ne olucak? Siz bakicidan dolayi psikolojisinin bozulacagini dusunuyorsaniz eger ilk once bu olasiligi dusunun derim ben. 3 bucuk yasinda cocuk oldu gecen gun hemde hicbir kronik hastaligi yokken

1 ay zaten biraz sabir herkes icin. Vaka sayilari 90 binlerde. Kimseyi kirmak degil amacim ama biraz zorlanmak zorundayiz bu surecte.

Back